Nişan evde söz nişan

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

kelebekelf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
227
1
68
arkadaşlar ocağın 28 inde evde söz kesimi nişan hepsini bir arada yapıcaz. ıkı hafta sonrada tanışmaya gelecekler. beni nişan stresi sardı. kıyafet, yüzük,ikramlık yiyecekler... offf yapılacak çok şey var. ayrıca evimizde küçük yaklaşık elli kişi olucaz nasıl sığcaz bilmiyorum. yapmamız gerekenleri bilmiyorum yani ılk once oturulup konusulacak sonra ısteme olacak ondan önce kahve verilecek peki sonraa... ayrıca nişan bohçası yapmayalım diyorum sizce doğru bir fikirmi... nişanda hediye olarak neler verebiliriz... bu karışıklık içinde sadece nişan pastamı beğendim onuda şöyle düşünüyorum nasıl sizce

merhaba canım

benimde bu cumartesi sevgilimin annesi ve ablası tanışmaya gelecek inş. bende çok heyecanlıyım.Pastanı çok beğendim inş. yaptırcağın yer istediğin gibi yapabilir belkide pastaya adınızı da yazsırırsanız daha hoş olabilir diye düşündüm söz nişan bi arada olacaksa gerçekten seni yorucu bir gün bekliyor =)=)
önceki açılan konularda arkadaşlar küçük keselerde kurabiye şeker vs. bu şekilde hatıralık hediyeler verdiklerinden bahsetmişlerdi bence sende böyle bişi düşünebilirsin küçük tül keselere beyaz badem şekerlerinden koyabilirsin hatta adınınız ve nişan tarihinizin yazdığı küçük kağıtlar iliştirirsen herkesin çok beğeniceğini tahmin ediyorum.Dilerim herşey gönlünce olur...

aynı anda açmışız konularımızı aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıcaz.
bizde nişan bohçası yapmayalım diye düşündük, sevgilime de öyle söyledim. düğünde yaparız dedim.
annesi aradı adetleriniz nelerdir dedi ama öyle bişey demedik biz.
zaten şunlar şunlar olmalı tarzında adetlerimiz de yoktur ki.
ben hatıra olarak misafirlere bizim resimlerden oluşan magnet yaptırcam.
sevgilimin ailesine de annemin ördüğü şallardan vermeyi düşünüyoruz.
bende pasta yaptırcam ama resimli istiyorum.

Canım bu konuda tecrübem yok, neler olur, ne yapılır bilmiyorum ama pastanı çok beğendim :) Allah tamamına erdirsin, Çok mutlu olursun inşallah.. Darısı bize

iyi dileklerin için teşekkür ederim canım hayırlısıyla bi atlatsam o günü. bu arada tanışmaya babalarda gelirmi benim sevgilimin babasıda gelecek uygun olurmu acaba. pastayı bir kaç seçenek arasından beğendim iş yerimin karşısında seyran pastanesi var orda yaptırıcam ve 4 yıldırda tanıyorlar aramız cok ıyı bı sorun çıkmaz diye düşünüyorum inş...pastadaki yüzüklerin kenarınada isimlerimizin baş harfini düşünmüştüm bende..

ayyy canım gerçekten aynıymış benide bugun annesi aradı siz nasıl isterseniz öyle yapalım kızım dedi karışmıyorlar bize bırakıyorlar bende zaten fazla birşey istemiyorum ama bakalım tanışmada neler konuşalacak hayırlısı

Canım bu konuda tecrübem yok, neler olur, ne yapılır bilmiyorum ama pastanı çok beğendim :) Allah tamamına erdirsin, Çok mutlu olursun inşallah.. Darısı bize

amin canım çok teşekkür ederim darısı tüm sevenlerin başına . 5 senedir birlikteyiz hala nişanlanacağımıza inanamıyorum çok mutluyum pastama bende aşık oldum diyebilirim :) içi çikolatalı ve fıstıklı olacak nişanda öyle oluyormuş

öncelikle pastaya bayıldım.benimde nişanımda 48 kişiydik sıgdık bi şekilde valla yani bu havada ev sobalı değilse problem olmuo pek.siz sanırım isteme işinide nişanda yapıcaksınız.canım olaylar genelde şöyle gelişir misafirler gelir,hosgeldin muhabbeti,eller öpülür 48 kişi :))) sonra kahve yapılır,kahveler içilirken babalar lafa girer kız istenir verdik gitti denir.ondan sonra yüzükler ortaya cıkaırlır kurdele kesilir,alkışşşşşşş takı takacak olan varsa takar ,sonra pasta kesilir ,pastalar dağıtılır içecek dağıtılır,muhabbet ilerler millet karışır zaten sonra.nişanda hediye verilmesi şart diye birşey yok bence ama çok istenirse ben de nişan söz ayrıydı ben sözde erkeklere havlu kadınlara başörtüsü dağıttım,güzelce paketlemiştim onları.ama illa verceksen bişeyler bööle bişi yapabilirsin.nişan bohcası sana kalmıs bişi ben de istemedim yapmadım da hali ile.ayrıca sorun olursa cevaplarım tatlım.özelden de yazabilirsin burdan görmezsem.kolay gelsin

Öncelikle hayırlı olsun canım. Biz de nişanı evde yaptık. Sana biraz detaylı anlatmaya çalışayım. Perşembe çekirdek aile (baba da dahil) tanışmaya eldiler. Ctesi de nişan oldu. Misafirler gelicek, sen açmıcaksın kapıyı:) herkes oturucak sonra sen çağırılıcaksın ve büyüklerin ellerin küçüklerin gözlerin öpüceksin :) öpüp orda oturmıcaksın ama yine içeri gidiceksin. Sonra isteniceksin ve sana kahve yapman gerektiği söylenicek, sen de bir güzel büyüklere kahve yapıcaksın. Öyle 50 kişiye kahve olmaz. Sadece aile büyükleri bi de müstakbel nişanlına yapıcaksın (tuzu unutma). Sonra yüzükler için çağırılacaksın içeri. Bu arada benim misafirleri karşılarken giydiğim kıyafetle yüzük takılırken giydiğim kıyafet farklı. Böyle çok daha güzel olduğunu düşünüyorum. yüzüklerden sonra ikramlar başlar ama hizmeti sen yapmıcaksın, sen o gün prensesler gibi oturucaksın arka odada. Benim nişanımda büyükler salona oturmuştu, gençler oturma odasına geçmişti. (Yüzüklerden sonra biz nişanlımla oturma odasına geçmiştik.) İkram faslından sonra da pasta gelir salona, kesip yedirirsin, bütün aileyle fotoğraf çektirirsin. Biz pastadan sonra şerbet dağıtmıştık kadehlerde. Nişan şerbeti güzel bir adettir tavsiye ederim. Bohça işine girmeyelim demiştik ama kayınvalidem sağolsun dayanamamış getirmiş. Neyse sizde de varsa bohça, adetinizde bohçada ne olursa onu koyun. Dağıttığınız hediyelerin kalıcılığı yok bence. Anca sizde ve nişanlınızın ailesinde kalır, gerisi bir müddet sonra atar düğün davetiyelerinde olduğu gibi. İkram olarak biz 10 çeşit yapmıştık hatta istersen fotoğrafını koyayım sofranın fikir olur. Başka sormak istediğin bir şey olursa seve seve cevaplarım. Şimdiden mutluluklar :)

yaa arkadaşım ne güzel anlatmışsın eline sağlık, sofranın fotosunu da koyarsan fikir olur bize.
ayrıca ben hep şunu merak ediyorum bu pasta işini kim yaptırıyor.
yani ben sevgilime kalkıpta diyemem pastayı siz alcaksınız diye.
bu işler nasıl oluyor.

canım sen arkadasın yorumuna cevap yazmısın ama ben cevaplayım pasta erkek tarafından gelir benim bildiğim onlar gelirken getirirler.kahve kısmına gelince evde onca kişi varken kusura bakmaın size kahve yok durumu olmaz biraz garip olur o yuzden gerektiğinde 50 kişiyede kahve yaparsın söliyim yani.öyle yapanı da gördüm.ama herkesin adeti farklıdır sonucta.zaten o gün yardımcı cok olucak merak etme.ben de söz nişan ayrı yapıldı oyuzden isteme faslının sadece aile bireylerinin oldugu bir anda nişandan önce yapılması hep daha mantıklı gelmiştr bana.isteme gününde nişana karar verilir tarih olarak zaten.fakat sanıom siz nişan söz isteme 3ünü aynı gün yapacaksınız.

Son düzenleme:

cevabın için çok teşekkür ederim canım sen ne güzel atlatmıssın sağ salim.ev sobalı değil ama salon çokta büyük değil artık komşudan falan sandalye alıp yan yana dizeriz sığarız inşallah.guzel bi fikir başörtü ve havlu dağıtmak peki başka ne dağıtabiliriz.bu arada ılk once dıger yıyeceklerı ılk once verıp,pastayı en sonmu dagıtsak .yoksa pastayı dıger yıyeceklerle birliktemi versek karar veremedim

teşekkür ederim tatlım. kapıyı ben açmiycam demek bak bunu bilmiyordum onlarda bilmiyordur sonra demesinler bu kız nerde :) yaa kahveyi ben yapmasam heyecandan yapamam zaten. sonra salona geçtiğimizde biz sevgilimle yan yana oturcaz dimi. sofranın fotosunu merak ettim canım koyarmısın 10 çeşit ne yaptınızki okadar merak ettim .. sanada ömür boyu mutluluklar canımm

canım ben üçünü aynı gün yapıcam sevgilimde böyle istiyor. pastayı ben alayım diyorum daha doğrusu sevgilimle aramızda sen ben yok ikimizin günü sonuçta. ama arkadaslar falan kızıyor erkek tarafı yapsın nişan elbisenide onlar alsın falan. hangimizin kredi kartı müsaitse ondan çektiricez artık :)) kahve olayında benimde kafam karıştı inşallah herkes istemez

Pastayı biz yaptırmıştık ama adete göre değişir tabi. İlla erkek tarafı alıcak diye bir şey yok bizde. Bence önce ailene danış, eğer onlar erkek tarafı alsın diyorlarsa mümkünse anneler görüşsün bu tarz konuları, aralarında halletsinler sen de sevgiline söyleme yükünden kurtulmuş olursun. Kahve olayı da şöyle ki, 50 kişiye birden yapman çok gereksiz. Arkadaşların olur, kuzenlerin olur, o an salonda olmayan insanlar olur sizin taraftan, onlara yapmazsın. Amaç kahve içmek değil zaten, adeti yerine getirmek. Ben nişanlımın tarafına ve bizim taraftan aile büyüklerine yapmıştım ve kimse bana 'ona yaptın bana niye yapmadın' gibi bir şey söylemedi, söyleyenin de olacağını sanmıyorum. Şimdiden bunu düşünme zaten. O gün geldiğinde sana şu kadar kahve yap derler merak etme. Ben de çok düşünmüştüm napıcam nasıl olucak diye ama seni zaten yönlendirirler, sen hiç sıkıntı yapma. Keyfini çıkar :)

ah canım keske sıkıntı yapmasam ama olmuyor bıde ya köpüklü olmazsa :) takıları merak ettim nişanlının ailesi birşey taktımı sana yada onlara söyledinizmi şunlar şunlar alınsın diye

Biz direkt şunlar şunlar alınsın demedik. Ben olması gerekenleri nişanlıma söyledim 'bizim adetlere göre şunlar olur' diye. Onlar da güçleri elverdiğince yaptılar. Bana bi pırlanta kolye ve küpe, 3 tane bilezik takıldı. Tektaşka alyans zaten olan şeyler. İnsan ben bunları bunları istiyorum diyemiyor tabi ama söylemeden de olur ama bizim adetlerimiz farklıydı, dolayısıyla ısrarla bize sizin adetiniz neyse onu yapalım dediler. sen de bu takı işini nişanlınla halledersen daha iyi olur gibi ama tabi ailesinin bu durum karşısındaki tutumunu bilemiyorum. Sen, size hangi durum uygunsa ona göre söylersin.
Nişan kıyafetimi, ayakkabımı ve çantamı nişanlım aldı. İnsan isteyemiyo tabi ama mecburen diyosun adet böyle diye ama ben adetleri söylerken 'sizde yoksa böyle bi adet, sorun diil biz hallederiz' demiştim. nişanlım kabul etmedi tabi adet neyse onu yapıcaz diye.
Benim nişanlım şöyle yaptı böyle yaptı diyorum yanlış anlama, örnek olsun diye söylüyorum canım, hani tabi ki farklı adetler söz konusu olduğunda başka alternatifler çıkacak.
Kahveyi sen yapmasan da olur, nolucakmış sanki. Ben 2 kahve makinesi 2 de cezveyle yapmıştım kahveleri ama yardım ettiler tabiki.
Yiyecek olarak tatlıyı, poğaçayı ve su böreğini dışardan getirttik. Bakiim becerebilirsem ekliyim . Fikir olsun diye çiçek ve çikoatayı da ekledim. Umarım ufacık da olsa yardımcı olmuşumdur :)

Çikolatam

Çiçeğim

Sana çok uzun bir yazı yazdım ve sayfayı yanlışlıkla kapattım

Blogumdan benim isteme günü hazırlıklarımı ve nişan hazırlıklarımı okuyarak fikir alabilirsin cnm

minikpembegezegen.blogspot.com

Eklentiler

• $DSC_0429.JPG
    74,9 KB · Görüntüleme: 179

canım pasta kesiliyor ya işte ozaman yemek faslı baslıyor zaten yani önce pasta sonra yiyecekler diye bir şey olmadı bizde hepsi aynı anda yenildi.gelin ve damat kapıda karsılamaz en son gelir diğer arkadaslarda demiş bunu zaten sana.ben kuaförde bekledim eşim geldi kuaförden aldı ve fotocuya gittik en son eve biz geldik misafirlr zaten gelmişti ozamana.komsudan sandalye olmadan olmuyor zaten:)basörtüsü havlu haricinde nikah sekerleri varya mesela onları nişan şekeri olarak secebilirsin mesela.ben kına gecemde dağıtmıştım yani şöyle anlatayım nikah sekeri sectim sectiğim nikah sekerini düğünde gelen yüzlerce insana dağıtamıycam için kına gecesinde hatıra olarak dağıtmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…