Ev temizliği için kendime motivasyon. .

Yeniigeliin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.076
911
26
Merhaba :)
@Quenn-of-Pain adlı üyeden gördüğüm üzere, bende gün içinde neler yaptığımı yazarak kendime motivasyon yapmak istedim. Yoksa hiçbirşey yapmıyorum. Umarım işe yarar. Taktik, öneri ve düşüncelerinizi alabilirim. Teşekkürler şimdiden :)

Kendinize bir yapilcak isler listesi yapabilirsiniz ben oyle yapiyorum mesala haftada 3 gun yer supurme silme,haftalik buzdolabi duzeni temizligi,her gun wc temizligi ,haftalik toz almak ,aylik elbise dolabi duzeni ,2gunde bir camasir yikama ,aylik buyuk temizlik vs vs boyle liste uzayip gidior listeyi hazirlayip gorebileceginiz yere asin ve butun bu isleri yaparken enerjinizi cogaltacak muzikler acin inanin ise cok yariyor.

Teşekkür ederim dedikleriniz doğru ama bazen yorgun oluyorum veya acele işlerim oluyor o gün iş bi kalıyor sonra sürüsüyle iş birikiyor öyle olunca çok zor oluyor beni bekliyor iş günlerce gözümde çoookkk büyüyor

Dün akşam ki psikopatlığımı yazmak istedim...
Çalışıyorum, sabah 8 - akşam 17:00 arası.
2 çocuk annesiyim.

Çocuğu kreşten aldım.
Eve gittiğimde ufaklık yeni meyve yemişti.
Önce evi toparladım, sonra mama sandalyesini banyoya soktum, bir güzel parçalarına ayırdım cifledim.
Sonra evi süpürdüm, her yeri koltukları çekerek (3+1 geniş bir dairede oturuyorum).
Sonrasında da mutfağın yerlerini banyonun yerlerini sildim.
Daha sonra yemek yaptım.

Çocukları doyurdum. Kendim de ufaktan birşeyler atıştırdım.

Eşim geç gelecekti zaten, bir akrabam aradı ne yapıyoruz diye.
Eşim yok gelin çay koyayım dedim, çayı demledim.
Onlar geldi sohbet muhabbet.
Onlar gitti çocukların dağınıklıklarını toparladım.
Tabii bu arada 2 ufaklığı uyuttum.

Hala aynıyım hiç düzelemicem sanırım
Ben çareyi şöyle buldum üşengeç ve temizlikten nefret eden bir insanım.
1. Şarjlı dikey süpürge
2. Vip ahmet mop
3. Banyoda daima duran cif ve çamaşır suyu
4. Mutfağı daima yemek sonrası toplamak
5. Çamaşır günü belirleyip haftalık yıkamak
6. Eşyalar düzenli olmasa da daima kendi yerinde dursun

Şimdi şarjlı süpürge ile evi 15 dk yalapşap süpürseniz inanın yetiyor, ayda 1 kere büyük temizliğe kadar.
Vip ahmet mopla pandemide tanıştım, çok zevkli ve pratik, tüm evi silmek 30 dk alıyor.

Banyo meselesinde gece çamaşır suyu döker bırakırım ve günlük bazen 2 günde bir kirlendikçe temizlerim.
Küveti ise banyoya girerken temizliyorum, dolayısıyla ekstra banyo temizliğine gerek yok.
Mutfağı her yemek yapışta ya da yemek sonrasında toplarım, biriktikçe birikiyor.
Akşam yemek sonrası 1 kere toplar, gecekileri sabah kahvaltıyla hallederim, bayağı iyi bir yöntem bu.

Çamaşır günü belli olunca üst üstte makine çalıştırıp 1 hafta unutuyorsunuz, insan programa uyunca randevulu gibi bir mesaisi oluyor.

Eşyalar ise dağınık bile olsa olması gereken dolapta iseler, parça parça zamanınız kaldıkça 20 30 dk da halloluyor.
Tüm dolaplara girişmek yerine böyle yapın, daha kolay/

Teşekkür ederim mükemmel önerileriniz için

Ben bu gün uzun zaman sonra 8.30da kalktım.
Çocukları giydirdim salonu topladım çay demledim salonda ki dolap üstlerini toparladım sildim, kahvaltı hazırladım sofrayı kaldırdım. Çocukların çisiydi bilmem ne uğraşırken bebeğimi emzirirken uykum geldi 2 çocuğumla bir uyumuşuz bi oğlan uyumamış. İkindide uyandım sonrası hep uyuşukluk işte.... Yatmadan önce bulaşık makinasını boşalttım. Çamasır serdik kardeşimle birlikte...
(Akşam yemeği bulaşıklari vesaire annem halletti,kardeşim ev topladı falan öyle işler bölünüyor tabi)

Bir daha ne zaman 8de uyanabilirim acabaaaaaaa

Benim en büyük motivasyonum müziktir, müziğim açık olsun tüm evi yıkar durularım, he bide ertelemeyi sevmem, sabaha iş bırakmam akşamdan derli toplu yatarım ertesi gün kolay olur her işim, bu ara düzende çığır açtım izleyeceğim kanalı bile akşamdan açıp öyle kapatırım tvyi ayol

Vay canına tebrik ediyorum sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…