Evdeki karıncalar diğerlerinin habercisimi

Lizzie8919

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2016
261
134
103
Bugün dışarıdan geldikten sonra üstümde bir tane karınca vardı dedim dışarıdan gelmiştir hemen attım camdan,sonra odamda iki tane daha buldum minik karınca,odamda ara ara tatlı şeyler götürüp yerim belki ondandı bilemedim. Fakat şimdi artmasından korkuyorum cok hızlı coğalabildiklerini biliyorum üç tane varsa dahası da varmıdır ve ne yapmam lazım? Yarın evi temizlemeyi düşünüyorum. Birde karınca tabletleri işe yarar mı

Evde 13 senedir oturuyoruz daha önce bir tane bile görmedik de ondan telaşlandım. Bir kere dadanınxa bir daha kurtulunmuyormuş falan
Eve giriş için bir yol bulmuş olabilirler ..veya ev içinde yuva yapabilecekleri uygun bir yer bulmus olabilirler ..ev içini biraz izleyin bu küçük misafirlerin daha yoğun karşınıza ciktigi yerleri filan ..onlar gerçekten de öncü karıncalar olabiliyor...yiyecek arıyorlar bulduklarında da koloninin geri kalanına haber gondertiyorlar

Ben lojmanda yaşıyorum, heryer bağ bahçe.
Değil karınca çiyan, akrep bile oluyor yaz mevsiminde, evlere çok girmiyorlar ama.

Kırkayaklarla bir yaşıyoruz zaten heryerde varlar, her ayakkabı-terliğimizi gitmemizde kapı önünde oluyor 1-2 tane . Neyseki onların hiç bir zararı yok.

Karıncadam bahsetmiyeyim bile. Sofrayı kuruyorum ve ben oturmadan onlar geliyor. Alıştık yani tüm komşularım ve ben , burada 30 yıldır oturan hiçkimse karıncaya çözüm bulamadı.

Ama akrep ve çiyan ilaçlatınca gelmiyor. Yine de sokaklarda oluyor geceleri.

İnşallah yuva yapmamışlardır.

Domatesin yeşil dalı var ya. Onu her yere, mutfakta fayans diplerine, yerlerde supurgeliklere falan ser , giderler
Benim evimi bir koloni dolusu karınca basmisti, sadece domates dalı koydum oraya buraya, gittiler üç beş gune
Ki evim karıncalar için harika bir evdi- çok sık supurmezdim, kırıntılar falan olurdu heryerde. Ona rağmen beni terkettilerse seni de terkederler. Panik olma

Ben tableti senelerce kullandım. tablet olduğu müddette karın olmuyor ama tamamen yok etmiyor. geçen sene ilaçlattı kurtuldum. bahar gibi ortaya çıkmaya başlıyorlardı, bi tane görmedim şükür

Etrafta kırıntı, meyve, şeker bırakıldığında geliyorlar. Ben mutfağı kırklamadan yatamıyorum. Ve evet maalesef önce öncü birlik gönderiyorlar öyle. Birkaç tane görünce bil ki ekibi toplayıp gelecekler yarın .

Dolapları bir karıştırıp besin kaynağı var mı araştırın, şekerli birşey sızdırmışsa ona gelmişlerdir.
Artık yiyecek olmayınca bir de temizlik yapılınca nüfusları azalıyor zaten, bağ evinde böyle kurtulmuştuk hemen ilaç kullanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…