Evde yalnızlığıma evcil hayvan çözüm olur mu?

bu arada sinir oluyorum hayvanı alıp yok tüyü döküldü yok tuvaletini yaptı diyenlere. o zaman almıyacaksın sokaklar alıp atılmış hayvanlarla dolu. tüyünüde döker tuvaletini de yapar bizim saçımız dökülmüyormu tuvaletimizi yapmıyormuyuz oda can sonuçta. hayvan alırken iyice düşünmek gerekiyor. bi heves alıp ta atmak en büyük vicdansızlık!

arkadaşlar benim tavsiyem canınız sıkılıyor diye,yalnızsınız diye,öyle olsun böyle olsun diye bir canm sahiplenmeyin bu kuş bile olsa balık bile olsa almayın.çünkü hepsinin ayrı ayrı ilgiye sevgiye gerekli bakım ve beslenmeye ihtiyacı var.almadan önce bin değil milyon kere düşünün.çünkü sizin yalnızlıgınız veya sıkıntınız geçse bile senelerce sizinle yaşayacaklar.

ayrıca yukarılarda bir arkadas golden aldım kılı vardı tüyü vardı pisti demiş hele hele böyle tip insanlar kesinlikle kedi köpek almasınlar,alıpta 1-2 ay sonra arkadasa hediye ettim demişsiniz verdiğiniz şey bir can bir bez parçası değil...

amacım kimseyi yargılamak değil ama tek ricam bir can alırken çok iyi düşünün!!!

yok ben sokaga atmadım
henuz bebek oldgu ıcın bahcesı olan bırıne verdım hem orda canıda sıkılmazdı
bn apartmandayım pek ılgılenemıodum
ve mutfagım amerıkan mutfak oldgu ıcın yemeklerden kılları ıcıodu
tuvaletıde oretemedık halıya koltuga yapıodu mecbur werdım
hala resmlerıne bakıp aglıorm
ama mecbur kaldım yoksa saglıgımızdan olacaktık

yok ben sokaga atmadım
henuz bebek oldgu ıcın bahcesı olan bırıne verdım hem orda canıda sıkılmazdı
bn apartmandayım pek ılgılenemıodum
ve mutfagım amerıkan mutfak oldgu ıcın yemeklerden kılları ıcıodu
tuvaletıde oretemedık halıya koltuga yapıodu mecbur werdım
hala resmlerıne bakıp aglıorm
ama mecbur kaldım yoksa saglıgımızdan olacaktık

yoo sokağa atmadıgınızı anladım bende.ama sizi örnek göstererek bu sayfayı okuyacak arkadaslara söyledim gerçekten cok büyük sorumluluk..çok iyi düşünmek gerekiyor.tüyleri kısa da olsa uzunda olsa dökülüyor bende mecbur hergün evde elektrikli süpürge açıyorum.ama yine de en iyisini yapıp bakamayacağınızı anlayıp size daha çok alışmadan sokağa atmak yerine başka birine sahiplendirmişssiniz...

yoo sokağa atmadıgınızı anladım bende.ama sizi örnek göstererek bu sayfayı okuyacak arkadaslara söyledim gerçekten cok büyük sorumluluk..çok iyi düşünmek gerekiyor.tüyleri kısa da olsa uzunda olsa dökülüyor bende mecbur hergün evde elektrikli süpürge açıyorum.ama yine de en iyisini yapıp bakamayacağınızı anlayıp size daha çok alışmadan sokağa atmak yerine başka birine sahiplendirmişssiniz...

ewet ole yaptım
bıdahada gormedım benı gorup tanımsın dıe
cok bebekken almıstım :S bence bakamıcaksan almıcaksın herseyden ote ınsanın psıkolojısı bozuluyo

kendi psikolojimizden önce bence onların psikolojileri (terkedilme yada sahip değiştirme konularında) daha önemli.

Waoov bazı arkadaşları konuları nereler nerelere getirdi, bazıları da onları beğendi..

Bazı arkadaşların üslübu bir harika (kişiliğinizin de harika olduğuna eminim) , bazı arkadaşlarınki de insanın anlayacağı varsa da o kişiye antipati duyduğu için tam tersini yapası geliyor, ama tabi konu bir can olunca senin gazına gelmeyeceğim.

Bu kadar tepki gösterdiğinize göre ya geçimsiz insanlarsınız ya da gerçekten hayvanlara karşı aşırı sevgi dolu ve onlar hassas noktanız olduğu için en küçük bir söze tahammül edemiyorsunuz.Ben yadadan sonraki kısmı düşünmek istediğim için onlara karşılıksız bu kadar sevgi duyduğunuz için ve eğer söylediğiniz gibi bakıyorsanız sizi tebrik ediyorum, keşke herkes sizin gibi olabilse :KK9:

Bir kaç aylık bir dost istiyorsanız sosyal paylaşım sitelerinde geçici yuva arayan bir kediyi sahiplenebilir ya da bir yakınınızın kedisine bir süre bakabilirsiniz. Eşiniz kediyi seviyor ya da sevmiyor olabilir, alerjisi de olabilir o geldiğinde aldıgınız hayvancagızı başkalarına vermeyin. Bir kaç aylıgına bir kediye geçici yuva olun en iyisi o. Kedi diyorum çünkü kendi başına en iyi idare edebilen aynı zamanda size sevgiyi oldukça iyi ölçüde gösterebilen bir hayvandır. Kendini temizler. Tuvaletini kuma yapar. Komiktir. Mümkünse küçük bir kedi sahiplenmeyin tırnakları kaşınır mobilyalarınıza zarar verebilir bu da sizi üzebilir.

Son düzenleme:
Sanırım benim için en uygunu 2 tane muhabbet kuşu olacak.Cevaplarınız için teşekkür ederim...[/QUOTE

canım muhabbet kuşu alacaksan vekonuşmasını istiyorsan 1 tane erkek alacaksın iki tane olunca konuşmuyorlae ve 30 günlük olacak :)

bunu öğrendiğim çok iyi oldu teşekkür ederim .ben de dişiler daha konuşkan olur diye düşünmüştüm

Son düzenleme:
Waoov bazı arkadaşları konuları nereler nerelere getirdi, bazıları da onları beğendi..

Bazı arkadaşların üslübu bir harika (kişiliğinizin de harika olduğuna eminim) , bazı arkadaşlarınki de insanın anlayacağı varsa da o kişiye antipati duyduğu için tam tersini yapası geliyor, ama tabi konu bir can olunca senin gazına gelmeyeceğim.

Bu kadar tepki gösterdiğinize göre ya geçimsiz insanlarsınız ya da gerçekten hayvanlara karşı aşırı sevgi dolu ve onlar hassas noktanız olduğu için en küçük bir söze tahammül edemiyorsunuz.Ben yadadan sonraki kısmı düşünmek istediğim için onlara karşılıksız bu kadar sevgi duyduğunuz için ve eğer söylediğiniz gibi bakıyorsanız sizi tebrik ediyorum, keşke herkes sizin gibi olabilse :KK9:

Sende kendince haklısın, fakat bir çok arkadaşın söylediği gibi, eğer daha önce evde hayvan beslemediysen ve tüyüne vs. katlanamayacak gibi bir durum varsa, bence alma derim.
Sadece kendi yalnızlığını gidermek için, böyle bir yola başvurma. Bu aynı yalnızlığını gidermek için çocuk sahibi olmaya benzer, canın sıkıldığında nasıl ağlayan bir evladını kenara itemeyeceksen, evinde bir hayvan beslemekte aynı şeydir.
Daha önce beslemediğin için bilmiyorsundur, saygım var.

Benim bir kedim var, dünya tatlısı. Ben bu kediye sahip olduktan sonra gerçekten hayvan beslemenin ne olduğunu anladım.
Daha önce de bahçeli evimizde bir köpek beslemiştim, fakat bahçe köpeğiydi.
Evin içinde kendi haricinde bir canın olması bambaşkaymış meğer. Ve ben kedimi barınaktan almıştım, ön patisinden ameliyat geçirmiş, yaralı bir haldeydi.
Ona bakımlar vs. yaparak düzelttim. Hayvandır dersin ama eve bize alışması, bizim ona güven sağlamamız, zarar vermeyeceğimizi anlaması aylarımızı aldı.
Yeri geldi yemini yemedi, yeri geldi seveyim derken tırmaladı, ciddi şekilde kollarımı çizdi, ama hiç biri mühim değil. Çünkü o bir canlı ve kendini koruyor.
Bir ara evden foruma girdiğimde eski ve sonraki hallerini eklerim. Hali içler acısıydı ve şimdi çok sağlıklı dünya tatlısı Tertip'im.

Yani sözün özü, İstanbul'da yaşayan biri olarak, sokaklar o kadar çok bir hevesle alınıp sonra da atılan hayvanlarla dolu ki, insanın içi cız ediyor.
Senin de almış olduğun tepkiler bu yüzden. İnsanlarımız malesef her ne cins olursa olsun, ufak ya da büyük, bir evcil hayvanında canı olduğunun farkında değiller.
Bir süs oyuncağı, bir gönül eğlendirici gibi bakıyorlar ve işleri bitince "ne uğraşacağım" diyerek sokağa atıyorlar.
Bunu yapacaksın veya yapmayacaksın diye demiyorum. O senin insafiyetine kalmış birşey. Sadece yorumunu görünce, kendi adıma açıklama gereği duydum.
İnşallah sende bir evcil hayvan edindiğinde, onu o kadar çok seveceksin ki, ne demek istediğimizi anlayacağını sanıyorum.
Zor bir sorumluluk, en ufağından en büyüğüne kadar hakikaten zor bir sorumluluk, bir can neticede ve bu candan sen mesulsün.
Ağzı var dili yokki acıktığını söylesin, acısını anlatsın, sıkıntısını dillendirsin... Senin ona verdiğinle yetinmek zorunda!

Neyse, fazla uzatmayayım mevzuyu. Allah gönlüne göre versin arkadaşım :KK34:
Niyetim kimseyi kırmak değil :KK16:

arkadaşlar benim tavsiyem canınız sıkılıyor diye,yalnızsınız diye,öyle olsun böyle olsun diye bir canm sahiplenmeyin bu kuş bile olsa balık bile olsa almayın.çünkü hepsinin ayrı ayrı ilgiye sevgiye gerekli bakım ve beslenmeye ihtiyacı var.almadan önce bin değil milyon kere düşünün.çünkü sizin yalnızlıgınız veya sıkıntınız geçse bile senelerce sizinle yaşayacaklar.

ayrıca yukarılarda bir arkadas golden aldım kılı vardı tüyü vardı pisti demiş hele hele böyle tip insanlar kesinlikle kedi köpek almasınlar,alıpta 1-2 ay sonra arkadasa hediye ettim demişsiniz verdiğiniz şey bir can bir bez parçası değil...

amacım kimseyi yargılamak değil ama tek ricam bir can alırken çok iyi düşünün!!!

Belki yeri değil ama bu cümleye istinaden sizlere sormak istiyorum.

Ne zamandır köpek almayı düşünüyorum.Son 2 senedir de sorgulamakla geçiyor;"böyle bir durumda köpeğim olsa ne yapardım, bu koşulda köpek ne yapardı" gibi gibi...

Evimiz site içerisinde. Ama sonuçta apartman hayatı. Acaba köpek ve çevre için bir sorun yaratırmı diye düşünüyorum. İstediğim küçük cins bir köpek.Sonuçta büyük bir köpeği evin içinde beslemek hayvana yapılan bir eziyet olur.Gönül ister ki golden olsun... :KK53:

Bir yandan titiz insanım; elbette hayvan olduğu için hafif bir kokusu,tüyü müyü olacaktır.Buraya kadar tamam.

Ama eşim ve ben çalışan insanlarız; benim işim nispeten daha rahat. Hergün düzenli işe gidip gelme durumum yok.Fakat bir master için tekrar eğitime başlamam söz konusu.

Sizce bu koşullarda almalı mıyım yoksa daha beklemelimiyim... Eşim illa bahçeli evde yaşadığımız taktirde köpek beslememizin doğru olduğunu savunuyor.

4 patili bir dostum olsun istiyorum ama acaba ona iyi sahibelik yapabilir miyim,onu mutlu edebilir miyim bu şartlar altında bu soru hep kafamda dolaşıyor...:2:

Köpek sahiplerinden fikir istiyorum;ne öneririsiniz....:26:

Son düzenleme:
Belki yeri değil ama bu cümleye istinaden sizlere sormak istiyorum.

Ne zamandır köpek almayı düşünüyorum.Son 2 senedir de sorgulamakla geçiyor;"böyle bir durumda köpeğim olsa ne yapardım, bu koşulda köpek ne yapardı" gibi gibi...

Evimiz site içerisinde. Ama sonuçta apartman hayatı. Acaba köpek ve çevre için bir sorun yaratırmı diye düşünüyorum. İstediğim küçük cins bir köpek.Sonuçta büyük bir köpeği evin içinde beslemek hayvana yapılan bir eziyet olur.Gönül ister ki golden olsun... :KK53:

Bir yandan titiz insanım; elbette hayvan olduğu için hafif bir kokusu,tüyü müyü olacaktır.Buraya kadar tamam.

Ama eşim ve ben çalışan insanlarız; benim işim nispeten daha rahat. Hergün düzenli işe gidip gelme durumum yok.Fakat bir master için tekrar eğitime başlamam söz konusu.

Sizce bu koşullarda almalı mıyım yoksa daha beklemelimiyim... Eşim illa bahçeli evde yaşadığımız taktirde köpek beslememizin doğru olduğunu savunuyor.

4 patili bir dostum olsun istiyorum ama acaba ona iyi sahibelik yapabilir miyim,onu mutlu edebilir miyim bu şartlar altında bu soru hep kafamda dolaşıyor...:2:

Köpek sahiplerinden fikir istiyorum;ne öneririsiniz....:26:

öncelikle sizi tebrik ederim bu kadar titiz düşündüğünüz için..
kendimden örnek vereyim size,bizde eşimle apartman dairesinde yaşıyoruz bir rottweilerımız var.ve ben hiç sıkıntı çekmedim şimdiye kadar,tabii komşularda çok önemli burada sinirimi bozacak kimse yok.eğerki köpeğinizin günlük enerjisini attırabiliyorsanız hiç bir problem olmaz düzenli yürüyüşlerinizi yaparsanız hayvanda rahat eder.ister apartmanda olsun ister bahçeli evde o köpek gezmek yürümek ister çünkü..
benim evimde zerre koku yoktur bilmeyen demez bu evde köpek var.önce köpeğin bakımını sonrada günlük evinizi süpürürseniz hiç bir problem yaşamazsınız kokuyla ilgili,köpeğin yediği mamada çok önemli çünkü ev yemeği ve ucuz mama yiyen köpeklerde koku sorunu yaşanıyor.koku sadece tuvalet eğitimi döneminde problem yaratabilir..çok sabırlı olmanız lazım eğer yeterince bu işin üstüne düşerseniz sonuc alırsınız benim köpeğim 1 ayda öğrenmişti 3aylıktı bitirdik tuvalet egitimi 4.ayına kadar 2-3 defa kaza oldu ondan beri yaklaşık 4 senedir eve tuvaletini yapmadı..

çalışan insanlara daha zor köpek çünkü sabah aksam dışarı cıkarmanız gerekiyor ve evde yalnız kalmaya alıstırmanız gerekiyor.ama ben işe gitmeden onu 1 saat gezdiririm sonra aksam gelincede yine cıkarırım diyorsanız hiç bir problem olmaz bence.
hayvancıkları mutlu eden tek sey sizin onu sevip okşamanızdır siz onu sevdiginiz zaman bu dünyada ondan mutlusu yok.o yüzden tereddüt etmeyin mutlu edebilirmiyim diye =)

inşallah yardımcı olabilmişimdir..:KK76:

öncelikle sizi tebrik ederim bu kadar titiz düşündüğünüz için..
kendimden örnek vereyim size,bizde eşimle apartman dairesinde yaşıyoruz bir rottweilerımız var.ve ben hiç sıkıntı çekmedim şimdiye kadar,tabii komşularda çok önemli burada sinirimi bozacak kimse yok.eğerki köpeğinizin günlük enerjisini attırabiliyorsanız hiç bir problem olmaz düzenli yürüyüşlerinizi yaparsanız hayvanda rahat eder.ister apartmanda olsun ister bahçeli evde o köpek gezmek yürümek ister çünkü..
benim evimde zerre koku yoktur bilmeyen demez bu evde köpek var.önce köpeğin bakımını sonrada günlük evinizi süpürürseniz hiç bir problem yaşamazsınız kokuyla ilgili,köpeğin yediği mamada çok önemli çünkü ev yemeği ve ucuz mama yiyen köpeklerde koku sorunu yaşanıyor.koku sadece tuvalet eğitimi döneminde problem yaratabilir..çok sabırlı olmanız lazım eğer yeterince bu işin üstüne düşerseniz sonuc alırsınız benim köpeğim 1 ayda öğrenmişti 3aylıktı bitirdik tuvalet egitimi 4.ayına kadar 2-3 defa kaza oldu ondan beri yaklaşık 4 senedir eve tuvaletini yapmadı..

çalışan insanlara daha zor köpek çünkü sabah aksam dışarı cıkarmanız gerekiyor ve evde yalnız kalmaya alıstırmanız gerekiyor.ama ben işe gitmeden onu 1 saat gezdiririm sonra aksam gelincede yine cıkarırım diyorsanız hiç bir problem olmaz bence.
hayvancıkları mutlu eden tek sey sizin onu sevip okşamanızdır siz onu sevdiginiz zaman bu dünyada ondan mutlusu yok.o yüzden tereddüt etmeyin mutlu edebilirmiyim diye =)

inşallah yardımcı olabilmişimdir..:KK76:

Pei'ciğim çok teşekkürler. Gerçekten yazdıkların aydınlatıcı oldu benim için.
Bu arada rottweilerıncığına bol sevgiler,bol okşamalar...:KK34: Bari sen gibi birini bulmuşken müsadenle kafamdaki soru işaretlerinden bahsedeyim; belki bir kapı açar bana söyleyeceklerin.

Birincisi; arada yurt dışı yada şehir dışına çıkmak durumunda kalıyoruz. Bırakacağımız kimse yok.Bunun için köpek otelleri var sanırım,hayvanı oraya vermek ne kadar doğru olur,bir de bu oteller pahalı birşeymidir bir fikriniz var mı?

İkincisi; şehir içi uçuşlarında (havaalanlarında görmüştüm ama) ya da otobüsle köpek taşımak kabul oluyor değil mi?

Üçüncüsü; AVM tarzı alışveriş merkezlerine sokulabiliyor mu? Yoksa böyle bir durumda hayvanı evde yada arabada bırakmı tercihiniz oluyor?

Sonuncusu ve en önemlisi; tabi ki hayvanına göre değişir ama ortalama bir köpeğin gideri nedir? Bütçe olarak ortalama ne kadar ayrılmalıdır.

Dediğine katılıyorum, köpeğin bakımı ve evin temizliği olduktan sonra hijyen konusunda çok problem olacağını düşünmüyorum.Ama her kafadan başka bir ses çıkıyor. :26:
Mesela diyorlar ki, hergün kemik kaynatıp vermelisin. Bu doğru mu? :26:
Yani sizden istediğim köpek sahibi olmak isteyen adaylara detaylar hakkında bilgilendirmeniz...:KK3:
Şimdiden teşekkürler

X