Evde ek gelir için fikirleriniz var mı?

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.745
133
39
Arkadaşlar evde tarhana salça yapsam satilir mi nereye satacağım yada fikriniz var mı ya??

Komşumuz yapıp bize satıyor Komşularınıza, arkadaşlarınıza satabilirsiniz. Sonra onlardan duyanlar da almak ister.

Şok marketler el yapımı çanta satın alıyor. Alışveriş çantası.

50 yaşında çalışmaya başlayan annem, eriştesini, çorbalığını, tarhanasını satın almaya başladı

Ben de alıyorum mecbur. Az önce kilosu 30 liradan bir buçuk kilo karışık erişte sipariş ettim. Ispanak, havuç ve pancarlı. Salça başka bir akrabamızdan aldım kilosu 20 liraydı sanırım. Dört kilo aldım bir kış yeterli. Nar ekşisini başka birinden aldım kilosu 25 lira. Mantı yaptırıyoruz birisine. Eti ve ununu ben alıyorum. Kilosu 14 liradandı herhalde. Yumurta satan bir akrabamız var. Ordan yumurta alırım gittikçe memlekete. Yapan bulsam daha ekmek, manda kaymağı ve yoğurdu, biber salçası alırım. Ben marketten almayı sevmiyorum. Hem kadınlar kazansın hem de katkısız olsun diye. Ama tabi her önüme gelenden almıyoruz. Bunlar hepsi tanıdığımız insanlar. Erişte ve nar ekşiciyi annem sipariş vere vere tanıdık oldu artık. Zaman istiyor bu işler. Kendini tanıtacaksın. Gerekirse biraz zarar edip birer pişirimlik ikram edersin. Tadına bakılması için. Boy boy sevimli keseler dikip erişteyi tarhanayı öyle satarsan harika olur. Daha bunu yapan olmadı

Salça zamanı geçti ama tarhana, çorbalık, mantı, erişte, sarma yapabilirsin. Seneye yaza bol bol biber, taze fasulye, bamya, domates, patlıcan kurutup satabilirsin. Hem dolmalık hem kavurmalık. Meyve kurusu satabilirsin çerez niyetine. Benim kayınvalidem getirmese kesin onu da alırım çünkü evim güneş görmüyor. Kurutamam. Pestil satabilirsin. Şekersiz pestiller yapıyorlar elmayla tatlandırıyorlar. Ambalajlı üründü ama sen de yapabilirsin. Doğal atıştırmalık. Küçük pakette bir liraya satılıyor. Ara öğün niyetine yerim bazen. Aklıma gelenler bunlar. Ben de hobi niyetine satabilsem keşke. Ama sıpam izin vermiyor. Allah rast getirsin.

mantı işine girişebilirsiniz

yani birisi yapsa alacağım örneğin ama bunu çevreye duyurmak önemli

bir de mesela salça yapsam satsam vs demişsiniz de eviniz buna müsait mi

yani dışarıya salça yapıp satacaksan bunu kazanla yapman kasa kasa domates alman vs lazım

klasik ocak ile olacak işler değil onlar

sarma işi bir ara getirisi iyi imiş ama müşteri bulmak lazım annemin komşusu yapıyormuş hatta yetişmeyince kadının eşi de sarıyormuş vs

hiç kimse bugüne kadar bana sarma sarıyorum diye gelmedi ya da mantı yapıyorum diye

aslında tanıdık birileri gelse ya da çok tanıdık olmasa da olur şu karşı siteden geliyorum dese alırım belki

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın çok canınızı sıkmayın maddi konular ile

Turşu ve salça yapan bulsam ben de alcam. İzmirde bu işleri yapan varsa özelden mesaj atsın

Arkadaşlar evde tarhana salça yapsam satilir mi nereye satacağım yada fikriniz var mı ya??

Öncelikle yapacağınız ürünleri bir netleştirin

Mesela, Mantı, sarma, tarhana, turşu, salça, erişte sürekli yapılabilir. Sonrasında çevrenizde varsa şarküteri, mandıra tarız yerlere gidin ve ürünleriniz için oralar ailan koyun. Mesela erişte kilosu siz ona 15 ten verirsiniz o kaça satarsa sipraiş usulü çalışırsınız. Ayrıca tüm çevrenize haber edin çekinmeyin. Bu tarz işlerde girşken olunmalı.

Bir tane de instagram hesabı açın.. Oraya hergün en az 1 ürünün fotoğrafını paylaşın. ''Şehriyelerimiz hazır'' gibi mesela. Ama hergün en az 1 tane çeşit olmalı.

Sonrasında en önemlisi instagramdan reklam vermek. Biraz para vereceksiniz ve o resimleri ya da sayfanız için reklam alacaksınız. Reklam alırken mesela İstanbulda oturuyorsanız seçeneklerden sizin semt neresi ise seçerek sadece çevrenize reklam yapabilir, sıklığını belirleyebilirsiniz.

Küçük bir şehirde iseniz nişan organizasyon kına organizasyon yapabilirsiniz sonra doğum günü mevlüt. Yavaştan başlarsınız. Biz ilk masa işine 2500 den başladık

Markete gide gele ünlü mamullerdeki kızla arkadaş olduk. Bana otlu peynir getirdi. O kadar beğendim ki sipariş verdim. Pazar günü bı kilo getirecek.
Salçamı annem yaptı yapmasa Instagramdan güvenilir sayfadan sipariş verecektim.
Tarhanası bı internet sitesinden aldım.
Instagramdan sayfa açın üye kazanmak için reklam verin, sanırım çok pahalı değil reklam. Bı zaman sonra müşterileriniz oturmuş olacak. Eş dosta da tadimlik bı yemeklik yaptığınız şeylerden verin, kulaktan kulağa yayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…