• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kedi beslemek

Kedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum :KK43:

3 kedim var. Strese çok iyi geliyor diye kedi alınmaz evet bir oynadığınızda sevdiğinizde bütün stresi alır ama hastalandığında, yaramazlık yaptığında vs. bir o kadar da stres verir.
Evin her yeri tüy, her gün süpürge açmak lazım ama çalıştığım için yetişemiyorum, 3 günde 1 bile açsam her yer tüy. Siyah kıyafet giyemiyorum yine tüy. Tüy toplama ruloları en yakın arkadaşlarım oldular.
Ev kedisine kaliteli mama vermek gerekir. Ucuz mamalar uzun vadede birçok hastalığa sebep olur.Kaliteli mamaları açık bile alsanız kilosu 50 tlden başlar en az. Kum pahalı bir şey değil halledilebilir.
Aşılarını aksatmamak gerekir. 3 ayda 1 iç-dış paraziti vardır. Yılda 1 karması vardır. Diğer aşılar hekim tavsiyesine göre yaptırılabilir.. Aşı fiyatları şehirden şehre değiştir. Benim bulunduğum yerde 80 tl bir aşı..
Hastalandıklarında ciddi bütçe gerekir. Geçen aylarda 3 kedim birden aynı anda hastalandı ve 2bin tlden fazla para verdim.. Bir antibiyotik enjeksiyonu için bile 180 tl aldılar..
Kediler kusarlar.. Malt macunu verdiğim halde arada 1 kusuyorlar.. Temiz halılara elveda demek gerekir. Aileniz bu tip konularda takıntılıysa bu bir problemdir. - ki benim annem takıntılıydı- annemin evinde besleyemezdim. Kendi evimde olduğum için karışan yok.
Hastalandıklarında size belli etmek için tuvalet kabının dışına tuvaletlerini yapabilirler.. Kusmuklarını, kakalarını iğrenmeden temizleyebilecek misiniz?
Zamanı geldiğinde kısırlaştırmak gerekir. Kısırlaştırmazsanız çiftleşmek isteyecek ve sürekli bağıracaktır.. Hem o acı çekecek hem de size hayatı zindan edecektir. Eğer bir de erkek kediyse her yere iğrenç kokulu bir sıvı püskürtecektir... Evlerken ırak bir koku.
Düzenli taramanız gerekir yoksa bir tüy yumağına dönüşürler.. Vitaminlerini aksatmamak gerekir..
Uzun süreli seyahate çıkamazsınız eğer bırakacak kimseniz yoksa..
Oyun oynarken minik ama keskin pati darbeleriyle yaralanacaksınız.. Bazen minnak ısırık yaraları olacak..
Kedinin karakterine bağlı olarak, koltukları, perdeleri tımalayabilirler.. Benimkiler koltuk tırmalamıyor ama perdeler sizlere ömür..
Çevrenizde kedi sevmeyen bir güruh olacak.. Aman at onu pis o, tüyünden kist olur, aman efendim bu evde yemek yenmez, bu koltuğa oturulmaz.. Eğer çevrenizdeki insanların ne düşündüğünü önemsiyorsanız yıpranırsınız.. Ben takmıyorum.
Ha ben bu negatif şeyleri siz kedi almayın diye mi yazdım? Hayır.. Kedi bakmak evlat edinmektir.. İyi bakıldığında minimum 15 sene yaşayan, kanlı canlı, sizin benim gibi hasta olabilen, duyguları olan, sevgiye muhtaç duyan, nefes alan bir varlığını ailenize katmaktır.. Sahiplendikten sonra sokağa bırakmak gibi bir seçenek yoktur.. Ha çocuğunu sokağa bırakmışsın, ha kedini, aynı şey.. Vahşettir.
Bu yazdığım şeyleri de övünmek için vesaire yazmadım. 3 kedim de benim çocuğum ve günün birinde çocuğuma nasıl muamele edeceksem onlara da öyle ediyorum. Buunun bilincinde olmalısınız.. Kedi bakmak ciddi sorumluluk ister kısaca.
Ha sabahları minik, mırıl mırıl ıslak bir burun tarafından yalanarak uyanmak ise paha biçilemez. :KK200:
Umarım bilgilendirici olmuştur..

Bende köpek baktım hiç görmedim yapip geçsin birde böyle kuytu köşeye yapıyor zaten. Benimki ben bakarken rahat edemiyordu arkami dönüyordum :KK70:
Güzel bakinca kokmuyor gerçekten. Ben hep bahçede bakmıştım. Suan bahcem yok eve almayi düşünüyorum ama en küçük ebatli olandan onları çok gezdirmek durumunda da kalmiyorsun 😃
Geçen oturuyoruz arkadaslarla köpek alacağım dedim.
Dediki ben gelmem evine hem pis olur hem dinen yeri yok.
Direk yüzüne -gelmezsen gelme canım keyfin bilir Benim köpeğimi istemeyen gelmese bir sey kaybetmem dedim. (kendisi kedi bakiyor)
Öyle kaldı. Bir şey diyemedi :KK70:
Heralde aa gelmezsen almam dememi bekliyordu. Senden daha temizdir be diye bagircaktim da o kadar da ileri gitmeyim dedim😃
Kesinlikle evde bakmak apayrı bir keyif biz beraber uyuyoruz eşim ben 4 ayaklı oğlusumuz ve karnımda ki sıpa😻
Benim de evime aylarca kimse gelmedi kayınpederim kayınvalidem eşimin trafı vs umurumuz da olmadı gelmek isteyen gelir, istemeyen gelmez dedik. Kayınpderim o Köpek varken benime evime gelme dedi eşime 😂 eşim 3 ay boyunca ailesinin evine gitmedi en sonunda onlar geldiler.
Bakılacaksa böyle kedi köpek bakılmalı
Ay ben hayvanları çok seviyorum deyip 1 sene sonra sıkıldım deyip vazgecmeyecek insanlar lazım bize

Kopeklerin tuvaletini örtme şekli arka ayaklariyla topragi eşeleme oluyor genelde. Kediler ön patileriyle once cukur acip sonra gomuyorlar.
Zaten kopek tuvaletini disarda hallettigi icin bu örtme örtmeme çok sorun degil ama ev icinde kopege ekstra tuvalet egitimi icinnaylar gerekirken kediye boyle bir egitim verilmieye gerek olmuyor. Dışkı yiyen, poposunu yalayan kopekler gordum, muhtemelen bu yuzden oyle demiştir.

Bizim de kopek dostumuz vardi cocukken bana cok guzel arkadas oldu rahmetli cok ozluyorum, bahçemiz olsa yine isterdim bir kopek o ayri diski yemiyordu ama poposunu organini filan yaliyordu tabi. 🙄
Suan kedim 4 yasinda ve bi kere bile popo yaladigini gormedim yani pis demeyelim de doğalari biraz farkli.
Benim kedim acik kapidan cikmaz ciksa da uzaklaşmaz evden mesela ama zarar verme konusu dogru cogu kedi biraz agresif oluyor kopeklere gore 😊
5 adet kedi gördüm görüyorum hepsi dili ile her yerini popo dahil dilliyor.. Ayağını yukari kaldirir digerini yana acar o şekilde yalar. Bu yikamadir bunu kedide yapar köpekte yapar. 3 kopek baktim kum egitimi hic uzun sürmedi 3 kez gosterdim öğrendi. Kedilerde aynı şekilde öğrendi.
Benim cevrem hayvanlari çok sever hepsinden bolca var. Bende de vardi zaten o yüzden gozlem yapma deneyimim cok oldu.
Dışkı yer ama nasıl yer karnı agriyorsa, düzgün beslenemiyorsa malesf dışkı ve bazi otlari yiyorlar.
Kedi köpeğin dışkı kapatmasi daha çok cinse göre oluyor. Kimi kopek hic gommez kimisi ayagiyla kapar. Kimi kedi hic gommez kimisi kapar kimisi gomer.
Kopekler çok duygulu olunca cosku ve ani korkuda salabiliyor nadirde olsa bu doğru kediler daha tutuyor böyle durumlarda bir tık daha titizler.
Ama yalama dilleme kısmı onlarin temizliği çoğu kedi köpek tepeden tırnağa yapar bunu tukuruklerindeki madde mikrobu engeller. O yüzden sıkıntı yok o konuda.

Kesinlikle evde bakmak apayrı bir keyif biz beraber uyuyoruz eşim ben 4 ayaklı oğlusumuz ve karnımda ki sıpa😻
Benim de evime aylarca kimse gelmedi kayınpederim kayınvalidem eşimin trafı vs umurumuz da olmadı gelmek isteyen gelir, istemeyen gelmez dedik. Kayınpderim o Köpek varken benime evime gelme dedi eşime 😂 eşim 3 ay boyunca ailesinin evine gitmedi en sonunda onlar geldiler.
Bakılacaksa böyle kedi köpek bakılmalı
Ay ben hayvanları çok seviyorum deyip 1 sene sonra sıkıldım deyip vazgecmeyecek insanlar lazım bize
Aynen öyle çünkü eve adapte oluyorlar ve dışardaki kaos onlar için cinayet demek. Evde buyutulenler korna sesinden urkuyorken çoğu sokakta yasayan hayvanlar karsidan karsiya geçerken ışığı bekliyor arabalar durunca geciyor ve bu çok tatlı ❤😍
Birde ilgiye o kadar ac oluyorlar kk birakilinca intihar bile edebiliyorlar aç birakip kendini.
Oturup tartilmali dusunulmeli gerçekten büyük sorumluluk oldugu için iyice dusunulmeli.
Eve gelmeyenler umrumda olmaz valla benim kafamı şişireceklerjne ben kopegimle kafami dinler, sevgisinden beslenirim ❤

Siz bence kedi almayın/sahiplenmeyin. Ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum diyorsunuz buna hakkınız yok. Kendi hayat şartlarınızı oturtmadan lütfen bir canın psikolojisini bozmaya kalkmayın. Aileniz istemiyormuş bir kere ne yapacaksınız alıp kendi odanızda mı bakacaksınız? Tuvaleti aynı yerde maması aynı yerde dön dolaş aynı ortam?? Psikolojinizi başka uğraşlarla düzeltmeye çalışın. Kedi ya da köpek anlık heveslerle onları ev yaşamına adapte edip sonrasında ondan vazgeçmeyin.

Evet hiç kıyamıyorum ikisinede ben ❤
0 1 arası köpeklerin gezdirmeye gerekte yok hatta bazen 2 numarada istemiyor ama ebat büyüdükçe gerçekten gezdirmezseniz hem ev batar hem hayvanciga gunah enerji atamıyor.
Birde kedi 1 2gün yalniz kalabilir ama köpek çok duygusal oldugundan 4 saat sonra psikolojisi bozulabiliyor yalnizliktan.
Köpek bir tık daha zor bakım olarak çünkü bir çoğu da kedinin tam tersi cilgin gibi ilgi istiyor. 😃
Kediler dediğiniz gibi malesef ne olursa olsun hürriyetinden hiç vazgecmiyor. Azcik fazla dokun elleri çiziyor, araliktan gidiyor dışarı öyle olunca da ben çok üzülüyorum ama huyu işte🙁. Onlarda genelde daha titiz oluyor. 😃
Yapısal olarak daha çok köpek insaniyim ama ikisinide çok severim. Poncikler insanlarin çoğundan ne olursa olsun iyiler.

kesinlikle bir çok insandan daha iyiler :) kediler gerçekten çok temiz ellerimizin değdiği her yer itina ile yalanıyor :) kendimi mikrop gibi hissettiriyor :)
ben elimden geldiğince akşamları yalnız bırakmamaya çalışıyorum, tatile gidiyorsam evimin anahtarını aileme veya arkadaşlarıma bırakıyorum çünkü çok sıkılıyor evde.
inanın kediler de çok sevgi pıtırcığı :) kucağıma tırmanır zorla kolumun altına girer :))) özledim sıpamı eve bir gitseyim de sıkıştırsaydım :)

5 adet kedi gördüm görüyorum hepsi dili ile her yerini popo dahil dilliyor.. Ayağını yukari kaldirir digerini yana acar o şekilde yalar. Bu yikamadir bunu kedide yapar köpekte yapar. 3 kopek baktim kum egitimi hic uzun sürmedi 3 kez gosterdim öğrendi. Kedilerde aynı şekilde öğrendi.
Benim cevrem hayvanlari çok sever hepsinden bolca var. Bende de vardi zaten o yüzden gozlem yapma deneyimim cok oldu.
Dışkı yer ama nasıl yer karnı agriyorsa, düzgün beslenemiyorsa malesf dışkı ve bazi otlari yiyorlar.
Kedi köpeğin dışkı kapatmasi daha çok cinse göre oluyor. Kimi kopek hic gommez kimisi ayagiyla kapar. Kimi kedi hic gommez kimisi kapar kimisi gomer.
Kopekler çok duygulu olunca cosku ve ani korkuda salabiliyor nadirde olsa bu doğru kediler daha tutuyor böyle durumlarda bir tık daha titizler.
Ama yalama dilleme kısmı onlarin temizliği çoğu kedi köpek tepeden tırnağa yapar bunu tukuruklerindeki madde mikrobu engeller. O yüzden sıkıntı yok o konuda.

Bilmiyorum ben ilk kez evde bakiyorum, evdeki ilk kedim popişini yalamiyor 4 yildir digerleri de yalamaz diye dusunuyordum acikcasi.
Popo yalama huyu olmadigi icin hatta bizim tabagimizdan et isirsa tirtiklasa tiksinmeden yeriz onun yediginden. Popişini yaladigi gorsem yemezdim galiba ama yapmiyor oyle seyler 😂😂😂
Poposuyla ben ilgileniyorum

Valla bugun veterinerde bir kadınla karşılaştım. Altıı yaşında bir terrier cinsi köpegi vardı. Sevmek için yaklaştım ve resmen pitbul gibi havladı bana.
Meger hayvan bes altı kez terkedilmiş ve psikolojisi bozulmuş. Sahibini kıskanıyor ve kendini biri gelip alacak diye korkuyormuş.
Allah razı olsun o kadından ki sonunda iyi birine denk gelmiş. Bir de hayvanı pasaportu vs ' si ile sokağa bırakmış sahibi.
Yazık degil mi o canlara?
Kendinden emin olmayan, hayvan sahiplenmesin. Başka bahanelere sığınıp terk etmek o kadar kolay ki insanlar için.
Bir kedim var ve onu evlat olarak görüyorum. Tatile çıksam bile yanımda.
Hasta olsa masrafı için veterinere götürmeyeni var yahu. Özellikle de kuş sahiplerinde bunu cok gördüm.
Sahiplenme işi çok iyi düşünülmeli.

Herhangü bir olumsuz durumda ameliyat paraları yüklü miktarda tutabilir. Gerekirse o ayki maaşınızı vermek zorunda kalabilirsiniz. Gözünüze gelmeyecekse her durumda kakasını çişini temizlemek kıl tüy kusmuk temizlemekten gocunmayacaksanız alın.

Kendiniz için değil sokaktaki bir canı kurtarmak amaçlı almak daha faydalı.

Aşıları kısırlaştırması var kum masrafı mama masrafı var iyi düşünün.

Evdeki halılar koltuklar perdeler tırmalanıp parçalanabilir iyi düşünün.

Bir gün bile olsa eve alıp geri bırakma ihtimaliniz varsa sakın almayın.
Bebek doğurduğunuzu düşünün onun için ne yaparsanız kedi için de yapabilecekseniz alın.

Not Ailecek 6 kediye bakıyoruz.

Bilmiyorum ben ilk kez evde bakiyorum, evdeki ilk kedim popişini yalamiyor 4 yildir digerleri de yalamaz diye dusunuyordum acikcasi.
Popo yalama huyu olmadigi icin hatta bizim tabagimizdan et isirsa tirtiklasa tiksinmeden yeriz onun yediginden. Popişini yaladigi gorsem yemezdim galiba ama yapmiyor oyle seyler 😂😂😂
hayallerinizi yıkmak istemem ama kedilerde yalıyor hatta şeyini bile yalıyorlar ama göz önünde yapmıyor meselao_Obirde kediler böcek yiyor gözümün önünde böceği yiyip sonra gelip elimi yaladı:KK42:ben yinede öpüyorum yüzümü bile yalar yani tiksinmem ama gerçekleri bilin diye dedim:KK48:

hayallerinizi yıkmak istemem ama kedilerde yalıyor hatta şeyini bile yalıyorlar ama göz önünde yapmıyor meselao_Obirde kediler böcek yiyor gözümün önünde böceği yiyip sonra gelip elimi yaladı:KK42:ben yinede öpüyorum yüzümü bile yalar yani tiksinmem ama gerçekleri bilin diye dedim:KK48:

Hayal degil yahu 4 yildir evde dibimdeki kedi popo yalasa bir kez olsun gorurdum özel olarak benden gizleyecek degil hayvan 😂😂
Eve giren kelebek, bocek, sinek benimki de öldurur ama asla yedigini gormedim oynuyor ölünce birakiyor, oynarken gormesem ölüsünü goruyorum. Ama yiyen kediler var ve aslinda dogali boyle ama benim ki yemiyor gercekten.

Hayal degil yahu 4 yildir evde dibimdeki kedi popo yalasa bir kez olsun gorurdum özel olarak benden gizleyecek degil hayvan 😂😂
Eve giren kelebek, bocek, sinek benimki de öldurur ama asla yedigini gormedim oynuyor ölünce birakiyor, oynarken gormesem ölüsünü goruyorum. Ama yiyen kediler var ve aslinda dogali boyle ama benim ki yemiyor gercekten.
şanslısınız o zaman.bizimki çinli gibi ne görse yiyor.heryerinide yalıyor inşallah ikinci öyle olmaz:KK51:diğerleride yapmaz diye düşünüyordum dediniz diye öyle yazdım:KK48:kuşlarım hiçbirşey yemez ama onlarda poposunu kaşıyor:KK53:

Sansliymissiniz bende karşımda o kisimlari yalanirken bir tuhaf oluyorum 😃
Uzun tüylü olanlarinda yalanirken agzina tuy geliyor bazen o çok komik oluyor:KK70:
Siz genede yemeğe falan gelmesine izin vermeyin yalarsa yemeyin bunyelerimiz farklı onlarla belki sıkıntı olabilir.
Bizimkiler hiç gelmiyor yemeğe önüne pismis baik koy gorduklerimin umrunda olmuyor 😃
Ama cins kedilerin genelde böyle oluyor sokak kedileri evde de bakilsa balığa bayiliyordu misal.
Hayvanlada insanlar gibi işte türlü türlü huylari var😃
Kesin şöyle böyle diyemem ne kadar hayvan görsemde hic belli olmaz 😃😃

Kimisi karsina gecer diker bir ayağı digerini yana atar baslar orayi yalamaya:KK70:, kimi gider sessiz sessiz kuytuya orda yapar kimide yakalaninca çok komik bakıyor 😃
Bu ne tantana der gibi bakip usulc ayagini indirir kalkar gider :KK70:
Çok komikler ya 😃

Kediseverler banlansın diye mi açtın kız bu konuyu?

Ailen istemiyorsa zorla sahiplenme pişman olursun. Ben aylardır ev ve iş arıyorum ailem kedi istemiyor diye. Bir de bizi seçmedin kediyi seçtin diye trip atıyorlar. Ne yapayım kedim gelip “şşşt annwyl kız ananı babanı atsak ya evden” demiyor ki ailem bunu diyor :KK53:
Çok mantıklı hareket.Evladın gibi olmalı hayvan sadece ölünce ayrılmalı yollarınız.İlan falan verdiniz mi?

Çok mantıklı hareket.Evladın gibi olmalı hayvan sadece ölünce ayrılmalı yollarınız.İlan falan verdiniz mi?

Deli gibi iş ilanı bakıyorum şimdilik haber çıkmadı. Biraz para biriktirdim bakalım bir aya kalmadan kedilerle mutlu yaşama kavuşurum diye umuyorum :KK53:

Uzunca ömürleri olur minnoşlarımın inşallah. Ömürlerinin sonuna karar benimleler artık :KK36:

Deli gibi iş ilanı bakıyorum şimdilik haber çıkmadı. Biraz para biriktirdim bakalım bir aya kalmadan kedilerle mutlu yaşama kavuşurum diye umuyorum :KK53:

Uzunca ömürleri olur minnoşlarımın inşallah. Ömürlerinin sonuna karar benimleler artık :KK36:
Hayvan besleyenlere grupta ev veren ev sahipleri de var.İş konusunda da yardımcı olurlar.Evlat gibiler asla atılmaması lazım.Sahiplendirsen bile onların da duyguları var ve eski sahiplerini arıyorlar.:110:

Back
X