Ev yıkan kolye nedeniyle Hakkarili damatlar dertli

Ya hu benim bi dünya çevrem var kuması olan bi kişiyi bile görmedim siz nereden bulup tanıyorsunuz bi deyin hele Vanlı olucam bi de
Hakkaride 3,5 sene görev yaptım geneli öyle canım. Hastanın yanındaki refakatçıya soruyorum annesi misin diye yok kumam diyordu.tabi Van doğunun parisi olarak bir tık daha önde orda olmayabilir ama Hakkaride çok yaygın hele de köylerinde

Batıda metres durumu var ya resmi nikahlı eşten haberaiz dönüyor ya da resmi nikahlı eş nasılsa nikahı bende diye güvende hissediyor. Metreslik durumunda aynı evde kalma durumun yok bunu kabul etmezler ama kumalıkta hepsi bir evde sadece odaları ayrı aradaki fark bu

Tabii ki aradaki farkın sosyal ve ekonomik altyapıya göre şekillendiğini söyledim zaten. Orada kadın kendi haklarının ve gücünün farkında değil ve bastırılmış bu yüzden "normal"olarak görüp aynı evde bile yaşamaya devam ediyor. Batıda da aynı evde yaşamasa bile aman evliliğim devam etsin , elalem ne der, deyip bu durumdan haberi varsa bile sineye bile çekebiliyor bir şekilde ya da kabullenmeyip olması gereken tavrı alabiliyor. Değinmek istediğim, erkek zihniyeti ve bu zihniyetin kendi imkanları kullanıp kadınları aşağılamasıydı.

Erkeklerin tek düşündüğü cinsellik canım 60 yaşındaki adam 20 yaşındaki kızla evleniyor. Okuma yazma bilmeyen o kadar çok kız var ki iyi birine verirse ailesi ne ala yoksa hayat zehir. Yaşamları çok zor düğünde altın takmayla olmuyor çok üzülüyorum oradaki kızlara

Üzülüyoruz tabii, ama sadece üzülmeyelim ya da onların yerinde olmadığımız için kendimizi "şanslı" saymayalım. Çünkü her bir kadın erkeklerin tehdidine karşı her türlü konuda açık hedef halinde. Çok başarılı, eğitimli olsan ceo bile olsan "seksi ve zengin" diye haber yapılıp "bedeniyle bir yerlere geldi" vurgusu yiyebiliyorsun. Kısaca kadınlar olarak dayanışma halinde olalım kadına karşı olan zihniyetleri yıkmak için! ^_^/

Böyle kolyelerle gelinleri kandırıyorlar sonra köle gibi kullanıyorlar ne anladık biz bu işten

Keşke elimizden böyle birşey gelse canım ama mümkün değil. Baş kaldıranı susturuyorlar konuşmaya cesaretleri yok ki onların ya boyun eğersin ya ölürsün

istemem o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…