Evden disariya cikmaktan hoslanmayan bebegim

Benim küçük kız da (yaş 1,5) bir süredir yatağında değil halıda uyumak istiyor. Kendi girip çıksın diye yatağının kenarını açtık, çocuk böyle bir zevk geliştirdi. İşte yarın başımıza ne geleceği hiç belli değil. Bir 20-30 sene sonra her şey rayına oturacak, inanıyorum. :confused:
Amiiin insallah Allah kolaylik ve sabir versin. Saglikli olsunlar da artik en onemlisi o. Bir gun buyuyup bize bu gunleri mumla aratacaklar😊😊

Bizimki 9 aylık ve evin en sevdiği yeri bence dış kapı.Gorunce gulesi geliyor veledin.Ama dışarı çıkarınca tam bir suratsiz.Guldurmek için elimizden geleni yapıyoruz ama o ciddi duruşuyla hevesimizi kırıyor.😅
Sadece etrafına baksin.Ne anneye babaya ne yoldan geçene pas versin.Aslaa..Ama eve gelince yine yüzünde güller açıyor.Anlamadim madem kapıya neden gülüyor 😄
Ahahah😁 o da bir degisikmis.

profesyonel destek almayı denediniz mi? aldıysanız eğer onların tavsiyesini sizden duyabilir miyiz?

Benim büyük kızım böyleydi, ne çekmişim zilliden:)
Ben kanguruya çıngırak sallayarak, hoplayıp zıplayarak, bebek arabasını da titreşimli sürerek, normal arabada bangır bangır şarkı söyleyerek alıştırmıştım. 8 ay civarı bal gibiydi dışarı çıkma konusunda:) özellikle sırtta taşımada çok rahat etmiştim.
Bu arada kanguruyu da bebek arabasını da tekrar tekrar deneyin, bizim alışmamız aylar sürdü(4.aydan itibaren)

Oğlum araba, bebek arabası ve kanguru sevmedi.
Araba yolculuğunu 2 yaşından sonra rahat yapmaya başladık.
4 yaşında, hala dışarıya çıkarken türlü türlü pürüz çıkarır.

Dışarısı sıkıntılı her yönden , hissediyor melek. :)

Geçici bir dönemdir diye düşünüyorum.

asagi yukari 11. aya kadar korkarlar bebekler dis dunyadan. ev ortami onlara guven verir. ve cocuklar en cok kendilerini guvensiz hissettikleri yerde aglarlar. bu durunda sirtini ovalayin. periyodik hareketlerle eliniz sirtinda olsun. gecici bu donem. Allah bagislasin :)
Amiin amiin, ilerde akli erdikce hic cikmak istemezse diye alistirmaya calisiyoruz

Benim hiç değişmedi huyum
İşe gittiğim yıllarda bir sorun yoktu heralde işyerimide güvenli alan kabul ettim🙈 ama gezmek dendi mi tüylerim diken diken oluyor hiç sevmiyorum🙈
Allah Allah, insan neden sevmezki gezmeyi? Disarisi geriyor demekki, degisik bi durum. ☺☺☺

5. Ayinda suan. Evet pandemiden dolayi disariya cikamadik. 3 ay bitene kadar boyle degildi kapinin onu bahceye falan cikardik. Sanirim algilari acildikca mi oldu bilmiyorum ki. Ve evet cok belli kendini guvende hissetmiyor
Bunu çokça duyuyorum bugünlerde. Tamamen içerde olmaktan kaynaklı. Vazgeçmeyin dışarda huysuz diye. Bebek arabası ile değilde kucakta ya da kanguruda çıkarmaya devam edin, yavaş yavaş etrafına alışır, kucakta daha kolay olur, kendini güvende hisseder. Bir ay gibi bir süre verin,alışıcaktır.

Bunu çokça duyuyorum bugünlerde. Tamamen içerde olmaktan kaynaklı. Vazgeçmeyin dışarda huysuz diye. Bebek arabası ile değilde kucakta ya da kanguruda çıkarmaya devam edin, yavaş yavaş etrafına alışır, kucakta daha kolay olur, kendini güvende hisseder. Bir ay gibi bir süre verin,alışıcaktır.
1 ay mi? Desene 1 ay boyunca kuzucugumun gozlerinden yaslar akacak. Inanin ki sakinlestrmek icin herseyi yapiyorum aksine daga cok agliyor. Ama aglamasina musade edersem kendiliginden kisa sureligine de olsa sakinlesiyor. Sanirim icindeki kaygiyi bu sekilde bosaltip rahatliyor. Bir de balik burcu

Benim oğlum da ilk zamanlar ağlardı dışarda ama babası ve ben çıkara çıkara alıştırdık. Şimdi tam bir gezme delisi, bayılıyor gezmeye 16 aylık. Marttan beri evde olduğunuz için ses ve kalabalık ürkütüyordur onu. Azar azar çıkarmaya çalışın. Zamanla alışacaktır.

Bizim bakmak durumunda olduğumuz bir bebek vardi, o da ne zaman ağlasa arabaya bindirir bir tür attırırdık, susardi. Evde kıyameti koparan bebek,kapıdan ciktigi anda anlardı arabaya binecek,gülücükler atmaya başlardı.
Bunların hepsi cins cins bacim :halay: :halay:

Benim oğlum da ilk zamanlar ağlardı dışarda ama babası ve ben çıkara çıkara alıştırdık. Şimdi tam bir gezme delisi, bayılıyor gezmeye 16 aylık. Marttan beri evde olduğunuz için ses ve kalabalık ürkütüyordur onu. Azar azar çıkarmaya çalışın. Zamanla alışacaktır.
Uu hemde nasil sanki bir yerlerine diken batiyormus biri çimdikliyormus gibi agliyor. Bizde alistirmaya calisiyoruz. Eve birj gelince hic huysuz degil ya da terasa cikardigimda da mutlu. Sanirim dunya cok buyuk geldi gozune🤦‍♀️

Bizim bakmak durumunda olduğumuz bir bebek vardi, o da ne zaman ağlasa arabaya bindirir bir tür attırırdık, susardi. Evde kıyameti koparan bebek,kapıdan ciktigi anda anlardı arabaya binecek,gülücükler atmaya başlardı.
Bunların hepsi cins cins bacim :halay: :halay:
Benim bildigim bebekte araba motor sesine susar bizimki arabayi gorunce agliyor anlamadim gitti:işsiz::olamaz:

1 ay mi? Desene 1 ay boyunca kuzucugumun gozlerinden yaslar akacak. Inanin ki sakinlestrmek icin herseyi yapiyorum aksine daga cok agliyor. Ama aglamasina musade edersem kendiliginden kisa sureligine de olsa sakinlesiyor. Sanirim icindeki kaygiyi bu sekilde bosaltip rahatliyor. Bir de balik burcu
Ahaha duygusala bağlamak için sebebe bile gerek yok o zaman. Belki daha da kısa sürer, ama siz böyle olduğu için dışarı çıkmayı keserseniz yabani bir çocuk olur, daha da zorlaşır işiniz, o yüzden 1 ay dedim. Zaten salgından dolayı kapalı mekana gidemezsiniz, açık hava, varsa deniz kum güneş daha çabuk alışır. Gözyaşları da sizi vazgeçirmesin, dediğiniz gibi kendi kendine sakinleştikçe alışıcaktır.

Ahaha duygusala bağlamak için sebebe bile gerek yok o zaman. Belki daha da kısa sürer, ama siz böyle olduğu için dışarı çıkmayı keserseniz yabani bir çocuk olur, daha da zorlaşır işiniz, o yüzden 1 ay dedim. Zaten salgından dolayı kapalı mekana gidemezsiniz, açık hava, varsa deniz kum güneş daha çabuk alışır. Gözyaşları da sizi vazgeçirmesin, dediğiniz gibi kendi kendine sakinleştikçe alışıcaktır.
Aynen insallah sabirla deneyip bekliyoruz😊 burcunu sevdigim cocuk. Ne de duygusal cikti😁

Back