Evde ne yapabilirim ?

Chinchilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
15
4
86
Merhabalar;
Bir süre önce işsiz kaldım evliyim eşim çalısıyor , sabah çıkıp akşam 7 de gelip 10 gibi de uyuyor. Çocuğumuz yok düşünmüyoruzda aileler ile aynı şehirde değiliz , fazla görüşmüyoruzda zaten telefonla bile , arkadaşım komşum akraba kimse yok anlayacağınız telefonda sohbet edeceğim biri de yok. Sıkılıyorum haliyle neler yapabilirim, nasıl evdeyken arkadaş edinebilirim , siz neler yapıyorsunuz ? vaktimi nasıl değerlendirebilirim

Kitap okuyabilirsiniz, spor yapabilirsiniz , dans kurslarına gidebilirsiniz veya enstrüman alıp öğrenmek için kursa gidebilirsiniz

Ben zamanımı kimseyle gorusemedigim zamanlarda dil öğrenmeye adiyorum ingilizce biliyorum
Yanında ekstra bir dile adıyorum kendimi
Kitap okuyorum
Egzersiz yapıyorum özellikle yoga
Kk da vakit geçiriyorum
En verimsiz halim telefonda konuşmak hatta
Bazen müzik dinlerim
Kedi beslemeye inerim
Boş kalınca o bana şunu demişti vay anasını ben ona şunlari yapmıştım yapmasaymisim tüh anasını himiniminimini gibi gereksiz düşünceler sarıyor her insanı boyle uzücü yada sinir eden anılara gidip düşüncelere dalipta kendimi zehirleyemem hiçte bedenim sağlıkla kalsın

Evdeyken arkadaş edinmeniz zor gibi duruyor. En basiti bulunduğunuz şehirdeki halk eğitim kurslarına bakın. Size uygun olana katılın. Orası sizi baya oyalar hem çevre de edinmiş olursunuz. Tek başınıza avm çarşı pazar gezin. Eğer okumadıysanız türk klasiklerini okuma hedefi koyun kendinize. Yine bulunduğunuz şehirdeki kütüphaneye kaydolup tüm kitapları ücretsiz elde edebilirsiniz. Udemy de çok uygun fiyatlı dil kursları var, ya da kişisel gelişim vs hangisi ilginizi çekerse. Onlardan satın alıp kendinizi geliştirebilirsiniz. Zaten bir de ev temizliği yemek çamaşır bulaşık var. Boş vaktiniz bile kalmaz

Nasil bir sehirdesiniz, ona göre öneri verebiliriz.
Bence önceliginiz is bulmak olsun ama bulamiyorsaniz veya istemiyorsaniz baska.

Ben de calismiyorum 1 ay oldu iplik aldim bebegime battaniye örmek icin daha baslayamadim. Bana yetmiyor zaman
Calisma hayati boyunca erteledigim seyleri yapiyorum, daha dogrusu yapmaya calisiyorum.
Sehrin gezmedigim yerlerini geziyorum, sanat galerini takip ediyorum.

Hic bisey yapamiyorsaniz bence netten uygun iplik kovalayip oyuncak örün (beceri gerektirmeyen herkesin yapabilecegi cok sahane tutoriallar var)
Yoksul cocuklara dagitir cok guzel bir ise vesile olursunuz

Kedi evi yapin atik malzemelerden.

Spor yapin.

Bire bir ayni durumdayiz Gel sarilalim :) yeniden meslek edinmeye calisicam onu da beceremiyorum. Evde otur otur otur

Gencsiniz vaktiniz de var bence bir işe girip calisin hem ortaminiz olur hem sikılmazsinız hem de para kazanirsinız

Kusura bakmayin işsiz kaldim demişiniz zaten. Cağri merkezlerinde evden calişma oluyor onlara basvurabikirsiniz. Yok calişiycam diyorsanız netflix e üye olun dizi falan izleyin. Ama o sa sikar bir sure sinra

2 yaşında bi kızım var ve hamileyim boş vakit buldukça Kur'an'ı Kerim dersleri alıyorum YouTube'dan...
şimdilik hedefim Kur'an'ı Kerim'i öğrenip hatim etmek...
Sizde yapabilirsiniz veya merak ettiğiniz keşke şu ülkenin dilini bilseydim dediğiniz bi dil varsa onun derslerine katılabilirsiniz...

Evdeyken arkadas edinmemin sonu kötü biter ablacım:)
Evden is arıyorsun sandım baslıgı okuyunca.

Evdeyken arkadas edinmemin sonu kötü biter ablacım:)
Evden is arıyorsun sandım baslıgı okuyunca.
Ben de iş arıyor sandım
Tv kanallarında görüyoruzya, sosyal medyadan arkadaş bulup bağlananları, demek böyle oluyor.

Konu sahibi, çalışmak ilk hedefiniz olsun bence. Akşama kadar evde eş bekleyerek ömür geçmez.
Çalışmayı düşünmüyorsanız da açık öğretim ya da bir kurs bir şeyler planlayın ilginize göre.

Dil öğrenebilirsiniz, spor - yoga yapabilirsiniz, kitap okuyabilirsiniz, kütüphaneye üye olabilirsiniz, youtube da tonla eğitim videoları var onlara başlayabilirsiniz, merak ettiğiniz okumak istediğiniz bir bölüm varsa ona hazırlık yapabilirsiniz, hızlı okuma programlari var indirip egzersiz yapabilirsiniz, meditasyon yapabilirsiniz, hızlı klavyede yazma öğrenebilirsiniz, evde el işi yapabilirsiniz, oyuncak bebek kıyafet orebilirsiniz, belediyenin halk eğitim merkezlerine başvurabilirsiniz orda kurslara katılabilirsiniz, dini inancınız varsa kitap okuyabilirsiniz, udemy kurslarına katılabilirsiniz, maddi durumunuz elveriyorsa geziler ve yürüyüşler var onlara katılabilirsiniz, burda kitap okuma grupları var mesela onlara katılabilirsiniz, kendinize günlük program oluşturup ev temizliği - uyku dışına çıkabilirsiniz........
Yapılacak çooook şey var

Emekliyim. İki ayrı korom, bir hobi kursum vardı. Şu anda pandemi nedeniyle gitmiyorum. Pandemi sonrası yeniden başlamayı iple çekiyorum

Mesleki ve eğitime dayalı iki ayrı branşım var. İlgiye ve araştırmaya dayalı ve sonradan aldığım bir eğitimle ilgili üçüncü bir branşım. Bunlarla ilgili bilimsel yayınları, yeni gelişmeleri aktif olarak takip ederim. Epeyce bir zamanımı alıyor bu konular

Artık ne işime yarar demeyi asla düşünmedim ve İngilizcemi çok daha iyi düzeye getirmek için çalışıyorum şu an. Günde (2 saat programlı bir şekilde) çalışıyorum

Çiçeklerime bakım uyguluyorum kitap okuyorum, örgü örüyorum, canım isterse bir şeyler dikiyorum. Mutfağı severim zaman zaman harika tariflerimi deneyip kendim diyette olduğum için yurttaki tanıdık bir iki öğrenciye götürüyorum. (kendisi o an orada olmasa da oda arkadaşları yuppiiii diyerek geliyorlar beni görünce )

Haftada iki ya da üç gün uzun yürüyüşler yapıyorum büyük parklarda

Ve pandemiden sonra gitmeyi, gezmeyi düşündüğüm yerlerin, katılmayı düşündüğüm turların araştırmasını yapıyorum. Notlar alıyorum

Gece 02 den önce uyuyabilen bir insan değilim ama daha okumayı, planlamayı, yapmayı düşündüğüm şeyler vardı ne çabuk bitti gün diye homur homur giderim uyumaya.

İnsan kendisiyle mutlu ve huzurlu olmayı bilmeli. Evde sıkılıyorum ' u (yapılacak bunca güzel şey varken) anlıyamıyorum. Umarım hiç bir zaman anlamam

Herşeyden önce her kadının geliri ve ekonomik özgürlüğü olması gerektiğini düşündüğümden iş bulmanızı ve yeniden çalışmanızı diliyorum. Şu sıradaki boş zamanınızda olası işinizle ilgili kendinizi geliştirebilirsiniz mesela herşeyden önce

Arkadaş edinmek için hobi kurslarını kesinlikle öneririm. Hemen her meslekten insanlarla arkadaşlık kurup çevrenizi geliştirdiğiniz harika ortamlar ediniyorsunuz

Teşekkür ederim öncelikle , istanbulda yaşıyorum bu arada soran biri olmuş. Ailelerle çok görüşmüyoruz çünkü onay alarak evlenmedik karşı çıkan olmadı gerçi ama sormadık ikinci evliliği ikimizinde pandemiye denk geldi bir nikah kıydık ailesiyle bağ kuramadım benimkilerle de zaten uzaktık başka nedenlerden şu da var 7/24 annemi arayıp ne konusucam yani vakti yok o kadar onunda kenidne göre başka sıkıntıları var bir arkadaş gibi de olmuyor tam olarak. Çalışmayı öncelikli olarak düşünmüyorum en azından bir süre , eşim de çalışmamı istemediğini söylüyor maddi bir sıkıntımız yok hem lise mezunuyum kolay iş bulma imkanımda yok daha önce gece çalısıyordum gündüz hayatına pek adapte olamadım komşuluk vs ilişkileri geliştiremedim yani . Öyle çarşı pazar gezen biride değilim girişken olduğumda söylenemez anlatacağınız ne yapacağımı bilemedim döngüye girdim yattıkça boş boş dahada bir rehavet çöküyor insanın üstüne hiç bişi gelmiyor insanın içinden tembelleşiyorum eşime de sarmak istemiyorum akıl akıldan üstündür diyerek öneri almak istedim sadece tekrar teşekkür ederim

El işi yapmak.

Kitap okumak. (En favori hobi bence bu) (Bin Muhteşem Güneş, Boleyn Kızı, Rüzgâr Gibi Geçti, Akşam Güneşi) okumayanın çok şey kaybedecegi kitaplardır)

Yeni tarifler denemek. Yemek ya da pasta tarifleri olabilir.

Her gün mutlaka yürüyüş yapmak.

Her gün en az 1 iş yapmak ( 1 gün toz almak. 1 gün süpürmek. 1 gün lavabo yıkamak)

Her gün 1 film izlemek. Mesela My Names Khan, Akıl Oyunları, Yağmur Adam) yine herkesin izlemesi gereken ve iz bırakan filmler❤

Ben evde çeyizlik ürün ve ev tesktili ürün hazırlayıp instagramda satıyorum. Hatta burdan bile müşterilerim var. Evet müşteri kitlesi oluşturmak zaman alıyor ama. Satmak zorunda değilsiniz, öğrenirsiniz.

Kendinize yaparsınız. Evlenecek genc kizlara hediye edersiniz vs. Maksat bir el sanatı öğrenmiş olmak.

Bilemiyorum. Ben çalışmadığım zamanlarda da çok meşgul oluyordum.

Şimdi zaten meşgulum siparişlerim var.

Bir yerden başlarsanız devami gelir. Mesele bu hobilerden ya da ışlerden herhangi birine başlayabilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…