Ev Temizliğini Kısa Sürede Nasıl Bitiririm?

Bende calisiyorum camasir suyu yerine biobellindanin wc banyosunu kullaniyorum sadece sikiyorum ve duruluyorum gayet guzel yapiyor lavabo ve musluklarim parliyor.temizligide oda oda yapmazsam rahat etmiyorum

Dediğim gibi tamamen kurtulamadığım bir takıntı çamaşır suyu, oğlum doğduktan sonra epeyce azalttım ama bir türlü hayatımdan tamamen çıkaramadım. Önceden yerleri fayansları her yeri çamaşır suyu ile silerdim. Şimdi banyo ve tuvalette sulandırıp kullanıyorum. Püskürtmeli şişeye doldurup öyle kullanıyorum.

Oda oda temizliği beceremedim ben, çok zamanımı aldı ve yorucu geldi. Tercih tabii ki :KK52:

Çalıştığım için günlük temizlik yapamıyorum. Ortalığı topluyorum, bulaşıkları makineye mutlaka yerleştiriyor evden öyle çıkıyorum.

Haftalık temizlikte ise şöyle bir yol izliyorum. Önce çarşafları değiştirip (2 haftada 1), çamaşırları makineye atıyorum, dağınıklık varsa ortalığı topluyorum, tozu alıyorum, elektrik süpürgesi ile dip bucak aldırıp, çamaşırları asıyorum, en son da yer siliyorum. Tuvalet ve banyoyu hemen her girişte çamaşır suyu ile fırçalıyorum (maalesef çamaşır suyunun zararlı olduğunu biliyorum ama başka türlü temizlenmiş gibi hissetmiyorum) Gayet seri oluyor.

Oda oda temizlemeyi asla tavsiye etmiyorum. Hem daha fazla yoruyor hem de bir tarafı toplarken diğer taraf tekrardan dağılıyor.

Çamaşır suyu zararlı mı?Ama banyo ve tuvalet zeminini çamaşır suyu olmadan nasıl temizleyebiliriz ki??

ben sabah 8 akşam 6 olmak üzere cumartesi dahil çalışıyorum. haliyle büyük temizlik pazar gününe kalıyordu. ama pazar günü de eve alışveriş mi yapayım temizlik mi yapayım kendime mi zaman ayırayım bilemiyorum. o yüzden zamandan tasarruf nasıl edebilirim diye düşündüm.

*hafta içi eve girer girmez hemen duşa girerim. fakat benim evimde doğalgaz sadece ısınma için var ve sıcak su için termosifon kullanıyorum. banyoda kova kullanıyorum. önce suyu açıyorum. sonra düşündüm ki bu su dolana kadar ben en az 5 dk bekliyorum. boş boş bekleyeceğime çamaşırları makineye atıyorum fakat çalıştırmıyorum çünkü makine su alırken benim suyum incecik akıyor :işsiz:

*yine su dolarken ocağı sileceksem ona da ilaç döküyorum ben duştan çıkana kadar kirler yumuşuyor.

*duşumu aldıktan sonra çıkmadan duşun içini ilaçlıyorum ve duruluyorum. tuvalete çamaşır suyu döküyorum.

*duştan çıktıktan sonra çamaşır makinesini çalışıtırp ocağı siliyorum. yemeğimi ısıtıp yiyorum. yemek bitince bulaşıkları duruluyorum (bi tabak 1 kaşık 1 bardak 1 tencere zaten)

*tuvaletin çamaşır suyu yeterince beklemiş oluyor bir de tuvaleti güzelce yıkıyorum.

*sonra bi süpürge bi vileda yapıyorum. kahve yapıp içiyorum kitap okuyorum.

*çamaşırları asıyorum. bitti gitti :KK54:

zamandan tasaffuru bu şekilde sağlıyorm. pazar günleri de çok aşırılı bir temizlik kalmamış oluyor :KK55:

ben sabah 8 akşam 6 olmak üzere cumartesi dahil çalışıyorum. haliyle büyük temizlik pazar gününe kalıyordu. ama pazar günü de eve alışveriş mi yapayım temizlik mi yapayım kendime mi zaman ayırayım bilemiyorum. o yüzden zamandan tasarruf nasıl edebilirim diye düşündüm.

*hafta içi eve girer girmez hemen duşa girerim. fakat benim evimde doğalgaz sadece ısınma için var ve sıcak su için termosifon kullanıyorum. banyoda kova kullanıyorum. önce suyu açıyorum. sonra düşündüm ki bu su dolana kadar ben en az 5 dk bekliyorum. boş boş bekleyeceğime çamaşırları makineye atıyorum fakat çalıştırmıyorum çünkü makine su alırken benim suyum incecik akıyor :işsiz:

*yine su dolarken ocağı sileceksem ona da ilaç döküyorum ben duştan çıkana kadar kirler yumuşuyor.

*duşumu aldıktan sonra çıkmadan duşun içini ilaçlıyorum ve duruluyorum. tuvalete çamaşır suyu döküyorum.

*duştan çıktıktan sonra çamaşır makinesini çalışıtırp ocağı siliyorum. yemeğimi ısıtıp yiyorum. yemek bitince bulaşıkları duruluyorum (bi tabak 1 kaşık 1 bardak 1 tencere zaten)

*tuvaletin çamaşır suyu yeterince beklemiş oluyor bir de tuvaleti güzelce yıkıyorum.

*sonra bi süpürge bi vileda yapıyorum. kahve yapıp içiyorum kitap okuyorum.

*çamaşırları asıyorum. bitti gitti :KK54:

zamandan tasaffuru bu şekilde sağlıyorm. pazar günleri de çok aşırılı bir temizlik kalmamış oluyor :KK55:
bende aynen senin gibi yapıyorum su ısınana kadar banyonun lavabosunu klozeti temızlıyorum
makyaj malzemelerım vs dagıldıysa onları toparlıyorum banyto çöpünü çıkarıp değişltiriyorum banyondan cıkarkende dusa kabini suluyorum bı de aynasını siliyorum bitti gitti ya da dediğin gibi su ısınana kadar makinaya camasır atıp cıkınca calıstırıyorum asagı yemek faslı ye kaldır derken zaten camasır yıkanıyor
yemek mutfak bıtınce çamaşırı asıyorum sonra tv keyfi :KK70: cumartesi de süpür sil toz al yapıyorum
çamaşırları perşembeden cumadan aksam yıkıyorum ki cumartesi günü onlar ugrasmayım pazartesiye kadar kurusun katlansın dıye

arkadaşlar temizlik için saatler harcamak artık yok ben VİVENSO temizlik sağlık robotuyla tanıştıktan sonra tüm gün süren dip köşe temizliğim 1-2 saate düştü ki biliyorsunuz toz alıyoruz ertesi gün yine berbat oluyor bunun sebebi de sürekli üreyen toz akarları ben çözümü buldum tozlardan ve saaatlerimi alan temizlik derdinden kurtuldum. hem havamı temizliyorum hemde evimi.zaten havaya müdahale ettikten sonra tertemiz bir yaşam alanına sahip oluyoruz.

Bence en iyisi önce kahvaltiyi yapmak daha sonra evi süpürmek silmek ve daha sonra toz almak çünkü yerdeki toz havaya kalkıyor bu durumda erkenden toz almanın bi dezavantaji olmaz neyse sonra o isler bitince yikanacak camasir varsa yikamak asmak daha sonra ise biraz dinlenip esinizin gelmesine yakin yemek yapmak böylece daha hizli is biter

Evimizi sabah kalktigimizda mutlaka havalandiralim haliniza karbonat serpip islak bi bezle silebilirsiniz böylece içindeki mikroplar aza inicektir tabi gidip bütün karbonati ve baya islak bezle silmeyelim

Ev işlerini yapış şeklinizi değiştirerek haftada 30 dakika kazanmak ister misiniz? İşte 5 iyi fikir!

1 – İyi bir çalışma yöntemi geliştirin = kazanılmış 8 dakika

Oda-oda, yüzey-yüzey: Aynı yerleri iki defa temizlemenin önüne geçmek için soldan sağa ve yukarıdan aşağıya doğru çalışın; en fazla toz ve kirliliğin olduğu yüzeyle bitirin.

2 – Aşamalı olarak çalışın = kazanılmış 5 dakika

Evin tozunu almakla başlayın: Mobilyalar, süs eşyaları vb. Kanepenin üzerindeki kırıntılar için elektrik süpürgesini kullanın. Daha sonra yüzeyleri temizlemeye geçin; bu nemli yüzeylerde tekrar kir birikmesini engeller.
Eki Görüntüle 1957205

3 – Enerjinizi koruyun = kazanılmış 5 dakika

Temizlik ürünlerini elinizin altında kolay bir yerde bulundurarak enerjinizi çok fazla harcamayın. Bu ürünleri nerede saklayacağınızla ilgili hayal gücünüzü kullanın. Kısaca “ikisi bir arada” şeklinde düşünün, böylece evinizi çirkin temizlik ürünü şişeleriyle doldurmamış olursunuz.

4 – İşleri devredin = kazanılmış 5 dakika

Ürünlerin sizin için işleri yapmasına izin verin: Temizlik ürününü püskürtün ve o işini yaparken siz başka bir işle meşgul olun.

5 – Organize olun = kazanılmış 7 dakika

Evinizde merdiven olduğunda tüm zamanınız bunlara çıkmak ve inmekle geçer. Yalnızca bir çift ayakkabıyı almak için merdivenleri çıkmakla zaman kaybetmek yerine düzenlenecek veya ortadan kaldırılacak her şeyi merdivenlerin altına koyun ve bir defada yapın.
Çok teşekkürler öneriler harika

X