• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kedi beslemek

Bende ok istiyorum ama eşyalarımı mahveder dye çok korkuyorum oyuzden kndımı frenliyorum zaten muhabbet kuşu besliyorum en güzeli papağan hem konuşuyo cok guzel otuyo oynuyo insana daha cok morel ve enerji 😊

Kuş bakımı nasıl peki? Kuşları da cok seviyorum :)

Kediseverler banlansın diye mi açtın kız bu konuyu?

Ailen istemiyorsa zorla sahiplenme pişman olursun. Ben aylardır ev ve iş arıyorum ailem kedi istemiyor diye. Bir de bizi seçmedin kediyi seçtin diye trip atıyorlar. Ne yapayım kedim gelip “şşşt annwyl kız ananı babanı atsak ya evden” demiyor ki ailem bunu diyor :KK53:

Ben de kediseverim aşığım kedilere :D Ailemi ikna edemiyorum bir türlü hayirlisi ya belki ileri doğru alırız

Kedi beslemek kolaydır diye düşünüyorum. Kediler temizdir dışkılarını gömerler kendilerini sürekli yalarlar. Köpekler ise Allah yaratmış yine günah yazmasın ama doğaları gereği daha pistirler. Dışkılarını örtmezler hatta dışkılarını yerler diye biliyorum.
Nasıl örtmez ya örten bir sürü köpek var örtmeyen bir sürü kedi olduğu gibi.
Şu kedi muhabbetlerinde neden insanlar köpeklere laf atıyor anlamıyorum.
Kopekler daha uysal misal, kolay kolay sinirlensede sahibine zarar vermez. Daha evcimendir kapı acik olsada evi terk etmez çoğu kedi kaçar gider. Evde zorla tutuyormussunuz gibi çünkü evi sahiplenmez.
Oldu mu?
Kopeklerde gayet temiz hayvanlardir. Üstü başı camur içinde köpek var mi ? Yok batsa bile temizler

Kedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum :KK43:
Stres ve depresyon olayı bittikten sonra kediyi sokağamı bırakacaksınız...kedi annesiyim kediden kediye değişir bu durum sonuçta hepsinin karakteri biz insanlar gibi farklı benim kedim uysal zararsız Uykucu günde 18 saat uyuyor arkadaşımın kedisi oyuncu arsız evde zarar vermediği hiç bişey yok....bunlarıda düşünün derim masraf olayıda tamamen size kalmış kimi si veterinere bile götürmez benim kedim bana masraflı kaliteli mama kullanıyorum tüy ve sağlığı için çeşitli vitaminleri var ve 2 ayda bir düzenli veteriner kontrolümüz var gerektiği zamanlarda da pet kuaförü ne götürüyoruz tüy ve tırnak bakımı yapılıyor benim gibi hassas iseniz masrafı bu olur ama kediyi alıp sadece kumu maması olacaksa hiç masrafı yok..buda size kalmış

Stres ve depresyon olayı bittikten sonra kediyi sokağamı bırakacaksınız...kedi annesiyim kediden kediye değişir bu durum sonuçta hepsinin karakteri biz insanlar gibi farklı benim kedim uysal zararsız Uykucu günde 18 saat uyuyor arkadaşımın kedisi oyuncu arsız evde zarar vermediği hiç bişey yok....bunlarıda düşünün derim masraf olayıda tamamen size kalmış kimi si veterinere bile götürmez benim kedim bana masraflı kaliteli mama kullanıyorum tüy ve sağlığı için çeşitli vitaminleri var ve 2 ayda bir düzenli veteriner kontrolümüz var gerektiği zamanlarda da pet kuaförü ne götürüyoruz tüy ve tırnak bakımı yapılıyor benim gibi hassas iseniz masrafı bu olur ama kediyi alıp sadece kumu maması olacaksa hiç masrafı yok..buda size kalmış

Tabiki sokağa birakmayacagim bu da nereden çıktı? Alsam asla bırakmam onu.

Ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum :KK43: Ben kedileri çok seviyorum sadece o yüzden değil

Siz sakın bir canlı sahiplenmeyin. size uygun cümlelerle nasıl anlatılır bilmiyorum ama o çok seviyorum dediğiniz kediler bir canlı, sizin benim gibi yani duyguları var ve oldukça da hassaslar. siz şu cümleyi kurduktan sonra ben sizin bir kediye ev olabileceğinizi düşünmüyorum. kendimden örnek vereyim aklım çıkıyor camdan atlayacakta (2. katta oturuyorum kedim için, hava alması içinde cam ve balkon açıyorum) bir yerine bir şey olacak veya bir yere gidecek bulamayacağım diye. gitmesinden çok korkuyorum çünkü yaşayamaz çünkü evi bizim evimiz çünkü bize alıştı çünkü yemek bulamaz bulsa da yiyemez anlatabildim mi?
mamasına ayda 120-150 falan ödüyorum kumuna 40 ödüyorum. yaş mamaları var onları sağolsun ablam alıyor ama almazsa 1 paket 6-7 tl ki bunu aşırı çok seviyorlar ama fazlası zararlı olur diye hafta da 1 paket çok ısrar ederse 2 paket veriyorum. 3 ayda 1 defa aşıları 50 tl veriyorum yıllık aşıları var ona ne verdiğimi şuan hatırlamıyorum.

siz sadece sokakta kedi görünce başını okşayın ömür boyu bakacağınızdan emin değilsiniz yazık etmeyin o güzelliklere..

Pardon ama daha önceki açtığım konularla bunun ne alakası var? Ne zaman yeni konu açsam daha önceki konular dile getiriliyor. Ben bundan rahatsız oluyorum. Ailemle sorunlarım yok. Akrabalarla sorunlarım var onlarla da aynı şehirde değiliz. Ailemle ara sıra akrabalar yüzünden tartistigimiz oluyor tartışmak gayet normal bir şey. Ailem de kedileri çok seviyor. Onlar borclarimiz var vs vs diye almıyorlar.
Ailenle sorunların var konularında yazdın bir sürü şimdi inkar mı ediyorsun?neyse hadi olgunlaştın şartlar değişti aranız iyi diyelim.ailenle yaşayıp onların eline bakıyorsun.rızaları yoksa ayrı eve çıkmadan ve gelirin olmadan almamalısın çünkü ev onların evi kedinin maddi bakımını sağlayacaklarda onlar.part time bir işe girip kendin karşılayabilirsin çok sahiplenmek istiyorsan eğer sorun sadece masrafıysa.
daha önce açtığın konulardan dolayı hakkında olumsuz bir kanı oluşmuş olabilir çünkü genel olarak negatif bir imaj çiziyorsun bu nedenle insanlar sürekli hatırlatıyor olabilirler.bir arayış içinde gibisin sürekli inş içindeki boşluk dolar.evcil hayvanlar ruha çok iyi gelir ama onlarında canı var sırf iyi hissetmek için 10-15 yıllık bir canın sorumluluğunu kolay kolay alınmaz.

Kopekler daha uysal misal, kolay kolay sinirlensede sahibine zarar vermez. Daha evcimendir kapı acik olsada evi terk etmez çoğu kedi kaçar gider. Evde zorla tutuyormussunuz gibi çünkü evi sahiplenmez.
Oldu mu?
Kopeklerde gayet temiz hayvanlardir. Üstü başı camur içinde köpek var mi ? Yok batsa bile temizler
3 yaşında bir köpeğim var dışarıda tuvaletini yaptıktan sonra örtmediğini hiç görmedim.
İlginç bunu yazan arkadaş hangi kafayla yazdı acaba merak ettim.
Dediğiniz gibi kediler kaçıp gidiyor köpekte bu durum yok.
Köpek pis kavramı ise nerden ne alaka kime neye göre onu hiç anlamıyorum. Benm evime gelen evde köpek oldugunu anlamıyor evin temizliğinden, benim oğlumda koku namına gram bir şey yok hergün günde 2 kez dışarı çıkar eve girerken patiler yıkanır totosu yıkanır. 40 günde bir banyo yapar hatta komik olacak ama SPA ya bile gidiyor :D

yani heves ile alınan canlar içler acısı olabilir halleri, ama köpek bakımı da tıpkı kedi gibi özveri istiyor.
Size katılıyorum

ve arkadaşın yaptığı yorumu asla kabul etmiyorum.

Oldu mu?

:) çok tatlısınız ya nasıl da kıyamıyorsunuz :)))
köpekler daha sıcak kanlı dediğiniz gibi mesela ben kedimle oynarken sinirlendiriyorum hop ellerim çizik için de :)
köpekler daha oyunlu ..
kedim kumu dışın da hiç bir yere tuvaletini yapmaz, bir arkadaşımızın köpeği vardı evine bir gittik inanır mısınız hayvan her yeri pisletmiş. köpek sahiplenenler bunu göz önünde bulundurup köpeklerini gün içerisinde dışarıya çıkarmak zorunda.
dediğiniz gibi kapıyı açtığımız an kedim fırlıyor sanki evde işkence yapıyorum :işsiz:

Oldu mu?

Bütün hayvanlar
Ailenle sorunların var konularında yazdın bir sürü şimdi inkar mı ediyorsun?neyse hadi olgunlaştın şartlar değişti aranız iyi diyelim.ailenle yaşayıp onların eline bakıyorsun.rızaları yoksa ayrı eve çıkmadan ve gelirin olmadan almamalısın çünkü ev onların evi kedinin maddi bakımını sağlayacaklarda onlar.part time bir işe girip kendin karşılayabilirsin çok sahiplenmek istiyorsan eğer sorun sadece masrafıysa.
daha önce açtığın konulardan dolayı hakkında olumsuz bir kanı oluşmuş olabilir çünkü genel olarak negatif bir imaj çiziyorsun bu nedenle insanlar sürekli hatırlatıyor olabilirler.bir arayış içinde gibisin sürekli inş içindeki boşluk dolar.evcil hayvanlar ruha çok iyi gelir ama onlarında canı var sırf iyi hissetmek için 10-15 yıllık bir canın sorumluluğunu kolay kolay alınmaz.

Ailemle sorunum yok akrabalar sıkıyor canımı. Ailemle suan çok iyiyiz. İçimde boşluk falan da yok gayet mutluyum.

Siz sakın bir canlı sahiplenmeyin. size uygun cümlelerle nasıl anlatılır bilmiyorum ama o çok seviyorum dediğiniz kediler bir canlı, sizin benim gibi yani duyguları var ve oldukça da hassaslar. siz şu cümleyi kurduktan sonra ben sizin bir kediye ev olabileceğinizi düşünmüyorum. kendimden örnek vereyim aklım çıkıyor camdan atlayacakta (2. katta oturuyorum kedim için, hava alması içinde cam ve balkon açıyorum) bir yerine bir şey olacak veya bir yere gidecek bulamayacağım diye. gitmesinden çok korkuyorum çünkü yaşayamaz çünkü evi bizim evimiz çünkü bize alıştı çünkü yemek bulamaz bulsa da yiyemez anlatabildim mi?
mamasına ayda 120-150 falan ödüyorum kumuna 40 ödüyorum. yaş mamaları var onları sağolsun ablam alıyor ama almazsa 1 paket 6-7 tl ki bunu aşırı çok seviyorlar ama fazlası zararlı olur diye hafta da 1 paket çok ısrar ederse 2 paket veriyorum. 3 ayda 1 defa aşıları 50 tl veriyorum yıllık aşıları var ona ne verdiğimi şuan hatırlamıyorum.

siz sadece sokakta kedi görünce başını okşayın ömür boyu bakacağınızdan emin değilsiniz yazık etmeyin o güzelliklere..
'Ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum' derken ?

Pardon anlayamadım ? Kaç yaşındasınız ? henüz bence 4 ayaklı canlı bakabilecek olgunlukta VE yaşta değilsiniz.
sakın kalkışmayın bu işe FesuphanAllah

Ben zaten alıp sokağa bırakacağım demedim. Kesin alacağız da demedim nereden cikardiniz? İleride durumumuz düzelir belki alırız diye açtım bi konuyu masrafları vs merak ettim. Canınız birilerine sataşmak istiyorsa eğer emin olun doğru kişi ben degilim. Zaten canım sıkkın dun başıma gelenlerden dolayı.

Ben zaten alıp sokağa bırakacağım demedim. Kesin alacağız da demedim nereden cikardiniz? İleride durumumuz düzelir belki alırız diye açtım bi konuyu masrafları vs merak ettim. Canınız birilerine sataşmak istiyorsa eğer emin olun doğru kişi ben degilim. Zaten canım sıkkın dun başıma gelenlerden dolayı.

"ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum :(" bu cümleyi ben kurmadım, kimseye çatma gibi bir durumum da yok ben sizin kurduğunuz cümle üstünden yorum da bulunuyorum ve hala da arkasındayım.
mesela ben bekarken sahiplenmiştim kedimi, 1-2 kişiyle görüştüm ve kedim olduğunu kabul edecekse görüşmeye devam edeceğimi söyledim kabul etmeyenlerle görüşmedim. eşimle daha ilk oturmamızda direkt kedim var kabul edersen görüşelim dedim kabul etti alışması zor oldu ama kedime şuradan kalk şuraya otur dese kavga ediyorum anlatabiliyor muyum? o kadar değerli..

Benim de kedim var. Bebekken aldık annesi yoktu diğer kediler öldürecekti. Psikolojim o sıralar bozuktu şuan düzeldim. Agladigim zaman gelip sarılıp öper. Şuan sarılıyor uyuyor mesela. Annem ilk basta istememisti şuan o da çok seviyor beraber uyuyorlar arada 😂 çok tügü dökülüyor aşıları falan var kumu ve maması da var biraz masraflı ama çok da değil. Benim minik oyun arkadaşım o. Hastalandığında sabaha kadar uyumamistim aglamiştim okula bile gitmemiştim 😂 bir süre sonra arada bağ oluşuyor💓

Eklentiler

• IMG_20191209_215521.webp
    IMG_20191209_215521.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 53
Ömür boyu bakabileceğimi sanmıyorum yazmışsınız biz bir yerden uydurmadık siz yazmışsınız bizde ona göre yorum yazdık

:) çok tatlısınız ya nasıl da kıyamıyorsunuz :)))
köpekler daha sıcak kanlı dediğiniz gibi mesela ben kedimle oynarken sinirlendiriyorum hop ellerim çizik için de :)
köpekler daha oyunlu ..
kedim kumu dışın da hiç bir yere tuvaletini yapmaz, bir arkadaşımızın köpeği vardı evine bir gittik inanır mısınız hayvan her yeri pisletmiş. köpek sahiplenenler bunu göz önünde bulundurup köpeklerini gün içerisinde dışarıya çıkarmak zorunda.
dediğiniz gibi kapıyı açtığımız an kedim fırlıyor sanki evde işkence yapıyorum :işsiz:
Evet hiç kıyamıyorum ikisinede ben ❤
0 1 arası köpeklerin gezdirmeye gerekte yok hatta bazen 2 numarada istemiyor ama ebat büyüdükçe gerçekten gezdirmezseniz hem ev batar hem hayvanciga gunah enerji atamıyor.
Birde kedi 1 2gün yalniz kalabilir ama köpek çok duygusal oldugundan 4 saat sonra psikolojisi bozulabiliyor yalnizliktan.
Köpek bir tık daha zor bakım olarak çünkü bir çoğu da kedinin tam tersi cilgin gibi ilgi istiyor. 😃
Kediler dediğiniz gibi malesef ne olursa olsun hürriyetinden hiç vazgecmiyor. Azcik fazla dokun elleri çiziyor, araliktan gidiyor dışarı öyle olunca da ben çok üzülüyorum ama huyu işte🙁. Onlarda genelde daha titiz oluyor. 😃
Yapısal olarak daha çok köpek insaniyim ama ikisinide çok severim. Poncikler insanlarin çoğundan ne olursa olsun iyiler.

Oldu mu?

Kopeklerin tuvaletini örtme şekli arka ayaklariyla topragi eşeleme oluyor genelde. Kediler ön patileriyle once cukur acip sonra gomuyorlar.
Zaten kopek tuvaletini disarda hallettigi icin bu örtme örtmeme çok sorun degil ama ev icinde kopege ekstra tuvalet egitimi icinnaylar gerekirken kediye boyle bir egitim verilmieye gerek olmuyor. Dışkı yiyen, poposunu yalayan kopekler gordum, muhtemelen bu yuzden oyle demiştir.

Bizim de kopek dostumuz vardi cocukken bana cok guzel arkadas oldu rahmetli cok ozluyorum, bahçemiz olsa yine isterdim bir kopek o ayri diski yemiyordu ama poposunu organini filan yaliyordu tabi. 🙄
Suan kedim 4 yasinda ve bi kere bile popo yaladigini gormedim yani pis demeyelim de doğalari biraz farkli.
Benim kedim acik kapidan cikmaz ciksa da uzaklaşmaz evden mesela ama zarar verme konusu dogru cogu kedi biraz agresif oluyor kopeklere gore 😊

3 yaşında bir köpeğim var dışarıda tuvaletini yaptıktan sonra örtmediğini hiç görmedim.
İlginç bunu yazan arkadaş hangi kafayla yazdı acaba merak ettim.
Dediğiniz gibi kediler kaçıp gidiyor köpekte bu durum yok.
Köpek pis kavramı ise nerden ne alaka kime neye göre onu hiç anlamıyorum. Benm evime gelen evde köpek oldugunu anlamıyor evin temizliğinden, benim oğlumda koku namına gram bir şey yok hergün günde 2 kez dışarı çıkar eve girerken patiler yıkanır totosu yıkanır. 40 günde bir banyo yapar hatta komik olacak ama SPA ya bile gidiyor :KK70:

yani heves ile alınan canlar içler acısı olabilir halleri, ama köpek bakımı da tıpkı kedi gibi özveri istiyor.
Size katılıyorum

ve arkadaşın yaptığı yorumu asla kabul etmiyorum.
Bende köpek baktım hiç görmedim yapip geçsin birde böyle kuytu köşeye yapıyor zaten. Benimki ben bakarken rahat edemiyordu arkami dönüyordum :KK70:
Güzel bakinca kokmuyor gerçekten. Ben hep bahçede bakmıştım. Suan bahcem yok eve almayi düşünüyorum ama en küçük ebatli olandan onları çok gezdirmek durumunda da kalmiyorsun 😃
Geçen oturuyoruz arkadaslarla köpek alacağım dedim.
Dediki ben gelmem evine hem pis olur hem dinen yeri yok.
Direk yüzüne -gelmezsen gelme canım keyfin bilir Benim köpeğimi istemeyen gelmese bir sey kaybetmem dedim. (kendisi kedi bakiyor)
Öyle kaldı. Bir şey diyemedi :KK70:
Heralde aa gelmezsen almam dememi bekliyordu. Senden daha temizdir be diye bagircaktim da o kadar da ileri gitmeyim dedim😃

Back
X