Bebek Beslenmesi evde mama yapan yok mu??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

__zeynep__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
202
1
96
39
İzmir
kızlar yaa hep okuyorumda hazır mamalardan bahsediliyor... yani evde mama yapan yokmu?? açıkçası ben hazır mama vermem kızıma...cokacimcoook

ben evde yapıyorum cnm. ama mama değil benim kız bütün mamaları reddetti yemiyor. damak zevki tuzluya yakın evde yaptığım sebze çorbalarını püreleri hatta tarhanayı bile cok seviyor. aynı sekilde kahvaltısınıda evde kendi karısımlarımla suyla hazırlıyorum diğerlerini yemiyor. böylesi daha iiyi ama hem ekonomik hemde ne yediğini biliyorum :)))

valla meyve püresini bile hazır alıyordum ama vazgeçtm artık ben de dğaldan yanayım.çorba ok,kahvaltı ok ıhlamurla,naneyle olur da muhallebi?onu suyla mı düşünüyosnz,sütle mi?

valla ben sebze püresi meyve püresi yoğurt kahvaltı hepsini evde yapıyorum
bizim şişlide organik pazar var sebzesini meyvesini de oradan alıyorum
böylesi daha sağlıklı
sadece muhallebisi için mama kullanıyorum
zaten geri kalan zamanlarda da emiyor kuzum benim

organik pazar konusunda ne kadar şanslısın, ben de herşeyini kendim yapıyorum ama pazardaki normal sebze ve meyvelerden organik bulsam hemen alırım hiç durmam hem bebişe hem kendimize

organik pazar konusunda ne kadar şanslısın, ben de herşeyini kendim yapıyorum ama pazardaki normal sebze ve meyvelerden organik bulsam hemen alırım hiç durmam hem bebişe hem kendimize

evet gerçekten çok şanslıyım
ama eğer istersen istanbul dışına organik besinler gönderen bildiğim bir yer var
sana onları önerebilirim...

valla meyve püresini bile hazır alıyordum ama vazgeçtm artık ben de dğaldan yanayım.çorba ok,kahvaltı ok ıhlamurla,naneyle olur da muhallebi?onu suyla mı düşünüyosnz,sütle mi?

canım ben mamayı 3 ölçek su bir ölçek sütle başladım.. zamanla sadece süte geçeceğim...

ben de çoğunlukla hatta %90 evde yapıyorum.muhallebi konusunda şunu söyleyebilirim, 4 aydan küçük bebeklerde sütle yapılması önerilmiyor ki 4.aydan önce kimsenin muhallebi yaptığını sanmıyorum. 5 aydan büyük bebeklerde de 1 çay bardağı sütle muhallebi yapılabilir.günde yarım litreden fazla süt kullanılmadığı sürece 1 yaşın altındaki bebeklerde sütün olumsuz bir etkisi olmuyormuş... doktorumuz söyledi,aklınızda bulunsun..

ya bu doktorlarda ne acaip birinin dediği birini tutmuyor.kime inanacağımızı şaşırdık ya.CADIARZU

100 ml. (1 cay bardağı) suda 1 tatlı kaşığı princ ununu pişirdikten sonra 3 ölçek devam sütü diye biliyorum. milupanın tahıl bazlı hazır muhallebisi de hiç fena değil aslında..

kızlar ben daha yeni hamişim ama eskiden mamamı varmış yaw:)) hatırlıyorumda teyzelerimden falan hep süt nişasta şekerden muhalebi yapıp verirlerdi bebeklerine:))) bende öyle büyümüşüm:) şimdi herşey çok enteresan çok pimpirikli oldu demi yaa...ben 7-8 sene önce trt 3 demi ne bebeklerin beslenmesi hakkında kısa kısa programlar olurdu yaa orda ölçekli olarak veriyordu tarifi ama hatırlamıyorum.....kızlar zor yaa..endişeleniyoruz bebeklerimiz için....

yakın bir arkadaşım oğlunu hiç mama vermeden büyütüyor sabah kahvaltısna peynir pekmez yumurta süt karışımıyla yaptırıyor tabi içine koyduğu gıdaları bebeğinin ayına ve alarjisi olup olmadığına dikkat ederek kullanıyor yoğurdunu meyve püresini hep kendi hazırlıyor sebze yemeği ve çorbası hergün mutlaka var şimdi oğlu 2 yaşını doldurucak maşşllah tosun gibi geceleride hala emiyor nasip kısmet olursa bende mama vermeyi düşünmüyorum

ah ah ben de vermicem ama mamasız tarif yokki ortalıkta, muhallebi, kahvaltı hep mamayla hazırlanıyor, nasıl yapcam bilmiyorum

bebeklerinize kemik suyundan çorba yapıp yedirebilirisiniz...aynı şekilde sebze meyve püreleri,yoğurt vs...

arkadaşınız gayet güzel besliyormuş.evde yapılan yoğurt ve mamlarda katkı maddesi hiç olmaz.:teselli:

kızlar bende yoğurdumu evde yapıyorum ve ev tarhanası sebze çorbası içiriyorum bebişime.. ya doğal beslenmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum

bende yoğurdu evde yapıyorum bu hafta çorbayada başladım.şimdilik patates havuç kullanıyorum .akşamlarıda pirinç unuyla muhallebi yapıyorum içinede meyve eziyorum.hazır mamalardan daha çok seviyor

muhallebi vermesek olmyo mu acaba ben takıldım bu muhallebi konusuna, pirinç ununun besleyici değeri yokmuş sadece şişiriyormuş, kızım zaten kilolu daha da şişmesin yavrum, yoğurt verip sonra da emzirip yatırcam sanırım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…