ablacım boşa para verme..gerçekten çok kötü yapıyorlar ve çoğu işleride yapmıyorlar...yavaş yap ama, kendin yap..hepsini aynı gün yapmak zorunda değilsin...bir gün camları sil, diğer gün kapıları sil, bir gün mutfağı yap, son günde bir sil süpür toz al.Burası çok aktif olduğundan buraya sormak istedim.
Ben çalışıyorum hamilelik öncesi temizliğimi az çok hızlı hızlı yapıyordum. Şimdi havalar soğudu yavaş yavaş yaparken de gün bitiyor her şey yetişmiyor. Bir temizlikçi çağırmak istiyorum. Daha önce hiç çağırmadım bilmiyorum neleri yapıyorlar. Bir temizlikçiyle anlaşırken içerik ne oluyor genelde. Ve fiyat ortalama kaç lira?
Evde olsam keşke yaparım da 1 gün izinim var o gün de eşim evde geç kalkılıyor; ye, iç, gez gün bitiyor. Ev daha çok kirleniyor.ablacım boşa para verme..gerçekten çok kötü yapıyorlar ve çoğu işleride yapmıyorlar...yavaş yap ama, kendin yap..hepsini aynı gün yapmak zorunda değilsin...bir gün camları sil, diğer gün kapıları sil, bir gün mutfağı yap, son günde bir sil süpür toz al.
ozaman firmadan bul, daha güvenilir..Evde olsam keşke yaparım da 1 gün izinim var o gün de eşim evde geç kalkılıyor; ye, iç, gez gün bitiyor. Ev daha çok kirleniyor.
Hali silme yok. Ben şunları düşündüm ama abarttım mi dedim acaba:Güzel temizlik yapanlar oluyor ama şans işi biraz .Tam günde çoğu işi bitiriyor,büyük zahmetli işleri yapsa gerisini sen halledersin .Cam silme,duvar silme ,halı silme ,fayans silme ,mutfak dolap içi dışı vs vs bunlar zahmetli iş .
Güvenilir biri bulman gerekiyor. Ben yeni aldığım ev için tutmuştum inşaat temizliği zor diye bebeğim 1 aylıktı aynı oturdugum mahallede evimde arada gidip kontrol ediyordum 250 tl anlaşmıştım sonra kontrole gittim kapıyı açtım ayagımı yete basmamla suyun içine girdim o an beynımden kan fışkırdı resmen yerler su içinde banyoyu kovayla su döke döke yıkamış evin içine su dolmuş banyolar yerden 2 parmak yüksek su odalara gidiyor bagırdım sinirimden eve koştum çarşaf örtü ne varsa odaların oraya koydum parkeler kabarıcak yoksa bi güzel kavga ettim mutfak duvarlarına kadar su dökmüş düşünün yani dedim abla böle yapıcam olsam bende tutardım bı hortum evi komple yıkardım para mara yok git dedim bu parkeler kabarırsa ozamn görüşücez dedim ee ben koca gün temizlik yaptım diyor. Dedim mutfaga bi bakıyım çekmecelerden su damlıyor allahım çıldırıcam sandım içlerine su döküp yıkamış kolundan tuttugun gibi attın sokaga oturdum ağladım sinirden.
Neresi acaba ben Antalya dayım.Ben 150 tl veriyorum tum gun koltuk hali silme dahil. Tertemiz yapiyor cani gönülden kendi evi gibi. Ama yaşı var hanımın bir süre sonra güçten düşecek gelemeyecek diye korkuyorum. Kolay değil güvenilir birini bulmak.
Hali silme yok. Ben şunları düşündüm ama abarttım mi dedim acaba:
Oturduğum odada bir L koltuk var o,
Kapılar,
Mutfak dolap ve tezgahı,
Yerleri süpürüp toz alma,
Camlar,
Banyo, wc ( Ben yıkarken çok deterjan kullanıyorum o yüzden şuan koku almamak için sade cifle yıkıyorum ve temizlediğimi hissetmiyorum)
Mobilya toz alma.
Duvarlar (belki)
Bunlar fazla mı?
Her gelişinde koltuk, duvar sildirmeyin. Standart süpürme, yer silme, toz almanın yanında bir sefer cam, diğer sefer koltuk falan silinebilir.Hali silme yok. Ben şunları düşündüm ama abarttım mi dedim acaba:
Oturduğum odada bir L koltuk var o,
Kapılar,
Mutfak dolap ve tezgahı,
Yerleri süpürüp toz alma,
Camlar,
Banyo, wc ( Ben yıkarken çok deterjan kullanıyorum o yüzden şuan koku almamak için sade cifle yıkıyorum ve temizlediğimi hissetmiyorum)
Mobilya toz alma.
Duvarlar (belki)
Bunlar fazla mı?
Ben evdeysem takip ediyorum. Değilsem söylüyorum şuraları da yapar mısın diye. Yoksa unutulan yer illa ki oluyor.En az 180tl diye düşünüyorum.
80m2 evimi en son 170tl ye temizletmiştim 6 ay önce..
Genel detaylı temizlik dersiniz.
Sabahtan akşama kadar cam silme, koltuk sandalye silme, kapı silme, mutfak dolabı silme(bazıları içini silmek istemiyor), süpürme, silme, toz alma, wc temizliği..
Bana gelen 2 kova su yapıp her işlemden sonra suları değiştirerek oda oda yapıp çıkıyordu..
Ben şimdiye kadar 3 defa çağırdım. İlkinde avizeyi ve banyonun kelebek camını silmemişti. İkincide uyardım bu sefer avizeyi silmiş banyo camını bir defa silip çamuruyla bırakmıştı..
Ablam sürekli reklamları dönen malum siteden çağırmış. Son gelenden memnun kalmış. Ama "daha gözü açılmamış" demişti. Siz anlayın artık..
Evet içime tam olarak sinmiyor ama çalışırken ve küçük çocuğum varken yetişemediğim için şart..
İstanbul’da mı bu fiyata geldi?En az 180tl diye düşünüyorum.
80m2 evimi en son 170tl ye temizletmiştim 6 ay önce..
Genel detaylı temizlik dersiniz.
Sabahtan akşama kadar cam silme, koltuk sandalye silme, kapı silme, mutfak dolabı silme(bazıları içini silmek istemiyor), süpürme, silme, toz alma, wc temizliği..
Bana gelen 2 kova su yapıp her işlemden sonra suları değiştirerek oda oda yapıp çıkıyordu..
Ben şimdiye kadar 3 defa çağırdım. İlkinde avizeyi ve banyonun kelebek camını silmemişti. İkincide uyardım bu sefer avizeyi silmiş banyo camını bir defa silip çamuruyla bırakmıştı..
Ablam sürekli reklamları dönen malum siteden çağırmış. Son gelenden memnun kalmış. Ama "daha gözü açılmamış" demişti. Siz anlayın artık..
Evet içime tam olarak sinmiyor ama çalışırken ve küçük çocuğum varken yetişemediğim için şart..
Ben evdeysem takip ediyorum. Değilsem söylüyorum şuraları da yapar mısın diye. Yoksa unutulan yer illa ki oluyor.
İstanbul’da mı bu fiyata geldi?
Duvarı görmemiştir bile. Bizi gibi dikkat etmiyorlar.İlk gelişinde evdeydim hamileydim kanama yüzünden yatıyordum. Genel olarak iyi de yaptı ama avizeyi silmediğini ben de hemen farketmedim.
Son gelişinde kv vardı. O da oğlumun peşindeyken pek takip etmedi.
Hatta oğlumun kalemle çizdiği duvarı hiç silmemiş. Kv sinirlenmiş gidince ciflemiş..
Evet. Şimdi kesin 180tl dir o kadının gelişi.
Geçen gün a...t.com sitesinde hesaplattım daha ucuza geliyor. 116tl gibi.
Ama gelecek kişinin referansını bilmiyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?