evde yemek yapip satmak hakkin da fikir...

arer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
38
1
98
45
İstanbul
araniz da evde hamur isi,tatli,yemek yapip satan var mi?yada bilen?arkadasim bu is ile mesgul olmak istiyor lakin nasil fiyat belirleyecegini bilmiyor.yardimci olurmusunuz?

sadece mantı hakkında bilgi verim bizim burada mantı yapıp satıyor bayanlar kilosu 18-20 tl arası değişiyor

bir fikir olsun size

araniz da evde hamur isi,tatli,yemek yapip satan var mi?yada bilen?arkadasim bu is ile mesgul olmak istiyor lakin nasil fiyat belirleyecegini bilmiyor.yardimci olurmusunuz?

komşum büyük tepsi böreği 50 ye küçük tepsiyi 40 a yapıyor
mantının kilosu 15 tl
zeytinyağlı dolmayı 30 a satıyor
baklava 60 tl

Canım malzemeni Ne kadarını kullandı, gerçekten kullandı mı sipariş verenin içinde kalmaması için malzemeler senden şeklinde siparişleri yapman daha uygun olur... Zaten malzeme fişinin ayrıca gösterildiğini hiç duymadım. O zaman sipariş veren kadını kendi mutfağına çağırır da yaptırır, un şeker tuz herkesin mutfağında var.. Annem öyle yaptırır mesela bir gün temizliğe alır, bir n yemeğe eline güvendiği birini...

Genelde ben de buzluğuma sarma, mantı, içli köfte, tavuklar börek ve misafirlerim gelince börek vs alıyorum. Kalabalık misafirlerim olduğundan çok sipariş veririm ilk defa duydum bu malzeme olayının ayrı tutulmasını... Sadece birkaç komşusuna yapacaksa malzemeleri aldırabilir ama geniş çaplı düşünüyorsa kimse malzemeye uğraşmak istemez... Yapan kişi de büyük boy alacak artık..

Bir de kek çırpmak 5 dk kurabiye yapmak 10 dk ama kalabalık misafir olduğunda ya da ev sahipleri çalıştığında tercih ediyorlar bunu.. Hani malzeme hariç sadece emek için bunlara fiyat yazdığında Dr. Oetkeri çırpmak kadına daha kolay gelir...

Umarım bilgiler işine yarar, sana yardımcı olmak adına fikirlerimi paylaştım. İşleriniz rast gitsin bereketli olsun...

Bir de en iyi reklam yolu kaliteli ürün ve hizmet :) annem birine bir şey yaptırdı mı biz evine gideriz komşuları kızları gelinleri derken herkes sipariş vermeye başlar :)) ama baklavası kötü oldu mu hep bir ağızdan anne bir daha sipariş verme deriz..

arkadas buyuk tepsi borege 30,1 tepsi kurabiye yada kek icin 20,1 tepsi pogacayada 20 tl istemis...ilk isim bilemiyorum nekadar ama bu emek parasi malzeme fisinide gosteririm onuda ayrica odersiniz demis.nasil?

malzemeyi kendisinden yapsa arkadaşınız daha iyi olur
öbür türlü yok benim yağımı değil başka yağ kullandın
yok 6 yumurta yerine 5 yumurta kırdın kar ettin vs gibi durumlar olabilir

Ben aylar once bir belgesel izledim.bir bayaan evde baklava yaparak baslamis ise.diyorki evde tepsim bile yoktu odunc alirdim komsudan diyor.neyse bu bayana siparisler aartinca evi kucuk gelmeye isleri yetistirememeye baslamis.kendine ufacik bir dukkan kiralamis derken suanda sirket sahibi bir is kadini olmus.yalan olmasinsanirim 12kkisi calistiriyormus yaninda.sirket araclari falanda varmis.bulunur herhalde googlede.kendi isinin patronu olmak guzel ticaret dahada guzel..bol sans dilerim.

Güzel fikir ama çevre önemli, müşteri bulabilecek misin
Sabrederim dersen zamanla artacaktır müşteri sayısı

valla kusura bakmayın fikri çaldım uzun zamandır evde yapılacak iş fikri istiyordum.. dünden beri araştırıyorum. ablamla ve annemlede konuştum bugün f.b de sayfa açtım hakkımızda hepimiz için hayırlısı

merhaba hanımlar bende evde tarhana erişte mantı yapıyorum cocuklar için cok sağlikli güvenilir temiz bir sekilde yapılır acaba ihtiyacı olan varmıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…