Evde kedi beslemek

Kediyi stres ve depresyon aracı olarak görmeyin. Onlar birer canlı bizim gibi. Sıkılmadan ömür boyu bakabilecekseniz sokak kedisini sahiplenebilirsiniz.

Ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum :( Ben kedileri çok seviyorum sadece o yüzden değil

Ben kendi evime geçince aldım, onun maması ve kumu ve diğer alınacak eşyaları ve aşılarını yaptırabilecek misiniz? Oda bir bebek ve sorumluluk istiyor.
Benim kedim mesela gelip beni sev diyor ilgi istiyor oyun istiyor, bakımıda var.
Ben şimdi klozete alıştırıyorum onu, İnan ki bebek gibi beni miyav miyav bir yere götürüp isteğini söylüyor ve bugün gene aynı şekil miyav miyav takip ettim klozete götürdü sen çıkart sen yaptırt diyor klozete ihtiyacını :dondurma:

Ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum :KK43: Ben kedileri çok seviyorum sadece o yüzden değil
Alıp bir kaç ay sonra sıkıldım bakamıyorum derseniz yazık olur o cana. O yüzden iyi düşünün biri sizi evlat edinse biraz bakıp sıkılsa nasıl olurdu psikolojiniz dünyanız bunlari düşünerek hareket edin lutfen. Bebekken ailesi olup büyüyünce sokağa atılan bir çok kedi var hatta cins kediler bile var.

2 kedim var
Aylık en az 50 lira aylık masrafı olur
Perdelerim koltuklarım hep yırtıldı
Kedi tüyü heryerde
Çocuk gibi sorumluluğu var
Ama onlar benim evlatlarım ve mutluyum
Eksi artı yönlerini kendinize göre değerlendirin

En fazla ne kadar tutar masraf aylık?

Alıp bir kaç ay sonra sıkıldım bakamıyorum derseniz yazık olur o cana. O yüzden iyi düşünün biri sizi evlat edinse biraz bakıp sıkılsa nasıl olurdu psikolojiniz dünyanız bunlari düşünerek hareket edin lutfen. Bebekken ailesi olup büyüyünce sokağa atılan bir çok kedi var hatta cins kediler bile var.

İyi düşünmek lazim

Hiç masrafı yok kız bizim de var 2 tane biri yaman biri kendingeldi o kadar güzeller ki gece biri bi yanıma biri bi yanıma yatıyor hır hır diyeye diye uyuyorlar sırf onları rahatsız etmemek için kıpırdamıyorum bile yatakda masraflı da degiller bi kum parası bide mama parası normal yemegede alıştırırsın bizim kiler hem mama yiyorlar hemde bizim yemeklerimizden de yiyorlar

Ben kendi evime geçince aldım, onun maması ve kumu ve diğer alınacak eşyaları ve aşılarını yaptırabilecek misiniz? Oda bir bebek ve sorumluluk istiyor.
Benim kedim mesela gelip beni sev diyor ilgi istiyor oyun istiyor, bakımıda var.
Ben şimdi klozete alıştırıyorum onu, İnan ki bebek gibi beni miyav miyav bir yere götürüp isteğini söylüyor ve bugün gene aynı şekil miyav miyav takip ettim klozete götürdü sen çıkart sen yaptırt diyor klozete ihtiyacını :dondurma:

Yerim onu bennn:KK68:

Kedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum :KK43:
Aylık kum ve mama masrafından başka zaman zaman aşıları oluyor. Ortalama bir kedi mamasının yaklaşık 300 lira olduğunu (10 kg), ayda ortalama 1 kg tükettiğini bilmenizde fayda var. İnsan psikolojisini düzelttiği kesinlikle doğru. Bunların dışında herşey her zaman yolunda gitmeyebilir 10 gün önce kedim rahatsızlandı ve 1 haftada 700 lira harcadık tedavisine. Bir de bağlanma olayı var, baştan iyi düşünün. Ben hala çocuğum gibi görüp ona bişey olmasından korkarım mesela.

Aldığın mamanın , kumun kalitesine göre değişir. Kilosu 15 liralık mama da var 150 liralık mama da var. En azından aylık mama+kum 50₺
Şunu da göz önüne alın mamaya az para verdiğinizde veterinere çok para dökersiniz işin sonunda.

Kedi beslemek kolaydır diye düşünüyorum. Kediler temizdir dışkılarını gömerler kendilerini sürekli yalarlar. Köpekler ise Allah yaratmış yine günah yazmasın ama doğaları gereği daha pistirler. Dışkılarını örtmezler hatta dışkılarını yerler diye biliyorum.

Oyuncak değil can sahiplendiğinizin bilinci işe hareket edip "ölene dek" asla terk etmeyecekseniz sahiplenin. Kendinize güvenmiyorsanız, ev eşyalarınız kıymetli ise hiç bulaşıp da hayvanı mundar etmeyin.
Dünyanın en sakin, tırmıklamaz, ısırmaz, miyavlama bilmez kedisine sahibim. Buna rağmen zor.
Piyasadaki 5 yıldızlı mamalardan birini açık halde satın alıyorum. Aylık 60-70 TL mama masrafı ve 20 TL kum masrafımız var.
Her gün (en kötü 2 günde bir) ev süpürmek gerekiyor. İyi bir marka mama kullandığım için tüy dökme sorunum oldukça minimum. Sadece oturduğu yerlerde tüy kalır. O yüzden hergün koltuk süpürüyorum.
Veteriner ve aşı masrafları da var tabii ki.
Her kedi benimki gibi değil. Tüm mobilyaları tırmıklayabilir göz önünde bulundurun. Mesela kediniz hangi renk olursa olsun siyah renk giysilere elveda demeniz gerekir. Ya da sürekli rulo ile üstünüzden tüy toplayacaksınız.
Ha tabiki bir yandan da şunu düşünün, bizler deli olmadığımıza göre ve tüm zorluklarına rağmen kedi aşığı insanlar olduğumuza göre demekki her zorluğuna değecek bir tarafları da var ❤
Bu güzelliği de gerçekten kararlı olup da alırsanız görür ve yaşarsınız.
Bu arada hijyen konusunda tereddüt duymayın. Kedi herşeyi ile hijyenik ve evde beslemeye uygun bir hayvandır.

En fazla ne kadar tutar masraf aylık?

Bakım masrafı ne şartlarda bakıldığına bağlı şöyle bir liste yapayım sizin için

4 kg royal canin fit 32 175 lira 2 ay gidiyor
6 kutu purina gurme gold konserve 50 lira aylık
İç dış parazit üç ayda bir 120 lira diğer aşılar yılda bir 200 lira
45 lira kum aylık
Bunlar sağlıklı kediler için, sağlıksız bir hayvan olursa veterinerler çok uçuk ölen kedime lüks bir araba parası harcadım diyebilirim
Hayvan evlattır, evde biri istiyor biri istemiyor olmaz, aldığın zaman yok vereceğim yok sokağa salacağım olmaz, eşyayıda tırtıklar, tüle de çıkar, mutfağa da girer kedi terbiye edilecek bir hayvan türü değildir. O yüzden sizin gibi isteği şartlara bağlı insanlara almayın diyorum

Eğlence ya da stres atmak İçin girilecek bir yol değil bu. Gerçekten büyük bir sorumluluk ve masraflı da. Hayat boyu bakamayacaksanız en baştan başlamayın. Bir kediye verilebilecek en büyük zarar; onu sıcak ve sevgi dolu bir yuvaya alıştırıp sonrasında soğuk ve zorluklarla dolu sokaklara salıvermek olsa gerek. Bunu 10 yıldır kedilerle yaşayan, 2 kedi Sahibi biri olarak söylüyorum. Öte yandan onlarla yaşamak bir ayrıcalık ve bir sürü keyifli tarafı var. İyi ki varlar😻

Back
X