• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev temizliği

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.653
3.796
133
Annem meme kanseri diye konu açmıştım ve annemin göğsü bir kaç gün önce ameliyatla alındı. Hastanede kalıyorduk, şimdi evdeyim. Annem yarın eve gelecek ve evin temiz olması lazımmış. Eve geldim temizlik yapmak için ama ben de temizlikten pek anlamam. Basit bir temizlik olsa kafama göre süpürürüm ama dip köşe yapmalıyım. Normalde biz üç güne basitçe temizlik yapardık, evimize büyük temizliğe yardımcı gelirdi. Keşke daha önceden bilgi sahibi olsaymışım. Şimdi özellikle ortak kullanım alanı olan banyo nasıl temizlenir? Evi önce havalandırmalı mıyım? Ayrınılı güzel bir ev temizliği nasıl yapılır yazar mısınız?

Bence ilk olarak annenizin kalacağı odayı temizleyin. Hiç bir şey yetişmezse bile banyo tuvalet kalacağı oda temizlenir diğerleri o dinlenirken yapılır. Zira bir günde temizlik beceremediğim hiç için hiç bir şey yetiştirmem diye düşünüyorum.

Saat 3 geliyor, eve anca geçebildim, akşam 8 e dek 5 saat yapsam yetişmez mi ki?

Saat 3 geliyor, eve anca geçebildim, akşam 8 e dek 5 saat yapsam yetişmez mi ki?

Ben becerikli bir insan değilim eliniz hızlı ve yol yöntem biliyorsanız sanırım büyük kısmı halledersiniz. Zira temizliğe gelen ablalar 8-10 saatte tüm evi yapıyorlar.

O da doğru onlar bile 8 saate yapıyor. O zaman ilk annemin yatacağı oda sonra banyo yapayım zeynones zeynones

Ev ne durumda bilmiyorum, çok kirli mi? Önce bütün camları açıp havalandırın iyice, camları açıp kapatırsınız muhtemelen hava güzel çünkü çok kirliyse şampuan ve sirkeli suyla durulamaya gerek kalmadan camları hızlıca silebilirsiniz çok detaylı olmasa da

Halıların üstünü süpürüp kıvırın, kenara kaldırın, zemini süpürüp sirkeli suyla silin mümkünse elinizle silin bu seferlik, güzelce temizlenir, bütün mobilyaların hızlıca tozunu alın

Genel olarak sirke kullanın bence temizlerken, fazla kimyasal girmemeye çalışın derim zaten yeni ameliyat olmuş anneniz

Bunları yaparken klozete banyoya lavabolara çamaşır suyu dökün fırçalayıp bekletin, sonrasında yıkarsınız güzelce

Aklıma gelenler bunlar, annenizin yatacağı odanın perdesini makinaya atıp yıkayabilirsiniz bu arada siz işlerinizi yaparken yıkanmış olur sonra çıkartıp takarsınız cami da silip

Mutfak çok kirli değilse tezgahı, tezgah arkasını beyaz eşyaları fırını vs silebilirsiniz
Yağlıysa yemek kalıntıları varsa yağçöz sıkıp bekletin önce

Anneniniz yatağına temiz nevresim takımları serersiniz. Mis gibi olur.

Yetişir bence, keşke yardım edecek biri olsaydı daha çabuk biterdi

çok geçmiş olsun. Kendinizi kasmayın bence bir yardımcı çağırın. Bir yandan o temizler bir yandan siz temizlersiniz yarım günde biter.

Zaman azsa kalacağı odayı ve banyoyu temizleyin. Koltukları silin bana kalırsa yatacağı yerde varsa, arap sabunuyla olabilir. Duvarları silmeniz lazım sirkeli su yapabilirsiniz . Banyonun fayanslarını duvarlarını mutlaka elden geçirin. Tuvaleti çamaşır suyuyla fırçalayın. Geri kalan klasik temizlik işleri zaten saymıyorum

annenin kalacağı oda,banyo,mutfağa öncelik verin gerisini de ertesi gün yaparsınız.evi de iyice havalandırın.ben sirke koyuyorum evi sildiğim suya size de öneririm.dubleks evi temizlerim yarım günde sıkıntı yaşamıyorum ama bizim ev düzenli temizleniyor.sizin biriktiyse daha fazla sürebilir.

Annem meme kanseri diye konu açmıştım ve annemin göğsü bir kaç gün önce ameliyatla alındı. Hastanede kalıyorduk, şimdi evdeyim. Annem yarın eve gelecek ve evin temiz olması lazımmış. Eve geldim temizlik yapmak için ama ben de temizlikten pek anlamam. Basit bir temizlik olsa kafama göre süpürürüm ama dip köşe yapmalıyım. Normalde biz üç güne basitçe temizlik yapardık, evimize büyük temizliğe yardımcı gelirdi. Keşke daha önceden bilgi sahibi olsaymışım. Şimdi özellikle ortak kullanım alanı olan banyo nasıl temizlenir? Evi önce havalandırmalı mıyım? Ayrınılı güzel bir ev temizliği nasıl yapılır yazar mısınız?
Canım bence büyük temizliğe aldığınız kıSiyi yarim gün almanı öneririm haftada. Bende anlamıyorum öyle yapıyorum

Önce camları aç
Sonra süpürmeye başla koltuk altları halılar vs sonra halıları kaldır altkarını dpür sil sonra ıslak bezle konsol masa gibi yerlerin tozunu almalısın cam sileceksrksen çekçekle alabilirsin pervazları ıslak bezle sil
Oda sayısına göre işlemi tekrar et
Banyoları paspasını at makina ya dök çamaşır uyumu lavabo wcye so ra fırçala yerleri sil kapıları çamaşır suyu sil
Ohh bitti gitti şuan yapmış kadar rahatladım

[/Q
evin her yerini süpür, halıları önce süpür sonra kaldır altlarını süpür, koltuk altlarını da çek süpür. vileda ile her yeri sil mümkünse bir su deterjanlı su ile bir su sirkeli su karışımı ile sil. o ara camları aç hem koku çıksın hem odalar havalansın, hafif nemli bez ile toz al.
banyo wc yi çamaşır suyu ve cif ile ovala bol su ile durula.
eve sabun olarak antibakteriyel sıvı sabun al hatta anneniz bir süre havlu kagıt kullansın havlu yerine..

çok geçmiş olsun. Kendinizi kasmayın bence bir yardımcı çağırın. Bir yandan o temizler bir yandan siz temizlersiniz yarım günde biter.

İşte aradık müsait değilmiş yardım eden bayan başka da kimse bulamadık. O yüzden ben yapacağım. Çok güzel taktikler yazmışlar hanımlar, deneyeceğim.

Hepinizin mesajlarını okudum, çok faydalı şeyler yazmışsınız. Temizlik yapmaya başladım tek tek yazamıyorum ama taktikler için çok teşekkürler. Geç cevap yazabilirim, şimdiden kusura bakmayın.

Kanser hastaları için bahsedilen temizlik evde dip köşe temizlik değil
Yattığı yatak, kullandığı banyo ve havluları ayrı olmalı, yemek yediği kap kacak iyi yıkanmış olmalı
Banyoyu çamaşır suyu ile temizleyin, zararları olsada hastalar için en etkili dezenfektandır
Banyoya ve yatacağı odaya birer kutu el dezenfektanı da koyun
Yanına çok insan girmesine izin vermeyin, bir kutuda maske alın gelen maske ile girsin, eline dezenfektan sıksın
Kanser hastaları için bahsedilen temizlik bu, evdeki tozdan, camdaki kirden değil insanlardan enfekte oluyorlar

Çok geçmiş olsun. Önce açın pencereleri, dağınıklığı toplayarak işe başlayın. Sonrasında süpürge, ardından toz alma, en son yer silme. Banyo da önce klozet, sonra lavabo, en son yerler.

Kanser hastaları için bahsedilen temizlik evde dip köşe temizlik değil
Yattığı yatak, kullandığı banyo ve havluları ayrı olmalı, yemek yediği kap kacak iyi yıkanmış olmalı
Banyoyu çamaşır suyu ile temizleyin, zararları olsada hastalar için en etkili dezenfektandır
Banyoya ve yatacağı odaya birer kutu el dezenfektanı da koyun
Yanına çok insan girmesine izin vermeyin, bir kutuda maske alın gelen maske ile girsin, eline dezenfektan sıksın
Kanser hastaları için bahsedilen temizlik bu, evdeki tozdan, camdaki kirden değil insanlardan enfekte oluyorlar

Çok yardımcı oldunuz, teşekkür ederim.

Back
X