Evden Satış yapmak?

MrsFlossy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2024
8
-3
24
Merhaba hanımlar bir konu hakkinda size danışmak bilgi almak istiyordum. Ben ev hanımiyim ve çocuklarım küçük dışarıda çalışma imkanım yok maddi yönden de kendime ait bir kazancım olsun istiyorum. Eşim de ekonomik anlamda ona bağlı olayim istiyor. Ve çoğu zaman bu ekonomik şiddetin içerisinde buluyorum kendimi o yüzden gizli bir şekilde kendime kazanç sağlamak istiyorum. İnstagramdan ve trendyoldan satış yapmak istiyorum bunun için nasil yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Maddi manevi hicbir desteğim yok bu is icin 1bilezigimi bozduracağim o yüzden adımlarimi emin dikkatli atmam gerekiyor ilk olarak logomu oluşturdum ve instagram adresimi açacağim

1-whatsapp hatti icin ayrı bir numarayı nasıl alabilirim çunku bu numara sadece whatsaptan kullanilacak arama gibi birşeyler olmayacak o yüzden hat kapanır mı?
2- Vergi muafiyeti nasıl alınir sadece dijital vergi dairesinden dilekçeylemi alıniyor başka bir işlem yapmama gerek varmı?

3-kargo anlaşması nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Araştirip da tek anlayamadigim konular bunlar lütfen bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba hanımlar bir konu hakkinda size danışmak bilgi almak istiyordum. Ben ev hanımiyim ve çocuklarım küçük dışarıda çalışma imkanım yok maddi yönden de kendime ait bir kazancım olsun istiyorum. Eşim de ekonomik anlamda ona bağlı olayim istiyor. Ve çoğu zaman bu ekonomik şiddetin içerisinde buluyorum kendimi o yüzden gizli bir şekilde kendime kazanç sağlamak istiyorum. İnstagramdan ve trendyoldan satış yapmak istiyorum bunun için nasil yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Maddi manevi hicbir desteğim yok bu is icin 1bilezigimi bozduracağim o yüzden adımlarimi emin dikkatli atmam gerekiyor ilk olarak logomu oluşturdum ve instagram adresimi açacağim

1-whatsapp hatti icin ayrı bir numarayı nasıl alabilirim çunku bu numara sadece whatsaptan kullanilacak arama gibi birşeyler olmayacak o yüzden hat kapanır mı?
2- Vergi muafiyeti nasıl alınir sadece dijital vergi dairesinden dilekçeylemi alıniyor başka bir işlem yapmama gerek varmı?

Araştirip da tek anlayamadigim konular bunlar lütfen bilgi verirseniz sevinirim.
Durumun eminim zordur ama yine de kocandan habersiz böyle bir işe kalkışma. Çünkü aynı evin içinde illa ki bir gün anlaşılır ve o gün geldiğinde evde kıyamet kopar.

Kocan nasıl biri bilmiyorum, senin para kazandığını görünce elindeki parayı almayacaksa evde börek, pasta, sarma, çiğ köfte vb şeyler yapıp satabilirsin. Artık her şehirde bu tarz şeyler satan ev hanımları var. İşini iyi yaparsan siparişlere yetişemez hale gelirsin.

Tek yapman gereken Instagram hesabı açmak. Ve ilk etapta tanıdıklarına haber verip sipariş almak.

WhatsApptan kayıtlı olmayan bir numara arasa veya mesaj atsa kocan bunu görse hiç iyi şeyler olmaz.

Satacağın şeylerin pazarını araştırdın mı? Yani kesin satılır mı yoksa elinde mı kalır?

Onca ürünü, kargo paketlerini aynı evin içinde saklaman mümkün değil.

Belki her gün kargo için evden çıkman gerekir. Veya kurye paketi almaya gelince illa ki bir gün kuryeyle kocan karşılaşır. Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsun?

Vergi konusunda net bilgim yok. Ama Trendyol satıcılardan yüksek oranda komisyon alıyor, bunu biliyorum. O yüzden mesela sen bir üründen 3 tl kazanırken siteye 10 tl vereceksin. Zarar etme ihtimalin yüksek.

Trendyoldan zor. Çünkü her şeyi resmi ve öyle kolayca kocadan saklanabilecek gibi değil. İlk etapta ikinci el uygulamalarından başlayın,instagramdan başlayın,büyütürseniz trendyola geçersiniz.

Çevrede kafe varsa butik pastadır,kurabiyedir o tarz ürünler yapıp günlük satabilirsiniz.

Merhabalar şimdiden çok kolay gelsin, trendyol kısmını bilmiyorum. İnstagramdan sayfa açıp shoppier hesabı açabilirsiniz. Toptan şal satan veya ev yemekleri sarma börek vs satan, el işi satan, bileklik satan kişiler var. Ben bir ara el işi yapmaya çalıştım ama bedavacı tanıdıklarıma yetişemedim malzeme ve emeğim hep beleşe gitti. Max on sipariş almışımdır masrafımı çıkaramadım bile yani. Fakat kargo konusunda ptt kargoda küçük işletmeler için bir kampanyası vardı adını hatırlamıyorum gidip sorarsanız yardımcı olurlar. Çok uyguna kargoya veriyordum. İnstagramdan da yaptıklarımın reklamını yaptım. İnşallah siz başarılı olursunuz. Kargo günleriniz olsun her gün kargoya çıkamazsınız. Kocanıza söyleme konusunda siz bilirsiniz aile içi durumunuzu bilmeden yorum yapamam 🌺

Bence de gizli kalkismayin, ilk dolap uygulaması ile baslayabilirsiniz ne tür seyler saticaksiniz

Bir dönem kardeşim bu işle uğraştı ama kargosu iadesi vergisi içinden çıkamadı bıraktı. Tam olarak en satacaksınız ona göre tavsiye vereyim ama kesinlikle eşinizin rızası olmadan başlamayın.

Bugün başka konuyada yazdım şu dönemde e ticaret çok riskli zaten bir sürü yapan yer var sizin farkınız ne olacak ne satmayı planlıyorsunuz.

Ticaret göründüğü gibi kolay değil,maliye kayıtı,vergisi faturası kesmesi var Trendyol için vergi şart şahıs şirketi olacaksınız,vergi muafiyeti öyle her ürünü kapsamıyor evden el emeği ürünleri kapsıyor işte yelek,patik,örgü çanta vs

Fatura kesmeden ürün satarsaniz cezası var ürünün iade/değişim hakkı var 14 gün şartsız almak zorundasınız

Anladığım kadarıyla sermayeniz de yok para olmadan bu işlere hiç girismeyin derim.

Ne satacaksınız ?
Üretim mi yapacaksınız al sat şeklinde mi olacak ?

1. Kendi adınıza 2. Bir hat çıkarın sadece iş için kullanın
Veya kendi numaranızı kullanın ek hat çıkarmadan sadece Wp de görüşürsünüz

2. Vergi dairesine gideceksiniz eğer şartları sağlıyorsanız alırsınız
Evden üretim yapmanız gerekiyor ama onun için

3. Kargo anlaşması için şahıs şirketi açmanız gerekiyor.
Vergi dairesine gidip şahıs şirketi açacaksınız , sonra şirket evraklarınızla birlikte kargoya gidip anlaşacaksınız

4. İnstada satış yapacaksanız ilk etapta reklam falan da yapmanız gerekiyor

5. Şahıs firması kurup trendyol veya benzer sitelere şirketinizle birlikte kayıt olup oradan da satış yapabilirsiniz ancak komisyon alırlar

6. 29 yasını aşmamış ve ilk kez ticarete atılmış biri olacaksanız 2 sene Bağkur ödemezsiniz

7. Kolay gelsin , bol şans

Ne satacaksınız ?
Üretim mi yapacaksınız al sat şeklinde mi olacak ?

1. Kendi adınıza 2. Bir hat çıkarın sadece iş için kullanın
Veya kendi numaranızı kullanın ek hat çıkarmadan sadece Wp de görüşürsünüz

2. Vergi dairesine gideceksiniz eğer şartları sağlıyorsanız alırsınız
Evden üretim yapmanız gerekiyor ama onun için

3. Kargo anlaşması için şahıs şirketi açmanız gerekiyor.
Vergi dairesine gidip şahıs şirketi açacaksınız , sonra şirket evraklarınızla birlikte kargoya gidip anlaşacaksınız

4. İnstada satış yapacaksanız ilk etapta reklam falan da yapmanız gerekiyor

5. Şahıs firması kurup trendyol veya benzer sitelere şirketinizle birlikte kayıt olup oradan da satış yapabilirsiniz ancak komisyon alırlar

6. 29 yasını aşmamış ve ilk kez ticarete atılmış biri olacaksanız 2 sene Bağkur ödemezsiniz

7. Kolay gelsin , bol şans
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için şal satacağım ilk başta muafiyet almasam muafiyet almadan kargo gönderimini nasil yapabilirim?

Instagram açtım hoop gelsin müşteriler takipçiler diye düşünmeyin. Rekabet çok fazla. Bana kalırsa hiç bilezik falan bozdurmayın. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ona göre fikir vermeye çalışalım.
Şal satmayi dusunuyordum instagram sponsorlu reklam ve bi kaç fenomenle iş yapmayı düşunuyordum

Gizli yaparsanız aynı evin içindesiniz illaki ortaya çıkar ve sıkıntı olur.Esinizle konuşup ikna edin öncelikle.
Eşim kesinlikle ikna olmaz çoğu kez yapmak istedim dolap ve gardropstan birseyler sattim dünyayi zehir etti bana ekonomik olarak bir özgurlugum olsun istemiyor bi kendime kiyafet almak icin bile para istedimmi haftalarca peşinde dilendiriyor resmen ve sürekli para vernesiyle başıma kalkıyor surekli para vermemekle tehdit ediyor yani kendim icin cocuklarim icin ufakta olsa birseyler yapmaliyim

Eşinizden gizli yapmayın sonu daha kötü olur. Eğer kesin kararlı iseniz mutlaka çalışacağınız i söyleyin gerekirse kavga edin ama gizli yapmayın. Birlikte karar verin ne yapabileceginize
Eşim kesinlikle ikna olmaz çoğu kez yapmak istedim dolap ve gardropstan birseyler sattim dünyayi zehir etti bana ekonomik olarak bir özgurlugum olsun istemiyor bi kendime kiyafet almak icin bile para istedimmi haftalarca peşinde dilendiriyor resmen ve sürekli para vernesiyle başıma kalkıyor surekli para vermemekle tehdit ediyor yani kendim icin cocuklarim icin ufakta olsa birseyler yapmaliyim

Trendyoldan zor. Çünkü her şeyi resmi ve öyle kolayca kocadan saklanabilecek gibi değil. İlk etapta ikinci el uygulamalarından başlayın,instagramdan başlayın,büyütürseniz trendyola geçersiniz.

Çevrede kafe varsa butik pastadır,kurabiyedir o tarz ürünler yapıp günlük satabilirsiniz.
Toptan şal alıp satmayi düsunuyorum ilk baştan vergi işlerine girmeyip instagramdan satsam kargolama işlemini nasil yapabilirim? Kargo aliciya ait yapsam bir anlasma olmadan cok yuksek miktarda ücretmi olur?

WhatsApptan kayıtlı olmayan bir numara arasa veya mesaj atsa kocan bunu görse hiç iyi şeyler olmaz.

Satacağın şeylerin pazarını araştırdın mı? Yani kesin satılır mı yoksa elinde mı kalır?

Onca ürünü, kargo paketlerini aynı evin içinde saklaman mümkün değil.

Belki her gün kargo için evden çıkman gerekir. Veya kurye paketi almaya gelince illa ki bir gün kuryeyle kocan karşılaşır. Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsun?

Vergi konusunda net bilgim yok. Ama Trendyol satıcılardan yüksek oranda komisyon alıyor, bunu biliyorum. O yüzden mesela sen bir üründen 3 tl kazanırken siteye 10 tl vereceksin. Zarar etme ihtimalin yüksek.
Toptan şal alip satmayi düsunuyorum evim dublex üst kattaki odada saklarım o sorun değil kargo firmasiyla evim ayni mahallede belli bir gun kargo günü yaparim diye düsunuyorum vergi işlerine girmeden ilk başta instagramdan satış yapsam kargo işlemi nasil yapmam gerekir?

Diyelim ki sizin iş tuttu. Gönderim, paketleme vs bunları aynı evin içinde gizli nasıl yapacaksınız ?

X