ev temizliği

ev hanımı değilim daha öğrenciyim ama benim sıralamam, önce bulaşıklar, mutfak derleyip toplama, sonra ortalık toplama, süpürme, toz alma, silme...banyo, tuvalet yıkama.. en son her yer tertemiz olunca ütüler...

ev hanımı değilim daha öğrenciyim ama benim sıralamam, önce bulaşıklar, mutfak derleyip toplama, sonra ortalık toplama, süpürme, toz alma, silme...banyo, tuvalet yıkama.. en son her yer tertemiz olunca ütüler...

benim sıralamam da bu.ama o kadar gözümde büyüyo ki tatil dönüşü temizlik...

Evli değilim ben. Evi temizlediğimde ilk bulaşık varsa yıkarım, sonra süpürürüm süpürürken lavaboya tuvalete ilaç dökerim. Süpürme bittikten sonra toz alırım, balkonları yıkarım ve sonra her yeri silerim. 2 güne bir bunları yaparım. Ütüler de annemden :)

Son düzenleme:
Evli değilim ben. Evi temizlediğimde ilk bulaşık varsa yıkarım, sonra süpürürüm süpürürken lavaboya tuvalete ilaç dökerim. Süpürme bittikten sonra toz alırım, balkonları yıkarım ve sonra her yeri silerim. 2 güne bir bunları yaparım. Ütüler de annemden :)

süper! peki çekyat altları arkaları,mutfak dolapları ne kadar arayla temizliyorsunuz?iki güne bir demeyin düşer bayılırım.:1:

süper! peki çekyat altları arkaları,mutfak dolapları ne kadar arayla temizliyorsunuz?iki güne bir demeyin düşer bayılırım.:1:

Yok daha neler :)
Çekyatın arkalarını silerim ama altlarını en son bayram için temizlemiştim bugün oldu duruyor :) Mutfak dolaplarını annem temizlediği için tam bilemiyorum ama 1 ay oldu. Pek kirlendiğini düşünmüyorum. Zaten fırını silerken annem fırının üstündeki ve yakınındaki dolapları siler yağ sıçrıyor diye.

bulaşıkla başlarım genelde,sabah kahvaltısı olur çünkü.sonra süpürge açarım,ardından toz alırım ve yerleri silerim.kanepe altlarını her süpürmede değil de en fala 2 haftada bir fln temizlerim sonra çok pamukçuk oluyor.ondan sonra tuvalet banyo varsa da en son ütü yaparım ya da yorulduysam ertesi güne bırakırım :)

ben once mutfagi toplarim,camasir varsa makinaya atarim,sonra kucuk halilarimi balkonda sirkeler havalandidirim,yatagi duzeltip camlari acarim ve tozlari alirim.toz alma isleminden sonra supurge cekip yerleri silerim.en son da banyoyu temizlerim.yeri sildigim su ile de balkonu yikarim.detayli is yapacaksamda mesala cam silmek yada koltuk arkasi silmek gibi,onlari hallaettikten sonra yukaridaki siralamam degismez.Bazen camasir yikayacaksam o gun ozeleikle evi dip kose temizlelem,malum hava nedeyile camasirlari gece iceri almam gerekiyor,eger yagmur varsa gunduz de iceride oluyor,haliyle ev daginik gorunuyor,ve her ne kadar temizde olsa camasir tozlari etrafa dagiliyor,o yuzden ertesi gun yukarida anlattigim gibi islerimi yaptiktan sonra enerjim varsa utu yapiyorum,ama yoksa diger gune erteliyorum...

Son düzenleme:
Herkese Merhaba Hanımlar, Ben bu siteye sadece temizlik için yardımcı aradığım için üye oldum. Konunuz bu değil farkındayım ama temizlik demişken. Ne yazık ki Birkaç kötü (eksik iş yapma tam temizlememe söylenilen yerlerde bez bile gezdirilmemesi vb) deneyimden sonra. Tavsiye edilen hızlı, tertipli, titiz ve güvenilir birini arıyorum. Bana kendi deneyimlerinizden veya bildiğiniz birini önerebilirseniz gerçekten çok sevinirim. Ataşehir- içerenköy mahallesinde oturuyorum. Evim küçük ama ütü vb. çalışınca malum birikiyiyor..

merhaba herkese bende söyliycem :D

çalışıyorum ve çalışan kadınlar için temizlik başlı başına bir sorun neyse

cumartesi öglen çıkıyorum eve geldigimde önce çamaşırlarımı seçip makineye atar nevresim haftalık giyidiğim ne varsa vs.atar onlar yıkanırken balkonlarım,lavobalarımı temizlerim yemek yaparım.yetişe bilirsem süpürür siler toz alırım ama işe galiba önce köşelerden başlıyorum ortayı temizlemek daha kolay geliyo..
pazara işim artarsa ve gideceğimiz yer yoksa eşimden rıca ederim birlikte yaparız bende hızlı sağ olsun...

kalan zamanda bakımım ve keyfim için benimdir....

hanımlar pardon da eşleriniz hiç yardım etmiyor mu? hepiniz bir telaş içinde anlatmışsınız da..koca evin işini bir kişi nasıl yapacak öyle vallahi ben yapamam biterim heralde..daha 1sene olmadı evleneli..her zman öyle kıyı köşe iş yapmıyorum ..pek kirletmiyoruz 2 kişiyiz çalışıyorz..haftada bir süpürge onu eşim yapar bende küçük süpürgeyle eğer bişey dökülmüşse h.içi süpürürüm..lavaboya girip aklıma estikçe oraları fırçalarım..dolaptaki bakliyatları temizlerim arada kelebekleniyor:D 2haftada bir silerim heryeri ayda 1 camları ona da büyük temizlik diyelim.
ama eşim çok yardımcı bana, evi hiç ben süpürmem, toz almam, çamaşır katlamam sadece atarım makinaya gerisini halleder saolsun, bulaşık ben yerleştririm makinaya o boşaltır, masayı ben kurarım o toplar, ben yemeği yaparım o salatayı..konserve domatesi bile beraber yaptık..alışverişede hep beraber..o olmasa ben yetiştiremem..canım çıkar heralde.

ben de evli degilim.Once bulasiklari, ortaligi toplarim sonra supurge,yerleri silme ve toz alma en sonda tuvaleti banyoyu yikarim.

Bence bu temizlik rutin olarak haftada 1 kere yapilmali hele ki kalabalik aileler icin daha da sart

Back