Ev temizliği konusunda tavsiyeler

suri

peri
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
397
2
116
Ankara
HANIMLAR !!! Unutmayın... Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.

´Bir ev mobilyaların üzerine ´seni seviyorum´ yazabildiğinde gerçek bir ev olur .´
Yıllardır her hafta sonu, ´aman biri çıkıp geliverirse´ diye en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum. En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !

ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde, kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;

foel4x.jpg

İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.

Bunu hala keşfedemediyseniz, lütfen tavsiyelerime kulak verin.Hayat kısa, tadını çıkarın ! Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın .......

334jepz.jpg

ama onun yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi, kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa, istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,
ama bilin ki çok zamanımız yok . . . .

30ab4m1.jpg

içilecek bir kahveyle, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlecenek bir müzik, okunacak bir kitap, gelişim seminerlerine katılacak,ilerisi için sürdürülecek güzel bir hayat ....

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,

2s9p0l3.jpg

ama bilin ki dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla, karla, sizi ıslatacak yağmurla... Bu gün bir daha yaşanmayacak.

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın ,
30s8zk8.jpg

ama hep aklınızda bulunsun, yaşlılık bir gün gelecek ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek . . .

Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde - ki hepimiz mecbur gideceğiz - geride daha çok toz bırakacağız !

bjj3nr.jpg

Topladıklarınız değil, nasıl bir yaşam yaşadığınızdır hayat...

amannnnnnnn ıkı kısıyız evımız psılenmıo sadece soyle kaba bır evı duzeltırım o mecbur kalamdıkca temızlık yapmam hehe

Son düzenleme:
Valla canım tamamen katılıyorum sana..Hergün kendimizi paralıyoruz aman ev düzgün olsun, aman dağılmasın diye..Eskiden bende titiz sayılırdım ama artık eskisi gibi değilim..Çünkü artık temizlik yapmaktan, ev toplamaktan, aman biri gelir evi dağınık görür diye düşünmekten BIKTIM....Eşyalarımızın esiri oluyoruz maalesef..Dediğin gibi temizliyoruz ama insanlar dışarda eğleniyo geziyo..Temizliyoruz yine kirleniyo..En iyisi bu dünyanın tadını çıkarmak, zevk aldığın şeylere vakit ayırmak..Ben bunu yeni anladım ve artık hayatımın tadını çıkarıyorum.....

çoooooooooooooooooooooooooook süpersin ama toza da gelemiyorum ha bitirdin mi de bitiremedim haklısın

güzel bi paylaşım olmuş.

aslında ortasını bulmak lazım. biz 2 kişiyiz haftada 1 yeterli oluyor. banyo tuvalet hariç tabi.

valla ben 2 gün yapmasam batıyo gibi geliyoo
laminantların üstünde tozlar oluyoo koyu renk olduğu için bi kıl düşse ortada.....
ayrıca temizliği yaptığım zaman rahatlıyorum....en büyük stres topummkaydirigubbakcemile3

canım paylaşım çok güzell...herkes mutlu oldugu gibi yaşamalı..temizligi de hastalık haline getirmemeli...ama temizlik de insanın içinden gelen bişey be canım...insan kendi ruh saglıgı ve rahatlıgı için yapmaya mebur hissediyor..mesela ben ne kadar rahat olmak istesemde çeşitli tiklerim vardır...yemek yiyecegim veya kahve çay bişey içecegim biriyle oturup kardeşim olsun kim olursa olsun farketmez ve kimin evi olursa olsun farketmiyo eger etrafta eşyalar varsa dagınıklık falan o çay kahve bana batıyo..önce ortalıgı topluyorum öyle rahatça oturup göz zevkimi tamamladıktan sonra kahvenin çayın keyfini çıkarıyorum..bana göre degil yazılanlar ama çok da dogru..hayat kısa ve orası temiz olsun şurası toplu olsun derken kendimizi çekiyoruz sosyallikten ve daha birçok güzel şeyden belkide...
ama bi itiraf ;"amannn bugünde sadece ortalıgı toplalayım toz moz almıyım süpürmeyim" dedigim de olmuyor degil:)))

canım gerçekten çok güzel bir paylaşım ama ne yazıkki bir gün evden çıksam ertesi gün neresinden başlıyacagımı bilemiyorum .keşke şöyle dizilerdeki gibi sihirli gücümüz olsa derim hep arkadaşlara sadece ev işi için parmagını oynat işler bitsin, ütü bitsin tüm ev pırıl pırıl harika bir hayal bence...

Son düzenleme:
ayy yaşayacağız diye pislik içindemi oturalımkaydirigubbakcemile3 anlamadım ben bu işi kesin bunu pasaklı biri uydurmuştur diye düşünemeden edemedim doğrusu herşeye boşver diyenden ne hayır gelir insana..insan tabiki yaşamayıda bilecek,temiz olmayıdaa.s...temizlik imandan gelir..:roflol: paylaşımın için sağol canım ama ben temizlik yapmadan olduğum yerdeki toza oturamam..a.s

valla katılıyorum ben tamamen o yazıya ben annecimden biliyorum aman da temizlik aman da temizlik diye sağlığından oldu arkasını süpürcem diye portmantoyu çektiği için fıtık sahibi yıllardır ne var yani portmantonun arkası tozluysa ya da hiç mi bekleyemedi babam gelince sileydi ama yoook neymiş temizlik yapacakmış

tamam ben de çok pis olmasın istiyorum evim ama iki haftada bir yardımcı kadın alıyorum gelmediği haftlarda da sadece salonda oturduğumuz için kirlenen salonu süpürüp mutfak banyo tuvalet temizliyorum o kadar fazlasına ihtiyaç oluyor mu evet aslında özellikle annemin gözünden bakarsan oluyor ama hafta sonumu kendime ayırıyorum zaten evime habersiz kimse gelmez gelmek isteyeni de kadının geldiği zamanlara ayarlıyorum oluyor bitiyor haa çocuk olursa elbette daha çok temizlik gerekecek o zaman da umarım madi gücüm olur her hafta kadın alırım

müsrif demeyin çünkü annem şu anda doktorlara ve fıtık tedvisine benim ömrüm boyunca kadına vereceğimden daha fazlasını harcıyor üstelik bir de acı çekiyor

temizlik çok gerekli birşey bende elimden geldiğince yaparım ama bazı arkadaşlarıma gidiyorum ezilip büzülüp kalıyorum hiç rahat olamıyorum sanki evde kimse yaşamamış o halıda sanki kimse yürümemiş herşeyin fazlası zarar bence

Temizlik yapmayı sevmiyorum,zevk almıyorum.Ama bu pis olduğum anlamına gelmez.İstemeyerek de olsa yapıyorum.Titizim ama temizlik hastası değilim.Çok zengin olsaydım bir yardımcım mutlaka olurdu.Bir eşya alırken de en önce temizliğini düşünüyorum.Hayat kısa....uğraştırmaması lazım.

Merhaba ben de yazıya katılanlardanım benim annem de kendini heba etti ama neye yarar babam daha gencecik dururken annem çöküşe geçmiş. Bir de bakıyorum kayınvalidem annemden 15 yaş büyük olmasına rağmen yüz hatları çok iyi ve gerçekten inanılmaz genc gösteriyor evet yaşam tarzına baktığım zaman(kayınvalideme çok yakın oturuyorum dA) Temizlik konusunda rahat davranıyor ha evimi pis mi hayır... ama sürekli makina açıp cam silip yerleri silmeye kalkmıyor ve ben sanırım kayınvalideme çekmişim ev temizliği konusunda rahat bir insanım. ha pasaklıyım demiyorum benimde en kötü huyum her şeyi aynı anda yapıyorum bugün şurayı bugün burayı değil de hepsi bir anda çıkıyr evet 1 günümü alıyor ve mesela bugün temizlik yapıyorum ve mola verdim tam da konusuna rastladım.

Şimdi bir şişe süt içtim sigaramıda içip devam edeceğim temizliğe. (10 dk önce battaniyelerimi yıkadım ve mobilyaların tozunu aldım) kaldı geriye yerleri silmek...ışte bu 2 kişiyiz ve bu bizi 1 hafta götürüyor.,,

Tuvalet hergün domestoslanır

Mutfak hergün toplanır(salonla birleşik konsept oldugundan:(( )

Banyo 2 günde bir ciflenir

Dağınıklık 2-3 günde bir toplanır

Yerler haftada 1 süpürülüp silinir

Camlarda Allah Kerim...

Bu kadar.
Kasmadan bebek yokken olabilecek en uygun temizlik budur derim.:))

ayyyy bekarken, annem hergün temizlik yapardı sinir olurdum
daha dün yaptık der anneme çemkirirdim
şimdi kendi evim olunca anladım
evin temiz olunca ruh halinde iyi oluyor
yani ben sinemayada gidiyorum arkadaşlarımla da buluşup geziyorum
ama hiç bir zaman eşim bir yere gidelim dediğinde ben temizlik yapcam demiyorum
herşeyin yeri zamanı var. Pazar günü kahvaltıdan sonra evi süpürdüm vileda yaptım sonra
toz alıp banyo wc yıkayacaktım sıkıldım duş alıp süslendim kocişimle gezmeye gittim
gibi gibi gibi...

saçma bi düşünce pis mi olalaım yani..aslan yatagından belli olur ,temizlik imandan gelir..deli gibi hastalıklı bi şekilde iş yapanlara hayır ama tabi ki evimiz temiz olacak mis gibi kokacak ..gezip tozup pis eve gelip uyumak insanca değil bence..o zaman banyo da yapmayalım o da vakit kaybı..

Back