- 4 Şubat 2011
- 284
- 4
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #1.581
15 dakikadır kurutuyorum, yağlı gibi kaldı hala ama çok fazla değil. sanırım artık geçebilirim en meşakatli kısmına..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
15 dakikadır kurutuyorum, yağlı gibi kaldı hala ama çok fazla değil. sanırım artık geçebilirim en meşakatli kısmına..
Asıl saç diye seninkine diyorlar canım, bizimkiler saç değil, 3 tel kıl
Hangi semtte oturuyorsun peki tatlım yani ciddi ciddi acaba bir şeyler mi oluştursak...Yahu zamanım olsa İstanbul kızlarını toplayıp uygulamalı seminer vereyim ama yok işte yok...Henüz buradaki kızlara keratinlerini bile ulaştıramadım yazık...Neyse yarın ellerinde olacak artık kargo yapıyorum...
Canım, forumu baştan sona okudun mu bilemiyorum ama özellikle altını çize çize söylediğim şey şu ki, evet bazı markalarda formaldehit maddesi var, firmalar bunu açıkça yazmış, bazı markalarda yine formaldehit maddesi var ama açıkça sizin anlayabileceğiniz biçimde yazılmamış olduğu için yok sanılıyor bazı markalarda ise yok...
Şimdi şuna bakmak gerek, içeriğindeki formaldehit oranı ne kadar yükselirse o ürün o kadar solunması zararlı hale gelir ancak FDA'nın belirlemiş olduğu bir oran var ki, bunun altında formaldehit içeren ürünler kabul görüyor.Neden derseniz formaldehit bu konudan dolayı sadece düzleştirici veya sabitleyici olarak kullanıldığı sanılıyor halbu ki formaldehit gerçekte güçlü bir dezenfektandır aynı zamanda, herhangi bir kapalı ortamda bulunan oksijen içerisinde olmaması gereken bir virüs veya mikroba rastlandığında dezenfektesi bu madde ile yapılır doğal olarakda belli bir miktara kadar solunması zararlı değildir...Bu yukarıda bahsedilen makalede büyük ihtimalle olması gerekenden fazla formaldehitten bahsediliyor ve maalesef ki bu tür ürünler hala mevcut.Bu yüzden de güvenilir adledilen ürünleri kullanmak gerekir...Ben kendi kullandığım ürünü analiz ettim mesela...Her ne kadar bu ürün sağlık bakanlığı güvencesinde olmuş olsada yinede riske atamazdım...
Bunun haricinde her madde her insanda alerji yapmaz, veya alerji yapan bir maddenin zararlı olduğunu söyleyemeyiz.Bu olsa olsa alerji geliştirdiği insanlar üzerinde zararlıdır diyebiliriz.Bezelye çok zararsız bir sebze olarak göründüğü halde bir çok insanda alerjiye sebep olabilir ama bir çok insanda alerjiye sebep olmaz şimdi buna bakarak bezelye zararlıdır diyebilir miyiz? Demekki burada dikkat edilmesi gereken şey
1-Formaldehit oranı
2-Kesinlikle formaldehit yoksa bu görevi sağlamak üzere kullanılan madde
3-Bu maddelerin bir zararı var mı
4-Kişinin astımı var mı?
bunlar önemli...Aynı zamanda brezilya fönünü geçtik, hali hazırda kullandığımız bir çok ürün içeriğinde formaldehit var ne yazık ki...Ojelerinizi ele alın, Türk malı ojelerin hepsinde yüksek oranda var, binlerce yabancı oje markasında var, zaten olmayanlarında fiyatının neden bu kadar uçuk olduğunu anlayabilirsiniz...Kafayı bir maddeye haklı olarak takacaksak başka hangi alanlarda kullanıldığını bilmemiz gerekir kısaca düşmanımızı iyi tanıyalım derim...
Haha canım bu hesaba göre 2 gün oluyor ancak...En az 3 gün tutman lazım, dolu dolu 36 saatten evvel yıkama...baluğum cuma öğleden sonra yapsam pazar akşam yıkasam kafimidir?? :82:
slm Kılıçbalığı verdiğin bilgi için teşekkür ederim, içim rahatladı. Şimdi sorun kaliteli ürünü nasıl bulabilirim.arkadaşım kuaföre somuş 300 tl demiş şampuanı çok pahalıymış öyle söylemiş.Kuaförün abarttığını düşündüm nette biraz araştırdım içinde formaldehit içermediğini yazan bir ürün var fiyatı 600 tl.25-30 kullanımlıkmış. açıkçası 300 tl veremem,ayrıca kullandıkları ürün ne kadar kaliteli bilemiyorum.anladığım kadarıyla siz bu ürünü isteyen arkadaşlara gönderebiliyorsunuz.bana bir marka önerebilirmisin yada banada gönderebilimisin. Ankara da oturuyorum.özelden mesaj nasıl oluyor bilmiyorum.arkadaşım ve ben yardımlarınızı bekliyoruzz
Kızlar hiç mecalim yoktu ama ben yeni aldığımız ürünle uygulama yaptım ve bitirdim...3 gün sonra yıkayacağım bakalım nasıl oldu...Bu arada daha önce yine aynı markayı kullanmıştım ama bu seferki bu markanın farklı bir ürünü ne kokusu ne yapısı benzemiyor zaten benim ilk aldıklarıma.Dikkatimi çeken bazı olumlu noktalar var
1- Uygulamadan sonraki bekleme süresi 3 güne inmiş
2- Keratin saça sürülüp bekletildikten sonra saç tamamen kurutuluyor
3- Çok daha az duman var
4- Daha az göz yakıyor
5- Saçlarım bu sefer yağlı gibi kalmadı direkt fön çekmişim gibi duruyor
6- Bu seferki üründe düzleştirici ile düzleştirmekten hariç aynı zamanda hafif dalgalı fön, saçı içe veya dışa doğru kıvırma, kırık fön uygulaması yapılabiliyor
7- Saç tamamen kurutulduktan sonra son kısma geçildiği için son aşama olan düzleştirme kısmını atlayıp sadece saç bakımı olarak kullanılabiliyor...
bu açıdan bakarsak daha başarılı buldum.Yalnız daha az duman daha az koku ve göz yanması derken hiç yok sonucunu çıkartmayın maalesef ki var...
Uygulamayı bu sefer abartıp 230 derece ile yaptım, daha evvel biliyorsunuz saçımdaki problemli bölgelere 230 dereceyi değdirdiğimde naylon gibi eriyordu ama bu kez böyle bir şey olmadı, büyük ihtimalle alttaki keratin tabakası saçı korudu ve üzerine yeniden sürüncede saçı daha iyi sardı...Demek ki uygulamanın tamamlayıcılığı ve koruyuculuğu açısından saçın tamamen bozulmasını ve keratinin tamamen akmasını beklemeden uygulama yapmak daha yararlı olacak...
Kızlar hiç mecalim yoktu ama ben yeni aldığımız ürünle uygulama yaptım ve bitirdim...3 gün sonra yıkayacağım bakalım nasıl oldu...Bu arada daha önce yine aynı markayı kullanmıştım ama bu seferki bu markanın farklı bir ürünü ne kokusu ne yapısı benzemiyor zaten benim ilk aldıklarıma.Dikkatimi çeken bazı olumlu noktalar var
1- Uygulamadan sonraki bekleme süresi 3 güne inmiş
2- Keratin saça sürülüp bekletildikten sonra saç tamamen kurutuluyor
3- Çok daha az duman var
4- Daha az göz yakıyor
5- Saçlarım bu sefer yağlı gibi kalmadı direkt fön çekmişim gibi duruyor
6- Bu seferki üründe düzleştirici ile düzleştirmekten hariç aynı zamanda hafif dalgalı fön, saçı içe veya dışa doğru kıvırma, kırık fön uygulaması yapılabiliyor
7- Saç tamamen kurutulduktan sonra son kısma geçildiği için son aşama olan düzleştirme kısmını atlayıp sadece saç bakımı olarak kullanılabiliyor...
bu açıdan bakarsak daha başarılı buldum.Yalnız daha az duman daha az koku ve göz yanması derken hiç yok sonucunu çıkartmayın maalesef ki var...
Uygulamayı bu sefer abartıp 230 derece ile yaptım, daha evvel biliyorsunuz saçımdaki problemli bölgelere 230 dereceyi değdirdiğimde naylon gibi eriyordu ama bu kez böyle bir şey olmadı, büyük ihtimalle alttaki keratin tabakası saçı korudu ve üzerine yeniden sürüncede saçı daha iyi sardı...Demek ki uygulamanın tamamlayıcılığı ve koruyuculuğu açısından saçın tamamen bozulmasını ve keratinin tamamen akmasını beklemeden uygulama yapmak daha yararlı olacak...
Keratinimi Aldımmm :) Puding gibi kokuyor yiyesim geldi :d Yarın kuaföre gidicem saç boyası bakım ve azcık ucundan aldırırsam kırıklarını aldırıcam :) ondan sonradaa Keratinimi Uygularım allahın izniyle.
dünya tatlısı canım arkadasım.cok saolasın bende bikaç gün beklemem gerekıyordu uygulama yapmam için.turizm lisesindeyim uygulamalı otelimizin açılışı vardı amaaaannn boşver dedım dayanamadım geldiği gün akşamı (c.tesi) yaptırdım.yaptırdım diyorum kime mi? eşimeee.aaayyyyy oreası tam bi komedi.eşim işten geldi akşam 21.00 .yemek yedi felan.yaaa tatlım kuaföre 100tl vermektense sen sürermisin dedım.100tl duyunca gözler açıldı,başladı sürmeye .ama sürüş tarzı tam komedi,yemin ederim badana yapar gibi fırçayı sallaya sallaya bi ora bi bura sürdü ,bu arada benden dünyanın lafını işitti(başlarım yaptığın işeeeeeeee tarzı :)) )--- özür dilerim senden sevgili eşim---.sonrada geri kalan kısmını ben yaptım stresledım 40dk bekledım kuruttum,ve başladım preslemeye.daha önce dünyanın parasını vermiştim keratine ve bide kuaföre uygulatmıştım bi 100lükte ona baymıştım,gerizekalı kuaför fazla para alabılmek için dünyanın keratınını sürmüştü kafama,şimdi ise cok daha hafif saçım,üstelık yağlı gibide durmuyor.hatta benim liseli gençleri 19 mayıs çalışmalarına götürdüm deli gibi terledik kesin bozulmustur dedım ama maşallah tık yok.şu ana kadar eskı yaptırdığımdan cok daha memnununm.bitince ilk işim foto yüklemek olacak.
AFERİN BENİM EŞİME VE KILIÇBALIĞI MA KOCAMAN Bİ ALKIŞ İSTİYORUM
şimdi aldığım bi habere göre bu 4 gün değil 3 günde yıkanıyormuş:) o zaman bugun yıkayabılcem oleeeeyyyyyyyy bi alkışta bunun için
bu arada forumda öyleee saatlerce gezinebilen arkadaslarımı cok kıskanıyorum.ben cok yoğunum ,arada bi girebiliyorum diye beni sakın unutmayın.
bide ben şimdi şu protek keratin maske yapmak istiyorum,sizce nasıl olur.fönüme zarar vermeden bakım yapar değilmi?herkesi bal kokulu saçlarından öpüyorum canlarım benim.
kılıçbaluğu ve eşim bu öpücükte sizin için
Ben de eşime bi kere dip boya yaptırmaya kalkmıştım Deli etmişti benii hiç becerememiştii Acaba beceremediklerindemi yoksa işlerine gelmediğindenmi bilmiyorum
kızlar toplaşalım uygulayalım saclarımızaa bana geliinnn misafir olup gelin bana börekler açayım sizee
Korkmayın böbreklerinizi almam
Canıms açını boyat ama kırık aldırma bir ihtimal keratinden sonra gerek kalmayabiliyor çünkü...Hiç sorma ne güzel kokuyor yahu, birde bu koku saçına sürüp presledikten sonraki 3 günde kalıyor zaten saçını her salladığında bu güzel koku geliyor burnuma...Keratinimi Aldımmm :) Puding gibi kokuyor yiyesim geldi :d Yarın kuaföre gidicem saç boyası bakım ve azcık ucundan aldırırsam kırıklarını aldırıcam :) ondan sonradaa Keratinimi Uygularım allahın izniyle.
Kızlar ya benim keratin 4 gün beklenenlerden, ben cuma gecesi yapmıştım keratini, bugün gece dört gün bitiyo normalde, ama sayanamıyorum artık yıkamak istiyorum şimdi, napsam ki
Bence kırıklarını keratinden sonra aldır, sonuçta yüksek derecede presleme yapıcaksın, saç uçların yıpranacak, kestirdiğine değmicek.
Keratinden dolayı uçlar yıpranmıyor canım yani yeni kırık oluşmuyor hatta eğer böyle koparak dökülmeye hazır saç telleri varsa bunlrıda tamir ettiği için epey düzelme oluyor ama tabii çatallaşmalardan kurtulmanın tek yolu kestirmek, bu da keratinden sonra olmalı bence...
Canım benim uçlar kırıldı sanki, bi de sabah kalkınca şöle bi tarıyorum saçımı, küçük küçük parçalar düşüyo lavaboya, şu senin önerdiğin başlık vardı ya, tarihler veren hani, ordan bakıp uygun bi tarihte kstircem uçlarını bakalım. Bi yandan da fazla kescekler diye korkuyorum, malum 2,5 ay sonra düğünüm var, uzun olması lazım saçlarımın Bi de deniz suyu ve havuza da çare bulsak süper olcak yavvv, hiç bozulmasın istiyorum saçlarım
Canım, bu gün saç kesim günü mesela, banyodan sonra uçlardan azıcık alabilirsin bence, kuaföre gitme derim vur deyince öldürüyorlar çünkü...O minicik saçların çaresi yok, ne yaparsak yapalım kopuyorlar işte ama sürekli paylaştığımız gliserinli tarfi var bunu bi dene, banyodan sonra saçlarını kurutup uçlara sıkıyorsun bak bu sayede beim aylardır saçlarım gayet nemli o kopmalar çok azaldı...Deniz ve havuzu deneyeceğim umarım iyi bir korunma önlemi bulabilirim...Zaten bulursam sizinle paylaşacağım...
Evet canım o tarif aklımda zaten, en yakın zamanda denicem onu, çok kuru uçları malesef. Du bakalım bi yıkayım da artık saçlarmı banyodan sonra keseyim az bişey, yamuk yumuk yapmam inşallah öpüyorummm, resmimi de paylaşırım daha sonra :)