• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi evde mama yapan yok mu??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tuza,sekere dikkat.Her yerde okuyorum ve doktorumda dedi tuz da seker de cok zararli bebeklerimiz icin.Böbrekleri daha gelismedigi icin tuzu vücudun kullanmasi biraz sakincali 8-10 aydan önce,Sekerin sagliksiz oldugunu zaten herkes biliyordur tahminimce.Hazirladigimiz pürelere sadece yag koymamiz lazimmis.

muhallebi vermesek olmyo mu acaba ben takıldım bu muhallebi konusuna, pirinç ununun besleyici değeri yokmuş sadece şişiriyormuş, kızım zaten kilolu daha da şişmesin yavrum, yoğurt verip sonra da emzirip yatırcam sanırım ben.

nıye olmasın olur tabi.ben vermıyorum ogluma muhallebi kılosu normal,beni emiyor,bence gereklı degil muhallebi.ara sıra degısıklık olsun dıye milupanın sutlu pırınclı muhallebısını aldım,cok az 30-40 cc yapıp verıyorum.pırınc unu ve suyla yapılanın hıcbır besleyıcı degerı yok zaten,bosuna nıye sıssın cocuk.en guzel emzırıp uyut yada yogurt en ıyısı bence

canım ben 1 tatlı kaşığı pirinç ununu 100 ml suyla 2-3 dk pişiriyorum.Ilıyınca da içine 3 ölçek devam maması ekliyorum(dr.un verdiği beslenme listesine göre 4.aydan itibaren )
ama bu gün ilk defa 3 tatlı kaşığı pırınç unu ve 2 çay bardağı suyla yapıp ılıyınca içine çeyrek muz ezip koydum.Kızım çok sevdi(şu anda 5.5 aylık)
bir kaç haftadır da yarı yarıya sulandırılmış süte 5-6 tane bebe bisküvisi ekleyip veriyorum

bende kahvaltısını evde hazırlıyorum günlük çorbalardan yediriyorum akşamda arı mama yapıyorum 7 vitaminli elmalı pirinç unu gibi 1 çay bardağı suya 2 tatlı kaşığı arı mama koyup pişiriyorum ilerde süte başlamayı düşünüyorum

Back