- 1 Şubat 2007
- 5.425
- 1.588
- 698
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar hava sıcaklığından çiçekerm ölüyor
arkadaşlar hava sıcaklığından çiçekerm ölüyor
ayy kıyamam nazar değmiştir ayol suyuna dua okuda dök
benimkilerde ölüyo.bide benim çiçeklerin toprakları kurumuyo.üzerleri kaygan kaygan bi değişik oldular.nemden mi? napacağım.
canım bende öyle bir şey duymuştum. Birde boyu 1 metreyi geçince ev sahibi olurmuşsun. Seninkiler geçmiş durum nedirbu çiçek hakkında yeni bişey öğrendim kılıç çiçeği çiçek açınca mevlüt okutmamız gerekiyormuş yoksa küsermiş
canım bende öyle bir şey duymuştum. Birde boyu 1 metreyi geçince ev sahibi olurmuşsun. Seninkiler geçmiş durum nedir![]()
canım bende öyle bir şey duymuştum. Birde boyu 1 metreyi geçince ev sahibi olurmuşsun. Seninkiler geçmiş durum nedir![]()
yazıyı yeni gördüm ben boyu 1buçığu geçince diye biliyodum ev değil ama araba aldım
kılıç çiçeğim sorum hakkında cvp veren yoksuperisim22 cnm sizin kılıç çiçeğiniz ne kadar güzel olmuş büyümüş.nasıl yetiştiriosunuz?
Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.
![]()
Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.
Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.
![]()
![]()
Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:) Sarracenia olarak geçiyor. Diğerinde olduğu gibi bunda hareket eden kapan yok onun yerine ibrikler var. yine bu ibrikler koku ve cazibenin etkisiyle sinekleri kendine çekiyor. İbriğin giriş kısmında yapışkan mumsu bir nektar var. bu nektar sinek ve ya böceğin sinir sistemini etkileyip sersemleştiriyor. Ayrıca ibriğin iç yüzeyinde asla hiç bir sinek veya böceğin yürümesi mümkün değil. Böylece içine giren bir sinek asla dışarı çıkamayarak ibriğin dibine kadar düşüyor. Burada yine aynı sistemle enzimlenerek gerekli maddeler bitkiye sağlanmış oluyor.
Farklı türleri, boyutları ve renkleri var sarraceniaların şimdilik bende iki türü mevcut.
İkinci resimdeki sarracenia purpurea diye bilinen tür. Bu türün ibrikleri 1/3 oranında sindirim sıvısıyla doludur. Çok net değil ama fotoğrafta da görülüyor.