Merhaba,
Oncelikle sana seni cok cok cok iyi anladigimi soylemek icin yaziyorum, onceki konularini da biliyorum. Seni cok iyi anliyorum ve de basarilarindan dolayi tebrik ediyorum. Cunku ben de ailemden cok cektim, cok asagilandim, cok dayaklar yedim ve bunlar hep bana basarisizlik olarak geri dondu. Cunku ailemde asagilandikca ve daya yedikce ozguvenim dusuyordu, bu sosyal hayatima ve derslerime yansiyordu. Lisede cok caliskan bir ogrenciydim, en buyuk hayalim o evden kurtulmakti, ve istanbula 10 saat uzaklikta bir yere universiteye gittim. Tatillere geldigimde babamdan ve erkek kardesimden daya yiyip, agzim gozum mor bir sekilde donerdim univ.e. Sizde siddet var mi bilmiyorum ama ben hayatim boyunca annemden, babamdan, erkek kardesimden daya yedim, hayatim hep agiz goz patlak, kollar bacaklar morarik ve surekli "dustum", "dolaba carptim" yalanlariyla gecti, cevremde beni anlayacak bir tane bile insan yoktu. Dayak yememi gerektirecek herhangi ozel bir neden de yoktu, evin icinde armudun sapi, uzumun copu derken agzim gozum dagiliyordu.
Universiteyi bitirdim, atanamadim, eve dondum ve dershanede is buldum, eve yatmadan yatmaya geliyordum. Aynen sizin gibi disarda matematik ogretmeni "newyorker hanim", "hocahanim", "n.yorker hocam" idim, eve gelince o..., kah.e, mal, okuz, dayak vs vs. Hic unutmam bir defasinda mudur yardimcimiz yasli bir hoca bana "hanim kizim" dedi ve hemen "ozurdilerim hocahanim, agzimdan kacirdim" dedi. Adamcagiz "hanim kizim" i saygisizlik saniyor, ah ahhh ben evde ne dayaklar, ne hakaretler yiyordum bir bilse.
Dur sana sadece hic unutamadigim birkac dayagi anlatayim da size ne kadar yakinim gorun ve de siz de beni anlayin. Zira inanin esim dahil kimseler ama kimseler nasil boyle bir ailem oldugunu anlamiyor. Univ. mezunu, bir yillik ogrt. idim. O zamanlar simdiki esimle o zaman henuz yeni tanisiyoruz, sevgili/nisanli vs degiliz, bir gun bir sinavdan ciktim ve esim beni almaya geldi, o aralar cani cok sikkin, morali bozuk, bana da yeni yeni aciliyor, beni aldi eminonune goturdu. Orada balik ekmek yedik, kafede cay ictik vs. babam ariyor, esim beni birakmiyor, illa yaninda istiyor, babam ariyor, disardayim, geliyorum vs vs gecistiriyorum, sonra agir agir mesajlar yaziyor, sarjim da bitti konusamadim. O gun de esime yuz kez yalvardim, babam kizar dedim, gidelim dedim, ya iste ayarla babani, soyle de, boyle de, biraz naz niyaz yap, gonlunu al vs vs diyor ve beni birakmiyor. O gun eminonunden bogazi ve rengarenk isiklariyla kopruyu seyrederken esim bana donup, gozlerimin icine baka baka "seni seviyorum gulum" dedi, "seni cok seviyorum gulum" dedi :) "oh be" dedi sonra. yillardir soylemek istedigi seymis, bir turlu soyleyemiyormus ve o gun bogazi seyrederken sonunda cesareti gelmisti, "bundan sonra artik hep soylerim" dedi :) Neyse artik iyice gec oldu eve gitmem lazim, tramvay/metro/otobus vs derken nefes nefese eve zor yetistim. Saat aksam 11. Evin kapisini anahtarimla korka korka actim, bir baktim karsimda babam, elinde de kemer. Sonra nerdesin, ne oldu bile demeden kemerle bir giristi bana abooovvvvv sabah saat 3 ve 4 sulariydi artik daha yeni birakti. Yemin ederim ki 11 den 3 e, 4 e kadar kemerle dovdu dovdu dovdu... Yorulup birakiyordu sonra tekrar tekrar basliyordu. Annem ayirmaya calisiyordu, annemi eliyle itiyordu, yine dovuyordu, kac defa annem ayirmaya calisti calisti olmadi, annemi gordum dayak yerken bir ara, yuzu gozu bembeyaz olmustu. Ben zaten konusamiyordum da, sesim nefesim kesilmisti, sadece dayak yiyordum. 23 yasindayim, ogretmenim, "hoca hanim"im, ve kemerle saatlerce dayak yiyordum. Bu arada kufurler de cabasi, yedigim kufurun haddi hesabi zaten yok. Neyse iste oyle saatlerce dayak yedim, aylarca konusmadim vs ama ayni evde mecbur yasiyordum, dershaneden de istifa etmistim, tek umidim esim idi, evlenecegiz diye bekliyordum, onun da okuldan mezun olmasi, is bulmasi, is bulunca parasizligi vs yuzunden iki yil daha kaldim o evde. Son bir yil nisanli olarak kaldim, babamdan degil ama bu sefer de erkek kardesimden cok dayak yedim nisanliyken. Yine birgun annem, babam evde yok, o zaman eve gec gittim, o zamanlar nisanliyim tabi, nisanlimla bulustum. (o dayaktan sonra asla gec kalmam ama o gun annem babam yoktu diye gec gittim), erkek kardesim de hic evde durmaz normalde, her gece arkadas ortamindan gece 3-4 gibi eve gelir, o gun evdeydi hayret. Kapiyi bir actim karsimda kardesim. Nerdesin sen diye bu sefer de bu daldi bana. Ya oyle bir yumruk atti ki, inanin rocky filmlerindeki gibi agzim dagildi, dudagim patladi, agzimdan kanlar etrafa sacildi. Bir temiz dayak da o gun yemistim. Baya baya dayak yedim ama o yil. Bir gun dayanamadim karakola gittim, erkek kardesimi sikayet ettim, sonra darp raporu aldim, adliyede dava actim. Tabi tr de kadin oluyor bile yaptirimi yok, kaldi ki benimki darp idi sadece, hicbir yaptirimi olmadi yillarca, dava kapandi gitti sonra.
Evlendim. Karsima ilk cikan kisiyle evlendim. Esimi severek evlendim. Evlenip ABD ye geldim. Nisanliyken bir yigin kavga/tartisma da esimle yasadim, evliligimin ilk yili cok kotu gecti, sonra cok sukur zamanla evlilik oturdu. Yalniz soyle bir fark yasadim, esim ne dovuyor, ne sovuyor. Masallah diyeyim, adamda kufur ve dayak yok. Ne kadar kavga edersek edelim dayak yok. Kufur bile yok. Hakaret yok. Sorunlarini konusarak, tartisarak cozen birisi. Ben ilk senelerde cok bagirip cagiriyordum, yillarca esim bu huyumdan sikayet etti. Sonra tabi bende de bu ozellik azaldi ve bitti. Annem, babam atilip satilmiyor. Hala ve hala aynilar. Mubarek hac gorevini yaparken bile kavga/dovus yapan kisiler, mubarek topraklarda kufurler savurmus babam, annem anlatiyor, orada bile ayniydi diyerek. (sanki kendisi cok farkli da) Bir aylik tr tatilimi bile agzimdan burnumdan getirirler. Son tr tatilimde ucaga aglaya aglaya bindim annemin havaalaninda vedalasirken soylediklerinden dolayi. Kaynanam ki el anasi, dayanamamis, niye oyle dedin newyorkera tam gidecegi vakit, yazik kiz aglaya aglaya gitti demis, annem de ona "sen karisma" demis, bir de onu kirmis. Kaynanam anlatiyor, senin aglaya aglaya ucaga binmene ben cok uzuldum, annen cok ayip etti diyor. Dusunun beni aglatan "annem", koruyan "kaynanam" hani su forumda hakkinda neler neler atilip tutulup kisi.
Bugun ben de anneyim, 2,5 yasinda kizim var ve 9 aylik oglana hamileyim. En buyuk aile modeli olarak kendime kendi ailemi ornek aliyorum ve "nasil anne olunmaz", "nasil baba olunmaz", "nasil aile olunmaz" diye dusunup tersini uyguluyorum. Ailemle de mumkun mertebe az konusuyorum, gorusuyorum, en tr ye de 2,5 sene once gittim. Asiri derecede buyuk mesafe koydum arama, esimle mutluyum cok sukur, onlarla degilim artik Allah ima binlerce kez sukurler olsun. Sana en buyuk tavsiyem evlenmendir, bu konuda da asiri secici olmamani oneririm, zira bundan cok daha kotu bir esinin olmasi zor ihtimal. En azindan egitimli ve kulturluyse daha kotusu olamaz. Oyle psikolog ile vs coremezsin sorunlarini, mutlaka uzaklas o evden, mutlaka mesafeni koy, gor bak nasil duzelecek hersey. Allah yardimcin olsun.