Evde kalmaktan,evlenememekten çok korkuyorum:(

Üniversite okuyorum.Yaşım 21.25 yaşında bitireceğim üniversiteyi.Okulumda bölümüm yeni açıldığından en büyükleri biz oluyoruz,bizden üst dönemler yok yani.Bizim sınıfta da hem az erkek var,çoğunun da var sevgilisi.Ben öyle çok aktif bir insan değilim,okuldan eve,evden okula.Okulu bitirince de çok geç olucak gibi geliyor.Kapalıyım ben.Ama görücü usülüyle evlenmek istemiyorum.Yanlış düşünüyor olabilirim.Bir kere görmekle nasıl anlayabilirsin ki sonuçta?Annem o şekilde evlenmiş ve babaannem ve halam,anneme karşı büyük bir kin ve nefret dolu,babamı da çok küçümsüyorlar,hiçbir şey yapamaz,edemez gibisinden.Annem şu anda kanser.Üzüntüden oldu hepsi.Ben de severek,isteyerek evlenmek istiyoorum.Mimarlık okuyorum,okulu bitirince İstanbul'da çalışmak istiyorum,İstanbul'da yaşamak istiyorum.Yani yaşadığım şehirden çıkarsa biri karşıma falan,pek istemiyorum gibi.Yazın stajlarımdan birini İstanbul'da yapacağım.Belki o zaman bir şeyler olur.Ama ben çok şanssız bir insanım.Kısacası evde kalmaktan korkuyorum.Bir de sessizim ben.Burda çalışmak istememin nedeni,burası küçük bir şehir.Mimarlık mesleğini yapabilmem için ofis falan açmam gerekir,ben bir şirkette falan çalışmak istiyorum,diğer türlü yapamam gibi geliyor.
cok cocukca seyler bunlar biraz kitap felan okuyun cok cahilce dusunceleriniz ve bunlar size cok hata yaptirir

Hayattaki mutluluğunuzu bir erkeğin varlığına endekslerseniz daha çok korkarsınız.

Sevgili buldunuz, ya evlenmeden ayrılırsa?
Evlendiniz, ya mutsuz olursanız? Ya boşanmak isterse?

Üniversite okuyorum.Yaşım 21.25 yaşında bitireceğim üniversiteyi.Okulumda bölümüm yeni açıldığından en büyükleri biz oluyoruz,bizden üst dönemler yok yani.Bizim sınıfta da hem az erkek var,çoğunun da var sevgilisi.Ben öyle çok aktif bir insan değilim,okuldan eve,evden okula.Okulu bitirince de çok geç olucak gibi geliyor.Kapalıyım ben.Ama görücü usülüyle evlenmek istemiyorum.Yanlış düşünüyor olabilirim.Bir kere görmekle nasıl anlayabilirsin ki sonuçta?Annem o şekilde evlenmiş ve babaannem ve halam,anneme karşı büyük bir kin ve nefret dolu,babamı da çok küçümsüyorlar,hiçbir şey yapamaz,edemez gibisinden.Annem şu anda kanser.Üzüntüden oldu hepsi.Ben de severek,isteyerek evlenmek istiyoorum.Mimarlık okuyorum,okulu bitirince İstanbul'da çalışmak istiyorum,İstanbul'da yaşamak istiyorum.Yani yaşadığım şehirden çıkarsa biri karşıma falan,pek istemiyorum gibi.Yazın stajlarımdan birini İstanbul'da yapacağım.Belki o zaman bir şeyler olur.Ama ben çok şanssız bir insanım.Kısacası evde kalmaktan korkuyorum.Bir de sessizim ben.Burda çalışmak istememin nedeni,burası küçük bir şehir.Mimarlık mesleğini yapabilmem için ofis falan açmam gerekir,ben bir şirkette falan çalışmak istiyorum,diğer türlü yapamam gibi geliyor.
21 yaşında ya evlenemezsem diye düşünecek kadar ne yaşadınız? Akışına bırakın, karşınıza illa ki birileri çıkacaktır. Ya da kurslara falan kaydolun okul dışında çevre yapmış olursunuz.

evlilik sanıldığı kadar kolay değil korkman en doğrusu belki severek evlendiğin kişi hakkında en hayırlısı olmayacak belki her göürücü usulüyle evlenen anne ve baban gibi olmuyor umarım Allah hayırlı birini çıkarır karşına

ben de seninle ayni yaslardayim. bu sene bitirdim universiteyi. arkadaslarimin bazilari evlendi bile,bazilari da nisanli. evli ve nisanli olmayanlarin da cogunun iliskisi var. senin gibi dusunmuyorum ama ben. daha dogrusu dusunmek istemiyorum. simdi karsima hayallerimdeki gibi bir adam ciksa asik olsak falan cok guzel olur ama yok iste. yapacak birsey de yok.stajimi istanbulda yapacagim belki birseyler olur yazmissin. galiba gittigin her yerde arayis pesindesin belki olur diye. boyle yaparsan cok hayal kirigligi yasarsin gibime geliyor benim. annen de hastaymis Allah acil sifalar versin. lutfen boyle seyleri dert etmek yerine annenle ilgilen onun yerini hic kimse alamaz.

Evlenirsin Canim evlenirsn zamanla olur herşey ama hayırlısı olsun kske bende evde kalsaydım evlenmeseydm mutsuz bi evlilgm olduğu icn diyorum bunu. Ve severek evlendim. Ohh hayatını yaşa gönlünce gez toz gor hayatı. Ailene doy .. Evlilik zaten olur yaşında cookkkk genç ...

Bakış açını değiştir lütfen ben de 21 yaşındayım bu sene yeni başlayacağım okula ve üstelik 4 de değil 6 sene! Ben ne yapayım o zaman? :KK70:
Ne kadar çabalarsan çabala, 25 yaşında mezun ol, evliliğe hazır ol, birini bulamazsan 10 yıl ara yine evlenemezsin bunda hemfikiriz sanırım. Karşına uygun biri çıkar da evlenirsin mutlu olursun ne ala... Peki bu kişiyi nerede ve ne zaman bulacaksın bilebiliyor musun?? Bazı şeyler bizim çabalarımızdan bağımsız işler bunu inkar edemeyiz olacağı varsa oluyor.
Biraz daha farklı bak hayata. Ne kadar yaşayacağını bilmiyorsun, eğer 25 yılsa evlenmeden gideceksin bunu hiç düşündün mü? Peki önemi kaldı mı şimdi evlenmenin? O çabaların? Telaşların? Akışına bırak demek bu işte. Bırak 4 yıl sonrayı, 1 saniye sonrasını bilemezsin. Bilmedikten sonra her şey planladığımız gibi gidecek de tek eksiğimiz derdimiz evlenmek olacak düşüncesi nereden geliyor?
Annenize şifalar dilerim.
Hayat size güzellikler getirsin...

Korkmakta haklısın. Ben 26 yaşındayım, sevgilim yok, evlenmedim de. Bütün arkadaşlarım evlendi + cocuk yaptılar. Bir tatile, bir konsere, en azından bir kahve için dışarı çıkmaya arkadaşım kalmadı. Düşünsene, ben bir sevgilim olana kadar tüm aktivitelerimi ya yalnız başıma ya ailemle ya da çift arkadaşlarımın yanındaki sap olarak yapacagım. Gerçekten büyük bir sorun bu, bu yuzden intihar eden bir kız vardı, haberlerde çıkmıştı.

Korkmakta haklısın. Ben 26 yaşındayım, sevgilim yok, evlenmedim de. Bütün arkadaşlarım evlendi + cocuk yaptılar. Bir tatile, bir konsere, en azından bir kahve için dışarı çıkmaya arkadaşım kalmadı. Düşünsene, ben bir sevgilim olana kadar tüm aktivitelerimi ya yalnız başıma ya ailemle ya da çift arkadaşlarımın yanındaki sap olarak yapacagım. Gerçekten büyük bir sorun bu, bu yuzden intihar eden bir kız vardı, haberlerde çıkmıştı.
Neden ki evli arkadaşlar kocalarına yapışık mı geziyorlar :KK70:

Bence yanlıs düsünüyorsun. İnsanların evlenme yası artık 30 lara kaydı. Bende 24 te evlendim. Görücü usulünde insanlar bir kez görünmüyor ki devir degisti. Görüşülüyor sonra iki genc biraz görünüyor daha sonra söz Nisan falan yapılıyor.

Arkadaşlar bunu yazacağım aklıma gelmezdi. 20 yaşındayım. 21 e gireceğim. Az kaldı ama okul öncesi okuyorum. Açıktan ilahiyat okuyorum extra. Yan dal olarak pdr okuyorum. Baya çalışkanım. Annem öğretmen babam doktor tanınmış bir ailenin kızıyım ve ailem zengin elhamdülillah özel üniversitede okuyorum ama ben bu kadar hayallerim varken kızlar sürekli çeyizlik alıyor evlilik konuşuyor nefret ediyorum kızlardan. Aileler adam olsun diye yolluyor herkes sadece evlilik konuşuyor ben çok yalnız kaldım arkadaşım olmadı ben ders dedikçe onlar ya evde kalırsan diyor. Ben yurttışına gitmeyi iyice kendini geliştirmeyi istiyorum. İnanın zerre kadar önemsemiyorum. Herkes evlenir. Ben herşey nasip ama akıl vermiş Rabbim bize. Elbet isteyenlerim var ama evlilik neden bu kadar kızlar arasında sadece kızlar arasında sadece çeyizlik gelinlik gibi oluyuor. Burada 20 21 yaşında kızlar evlenme düşünüyor görünce şok oldum. Evlilik öyle sadece bu değil. 2 aile idare etmek kolay mı ben erken 28-30 da istiyorum çünkü bu olgunluk gerektiriyor. Sınıf arkadaşım evlendi. Tüm kızlara anlatıyor hepsinde ne iş ne karıyer koskocaca 100 kişilik sınıfta hiç erkek yok ve hepsi gerçekten sadece evlilik çeyizlik muhabbeti. Ben çok yalnızım. Kimse beni anlamıyor. Mezun olmama 2 sene var ben 5 dil öğrenmek anaokulu açmak tvde çocuk sunuculuğu yapmak iyice bu alanda uzman olmak isityırum.ne bileyim gezmek çalışmak varken koca çekme derdi yokken kızlarda sosyal medyada evlileri görünce neden bu kadar evlilik meselesi var. Toplum olarak niye annelik evlilik çok önemli. Ben 75 kiloyum boyum uzun balık etliyim mesela hani kendime onu bile takmıyorum. Kendimi en uzman yapmak istiyorum.. yalnızım hiç arkadaşım yok. Ben olsun mu olmasın mı değil ben buyum insanlar beni böyle kabul etsin istiyorum. Kilo verilir evlilik olur ama eğitim almak kendini geliştirmek her yaşta olmaz. Bu ne koca delisilik. Sitedeki yaşıtlarıma diyorum. Önce meslek sahibi olun. Bana dünyanın en zengin en yakışıklı iyi eşini getirseniz evlilik istemiyorum geçen biriyle tartıştım ben çocuğum ben yaşımı yaşamalıyım dedim. Bana geç kalma dedi. Nefret ediyorum. Ailem de herkes prof doktor öğretmen.. şimdi bu rahatlık varken de elhamdülillah Rabbime gidip kaynana derdi çekmem. Kız çocuklarınızı eğitimle büyütün. Evlilik meraklısı olarak değil. Şimdi gezip 5 dil öğrenmek 3 üniversite mezunu olmak varken de elhamdülillah. Kızları anlamıyorum. Kız çocuklarınızı çocukluktan itibaren evcilikler bile evlilik üzerine. Çooook bıktım. Evlilik bir halt değil. Bekar ablalarım size daha imreniyorum. Haksız mıyım sizce. Bu sitede görünce şok oluyorum. Evliliği kolay sanıyorlar. Aşk güzel ama doğru zamanda. Önce meslek sahibi olup uzman olup en az 28 yaş olgunluğu ile evlenmek saçmamı. Akıl vermiş Rabbim. Gidip yanlış evliliğe eceleye gerek yok. Benimde hiç sevgilim olmadı. Zerre kadar umrumda değil. Şuan önce anaokulu açmayı düşünürken ilerde velilerim tüm ülkede öncü olmak istiyorum en başarılı güzel anaokulunu açmak istiyorum Allahın izniyle. Evlilikte neymiş

kardeşim bak evlilik korkusunu 30 yaşındakiler yaşamıyor senle yaşıtım ama kendimde mi sorun var diye düşündüm. bu ne böyle. bak akıl da vermiş Allah sana tercih sana bağlı olur olmadık kişiyle olgunlaşmadan evlenirsen sen kesin mutsuz olursun evlilik korkusu yaşama bak bana hiç erkek tanımıyorum. ama kilom var aheyyy aheyyyyy :anneadayı::hamarat::KK50: banane yaaaa evlilik deme lütfen bu evlilik delisi kızları anlamıyorum kaç kız var aşık olup evlenip pişman olan siteyi hep oku

Şaka mı bu ?
21 yaşında bana evlilik dediklerinde kaçacak delik arıyordum o_O
yaaaa aynen bennn :mad: 21 yaşındayım 5 dil öğrenmek için 3 üniversite okumak için çalışıyorum :KK9: üniversitede koca meraklısı kızları gördükçe sinir oluyorum bu ne acaba :KK37: yeni nesli ne ile besliyorlar.. şuan dünyanın en yakışıklı zengin iyi eşini getirsinler gene evlilik istemiyorum..

sırf konu açmak olsun diye konu açmayın yahu.

X