• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

dediğin çiçekten bizddde vardı ama yaprakt sanırım büyümedi diye annem attı görünürde yok

Bu çiçegide dün eşim almış bana çok begendim ama ismi ne bilmiyorum bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
600.jpg

saftirik canım bak teeeee o zaman topğrağa koyduğum 3 yaprakcık büyüyüp nasıl kocaman bir menekşe ailesi haline geldi :)

:nazar::nazar::nazar: Maşallah canım seninkiler kudurmuş.Benimkilere bak bide niye böyle oldu anlamadım.

sıkma canını sanım ya benimkiler de öle minikcikkenden bu hale en fazla iki haftada geldi :) hemencek büyüyor keratalar :))) :asigim: a.s.:enbuyukkk:

arkadaşlar saksı toprağı neden küflenir bileniniz varmı?

Canim cok suluyorsan kuflene bilir yada yasadiginiz yerin havasi nemli ise ondan olabilir bak mesela usteki resimde benim menekselerin icinde taslar var onlar kuflenmeyi onlemek icin cunku burda hava cok nemli yoksa benimkilerde kufleniyor.

seneler sonra evime aldigim ilk cicek,pek cicek bakmayi beceremiyenlerdenim ben,,,

Eliscim Orkiden çok güzel ama biraz narin çicektir orkide benim yok ama senin için bakımını araştırdım

Bol ışık ister, ama yaz aylarında direk güneş ışığından koruyun.
Haftada 1 kez sulayın, saksının dibine tabak koyun. Klorlu su her türlü bitkiye zararlıdır. Bu yüzden musluk suyundan suluyorsanız, suyu en az 1 gün kloru uçması için dinlendirmelisiniz. Kesinlikle çiçeklerine su püskürtmeyin.
Çiçeklerine el sürmeyiniz. Hava akımı bulunan bir ortamda tutmayınız. Bitki 18-22 derece sıcaklıkta yetişmektedir. Bitki; ağaç kabukları, yaprak çürüğü gibi özel bir toprakta yetişmekte olduğundan normal bir toprağa ekmeyin. Biten çiçeği (solan çiçeği), bitkiye zarar vermeden çiçeği taşıyan daldan kesiniz. Bitki 6-9 ay içinde tekrar çiçek açabilir.

cok tesekkur ederim saftirik,,,,dedigim gibi cicekleri cok severim ama bakmakta hic becerikli degilim,bakalim bu kac gun dayancakkaydirigubbakcemile3cicek gorunce cok heves ediyom ama almayada cekiniyom,bakamiyorum diye,,,bunuda gorunce aldim iste,sansa,,

tekrardan sagol saftirigim benimnaniknanikbunlari uyguluycam,optum canimŞeniz

cok tesekkur ederim saftirik,,,,dedigim gibi cicekleri cok severim ama bakmakta hic becerikli degilim,bakalim bu kac gun dayancakkaydirigubbakcemile3cicek gorunce cok heves ediyom ama almayada cekiniyom,bakamiyorum diye,,,bunuda gorunce aldim iste,sansa,,

tekrardan sagol saftirigim benimnaniknanikbunlari uyguluycam,optum canimŞeniz

Rica ederim :roflol:

annemim menekşeler açtı resimlerini çektim domateste ekmiş saksıya en kısa zamanda resimleri sizerle paylaşcam

Back
X