• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamur İşleri Ev Usulü Lahmacun (Tat biber salcasi ile)

BirTutamMutluluk20

azerinnn
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
29.255
37.329
798
4 kisilik
Haz suresi-30 dak
Bekleme suresi-1 saat
Pisirme suresi-15 dakika

Oncelikle arkadaslar ben gece yaptigim icin lahmacunu, hamurunu az yaptim gece gece ugrasmiyim diye ama harcimdan kaldi onu bu gun yapicam.
o yuzden ben size tam tarifi vericem benim hamurun az olduguna bakmayin sizde cok olucak:1:

Hamuru için gerekli malzemeler:

3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
Su

İçi için gerekli malzemeler:

300 gr kuzu kıyma
2 tane domates
2-3 tane sivribiber
3 tane soğan
sarmisak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber, toz biber, tuz, acı biber. istediginiz diger baharatlar

Puf noktasi sivi yag harcin iyi surulmesi icin

Yapilisi
Öncelikle un, su ve mayayı bir kapta kulak memesinden biraz daha yumuşak hale gelecek kadar yoğurun ve yaklaşık 1 saat dinlendirin.
jnx85.jpg
jnxbw.jpg
jnxdb.jpg

Domates ve soğanı rendeleyip, sivri biberleri de küçük küçük doğrayarak diğer malzemeler ile karıştırın ve harci hazirlayin
jnxgc.jpg
jnxhm.jpg

Puf noktasi:ben tatlari iyice karishsin diye onceden soganlardan birini kiymayla iyice yogurup beklettim
Daha sonra hazır hâle gelen hamurdan küçük küçük bezeler yapip merdane ile güzelce açın.
jnxju.jpg
jnxly.jpg
jnxn1.jpg

Açtiginiz hamurun her yerine kasik yardimiyla harctan sürün
un serpilmiş olarak bekleyen fırın tepsisine dizin.
Fırını 200 derece ayarında olacak şekilde lahmacunu 10-15 dakika pişirin.
jnxqb.jpg
jnxrl.jpg

Lahmacununuz pişerken siz de yanına isteğinize göre salata, limon, ince kıyılmış domates,ayran hazırlayabilirsiniz. Lahmacun piştiğinde sıcak olarak servis edin
:56: Afiyet olsun:56:

jnxtl.jpg
jnxvr.jpg
jnxul.jpg

Azerim çok leziz görünüyor:56: canım ellerine emeğine sağlık benim tatlı rakibem başarılar diliyorum canım benim:16:

ekrana bakarken ağzımın suyu aktı zor topladımmm kızzz:56:
bu nefis şeyy yaa bravooo ayy oyumu kime kullanacağımı bilemiyorum çok zorlanacağım sanırım:53:

Back
X