evde bulduğum böcek!! resimli

merys

11.9.2010 hayatımn anlamı
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
2.510
1
kızlar evde devamlı bu böceklerden buluyorum, araştırma yaptım adını bile bulamadım.
bu böceği duyan bilen var mı nasıl evimden uzak tutabilirim yardımcı olun lütfen :KK43:

$böcek 1.jpg $böcek2.jpg $böcek3.jpg

ay o böcek çok kötü kokar.... Afedersiniz ama o böceğin ismi osuruk böceği. google yazın çıkar. farklı renklerde de oluyor.

ciddi misin :KK53: hiç koku falan yok evde ama ben bi araştırayım.teşekkür ederim

ben bilmiyorum ne böceğidir ama bazı markaların böcek yemleri varya tablet halinde onlardan yerleştir bence böceği bulduğun yerlere :S :S çoğalmasın sonradan...

ay çok iğrenç görüntüsü var tiksinç bu böcekler ya tatlım evini ilaçlatsana kurtulursun hem ilaçlamacılar daha iyi bilir ona göre yaparlar :KK34:

eğer kaynağı evse tabiki de ilaçlatırım duramam böyle canım, sabah gördüğümden beri vücudumun her yeri kaşınıyor illetli oldum :KK43:

bu böcek dısarda olmazmı evde konaklıyomu...:KK1:

bende dışarda oluyordur diye ümit ederek açtım konuyu. yan bahçede büyük büyük ağaçlar var dalları da benim balkona geliyor. dün bir saat kadar açtım balkonu, dışardan mı geliyor yoksa evin içinde mi onu öğrenmeye çalışıyorum.

ben bilmiyorum ne böceğidir ama bazı markaların böcek yemleri varya tablet halinde onlardan yerleştir bence böceği bulduğun yerlere :S :S çoğalmasın sonradan...

aman çoğalmasın yaa :18: nefret ediyorum böceklerden

ay çok iğrenç görüntüsü var tiksinç bu böcekler ya tatlım evini ilaçlatsana kurtulursun hem ilaçlamacılar daha iyi bilir ona göre yaparlar :KK34:

eğer kaynağı evse tabiki de ilaçlatırım duramam böyle canım, sabah gördüğümden beri vücudumun her yeri kaşınıyor illetli oldum :KK43:

bende dışarda oluyordur diye ümit ederek açtım konuyu. yan bahçede büyük büyük ağaçlar var dalları da benim balkona geliyor. dün bir saat kadar açtım balkonu, dışardan mı geliyor yoksa evin içinde mi onu öğrenmeye çalışıyorum.

böcekleri gördüğüm andan itibaren beni kaşıntı tutar şimdi yine başladı eşim küçücük böcekten korkulurmu o senden korkar diyor ama napıyım kormak değilde işte anlatamıyorum böyle tiksinmek gibi içime ürperti giriyo ayyyyyyyy neyse cnm allah yardım etsin ama bence evini ilaçlat bir an önce çocuğun varmı?:KK53:

böcekleri gördüğüm andan itibaren beni kaşıntı tutar şimdi yine başladı eşim küçücük böcekten korkulurmu o senden korkar diyor ama napıyım kormak değilde işte anlatamıyorum böyle tiksinmek gibi içime ürperti giriyo ayyyyyyyy neyse cnm allah yardım etsin ama bence evini ilaçlat bir an önce çocuğun varmı?:KK53:

yok canım çocuğum yok. apartmanda da 3-4 tane bu böceğin ölüsünü gördüm biraz önce :KK43: anlaşılan apartmandan girdi bunlar evime

hiç korkma bahar böcegi, olacak o kadar dışarıdan gelmiştir... yine gelebilir ilaçlasan da gelebilir bi sakıncası yok çünkü evi sarmaz eve yerlesmez yani bilmeden girer geçer gider, hamam böceği filan görmede bu çok iyi bi böcek onun yanında:)))

hiç korkma bahar böcegi, olacak o kadar dışarıdan gelmiştir... yine gelebilir ilaçlasan da gelebilir bi sakıncası yok çünkü evi sarmaz eve yerlesmez yani bilmeden girer geçer gider, hamam böceği filan görmede bu çok iyi bi böcek onun yanında:)))

içimi rahatlattın canım ya çok sağol gelmesin gitsin bu böcekler :KK1: hiç hazzetmem ne yalan söyleyeyim.

osuruk böceği canım bunun adı :KK70: değişik renklerde oluyo diye biliyorum bizim köye gittğimizde çok karşılaşırım ağaçları çok sever özellikle salkım söğütü okaliptusu falan... ama çok kızdırır isen ısırabilir korkutmak istemem ama seni...

osuruk böceği canım bunun adı :KK70: değişik renklerde oluyo diye biliyorum bizim köye gittğimizde çok karşılaşırım ağaçları çok sever özellikle salkım söğütü okaliptusu falan... ama çok kızdırır isen ısırabilir korkutmak istemem ama seni...

ısırıyor mu :KK53: aklımda bulunsun canım teşekkür ederim.camlara sinekliklerden taktıracağım balkonu falan ilaçlayacağız ordan girdiğine emin de değilim malesef apartmanda da ölülerini gördüm.nerden geliyor bi anlasam ona göre önlem alayım:44:

Arkadaşların dediği kokulu böceğe benzettim ben de,bişiyle dokununca acaip kötü kokuyor,serin havalarda çamaşırlara gelir bazen ama o sırf yeşil oluyordu.bunun rengi değişik geldi biraz.eğer oysa apartmandan kaynaklı değildir sanırım,dışardan geliyordur.

camlara sineklik taktırmak en güzel çözüm, ben de çok işkillenirim böcekten, camımın önünde sineklik olmasa cam filan açmam.

Evet osu..k böceği bu :)
Şimdi tam mevsimi,balkona veya camönüne düşüyorlar biryerlerden.
Kazara oradan eve girebiliyorlar.
Ama eve yerleşip üremesi sözkonusu değil neyse ki:))

iğrenç demeyelim arkadaşlar allahın yarattığı bi hayvan sonuçta...ama evde olması rahatsız eder tabi... canım fazla korkma zararsız bi böcek zehirli falan değildir..sokma ısırma huyu yoktur zavallının...nerden biliyorsun diyeceksin..tecrübeliyim haşereler konusunda evimde zamanında çoookkk haşere geldi geçti hala da var soyu tükenmez canlılar nede olsa... bunlar ne ki keşke benim evimde bunlardan olsa razıyım... ben mutfağımda akrep öldürmüş biri olarak bu böceğe falan çok basit bakıyorum... zamanında farede gördük kırkayak da çıyanda...kullanmadığım ilaç zehir kalmadı.. sorusu olan herkesi yanıtlarım valla kızlar gerçekten yaramı deşti konu sahibi...haşerelerle yaşamak zor hele benim gibi korkan biriyseniz... benimde en büyük sıkıntım kertenkele...sürekli evimin giriş merdivenlerinde pusu kuruyorlar resmen..kapıyı açık görmesinler dalıyorlar içeri... hemde bildiğiniz miniklerden değil yeşil başlı irice biraz...çok korkuyorum ama çare bulamadık...baharın gelmesiyle çıkıştılar yine geziniyorlar :KK43: bu böceğe ne var ki al peçete ile at dışarı..gelin benim yeşil başlı kertenkelelri alın atında görelim :) :KK43:

Iyy resmini görmek bile icimi kaldirmaya yetti. Gecen sene bu böcekten boynuma carpti, kokusundan duramadadim. Ama zararli degil heralde. Kisa süre sonra kokuda kendiliginden gitti zaten.

X