• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden iş fikrim, mantıklı mı?

incirzeytin

sus, cahilliğin içinde kalsın..
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
761
2.561
113
Merhaba hanımlar,
ben annem ve kız kardeşimle yaşıyorum. Koronadan önce çalışıyordum, korona yüzünden izne çıkınca devlet bana 1100 tl aylık vermeye başladı. Bilenler bilir Aralık’a kadar sürecek. Haliyle annemden para almıyorum, o parayla geçiniyorum çünkü ev faturası vs yardım etmiyorum. Öyle bir ihtiyaç yok allah’a şükür. Canlar sürekli alışveriş yaptığım bir butik bir organizasyon düzenleyecek, burda sponsor arıyorlar. Patron da genç bir kız, kendi yaşına yakın genç girişimcilere çok değer veriyor, ürün karşılığı tanıtım falan yapıyor.
Ben de çok güzel yemek yaparım. Çok beğenilir yani, bunun üzerine instagram sayfam oldu olacak, inşallah zamanı gelince burada paylaşırım❤ O sayfamla butiğe mesaj atsam, sponsor olmak istediğimi söylesem ve daha sonra beğenirlerse iş yerlerine catering gibi her gün yemek getirebileceğimi söylesem mi? Çünkü her gün dışarıdan söylediklerini biliyorum. Yeni bir butik denilebilir ama inanılmaz kazanıyorlar. Biliyorum o kızın bana eli dokunursa devamı gelir.
Sponsor aradıkları etkinlikte yüzlerce kişi olacak ama normalde 3 kişi çalışıyorlar. Yemek yapmak beni zorlamaz.
Şimdi benim iki sıkıntım var:
Biri arabam yok, iş yerine tek vesait gidebiliyorum fakat her gün git gel toplam 7-8 lira yol masrafım olacak, bu şartlarda mantıklı mı? ya da gönderim sağlamanın başka bir yolu var mı?
İkincisi haftalık ödeme şeklinde planlıyorum, sizce bunlar için fiyat ne kadar olmalı? Piyasa hakkında hiç bilgim yok🥺
Menüyü şu şekilde düşünüyorum
Çorba+aperatif+pilav ya da makarna+tatlı
bu menü tatlısız olsa ne kadar fiyat biçilir tatlıyla olsa ne kadar fiyat biçilir?
Haftanın 6 günü 3 kişilik bir ekip.
Bir de bana dua edin kızlar, cidden bu işe ihtiyacım var, aynı anda iki üniversite okuyorum, aileme yük olmak istemem açıkçası. Online eğitim, bilgisayar almam gerekiyor derken masraflar bitmiyor ki. Allah hepimizin yardımcısı olsun💓💓💕💕

ilginç bir iş fikri ama organizasyona sponsor olmanız sizi fazla masrafa sokmaz mı? yani malzemesi vs 1000 lirayı geçmez mi, ayrıca toplu pişirilen yemekle 3 kişiye pişirilecek yemek bir olmaz.

3 kişinin yemeğini toplu taşıma araçlarıyla taşıyamazsınız, kokar çünkü. Onların gelip alması lazım ya da sizin ortam müsaitse her gün sabah gidip yemeklerini pişirip servis edip dönmeniz lazım

ilginç bir iş fikri ama organizasyona sponsor olmanız sizi fazla masrafa sokmaz mı? yani malzemesi vs 1000 lirayı geçmez mi, ayrıca toplu pişirilen yemekle 3 kişiye pişirilecek yemek bir olmaz.

3 kişinin yemeğini toplu taşıma araçlarıyla taşıyamazsınız, kokar çünkü. Onların gelip alması lazım ya da sizin ortam müsaitse her gün sabah gidip yemeklerini pişirip servis edip dönmeniz lazım
+1

Merhaba hanımlar,
ben annem ve kız kardeşimle yaşıyorum. Koronadan önce çalışıyordum, korona yüzünden izne çıkınca devlet bana 1100 tl aylık vermeye başladı. Bilenler bilir Aralık’a kadar sürecek. Haliyle annemden para almıyorum, o parayla geçiniyorum çünkü ev faturası vs yardım etmiyorum. Öyle bir ihtiyaç yok allah’a şükür. Canlar sürekli alışveriş yaptığım bir butik bir organizasyon düzenleyecek, burda sponsor arıyorlar. Patron da genç bir kız, kendi yaşına yakın genç girişimcilere çok değer veriyor, ürün karşılığı tanıtım falan yapıyor.
Ben de çok güzel yemek yaparım. Çok beğenilir yani, bunun üzerine instagram sayfam oldu olacak, inşallah zamanı gelince burada paylaşırım❤ O sayfamla butiğe mesaj atsam, sponsor olmak istediğimi söylesem ve daha sonra beğenirlerse iş yerlerine catering gibi her gün yemek getirebileceğimi söylesem mi? Çünkü her gün dışarıdan söylediklerini biliyorum. Yeni bir butik denilebilir ama inanılmaz kazanıyorlar. Biliyorum o kızın bana eli dokunursa devamı gelir.
Sponsor aradıkları etkinlikte yüzlerce kişi olacak ama normalde 3 kişi çalışıyorlar. Yemek yapmak beni zorlamaz.
Biri arabam yok, iş yerine tek vesait gidebiliyorum fakat her gün git gel toplam 7-8 lira yol masrafım olacak, bu şartlarda mantıklı mı? ya da gönderim sağlamanın başka bir yolu var mı?
İkincisi haftalık ödeme şeklinde planlıyorum, sizce bunlar için fiyat ne kadar olmalı? Piyasa hakkında hiç bilgim yok🥺
bu menü tatlısız olsa ne kadar fiyat biçilir tatlıyla olsa ne kadar fiyat biçilir?
Bir de bana dua edin kızlar, cidden bu işe ihtiyacım var, aynı anda iki üniversite okuyorum, aileme yük olmak istemem açıkçası. Online eğitim, bilgisayar almam gerekiyor derken masraflar bitmiyor ki. Allah hepimizin yardımcısı olsun💓💓💕💕
Hakkında hayırlısı olsun ama sponsor olma işini anlayamadım şöyle mi sen onlara yemek yapıcaksın onlar senin tanıtımını yapıp karşılığında ücret ödemicekler doğru mu ?, eğer böyle bişey düşünüyosan elindeki bütçeden de olabilirsin iyi hesap yapmak lazım yemekleri sen götürme vasıtayla zor olur onlar gelip alıcak şekilde konuşun,yemek ücretleri için de internetten yemek sipariş edilen sitelere bakıp bi fiyat belirleyebilirsin,günümüzde çoğu kişi o firmalardan faydalanıyor bilemedim talep görücek şeyler yapmak lazım ,mesela ben de 6 gün çalışıyorum evden yemek getirmek her zaman olmuyor ısıtabilceğim bi imkan olmuyor dışardan ev yemeği söylüyorum su içinde yağ içinde bir yemek geliyor bunlardan farklı özenli tam bir ev yemeği konsepti oluşturabilirsin inşallah emeğinin karşılığını alırsın ve menü için çorba+aperatif+pilav ya da makarna demişsin ya çorba, sulu yemek ,pilav ya da makarna tatlı olsa daha iyi olur 6 gün çalışıyolarsa cumartesi günü 5 çayı tarzında şeyler hazırlayabilirsin aperatif şeyler mesela değişiklik olur arada rabbim hayırlı kapılar açsın

Sponsor olma isini pek anlayamadim. Ayrica menu de yetersiz duruyor, ana yemek yok mu, aperatif ve pilav makarnayla mi doyacaklar? Menude bir gun et bi gun sulu yemek dusunulebilir. Aperatif sart degil. Getir gotur isi de pek mumkun degil gibi. En uygunu yemek pisirecek yerleru varsa direk orda yemek pisirin sizi asci olarak ise alsinlar

Merhaba hanımlar,
Organizasyonda siz onlara sponsor olup yemeklerinizi tanıtacaksınız tamam ama o tür toplantılar çok kalabalık olmaz mı elinizde ki paradan olmayın.

6_7 yıl önce bir tanıdıgım yapıyordu şimdi yapmıyor.

Mesela menüsü birisi çorba, tavuk ve patates kızartması, salata pilav şeklindeydi.

Diger gün sulu bir yemek kuru fasulye, pilav cacık yada salata şeklindeydi.

Başka bir menüsü sarma_dolma yanına yine çorba salata, ayran tarzıydı

Et kavurması, çorba, pilav, salata tarzı yapıyordu.

Tavuktan köfte, İzmir köftesi, mantı karnıyarık, tavuk sote börek vs yapıyordu.

Sizin menüde anayemek yok iyice araştırıp ona göre karar verin.

Ben sizi hic anlayamadim. Meblayi sponsorluk yemegi icin soruyorsaniz boyle sponsorluk olmaz.
Eger ucretsiz yuzlerce kisiye yemek yapsaniz bu zten sizin butcenize darbe. Bir pilavq kac kg yag piric ates gidecek. Ya begenmezlerse. Hadi begendiler diyelim akı odeyecek mi ...
Bana nerden tutsam elde kalir bir fikir geldi

Organizasyonda siz onlara sponsor olup yemeklerinizi tanıtacaksınız tamam ama o tür toplantılar çok kalabalık olmaz mı elinizde ki paradan olmayın.

6_7 yıl önce bir tanıdıgım yapıyordu şimdi yapmıyor.

Mesela menüsü birisi çorba, tavuk ve patates kızartması, salata pilav şeklindeydi.

Diger gün sulu bir yemek kuru fasulye, pilav cacık yada salata şeklindeydi.

Başka bir menüsü sarma_dolma yanına yine çorba salata, ayran tarzıydı

Et kavurması, çorba, pilav, salata tarzı yapıyordu.

Tavuktan köfte, İzmir köftesi, mantı karnıyarık, tavuk sote börek vs yapıyordu.

Sizin menüde anayemek yok iyice araştırıp ona göre karar verin.
Kisitli aksam menüsü gbi olmus arkadasin menüsü

Merhaba hanımlar,
1.100 kişiye nasıl yemek yapacaksınız? Daha önce hiç 100 kişilik yemek yaptınız mı? 10 kişiye yemek yapmakla 100 kişiye yapmak asla aynı şey değil. Batırma ihtimaliniz çok yüksek.

2. 100 kişilik yemeğin masrafını nasıl karşılayacaksınız?

3. Sponsor olur da işi alamazsanız ne yapacaksınız? Belki yemek için anlaştıkları bir yer var, belki fastfood tercih ediyorlar. Akıllarında yemek anlaşması yoksa ortada kalırsınız.

4. Bu menünün ana yemeği nerde? Böyle menüyle hiç bir yerden iş alamazsınız. Protein karbonhidrat dengesi şaşmış menünün. Üç kişilik ekip belki kabul eder ama normal şirketler böyle bir menüyle size iş vermez.

Menüyü kafadan atmışsınız ama menu kafadan atılmaz.

Menüye proteini karbonhidrati şekeri vs rastgele koymayin. Onları dengede ayarlamanız gerekiyor.

Bi de sponsor olmak ne demek?

Benim bildiğim bir firmanın ya da tüzel kişiliğin bir hizmetini görmek karşılığında ,o firmanın sizin reklamınızı yapması anlamına gelir.

Yani bu insanlar size para ödemeyecek sadece reklam yapacak. Sponsor olmak budur.

Diyelim ki reklamınızı yaptılar. Size binler adetince sipariş geldi. Mesela yani. Bunu nasıl karşılayacaksınız? Nasıl bu kadar teklife olumlu cevap verip de talepleri yerine getireceksiniz...

Bu üzerine düşünülmemiş çok amatör bir girişim olur.

öncelikle;
ilk başlarda her ne kadar sponsor da olsanız sipariş gelmeyebilir. gelirse eğer kaç kişilik yemekler yapılacak gibi bir durum var. yani evde yine 3-5-10 kişilik gibi ufak kişi sayısında olan bir gruba yemek yapılabilir. daha yüklü gelirse bunu yapabileceğiniz ekipmanınız var mı?

ikincisi, fiyat konusuna gelecek olursak, internette az bir araştırmayla verebileceğiniz fiyat teklifi belli olur. birde kullanacağınız ürünlerin fiyatı da az çok belirler bu durumu.

toplu taşıma durumu demişsiniz, eğer yemek götüreceğiniz yer yakınsa yürüyerek gidebilir, birkaç duraklık yoldaysa yine gidebilir belki ama 3-5 duraktan sonrası sıkıntıya girebilir. çünkü otobüsün sıkışıklığını hesaba katmanız lazım.

son olarak eğer yapabiliyorsanız çevrenizdeki kafelere ev yapımı kurabiye, ev yapımı poğaça gibi satabilecekleri şeyleri götürüp satmalarını rica edebilirsiniz. ilk başta konuşun tabi. konuşmaya giderken yanınızda tatmaları için bir iki birşey götürebilirsiniz.

3sene önce yemek şirketinden yemek alıyorduk sanırım 14-17tl arası bisey dönüyordu kişi başı. Çorba ana yemek tatlı geliyordu. Yani siz 20-25 TL'den satsaniz 3 kişi diyorsunuz günde 60-75 TL gelir elde edersiniz. E onun 10tlsi yola gitse+ malzeme gideri vb size pek kâr kalmıyor. Daha çok kişi olsa sürümden kazanırsınız belki. Ama 3 kişi çok az.

Back
X