• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev yaptıran var mı ? 5 katlı ev kaça malolur?

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
müteahhit geldi dubleksle beraber 3 daire veriyor .kendine 1 dubleks 5 daire .hem de cücük kadar olacaklar 75 metrekarelik evler.kendimiz 100 metrekare üzerine 5 kat yapsak kaça patlar var mı yaptıran?

Daire başı 80-100 bindir diye düşünüyorum.
İçine kullanılacak parkeye, fayansa göre değişir tabi.

müteahhit geldi dubleksle beraber 3 daire veriyor .kendine 1 dubleks 5 daire .hem de cücük kadar olacaklar 75 metrekarelik evler.kendimiz 100 metrekare üzerine 5 kat yapsak kaça patlar var mı yaptıran?
Ama kendiniz nasıl yapacaksınız?

Nereye yaptırdığına çok bağlı inanki:)

Fiyat sizin kullanacağınız malzemelerin kalitesine göre değişir.Net bir şey söylemek imkansız gibi.Atıyorum siz 2000 liralık malzeme kullanırsınız,ben 3000 liralık malzeme kullanırım.Benim yapacağım ev başka olur,sizin ki başka olur.Bunu kendi bütçenize ve kullanacağınız şeylerin fiyatına göre hesaplamalısınız.Bir de eviniz hangi şehirde ve semtte olacak bunlarda önemli tabi ki.

Kendiniz zor beş katlı diyorsunuz mimar ayarlancak mühendis ayarlancak ruhsat vs işleri olcak belediyeye gidip gelceksiniz bi dolu vırt vızık ama yaparsanız da çok daha karlı orası ayrı..

Ben sizin yerinizde olsam direk bi mimari büroyla anlaşırım küçük bir büro halleder.müteahhiti araya katmadan bikaç yerden fiyat alın bi bakın derim.

Diyelim ki alanınız 1000 m2 siz 1000m2 kafanıza göre kullanamazsınız heryerin iskanı ayrı.

10 tane firmadan teklif isteseniz 10 firmanında çıkarıcağı BÜTÇE farklı olur.

Kullanılcak malzeme fiyatı değiştirir.
Parkeymiş fayansmış mutfakmış bunlar devede kulak en dandiğinide kullansan enpahalısınıda Bütçeyi çok etkilemez.

Önemli olan kalıp ve izolasyon da neyi tercih edeceği.

Taşyünüyle yapıyım derse fiyat çok artar çünkü hem işçiliği çok pahalı hem malzeme

Kalıbı rus malı huş ağacından plywoodla çıkartıyım derse malzeme pahalı

Vietnam gibi dandik bi pluwoodla çıkartırsa daha ucuz ama 5 kata dayanmıyacağı için 2katına gelir maliyet.

Çatıya kumlu membran mı olucak shingle mı?

Yerli OSB mı Kanada mı ?

Cephe giydirme olucak mı ?

Hepsi farkettirir.

Şehire görede işçilikte malzeme fiyatıda farklı.

Biz yaptırdık, beş daire, beşincisi dubleks şeklinde. Toplamda sanırım ortalama 600.000 tl ye gelmiştir. Malzemeler birinci kalite diye anlaşılmış müteahhitle ama adam hep dandik şeyler kullanmış. Bir kaç sene oldu bizim tabi. 95 m2 daireler.

Bence mütaahit tin teklifi gayet iyi.kendiniz yaptırmaya kalksanız projeydi mimardi ruhsattı iskan dı çokk zorlanırsınız.ayrıca malzeme işçi vs vs bu konular da da tecrube gerekir.
bikaç fırmayla daha görüşün derim.ama semtinizin gözde olan mütaahit leri ile görüşün

Biz sadece villanın masraflarına 30 binin üstünde para döktük. Bilmiyorum, niye evi 5 katlı istiyorsunuz?
Binada size verilen dublex evi tutup diğerlerini satın, öyle başlayın kendinize yaptıracaksanız. Bir de konuyu daha ayrıntılı ve anlaşılır yazsaydınız keşke.

3 dairenin 2 si kot 1 i ise yüksek giriş .kısaca en çöp daireleri veriyor.

1. Hangi şehirdesiniz ?
Kendiniz yapmıycaksanız yarı yarıya anlaşın ve merdiven asansör boşluğu da size gelen dairelerde olmasın.

Atıyorum 10 dairemi yapıyo 5 alıcaksınız 3 Sağdan 2 soldan alın giriş kat ve altındakileride almayın.

Bir mimar bulup proje çizdirirsiniz
Bir inşaat mühendisi bulup malzeme hesabı yaptırırsınız
Bir makine mühendisi bulup tesisat planı çizdirirsiniz
Maaliyet ancak böyle hesaplanabilir.

Back
X