Evde yalnızlığıma evcil hayvan çözüm olur mu?

ne demek elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.iyi dileklerin içinde teşekkür ederim =)

eğer seyahatleriniz oluyorsa önce yakın çevrenizde bakacak birileri olurmu onu bi araştırın bir arkadasınız akrabanız gibi..köpek otellerine ben hiç bırakmadım ama istanbulda 2-3 tane güzel otel var köpekleri kafeslere kapatmak yerine odalar ayırıp oralarda misafir ettiriyorlar,yada evlerinde kedi köpek pansiyonu yapan insanlar var belki etrafında vardır ama benim için eğer yanımda köpeğimi götüremiyorsam yakın çevremden ve tanıdıklarımdan rica ediyorum ne kadar iyide olsa güvenemiyorum ama dediğim gibi istanbulda yaşıyorsan pansiyon cok var güvenilir yerlerde var.tam fiyat bilmemekle birlikte yalan olmasın ama günlüğü 40 civarı birşey olması gerekiyor emin değilim..

şehir içi ucuslarda köpek 5kg üzeri ise yanına alabiliyorsun tasıma cantasıyla ama eğer 5 kg üzeri ise ucagın kargosuna veriyorsun kafesi ile birlikte.otobusleri bilemiyorum ama benim hooşuma gitmiyor ucagın yada otobüsün bagaj kısmına koymak köpeğimi...

avm'ler de dahil bildiğim kadarıyla hiçbir market kabul etmiyor evcil hayvan..ben alışverişe gideceğim zaman evde bırakıyorum köpeğimi arabada uzunca süre yalnız bırakmak köpeği strese sokuyor.avmlerin otoparkları havasız biliyorsunuz..

mama konusuna gelince benim köpeğim ayda 15 kg mama bitiriyor.mamalar çok çeşitli ama ben herzaman evde bakılacak köpek için profesyonel mama yedirilmesi gerektiğinin kanaatindeyim çünkü tüy sağlıgı ve köpeğin sağlıgı için önemli bir konu eğer kaliteli bir mama yedirirsen ek besinlere kemik vb. gerek kalmaz köpek ihtiyacı olan herseyi mamadan alıyor.ben hills mama kullanıyorum.bir diğer masrafıda veteriner masrafı.yavru aldıgın zaman yaklaşık 11 tane aşısı oluyor.2 hafta aralıkla yapılması gerekiyor bu aşıların.bu aşılar bitttikten sonra her sene 3-4 tane aşı tekrarı oluyor.birde yazın heray kısın 3 ayda bir iç parazit hapı ve dış parazitleri içinde ense damlası alman gerekiyor.bu hem sizin hem köpeğin sağlıgı için iyi.ekstra sağlık sorunları olursa diye iyi bir veteriner hekim bulmanızı tavsiye ederim..

o her kafadan cıkan seslere alışman lazım bizimki 4 yasına girdi hala laf duyarım ay evde pislik olur bilmem ne diye hepsine kulaklarını tıka.=)

hergün kemik kaynatıp vermene gerek yok dediğim gb iyi bir mama yedirirsen ihtiyac olmaz.ben kemik hiç vermem (tavuk kemiği ve ince kemikler köpeğe verilmez!)ya kaynatıp suyuna mama dökerim değişiklik olsun diye yada ciger dalak alırım arasıra haşlar yediririm cok faydalı.şimdi pet shoplarda doğal ürünler satılıyor köpekler için onlardan alıp veriyorum doğal kurutulmus olanlardan ..

başka aklıma birşey gelmiyor.inşallah yardımcı olabilmişimdir.kafana takılan birşey olursa seve seve cevaplarım =)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…