İyi geceler bu böceklere tarım ilaçı bile işe yaramıyorum çok eski yazışmalar ama kurtulu inşallah mümkün aktardan alıcağınız yağlar parazit için çözüm müşnerde ikamet ediyorsunuz ve şuan böcekler ne durumda caba öğrenebilir miyim? mersin de sisleme yöntemi uygulayan firma yok yapamıyoruz yasak diyorlar..
İyi geceler bu böceklere tarım ilaçı bile işe yaramıyorum çok eski yazışmalar ama kurtulu inşallah mümkün aktardan alıcağınız yağlar parazit için çözüm müşnerde ikamet ediyorsunuz ve şuan böcekler ne durumda caba öğrenebilir miyim? mersin de sisleme yöntemi uygulayan firma yok yapamıyoruz yasak diyorlar..
Zeynep hanim diatomik topragi kullandiniz mi?Ben de okumustum bir yerlerde.Ne olur paylaşın
İyi geceler bu böceklere tarım ilaçı bile işe yaramıyor nemli sıcak havalar maalesef önceden su almış veya küflenmiş yerlerin içinden bazen yatak bazası dahil havasız ve kışın yanmayan doğal gaz bu toz akarı parazit veya nemden oluşan küf böceklerini her sene ilk ve son bahar çoşturuyor mutfak da varsa o un akarı dır aktardan alıcağınız yağlar parazit için çözüm müş ben kim isterse özelden yazarımBende de bu sene 3. Sene tekrarladi su anda benim evde de var ilaclama yapiyoruz gozukmuyorlar ama yaz donemi yine karsilasiyoruz dediginiz gibi dolaplara esyalarin icine giriyorlar ben istanbulda yasiyorum eger o kadar coklarsa dediginiz gibi belki evin kendisinde de vardir
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmMerhaba, bendede var buna benzer böceklerden beyaz ve siyah minik minik chrsamed diye bi ilaç kullanıyorum, sıktığım yerlerde hep ölülerini görüyorum işe yaradı baya azaldı bi deneyin isterseniz.
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmMerhaba,
Bu beyaz toz gibi olan böceklerden geçen mutfak tezgahında duran baharatlıkların uzerinde farkettim. O kadar çoktu ki sanki üzerine un serpilmiş gibiydi. Hemen dolabı boşalttım bütün bakliyat poşetlerini tek tek yıkadım. Aklınıza gelebilecek tüm kimyasalları kullandım. Azalma oldu ancak 1 hafta sonra bütün sinir sitemlerim alt üst oldugu icin daha fazla dayanamadım ve ilaçlama yaptırdım. Tüm ev ilaclandi. Bir kaç saat sonra bütün evi duvarlar hariç silip temizledim, yıkanacakları yıkadım. İlaclamanin sonraki temizleme süreci çok yorucu maalesef. Ancak ilaçlama yapılmasına rağmen hala tezgah duvarlarında görmeye devam ediyordum. Firmayı aradım 1 hafta daha görürsünüz sonra bitecek dendi. Dedikleri gibi de 1 hafta sonra tamamen bitti. Bu yıl tatil dönüşü mutfakla maalesef yine ayni manzara ile karşılaştım. Ancak şunu fark ettim ki gecen sene de tatilden döndükten 1 hafta sonra fark etmiştim. Bu sefer dolabı boşaltınca dolabın arka duvara denk gelen kısmında rutubet sebebi ile hafif kuflenme olduğunu fark ettim. Evimde rutubet olan bir yer yok, daha önce de yoktu. Ama arka duvarda ufak bi alanda baslamis. Muhtemelen gecen sene de gözümden kacti. Bu sefer dolabın arka sırt kısmını sildim ve sprey boya ile boyadım. Bu arada sürekli tüm tezgahı tezgah duvarlarını da yumurta bırakma ihtimaline karşı sildim. Bugun 3. Gün bi tane gördüm sadece. Yavaş yavaş azalarak bitecek. Hem ev havalandı hem mutfakta fırın, ocak çalıştı. Aslında yaşam basladi. Siz ne kadar nemlenen bi yer deseniz de mutlaka biyerde vardır. Bizim duvarın arkasından binanın su boruları geçiyor. Fırın falan çalıştığı için kuru kalıyordu.ama evde olmayınca nemlenme başlamış. Benim gibi sorunun kaynaklandığı yeri bulmadan ilaçlama yaparsanız ilk firsat bulduğunda tekrar çıkacaktır. Size tavsiyem yatağın altına arka duvara yada nerde görüyorsanız iyice bakın cam sürekli açık kalsın. Bu kus biti değil, sizin dışarıdan getirebileceğiniz bir böcek değil. Zaten nemli yeri bulup sorunu çözünce yavaş yavaş azalarak bitecektir. Umarim faydalı olur.
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmBunlara detarjanlar fayda etmiyor dün bütün evi klorakla sildim bir tüp detan sıktım yine tek tük var ;galiba çok ve çabuk ürüyorlar. Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Herkese merhaba..
Ben de dün akşam mutfak dolabında gördüm ilk bu minicik beyaz toz böceğini... başta gerçekten toz sandım baktım yürüyorlar ve çıldırdım! Dün akşamdan beri okumadığım forum, yorum kalmadı ve senelerdir çözüm bulamayan, evini değiştirenleri gördükçe o kadar üzülüyorum ve korkuyorum ki. Bir yandan da diyorum sadece senin başına gelmedi sakin ol diye ama akşamdan beri başıma ağrılar girdi. Gardroplara ve evin başka yerlerine bakmaya korkuyorum. Eve taşınalı 1.5 sene oldu ve evimiz gerçekten rutubetli, nem cihazı alacağım. Bu toz böceği durumunu tetikleyen birinci nedenlerden mutfak dolabının köşesi küflü olduğundan sanırım, daha yakından bakmaya cesaret edemedim... Bir diğeri de dolabı boşalttığımda tahta kapaklı cam kavanozdaki tarhananın hem içinde hem de dışında bu böcekleri oldukça yoğunlukta gördüm, olduğu gibi kavanozu attım. Kahvede de daha az da olsa yoğun şekilde varlar. Belki açık satılan tarhana olduğundan oradan da yayılmış olabilir. Başka bir forumda birisi 50 ml Bayer k-othrine ile 3 lt suyu karıştırıp önce odaları silip süpürüp sonra bu karışım ile her yeri dip köşe bucak sildiğini söylemiş. Üstüne de diatomik toprak alıp tuzluğa boşaltıp çok ince tabaka şeklinde her yere serpmiş ve her yeri kapatmış ertesi gün de havalandırmış ve kurtuluşun mümkün olduğunu söylemiş. Ben de aynı şekilde önce sirke ile silip bu işlemleri gerçekleştireceğim faydasını görürüm inşallah, başkaları da fayda görür belki diye paylaşmak istedim. Herkese geçmiş olsun, sevgiler..
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmArkadaşlar 5 yıl önce benim evimde de vardı. İlk önce sizin gibi toz sandım fakat ertesi gün hareket ettiklerini gördüğümde çok şaşırmıştım. Benim evimde de rutubet var fakat ben o gün saksı çiçeği almıştım ondan geldiğini tahmin ediyorum. Hemen ilaçlama şirketini çağırdım ne böceği olduğunu anlamadılar o yüzden en etkili ilaçlarından kullandıklarını söylediler. İlaçladıktan sonra 2 gün eve girmemizi tembihlediler. İlaç işe yaramış olacak ki bi daha hiç görmedim.
Yeni evliydim ve o akşam çok ağlamıştım ben çok pasaklıyım evimi böcekler bastı diye :)))
Umarım hepiniz bir daha karşılaşmamak üzere kurtulursunuz arkadaşlar
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmTeşekkür ederim.toz almada kullanabilirim bu dediginizi.aslinda ben sirkelim kullandim lavantaliydi.cok ise yaradigini soyleyemeyecegim.ama belki ondaki kullanilan lavanta oranı düşüktür.
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmMerhaba arkadaşlar bu başlık açıldığı günden bu güne yazılan her mesajı okudum. Uygulanan tüm ilaçları, yöntemleri bir kenara not ettim.
Ben üç dört gün önce oturduğumuz sitenin yeşillik alanında yürüdüm eve geldim ve yatağımda minik böcekler olduğunu farkettim sandım ki dışarıdan ben taşıdım bunları ama burada yazılan mesajları okuduğumda nemden ve rutubetten oluyor. Evimizde nemli ve rutubetli bir alan yok. Balkonumuzda domates, salatalık gibi sebzeleri diktiğimiz bolca saksılar var arada güvercinler geliyor bir ihtimal diyorum onlardan geldi. Ama yine de bu böcekleri ben taşıdım diye de öyle suçlu hissediyorum ki bu gece hiç uyumadım sadece internette yerli/yabancı bu böceklerle insanlar nasıl mücadele etmiş onları okudum. Maalesef türkiye de ben bu sorunu çözdüm diyeni daha okuyamadım.
Şimdilik üç beş tane gördüm. Yorganımı iki kez yıkasam da hala yorganın üstünde görünce dün akşam kalktım yorgan, çarşaf, yastık kılıfı ne varsa çöpe attım. Keşke o gün eve geldiğimde direkt odama girseydim salona geçip oturdum. Salonda da şu an koltukta bir tane gördüm. Önce minik beyaz görüyordum şimdi kahverengi görüyorum ama arkadaşların bahsettiği gibi çoğul değiller her an istila edebilirler ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Herkes her ilacı denemiş ve kurtulamamış. Yıllardır buraya yazan mücadele eden kişiler bu başlığı kontrol ediyorlar mı bilmiyorum. Eğer ediyorlarsa lütfen en etkili hangi ilaçla başlamalıyım? Bana da yardım edin. İnşallah hepimizin evinden bir tane bile kalmayacak şekilde hepimiz kurtuluruz.
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmBendekiler siyah değil ayni toz tanesi gibi minicik saydam gibi beyaz.. ayni böcek mi acaba? Benimkilerde de ise yararsa hic dusunmeden alicam
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmMerhaba arkadaşlar bu başlık açıldığı günden bu güne yazılan her mesajı okudum. Uygulanan tüm ilaçları, yöntemleri bir kenara not ettim.
Ben üç dört gün önce oturduğumuz sitenin yeşillik alanında yürüdüm eve geldim ve yatağımda minik böcekler olduğunu farkettim sandım ki dışarıdan ben taşıdım bunları ama burada yazılan mesajları okuduğumda nemden ve rutubetten oluyor. Evimizde nemli ve rutubetli bir alan yok. Balkonumuzda domates, salatalık gibi sebzeleri diktiğimiz bolca saksılar var arada güvercinler geliyor bir ihtimal diyorum onlardan geldi. Ama yine de bu böcekleri ben taşıdım diye de öyle suçlu hissediyorum ki bu gece hiç uyumadım sadece internette yerli/yabancı bu böceklerle insanlar nasıl mücadele etmiş onları okudum. Maalesef türkiye de ben bu sorunu çözdüm diyeni daha okuyamadım.
Şimdilik üç beş tane gördüm. Yorganımı iki kez yıkasam da hala yorganın üstünde görünce dün akşam kalktım yorgan, çarşaf, yastık kılıfı ne varsa çöpe attım. Keşke o gün eve geldiğimde direkt odama girseydim salona geçip oturdum. Salonda da şu an koltukta bir tane gördüm. Önce minik beyaz görüyordum şimdi kahverengi görüyorum ama arkadaşların bahsettiği gibi çoğul değiller her an istila edebilirler ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Herkes her ilacı denemiş ve kurtulamamış. Yıllardır buraya yazan mücadele eden kişiler bu başlığı kontrol ediyorlar mı bilmiyorum. Eğer ediyorlarsa lütfen en etkili hangi ilaçla başlamalıyım? Bana da yardım edin. İnşallah hepimizin evinden bir tane bile kalmayacak şekilde hepimiz kurtuluruz.
Rica ediyorum aynı içerikli mesajı defalarca yazmayınız, bir konuya aynı mesajı 7-8 yazınca hem spam yapmış oluyorsunuz hem de reklam algısı yaratıyorsunuz, ki sitede ikisi de yasaktır.Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririm
Aslında nem ve sıcak hava az güneş bunların çoğaldı yerler bende bugün nem alma makinası alacağım
Sayfamdaki resimlerdeki yağların hepsinden yarısını bu ilaca koyup çok iyi durmadan kuvvetlice karıştırın ve gördüğünüz odanın ilk süpürgelik kenarlar dolap etrafı eşyalar fakat öyle bir yere 3-4 kes sıkmayın tam dar alandan da sıkmayın. 2-3 saat kapalı tutut odayı bu arada yatağınıza da sıka bilirsiniz fakat 2 hafta sonra yumurtadan çıkanlar olur tekrarlayın o zaman ben 13 senedir kafayı yedim geçen sene taşındım ve bu sene ilaçlamanın bile hatta tarım ilaçından bile besleniyor bunlar ama bu akar lar için ve yatağınıza bile sıka bilirsiniz.
Bu arada böcek yoksa direk bu karışımı limon kolonyasına hazırlayıp elbiselerinize bile ferah koku versin diye kullana bilirsiniz yatak akarlarına birebir miş
Çay ağacı yağı orjinal olan aşırı keskin kokusu var iki farklı marka koklayın benim aldığım çok iyi bulursanız da tafsiye ederim
Allah biliyor reklam değil tamamen çaresizlik çok zor devamli evi ilaçlatmak üstüne eşyaları yıkamak temizliği ve sonuç yine hüsran bakıyorsun o kadar işten sonra manevi ve maddi olarak zarara uğruyorsunuz üstüne üstlük bu böcekler ölmüyor maalesef ilaç onları etkilemiyor ilaçlamacılar parayı alana kadar arıyorsun yok efendim o yumurtadan yeni çıkmıştın tekrar ilaçlamak lazım güvenip yine ilaçlatıyorsunuz sonuç yine hüsran ve bende aktardan aldığım doğal ilaçla 13 senemde inşallah çözdüm diyorum şu an hareket eden yok 3 hafta oldu ama psikolojik olarak halan giysi odamı temizlemeye korkuyorum ya yine çikarsa diye şimdi istiyorum ki herkes denesin kurtulan olursa buna vesile olduğum için sadece şükür edebilirimRica ediyorum aynı içerikli mesajı defalarca yazmayınız, bir konuya aynı mesajı 7-8 yazınca hem spam yapmış oluyorsunuz hem de reklam algısı yaratıyorsunuz, ki sitede ikisi de yasaktır.
Merhaba bende asiri rahatsizim nem böceği gümüşün böceği var kurtulunmuyorAllah biliyor reklam değil tamamen çaresizlik çok zor devamli evi ilaçlatmak üstüne eşyaları yıkamak temizliği ve sonuç yine hüsran bakıyorsun o kadar işten sonra manevi ve maddi olarak zarara uğruyorsunuz üstüne üstlük bu böcekler ölmüyor maalesef ilaç onları etkilemiyor ilaçlamacılar parayı alana kadar arıyorsun yok efendim o yumurtadan yeni çıkmıştın tekrar ilaçlamak lazım güvenip yine ilaçlatıyorsunuz sonuç yine hüsran ve bende aktardan aldığım doğal ilaçla 13 senemde inşallah çözdüm diyorum şu an hareket eden yok 3 hafta oldu ama psikolojik olarak halan giysi odamı temizlemeye korkuyorum ya yine çikarsa diye şimdi istiyorum ki herkes denesin kurtulan olursa buna vesile olduğum için sadece şükür edebilirim
İnsta. deryapasaoglu1987 herkese ne yapılması gerekse yardımcı olmaya hazırım belki bunca senedir çektiklerimi yardım ederek sebebi buymuş deri. Tamamen allah rizası için çözümü bitkiselmiş öyle tarım ilaçı vs hepsi yalan çıktı asıl sebebi de maalesef küf ve nem görmediğimiz herşey nemle küfleniyor
Kurtuldunuz mu acaba boceklerden ne kullandinizUmarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı ahşap kurdu küflü herşeyden nemle ürüyorlar veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız unu bulguru buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririm
Aslında nem ve sıcak hava az güneş bunların çoğaldı yerler bende bugün nem alma makinası alacağım
Sayfamdaki resimlerdeki yağların hepsinden yarısını bu ilaca koyup çok iyi durmadan kuvvetlice karıştırın ve gördüğünüz odanın ilk süpürgelik kenarlar dolap etrafı eşyalar fakat öyle bir yere 3-4 kes sıkmayın tam dar alandan da sıkmayın. 2-3 saat kapalı tutut odayı bu arada yatağınıza da sıka bilirsiniz fakat 2 hafta sonra yumurtadan çıkanlar olur tekrarlayın o zaman ben 13 senedir kafayı yedim geçen sene taşındım ve bu sene ilaçlamanın bile hatta tarım ilaçından bile besleniyor bunlar ama bu akar lar için ve yatağınıza bile sıka bilirsiniz.
Bu arada böcek yoksa direk bu karışımı limon kolonyasına hazırlayıp elbiselerinize bile ferah koku versin diye kullana bilirsiniz yatak akarlarına birebir miş
Çay ağacı yağı orjinal olan aşırı keskin kokusu var iki farklı marka koklayın benim aldığım çok iyi bulursanız da tafsiye ederim
Düştüğünü nasıl görüyorsunuz çok küçükler zaten görünmüyorArkadaşlar ben bu ılacı almıştım Ecz den ıkı hafta oldu hala ölüler düşüyor, mutfak musluk altındakı dolaptan aşağı hepsi de yetişkin ama ölü hatta elektrik süpürgesinede sıkıyorum aklınız da olsun.
Arkadaşlar toz böcekleri ölmüyor çıldırmak üzereyim yaglar ile azaldılar ama kesin sonuç yok ilaçlamada yapıldı hala ölen giden eksilen bir şey
Arkadaşlar toz böcekleri ölmüyor çıldırmak üzereyim yaglar ile azaldılar ama kesin sonuç yok ilaçlamada yapıldı hala ölen giden eksilen bir şey yok
MERHABA,Annemden aldığım tarım ilacı ile öldüler sanırım 4 gün her akşam ve gündüz ilaçladım mutfak dolaplarını hiç temizlemedim. Sürekli ilacı tazeledim. Her akşam daha da az görmeye başladım ve sonunda yoktular. 1 hafta boyunca her akşam gece karanlıkta mutfağa flaşı açıp gittim kendime göre ezberlediğim ve çok oldukları nokta atılı yerler vardı artık orada bile yoklar şükürler olsun. Çocuklarım küçükken gaz sancısı çektikten sonra pırt yaptıklarında nasıl mutlu olduysam aynı öyleyim. Haftalardır bu vade yemek yiyemedik. Sonunda bugün yemeğimi yaptım. Ama delirdim sanırım her yere bakıyorum acaba varlar mı diye umarım gelmezler. Kahve makinesinde unuttuğum kapsülden dolayı oluştular. Kışın çamaşırları bu alanda kurutmaya bırakmamın etkisinde büyük sanırım. Çözüm muhtemelen ziraatçilerin yaptığı karışım ilaçlarda. Annem bahçesi için almış. Antalya’da yaşıyoruz sanayi tarafında ziraatçilerin sorun umarım yardımcı olurum.