- 17 Mart 2012
- 6.080
- 1.906
- 448
- Konu Sahibi ticaretcikiz
Kedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum![]()
3 kedim var. Strese çok iyi geliyor diye kedi alınmaz evet bir oynadığınızda sevdiğinizde bütün stresi alır ama hastalandığında, yaramazlık yaptığında vs. bir o kadar da stres verir.
Evin her yeri tüy, her gün süpürge açmak lazım ama çalıştığım için yetişemiyorum, 3 günde 1 bile açsam her yer tüy. Siyah kıyafet giyemiyorum yine tüy. Tüy toplama ruloları en yakın arkadaşlarım oldular.
Ev kedisine kaliteli mama vermek gerekir. Ucuz mamalar uzun vadede birçok hastalığa sebep olur.Kaliteli mamaları açık bile alsanız kilosu 50 tlden başlar en az. Kum pahalı bir şey değil halledilebilir.
Aşılarını aksatmamak gerekir. 3 ayda 1 iç-dış paraziti vardır. Yılda 1 karması vardır. Diğer aşılar hekim tavsiyesine göre yaptırılabilir.. Aşı fiyatları şehirden şehre değiştir. Benim bulunduğum yerde 80 tl bir aşı..
Hastalandıklarında ciddi bütçe gerekir. Geçen aylarda 3 kedim birden aynı anda hastalandı ve 2bin tlden fazla para verdim.. Bir antibiyotik enjeksiyonu için bile 180 tl aldılar..
Kediler kusarlar.. Malt macunu verdiğim halde arada 1 kusuyorlar.. Temiz halılara elveda demek gerekir. Aileniz bu tip konularda takıntılıysa bu bir problemdir. - ki benim annem takıntılıydı- annemin evinde besleyemezdim. Kendi evimde olduğum için karışan yok.
Hastalandıklarında size belli etmek için tuvalet kabının dışına tuvaletlerini yapabilirler.. Kusmuklarını, kakalarını iğrenmeden temizleyebilecek misiniz?
Zamanı geldiğinde kısırlaştırmak gerekir. Kısırlaştırmazsanız çiftleşmek isteyecek ve sürekli bağıracaktır.. Hem o acı çekecek hem de size hayatı zindan edecektir. Eğer bir de erkek kediyse her yere iğrenç kokulu bir sıvı püskürtecektir... Evlerken ırak bir koku.
Düzenli taramanız gerekir yoksa bir tüy yumağına dönüşürler.. Vitaminlerini aksatmamak gerekir..
Uzun süreli seyahate çıkamazsınız eğer bırakacak kimseniz yoksa..
Oyun oynarken minik ama keskin pati darbeleriyle yaralanacaksınız.. Bazen minnak ısırık yaraları olacak..
Kedinin karakterine bağlı olarak, koltukları, perdeleri tımalayabilirler.. Benimkiler koltuk tırmalamıyor ama perdeler sizlere ömür..
Çevrenizde kedi sevmeyen bir güruh olacak.. Aman at onu pis o, tüyünden kist olur, aman efendim bu evde yemek yenmez, bu koltuğa oturulmaz.. Eğer çevrenizdeki insanların ne düşündüğünü önemsiyorsanız yıpranırsınız.. Ben takmıyorum.
Ha ben bu negatif şeyleri siz kedi almayın diye mi yazdım? Hayır.. Kedi bakmak evlat edinmektir.. İyi bakıldığında minimum 15 sene yaşayan, kanlı canlı, sizin benim gibi hasta olabilen, duyguları olan, sevgiye muhtaç duyan, nefes alan bir varlığını ailenize katmaktır.. Sahiplendikten sonra sokağa bırakmak gibi bir seçenek yoktur.. Ha çocuğunu sokağa bırakmışsın, ha kedini, aynı şey.. Vahşettir.
Bu yazdığım şeyleri de övünmek için vesaire yazmadım. 3 kedim de benim çocuğum ve günün birinde çocuğuma nasıl muamele edeceksem onlara da öyle ediyorum. Buunun bilincinde olmalısınız.. Kedi bakmak ciddi sorumluluk ister kısaca.
Ha sabahları minik, mırıl mırıl ıslak bir burun tarafından yalanarak uyanmak ise paha biçilemez.

Umarım bilgilendirici olmuştur..