Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya kizlar ben törpü özürlüyüm hayatta beceremem..:mymeka:
Nasil yapiyosunuz??? :çok üzgünüm: CADIARZU
:a015: ışık sanırım o dediklerinden bende yok senağlama
Yalnız değilsin be bacım ben de sendenim. Yok anacım olmuyo yıllardır yapmaya çalışyorum zaman ayırıyorum gene bişeye benzemiyor.
Var bunun bi püf noktası ama sölemiolar bize:çok üzgünüm:
ya evde manikür yapan becerikli arkadaşlar hadi sol elinizi yaptınız onu anladım da.sağ elinize nasıl maniür yapıyorsunuz???sol elimi hallediyorum ama sağ elim kalıyo.manikürcüye de gidip ben bunu yaptım sen bunu yap sadece diyemem ki???ne bu işin püf noktası nasıl beceriyorsunuz???
ya evde manikür yapan becerikli arkadaşlar hadi sol elinizi yaptınız onu anladım da.sağ elinize nasıl maniür yapıyorsunuz???sol elimi hallediyorum ama sağ elim kalıyo.manikürcüye de gidip ben bunu yaptım sen bunu yap sadece diyemem ki???ne bu işin püf noktası nasıl beceriyorsunuz???
peki direk kolonya dökünce çok yakmıo mu:uhm:
ya kizlar simdi evde manikur yapiozya... aslinda ben manikurden anlamamda.. torpuluyom sadece.. ama bisi sorcam... tirnak eti makasi nasil oluyor? birde etleri arkaya ittigimiz zaman benim icim bulaniyo yapamiyom.. hele o eti hic kesemem.. birde tirnaklarimiz sekili felan iyice bozuldu.. bazileri kare duruyolar bazileri yuvarlak walla bana az yardimci olursaniz iyi olur..
Siz de benim gibi kuaförlerdeki temizliğe çok güvenmiyorsanız artık manikürünüzü evde yapabilirsiniz. Zaten çoğu kez evde televizyonun karşısında yapmak daha çok hoşuma gidiyor. Böylelikle hem vakitten de tasarruf etmiş oluyorum :). Bir kere eliniz alıştıktan sonra çok pratikleşiyorsunuz. İşte evde manikür yapmanın yolları ve püf noktaları:
Gerekli Malzemeler:
· Kâğıt törpü (Metal törpü tırnaklara zararlıymış)
· İçine elinizi sokabileceğiniz ağzı geniş bir kâse
· Et makası
· Kâğıt havlu
· Aseton
· Oje
· Kolonya
Bu aletleri temin ettikten sonra manikürümüze başlayabiliriz:
1. Öncelikle eğer tırnaklarınızda oje varsa asetonlu pamukla tırnaklarınızı silin.
2. Tırnaklarınızı törpüyle şekillendirin. Tırnaklarınızı zayıflatabileceğinden törpüyü kenarlarına sürmemeye dikkat edin. Verilecek en uygun şekil elinize yakışandır.
3. Törpüleme işlemi bittikten sonra ellerinizi, kâseye koyduğunuz bulaşık deterjanlı/ sıvı sabunlu ılık suya batırın ve 5 dakika kadar bekleyin. Çıkardıktan sonra, elinizi kurulayın ve yumuşayan tırnak etlerinizi geriye doğru itin. Sonra, dikkatli bir biçimde et makasıyla tırnak etlerinizi temizleyin. Çok derine inmemeye dikkat etmelisiniz yoksa kanayabilirler. Aynı işlemi diğer elinize de uygulayın.
4. Ellerinize ve tırnaklarınıza kolonya dökün ki mikroptan arınsınlar.
5. Şimdi de tırnaklara renk verme zamanı. İstediğiniz bir ojeyi tırnaklarınıza sürün ve kurumaları için bekleyin. Eğer ojenin altına parlatıcı (cila) sürerseniz hem tırnaklarınız sararmaz hem de ojeniz daha uzun süre dayanır.
6. Son aşama olarak da makasınızı kolonyayla temizleyin.
İşte bu kadar basit :)