Kredi çekip üst katı yaptırıncaya kadar bitmiş ev alın daha uygun olur nereden baksan bir ev parası harcanacak,kaba inşaatı bitmekle olmaz içinin ince işleri bile bir dünya para tutacak.Hem belediye tekrar 1 kat çıkmaya izin veriyor mu buda önemli,ayırca tapuda sorun çıkabilir bunların iyi araştırılması gerek.benim bekarken aldığım evim var annemlere çok yakın..
onada eşim hiç razi gelmedi.. o evi de kiraya verdik..
bende görümcemin evinde oturmak istemiyorum eşim istemediğimi biliyor mecbur oturuyorum içim hiç sinmeyerek.
gitsek burdan desem yanaşmiyor aralarimiz iyi şu anda. fakat yarin öbür gün sorun olacak diye korkuyorum. anlamiyor işte eşim beni
veriyor tabi bi kat yaptırma hakkımız var.Kredi çekip üst katı yaptırıncaya kadar bitmiş ev alın daha uygun olur nereden baksan bir ev parası harcanacak,kaba inşaatı bitmekle olmaz içinin ince işleri bile bir dünya para tutacak.Hem belediye tekrar 1 kat çıkmaya izin veriyor mu buda önemli,ayırca tapuda sorun çıkabilir bunların iyi araştırılması gerek.
var tabi düğün olcak yakinda..:)Gorumcenin evlilik plani var mi yakinlarda? Farazi mi konusuyoruz suan?
yok müteahitli inşaatli degil.. ev çook önceden yapılmış üç kat yapma hakkımız var bi katimiz kaldi onu da biz yapcaz..Bence kat falan çıkmayın kendiniz.
Kat çıkabildiğinize göre imarda falan peoblem yok ozaman verin müteahite 3 daire size versin gerisini kendi alsın
Hem cebinizden para çıkmaz hemde bebekle o işlerle uğraşmazsınız
sifirdan degil arsada degil.. yapılmış bir ev.sıfırdan ev yapmak daha maliyetli kredi çekip kendi evinizi alın
Siz oturmaya devam edin. Sorun ne?var tabi düğün olcak yakinda..:)
kocasi istemiyo ki orda oturmayı.. eşim de kiraya da vermem evi diyo.
Sadece kapı-pencere ile bitmiyor ki.Fayans-parke-mutfak dolapları-vestiyer-banyo için klozet-el yıkama lavabo-çeşme bataryaları-duşakabin-kornişler-boyalar Aydınlatma sistemi bir sürü masraf çıkıyor.sifirdan degil arsada degil.. yapılmış bir ev.
üst kat boş. demir tuğla beton çimento pencere kapı masrafi çikicak sadece..ustayla beraber 50 bin istiyolar bunlardan.
sifirdan degil arsada degil.. yapılmış bir ev.
üst kat boş. demir tuğla beton çimento pencere kapı masrafi çikicak sadece..ustayla beraber 50 bin istiyolar bunlardan.
onları sora yavaş yavaş... oturma ruhsatini alabilmek için bunları yapıcaz.Sıvayla mı oturucaksınız.
Parkesi graniti mutfak dolapları bunlar ?
Çok ısrar ediyorlarsa ozaman onlarda yardımcı olsunlar yapsınlar evi Allah Allahmerhaba arkadaşlar
herkesin bir derdi olur halbuki benimde derdim oluyor iki gündür düşünüyorum ve kafam o kadar çok karışık ki ..
hemen konuya geçiyorum.
kaynanamla altlı üstlüyüm.. ben zemin kattayim kaynanam üst katta.
şu anda oturduğum ev görümcemin olacak. kaynanamkini bizimmiş..
evlenmeden önce daha yeni yerleşmiş eve.. kaynanam balkonlu ev istiyorum diye çikmiş yukariya eşimde annesine kıyamamiş.. bunlari oraya gelin geldiğimde öğrendim.
eşim üçüncü kata çikicam diye vermiş annesine.. üçüncü kat evi yapmak kolay mi herşey masraf çikicak bu seferde.. evi eşimin üzerine yapıcak. ve kredi çekecekmiş.. malum benim haziranda borcum bitiyor
hemen yapın yoksa çatıyı kapatacağiz ev çürüyor diyolar..
işte ben görümcemin evi diye evime doğagaz hariç A'dan Zye kadar hiç ama hiç bişeye yaptırmadim. özensem de yaptırmak istemedim eşimde benim fikrimde.. herşeyi üçüncü kata yapariz dedi tamam dedim konu kapandi... hayal ediyordum nasıl bir evim olur diyee...
geçenlerde kredi işiyle konuştuk illa yapın diye. görümcem abisini evden kovmaya çalıştı gidin evden diye eşimde sinirlendi sen kimin kimi evden kovuyorsun dedi. eşim babasina yardim ederek yaptı evi görümceye bedava ev vercek işte. onun hakkı da var diye. işte neyse ki bariştilar
aman benim içime sinmedi. yukariya ev yapsak yine aralari sorun olursa bi anda bişey olursa herşeyi kafama kuncakliyor arkadaşlar. nabicağimi bilmiyorum. eşimin ailesiyle şu anda iyiyiz çok şükür bebegimi de onlar bakacak.
sizde fikir ve yardim istiyorum napmaliyim yapsak miyiz??
kusura bakma uzun oldu.
onlari yavaş yavaş... oturma ruhsatı alma süresi 5 yıldır 5 yıl içinde zar zor biter.Sadece kapı-pencere ile bitmiyor ki.Fayans-parke-mutfak dolapları-vestiyer-banyo için klozet-el yıkama lavabo-çeşme bataryaları-duşakabin-kornişler-boyalar Aydınlatma sistemi bir sürü masraf çıkıyor.
annemle ayni apartmanda degiliz ama bi sokak yani hemen hemen...Yanlış mı hatırlıyorum. . Sizin eviniz annenizgille aynı apartmandaydı. Eşiniz sattırmaya çalışıyordu. Sizde oraya taşınmak istiyordunuz.
Ben eşinizin yerinde olsam kız kardeşim kovsa barışsam bile ölsem o apartmanda oturmam evde yaptırmazdım.
Bide siz eşinize güveniyor musunuz? O kadar masrafın altına gireceksiniz yarın bir gün Allah korusun bişi olsa aile apartmanı diye ne oturabilirsiniz ne de satabilirsiniz..
çatıyı beraber yapcaklar babamla. çatı parasini veremem dedim eşime çok istiyolarsa kendileri yapsinlar dedim bende..Çok ısrar ediyorlarsa ozaman onlarda yardımcı olsunlar yapsınlar evi Allah Allah
şahsen tapusu üzerimde olmayan daire masrafına girmem. belki görümce beğenir, ister, kp zemini size, 3. katı kızına yapar. insanlar belli olmaz.onlari yavaş yavaş... oturma ruhsatı alma süresi 5 yıldır 5 yıl içinde zar zor biter.
annemle ayni apartmanda degiliz ama bi sokak yani hemen hemen...
eşim annem hergün bana gelir diye gitmiyor. :) kaynanam hergün bana gelmez çikip evi gözetmez 2,5 yıllık evliyim bugüne kadar yapmadi.
eşimle görümcem barişti.. yapmasam da olur yapsam da olur diyo. ev hazir ya görümcemin evinde senelerce oturacak da degilim.. kaynanam çikmasaydi o evi oturacaktik çikmiş daha evlenmeden önce.. balkonlu ev istemiş özenmiş işte napsin.. üçnücü kata (zemini sayılırsak ikinci) çikmayı düşünüyordum bu olanlardan sora kafam karişti eşim vazgeçti kardeşiyle kavga edince. çok düşündüm iki gündür acaba dedim ilerde sorun yaşayacak miyim???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?