Herkese merhaba..
Ben de dün akşam mutfak dolabında gördüm ilk bu minicik beyaz toz böceğini... başta gerçekten toz sandım baktım yürüyorlar ve çıldırdım! Dün akşamdan beri okumadığım forum, yorum kalmadı ve senelerdir çözüm bulamayan, evini değiştirenleri gördükçe o kadar üzülüyorum ve korkuyorum ki. Bir yandan da diyorum sadece senin başına gelmedi sakin ol diye ama akşamdan beri başıma ağrılar girdi. Gardroplara ve evin başka yerlerine bakmaya korkuyorum. Eve taşınalı 1.5 sene oldu ve evimiz gerçekten rutubetli, nem cihazı alacağım. Bu toz böceği durumunu tetikleyen birinci nedenlerden mutfak dolabının köşesi küflü olduğundan sanırım, daha yakından bakmaya cesaret edemedim... Bir diğeri de dolabı boşalttığımda tahta kapaklı cam kavanozdaki tarhananın hem içinde hem de dışında bu böcekleri oldukça yoğunlukta gördüm, olduğu gibi kavanozu attım. Kahvede de daha az da olsa yoğun şekilde varlar. Belki açık satılan tarhana olduğundan oradan da yayılmış olabilir. Başka bir forumda birisi 50 ml Bayer k-othrine ile 3 lt suyu karıştırıp önce odaları silip süpürüp sonra bu karışım ile her yeri dip köşe bucak sildiğini söylemiş. Üstüne de diatomik toprak alıp tuzluğa boşaltıp çok ince tabaka şeklinde her yere serpmiş ve her yeri kapatmış ertesi gün de havalandırmış ve kurtuluşun mümkün olduğunu söylemiş. Ben de aynı şekilde önce sirke ile silip bu işlemleri gerçekleştireceğim faydasını görürüm inşallah, başkaları da fayda görür belki diye paylaşmak istedim. Herkese geçmiş olsun, sevgiler..