Canım malzemeni Ne kadarını kullandı, gerçekten kullandı mı sipariş verenin içinde kalmaması için malzemeler senden şeklinde siparişleri yapman daha uygun olur... Zaten malzeme fişinin ayrıca gösterildiğini hiç duymadım. O zaman sipariş veren kadını kendi mutfağına çağırır da yaptırır, un şeker tuz herkesin mutfağında var.. Annem öyle yaptırır mesela bir gün temizliğe alır, bir n yemeğe eline güvendiği birini...
Genelde ben de buzluğuma sarma, mantı, içli köfte, tavuklar börek ve misafirlerim gelince börek vs alıyorum. Kalabalık misafirlerim olduğundan çok sipariş veririm ilk defa duydum bu malzeme olayının ayrı tutulmasını... Sadece birkaç komşusuna yapacaksa malzemeleri aldırabilir ama geniş çaplı düşünüyorsa kimse malzemeye uğraşmak istemez... Yapan kişi de büyük boy alacak artık..
Bir de kek çırpmak 5 dk kurabiye yapmak 10 dk ama kalabalık misafir olduğunda ya da ev sahipleri çalıştığında tercih ediyorlar bunu.. Hani malzeme hariç sadece emek için bunlara fiyat yazdığında Dr. Oetkeri çırpmak kadına daha kolay gelir...
Umarım bilgiler işine yarar, sana yardımcı olmak adına fikirlerimi paylaştım. İşleriniz rast gitsin bereketli olsun...
Bir de en iyi reklam yolu kaliteli ürün ve hizmet :) annem birine bir şey yaptırdı mı biz evine gideriz komşuları kızları gelinleri derken herkes sipariş vermeye başlar :)) ama baklavası kötü oldu mu hep bir ağızdan anne bir daha sipariş verme deriz..