• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev yıkan kolye nedeniyle Hakkarili damatlar dertli

Ya hu benim bi dünya çevrem var kuması olan bi kişiyi bile görmedim siz nereden bulup tanıyorsunuz bi deyin hele Vanlı olucam bi de :KK53:

aman bu ne. hıhh. çok az ya. takı şöyle olur. hatta altına gelini takmak gerek:)
index.php
index.php
index.php
index.php

1. B4XXP8KCYAEnaW9.jpg:large
Yarebbimm bunlarr neeeeee:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Hakkarili kizlar bizim takilari gorse vay fakirler derdi durumu olup rahatca alabiliyorsa ne ala yoksa yazik ya

ne saçma adetler ya, ben gelin olsam istemem, borcunu öderken ben aç kalcam çünkü:confused::confused:

he hibe etçek bi kv, kp çıkar mı hiç sanmıyorum:KK70::KK70::KK70:

Gelinlere takı değil, takılara gelin takmışlar adeta.

Damadın dayısından kolyeye bir geliin..

Yok abla hepsi kabullenmiş artık yadırganmıyor normal karşılanıyor hatta kuması varken bir başkası kalamıyor yanında ona düşüyor bu görev

Yinede çok ilginç grliyor bizlere,ne kadar kabullensende bir tarafın cız eder sanki..
Düşünsene kuma ve diğer eş..

Benim babam da beni istemeye geldiklerine damadın ailesinden fil yavrusu istemişti düğün hediyesi olarak. Gayet elit bir aileyiz altın falan çok avam.

Takı da en nefret ettiğiniz hangisi diye sorulsa altın derim, bu kadar mı itici olur:KK12:
Gümüş olsa hayır demezdim ama altın :stop:
Ben ki altına bayılan bir kadının kızıyım, annem sen nasıl böyle oldun deyip hayıflanıyor:KK70: onun için altına iğrenerek bakmam garip bir durum çünkü:confused:

Isteyen kuyumcu dükkanı gibi gezebilir, Allah bol bol versin takın, bana Gümüş getirin:KK70:

Bir de kumalık kısmından bahsedilmiş de...Ataerkil düzenle ve tabii dini gerekçeleri kılıf uydurup kadını aşağılayan bir durum kumalık. Doğudaki kumalık tamamen "ilkel" bir şekilde vuku bulurken, kumalığın batıdaki karşılığı ve modernleşmiş şekli ise "metres" oluyor. Eril zihniyet, kendi sosyal ve ekonomik backgrounduna göre bunu bir şekilde düzenliyor zaten.
Demek istediğim aslında kumalık zihniyetinin temeli herhangi bir geri kalmışlık, cehalet, töre, coğrafya vs.'den ziyade tamamen patriyarkaya dayanıyor. (tabii o vs.'ler de meşrulaştırmaya yarıyor) Doğuda da batı da farklı kılıflarla karşımıza çıkıyor.

Back