ev temizliği

ben çalıştığım için kısım kısım yapıyorum.odayı temizlerken perdeleri yıkıyorum ve camları siliyorum.o odanın halılarını havalandırıyorum.sonra perdeleri takıp halim kalmışsa kapısını siliyorum ve o odanın işi bitiyor.aynı şekilde boş kaldıkça diğer odaları yapıyorum.

camlar silinir,perdeler yıkanır,asılır
kapılar avizeler sarkıtlar silinir
şamdanlar vazolar vs.. silinir yıkanır
banyo dolapları dökülür silinir yerleştirilir
mutfk dolPLrı dökülür silinir yerleştirilir
konsol vitrin içleri dökülür silinir yerleştirilir
baza çekyat altları dökülür yorgan yastık battaniye havalnadırılır düzenlenir
gardolap dökülür yazlıklar çıkar kışlıklar kalkar düzenlenir
ayakkabılık dökülür kışlıklar kutulara kalkar,yazlıklar çıkarılarak yerleştirlir.
çekmeceler silinip yerleştirilir.
buzdolaBI içidışı silinir temizlenir
tüm büyük eşyalar çekilerek altları arkları temizlenir..
aklıma gelenler bunlar
kolay gelsin

valla canım bence az daha bekle hemen kalkışma...ben bu sene azıcık erken başlayım memlekete gidip dönünce temizlikle uğraşmayım diye erken yaptım temizliği ama çok pişman oldum...daha bahar gelmedi ve evim şimdiden kirlendi...camları falan mis gibi silmiştim..ama malum nisan yağmurları...havalar bi bozuk bi açık...yağmuru yedikçe camlar mahvoldu... halılarım yıkatmıştım ama tekrar kirlenmeye başladılar...haliyle nedendir bilmiyorum kış ayının pisliği daha beter oluyor...kış iyice çıkmadan ne kadar temzilersen temzile aynı duruma dönüyor...ben şimdi tekrar bi temizliğe kalkmayı düşünüyorum...ilk temizliğim gibi derine inmem ama yüzeysel de olsa şart... camları en sona bırak bence...bütün temizlik bitince yap...annem tavsiye ederdi haklıymış...bütün temzilik işlerini bitir...en son camlarını sil, perdelerini yıka as....sonra odanın kapısını kapat çık..:) hem tüllerin ıslak olması sebebiyle deterjan ve yumuşatıcı kokusu odayı kaplıyor...içeri girince ohh diyor insan...ben artık böyle yapıcam...çünkü baştan perdeler yıkanıp asılıyor ama sonra etrafı silip süpürürken tüller tozlanabiliyor veya cam açmak gerekiyor havalandırmak için tekrar tozlar içeri...haydaa...olmaz annem haklıymış :)

ben aynı zamanda çalıştığım için çok zor oluyor ama aklım hep temizlikte olduğu için yapıyorumm 3 günlük tatil iyi oldu en azından büyük bir bölümünü hallettim mutfağım çok büyük beni en çok düşündüren de oo

çok özledim dip köşe temizliğimi yapmayıııı
ama erekenn doğum tehlikem var diye bayağdır yatıyorum bi tek yemek bulaşık bazende banyo wc oda ucundan azıcık
kadın aldım 2 3 kere ama olmuyorrrrrrrrrr kendin yapcan ki bi ohhhhhhhhh çekesin

bende oda oda yapanlardanım
ama mutfak en sona bütün evin işi kalıyor yoksa mutfak çok oyalıyor
halı koltuk yerler cam perde ince tozlar dolap içleri
sonraki bi dönemde sırf havalandırılcaklar yastıklar yorganlar kılıfları yıkanır içleri güneşlendirilir ohh bütün kışın pisliği gier mis mis
bide her büyük temizlikte giyilmeyen kullanılmayan ne varsa ayıklar kapıcıya felan veririm fazlalıklardan kurtulurum bekletmeye gerek yok eşim bu ieş çok kızıar ama kalabalığı sevmiyorum

bu arada camları en parlak nasıl yaparsınız
ben herseferinde başka bişey deniyorum dha bulamaım valla

Biz önce mutfak ve banyo tuvalet gibi fayansı bol yerleri yapıyoruz.
Odalarda çok fazla teferruat olmuyo zaten.
Halılar yıkamaya gidince perdeler camlar hallediliyo 2 kişi olduğumuz için 1 günde bitiyo camlar.
Sonra dolapların içleri temizlenip yeniden yerleşiyo.
Avizeler, kapılar en son koltuklar. :31:
Hepsinden sonra banyo, tuvalet yenidennnn . Annecim sağolsun :111:

Bizde yeni başladık:37:
Kolay gelsin herkesee.:ssz:

bu arada camları en parlak nasıl yaparsınız
ben herseferinde başka bişey deniyorum dha bulamaım valla

bi tane bez var 20 tl mi ne fiyatı annem almısdı banada microfiber bez, temizlik maddesine hiç gerek olmadadan suda yıkayıp camları siliyorsunuz, kurulamaya ektra güç harcamaya gerek yok, kendisi kuruyor ve camlar ışıl ışıl.... çok memnunum. ayna cam gibi yüzeylerde asırı kolaylık sağlıyor

ben 2 gün önce banyo tuvalet mutfak cam perde koltukların altı derken
bi baktım hepsi bitmiş bu bahar temizliğimi :27:
eğer öyleyse iyi yapmışım :27:

Back
X