Canim heryerde varlardı 9 boğumlu bile varďi ne ilaclar neler yaptik yok tavuk aldik bizHadi ya ne kadar zor bir durummuş!!Evde gördükleriniz büyük müydü peki evin neresinde görüyordunuz en çok ve evden nası uzaklaştırıyordunuz ?
Yeşillik olan yerlerde akrep olur şaşılacak bir şey yok ki. Daha önce banyo ve tuvalette gördüm oralara sineklik taktırdık artık oradan giremiyor. Bi kaç kere balkonda gördüm. Odalarda hiç görmedim yanlış hatırlamıyorsam. En son serçe parmağım kadardı balkonda 1 ay önce gördüm demek ki soğukta da çıkabiliyorlar. Ben mecburen öldürüyorum Allah affetsin günahsa. Hayvan sevgim de bi yere kadar. AdsfafagHadi ya! Benim şok olmam bir yana buradaki arkadaşların bir kısmı bende daha çok şaşırdı ve ısrarla inanmak istemiyorlar onun akrep olabileceğine..Sizinkiler hangi boyda büyükler mi ve ne renkler ? Evin neresinde görüyorsunuz daha çok?
Benimki de kesin giderden geldi.. Siz bana göre daha cesursunuz yalnız bu konuda..Ben o kadar sakin kalamadım açıkçası..Peki en önemlisi nasıl öldürebiliyorsunuz ? Görünce şok oldum resmen,saldırmaya ya da sokmaya falan çalışmadı mı..Araştırıyorum çok dayanıklı oldukları yazıyor..Hatırladığınız en büyüğü ne kadardı ve nasıl yaklaşıp,nasıl öldürebildiniz?Bizimkine bir arkadaş böcek ilacı sıkmaya kalktı pek umursamadan kaçtı,gitti!!Yeşillik olan yerlerde akrep olur şaşılacak bir şey yok ki. Daha önce banyo ve tuvalette gördüm oralara sineklik taktırdık artık oradan giremiyor. Bi kaç kere balkonda gördüm. Odalarda hiç görmedim yanlış hatırlamıyorsam. En son serçe parmağım kadardı balkonda 1 ay önce gördüm demek ki soğukta da çıkabiliyorlar. Ben mecburen öldürüyorum Allah affetsin günahsa. Hayvan sevgim de bi yere kadar. Adsfafag
Bundan 3 sene önce teyzemin 6.katındaki evine girdi. Yatak odasında bulmuşlardı.Merhaba arkadaşlar bu hafta izinliyim evde sabah arkadaşlarımla kahvaltı yaparken işaret parmağından büyük koyu kahve renk bir akrep gördüm ve daha şokunu atlatmaya çalışıyorum..Baya kötü oldum..Daha kötüsü akrep balkon tarafındandaydı ve kaçtı gitti..Ne yapacağımı bilmiyorum site ilaçlanıyor ama bu böceklere falan etki ediyor heralde akrebi etkilememiş olabilir..Daha önce aynı durumu yaşayan,akreplerle karşılaşan arkadaşlar olduysa yardımlarını bekliyorum acilen!! Daha önce bırakın evi sokakta bile görmemiştim bu arada!
Terlikle üzerine vuruyorum. Hiç de dayanıklı değil eziliyor hemen ya hu. Abartıyorlar altı üstü böcek. Korkmayın yaklaşamıyorsanız süpürgeye çekin görürseniz tekrar.Benimki de kesin giderden geldi.. Siz bana göre daha cesursunuz yalnız bu konuda..Ben o kadar sakin kalamadım açıkçası..Peki en önemlisi nasıl öldürebiliyorsunuz ? Görünce şok oldum resmen,saldırmaya ya da sokmaya falan çalışmadı mı..Araştırıyorum çok dayanıklı oldukları yazıyor..Hatırladığınız en büyüğü ne kadardı ve nasıl yaklaşıp,nasıl öldürebildiniz?Bizimkine bir arkadaş böcek ilacı sıkmaya kalktı pek umursamadan kaçtı,gitti!!
İnternette ve burada yazılanları okuyunca sıkıntıya girdim resmen! Ama terlikle de büyük böcekler bile kolay ölmüyor akrep için bana da biraz hafif geldi..Ya da sizinkiler daha küçük olduğundan olabilir..Ve şunu da yazmışlar: ''kuyrukları kopsa dahi yaşamaya devam ediyorlarmış,ağır darbeler alsalar dahi saatlerce hareketsiz kalarak en iyi ölü taklidi yapan hayvanlardan biridir'' diyor.. Siz öldüklerine emin misiniz peki bunlara rağmen ve siz o kadar yaklaştığınızda kuyruğunu kaldırıp sokmaya falan çalışmıyor mu ?Terlikle üzerine vuruyorum. Hiç de dayanıklı değil eziliyor hemen ya hu. Abartıyorlar altı üstü böcek. Korkmayın yaklaşamıyorsanız süpürgeye çekin görürseniz tekrar.
Teşekkür ederim çok faydalı bir yanıt olmuş..Evet haklısınız çünkü bulunduğumuz site ilaçlanıyor ama ona rağmen etkilenmemişler hiç böcek görmeme rağmen akrep gördüm..Evet benim gördüğüm işaret parmağından biraz daha büyüktü..Sizinkiler ne boy ve renkte oluyorlardı genel olarak ? Ve evin en çok neresinde görüyordunuz ? Çoğalmaları bittiğimin resmidir!!Akrep mi en sevdiğim
Şaka şaka..
Sıkıntılı bir durum ama yıllarca çok karşılaştığım oldu hemde eski yapı veya ormanlık alanda yaşamadığım halde meğer evin temelinden geliyor muş ve evimizin olduğu mevkilerde çok yaygınmış.
zor ölür yazanlar olmuş ama çokta zor değil bir iki patlattın mı ölüyo yada bizim el alışkanlığı olmuştu..
Akrep için özel ilaçlamalar var bizim zaman zaman apartmanlara yapılıyordu ve 1 gün boyunca kimse girmiyordu zehirsiz olur batının akrepleri sadece onu gördüğünüzde ani hareket etmeyin onu görmemiş gibi davranın ve oda donup kalır farkedilmemek için yavaş yavaş yaklaşın yani..
Ama anlattığınız büyüklük şaşırttı ben hiç o kadar büyük görmemiştim. Birde akrepler yumurtlar korkutmak gibi olmasında geç olmadan ilaçlama yapın yumurtalarımı bırakırsa bizim gibi uğraşırsız hoş biz taşınıp kurtulmuştuk saklandığı yerde aç susuz sanırım 6 ay falan yaşıyorlar korkulcak hayvan değil ama ani şekilde yaklaşırsan ya sokar ya kaçar bizim üst komşumuzu sokmuştu bişey olmadı çok şükür..
Öyle kükürt falan bilmem en temizi o akrepler için özel ilaçlama.
Rica ederim canımTeşekkür ederim çok faydalı bir yanıt olmuş..Evet haklısınız çünkü bulunduğumuz site ilaçlanıyor ama ona rağmen etkilenmemişler hiç böcek görmeme rağmen akrep gördüm..Evet benim gördüğüm işaret parmağından biraz daha büyüktü..Sizinkiler ne boy ve renkte oluyorlardı genel olarak ? Ve evin en çok neresinde görüyordunuz ? Çoğalmaları bittiğimin resmidir!!
Bende bendeHayatta en büyük korkularimdan birisi akreptir. Cok kötü oldum su an. Tuvaletten falan mi geliyor acaba?
Hahahahaha belgeselde televizyonda bir kitapta görmüş olamaz miGörmediğiniz canlıyı nasıl tanıdınız?
Ya tekrar teşekkür etmeden yapamayacağım çünkü çok net ve ne yapmam gerektiği konusunda faydalı şeyler yazıyorsunuz..Benim gördüğüm de aynı tarif etttiğiniz gibiydi sadece daha büyüktü..Birkaç yıldır buradayım daha önce bırakın akrebi,böcek namına dahi bir şey duymadım ve görmedim..Yıllardır ilk kez oluyor..Baya endişeliydim hatta hala öyle sayılır ama son yazılanlar beni biraz rahatlattı..Aynen dediğiniz gibi arkadaşım yanımdaydı böcek ilacı sıkmaya kalktı ve pek de umursamadan hemen kaçtı.. Peki en önemlisi siz nasıl yaklaşıp nasıl öldürüyordunuz ? Yaklaştığınızda kuyruğunu kaldırıp sokmaya falan çalışmıyorlar mıydı ? Hatırladığınız en büyüğü nerede görüp,nasıl yaklaşıp,nasıl öldürdünüz baştan sona anlatın lütfen:))Bu akşam olası bir karşılaşmaya dair engin tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum..gerçi hiç hazır değilim ama buluşmaya!!Rica ederim canım
Benim gördüklerim siyah veya kahverengiydi (tüylü bile görmüştü komşumuz meğer yaşlıları tüylü olurmuş)
Bence sizde evin temelini araştırın eskiden çıkıyomuymuş o mevkide bi soruşturun eğer eskiden beri olan bişeyse çözüm yoktur net.
Boyutları yavrusunuda gördüm minicik orta boylusunuda gördüm ama hiç işaret parmağım kadar olanı görmedim.
Genelde cam kenarlarında oluyordu dış kapının oralarda kenarki deliklerde oluyordu bir kere banyoda bir kerede antrede görmüştüm (baya görmüşüm onu farkettim)
Bizimde psikolojimiz bozulmuştu o süre ve evde gerçekten merkezi ve yeni yapıydı ne bilelim o mevkide akrepin meşhur oluşunu
O yavru gördüklerim işte yumurtalarından çıkanlardı komşularımında evlerinde çıkıyordu bence site yönetimine hemen bildir özellikle akrep için özel ilaçlama yapılsın sen tek evi yapsan da fayda etmez dışardan gelir sonuçta.
Ölme konusunda belki küçük değil diye zorlanmıyorduk ama çok çabuk kaçtıkları kesin dediğim gibi yavaş yaklaşıp ses etmemen gerek yoksa bir deliğe giriyolar sonra bekle ki çıksın
Ya o kadar can sıkıcı mıydı peki evin yanışını bir kurtuluş olarak görmüşsünüz !Ayşşşş huylandım. Allah korusun yaaa. Bizim de eski ahşap evde yatak süngerin aldında yuvası vardı. Ev kırsal yerde ve ormanın içindeydi. Neyse ev bi kaza sonucu yandı da kurtardık
Akrepleri sorun ederek yazdığınızı düşünmüştüm..Sizin evin tavanı,tuvaleti ne durumdaydı bilecek halim yok..Tavanı elek gibi. Tuvaleti yok. Tahtalata basınca ahıra düşüyorduk. Bil bakalım can sıkıcımıydı?
öğrenmiş oldun işte. Siz ama akrep içşn evinizi yakmayınAkrepleri sorun ederek yazdığınızı düşünmüştüm..Sizin evin tavanı,tuvaleti ne durumdaydı bilecek halim yok..
Evet çünkü hayvanların toprak altındaki yuvaları kazılıyor hepKentsel dönüşüm yok bu durmadan bu yer altı-yer üstü düzeni inşaatlar sayesinde değişiyor..Bu harekete geçirmiş olabilir onları
Benzini dökmeye başlıyordum tam neyse ki uyardınız:)) Neyse umarım hayalinizdeki piremses hayata kavuşmuşsunuzdur:))öğrenmiş oldun işte. Siz ama akrep içşn evinizi yakmayın