• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Temizliği Için Bu Para Uygun Mu ?

Ben ayda bir kere aliyorum. Evim 180 m2.
Camlar
Mutfak dolaplari
Avizeler, kapilar
Dipten toz, süpürme yerlerin silinmesi(elle yerleri siliyor)
140 lira veriyorum.

canım tek güne tüm bu işler bana çok acımasızca geliyor :KK43: ben her geldiğinde dönüşümlü yaptırıyorum ki benim evim 165 m2 seninki daha da büyükmüş, sonuçta kendimiz yapsak her ay cam silmicez yada her ay avize silmicez, bence sende dönüşümlü yaptırabilirsin. ve bu kadar işe bu para çok iyi.

canım tek güne tüm bu işler bana çok acımasızca geliyor :KK43: ben her geldiğinde dönüşümlü yaptırıyorum ki benim evim 165 m2 seninki daha da büyükmüş, sonuçta kendimiz yapsak her ay cam silmicez yada her ay avize silmicez, bence sende dönüşümlü yaptırabilirsin. ve bu kadar işe bu para çok iyi.
Yok kuzum bu fiyati ben belirlemedim kendisine sordum hak geçmesin diye kendi bu şekilde bu paraya yapiyomuş. Mutfak dolaplarinin sadece kapaklarini siliyor iç temizliği yok mesela. Ama şu var tabi o çalişirken ben de boş durmuyorum ufak tefek yardimlarim oluyor. Ya da bigün öncesinden işini kolaylaştirmak adina temizlediğim yerler oluyor. Wc banyoyi kendim temizlemeyi tercih ediyorum zaten.
08.00 -17.00 arasi artik ne yaptiysa, ama genelde bitiriyor.

Ben ayda bir kere aliyorum. Evim 180 m2.
Camlar
Mutfak dolaplari
Avizeler, kapilar
Dipten toz, süpürme yerlerin silinmesi(elle yerleri siliyor)
140 lira veriyorum.

180 metrekare eve ayda bir kere gelen insana avize ve camlar da dahil 140 TL az değil mi sizce de? İnsanlar paraya ihtiyaçları olduğu için gık diyemiyorlar, kabulleniyorlar ama günahtır. Onların da birilerinin annesi, kızı olduğunu, geçindirmek zorunda oldukları ev olduğunu, emeklerinin karşılığını almak isteyebileceklerini unutmayalım. Okuyamadılar diye ezilmeyi hak etmiyor emekçiler.

kendi işinizi niye kendiniz görmüyorsunuz. calışıyorum 2cocıgum var üstünede dişardan okuyorum. yemegımde var temızlıgımıde kendim yaparım. anlamadım gitti şu temizlikci merakını eliniz ayagınız tuttu sürece

maddi durumumuz elveriyorsa neden daha fazla yıpranalım zaten tüm gün 10 saat başkası için hizmet ediyoruz, birde evimizde mi mahvolalım? ki evde de yemek, çamaşır, ütü yine bizde, büyük temizliği de kendimiz yapsak yaşamayalım yani. sizin düzeniniz bu şekilde olabilir ama insanlar kendilerini düşünüyor ve bunda hiç gariplik yok. eşim bana gömleklerini bile kuru temizlemeyi vermeyi teklif etti, ütüden yorulduğum için ben kabul etmedim. şimdi ıkı haftada bir çagırıyorum çocugum olsun her hafta çağırıcam.

ayrıca herkes kendi işini kendi yapsa, insanlar nasıl geçinecek, nasıl kazanç kapısı bulacak?

Yok kuzum bu fiyati ben belirlemedim kendisine sordum hak geçmesin diye kendi bu şekilde bu paraya yapiyomuş. Mutfak dolaplarinin sadece kapaklarini siliyor iç temizliği yok mesela. Ama şu var tabi o çalişirken ben de boş durmuyorum ufak tefek yardimlarim oluyor. Ya da bigün öncesinden işini kolaylaştirmak adina temizlediğim yerler oluyor. Wc banyoyi kendim temizlemeyi tercih ediyorum zaten.
08.00 -17.00 arasi artik ne yaptiysa, ama genelde bitiriyor.

O belirmiş fiyatı ama siz yine de artırın. İyi niyetli insansınız belli. Fakat ben kadına şu an çok üzüldüm :( Bu arada ev maşallah çok büyük, Allah ağız tadı ile oturmayı nasip etsin.

Kızlar Istanbul'da her hafta 1 gün eve temizlik için gelen kişiye soylicegim işler için verilen para sizce az midir cok mudur ?
Çevrede kimse düzgün söylemiyor nedense.
Hakkına da girmek istemem kimsenin.
-4+1 ev.
-Dubleks tarzı.
-Haftada 1 gün gelecek kişi.
-Yerleri süpürme.
-Yerleri silme.
-Banyo temizliği.
-Bir kaç parça ütü.
-Ortalık dağınık toplama.
-Toz alma.
-Mutfak dolabı silme dışından.
- Kapi tozu alma.
Butun bunlar için 140 lira sizce nasıl kızlar uygun mu az mı acaba. Fikir verirseniz bir dahakine ona göre davranicam. Gelen kişi sagolsun cok işine sahip çıkan biri hic yerinde oturmuyor desem yeridir. O yüzden hakkına girmek istemiyorum. Belki azdır para soyleyemez. Teşekkür ederim ♥
Merhaba, bizim evimiz istanbulda 3+2 mustakil villa. Genel bir temizlik ütü vs yapıyordu gelen kadın. 250tl veriyorduk. Simdi yatılı kadın başladı.

180 metrekare eve ayda bir kere gelen insana avize ve camlar da dahil 140 TL az değil mi sizce de? İnsanlar paraya ihtiyaçları olduğu için gık diyemiyorlar, kabulleniyorlar ama günahtır. Onların da birilerinin annesi, kızı olduğunu, geçindirmek zorunda oldukları ev olduğunu, emeklerinin karşılığını almak isteyebileceklerini unutmayalım. Okuyamadılar diye ezilmeyi hak etmiyor emekçiler.

bence mesele para da değil, 180 m2 lik bir evde tüm bu işlerin 1 güne sığdırılması inanılmaz acımasızca. ben olsam tüm bu işe 200 TL verirdim. yazık kadıncağıza. büyük işler dönüşümlü yaptırabilir bence, her ay cam yada avize silinmesinin luzumu yok, yada onun için ekstra bir yarın gün çağırabilir. tabii herkesin kendi vicdanı.

nerden buluyorsunuz kızlar bu kadar uygun bayanı istanbul avrupa yakasındayım en az 150tl istiyorlar her geldiğinde cam falanda silmesini istemiyorum koltuklar halılar yıkamaya zaten :KK51:

Kızlar Istanbul'da her hafta 1 gün eve temizlik için gelen kişiye soylicegim işler için verilen para sizce az midir cok mudur ?
Çevrede kimse düzgün söylemiyor nedense.
Hakkına da girmek istemem kimsenin.
-4+1 ev.
-Dubleks tarzı.
-Haftada 1 gün gelecek kişi.
-Yerleri süpürme.
-Yerleri silme.
-Banyo temizliği.
-Bir kaç parça ütü.
-Ortalık dağınık toplama.
-Toz alma.
-Mutfak dolabı silme dışından.
- Kapi tozu alma.
Butun bunlar için 140 lira sizce nasıl kızlar uygun mu az mı acaba. Fikir verirseniz bir dahakine ona göre davranicam. Gelen kişi sagolsun cok işine sahip çıkan biri hic yerinde oturmuyor desem yeridir. O yüzden hakkına girmek istemiyorum. Belki azdır para soyleyemez. Teşekkür ederim ♥

bizim ev de benzer bir ev ve aynı parayı veriyoruz. ama ütü ve dağınık toplama yaptırmıyoruz. zaten istese de zamanı yetmez

Aslında doğru diyorsun. Ailemle yaşadığım zaman yapıyordum. Anemle ikimiz varız yaparız diye hallediyorduk. Sonra çalışma hayatına başladık. Sabah evden çık aksam 10 da eve geliyorum. Eve geldiğim zaman bilgisayardan islerimi takip etmek zorundayim. Stresli bir iş. Artık 200 liranin da hesabını yapmiyim veriyim diyorum. Hafta sonu cumartesi bazen gidiyorum işe. Pazar günü kalınca da anca sosyal aktivite katılmaya çalışıyorum yada kuaför alisveris vs anca yetisiyor.
okadar cok uzun calışma saatınız varsa yardımcı olur tabiki. ama artık ev hanimlari bile temizlıkcı carar oldu millete havva olsun diye. acıkcası anlamıyorum. bende calısıyorum ama sizden cok daha erken saatte cıkıyorum o yüzden kendi işimi kendim halledıyorum eşimde yardım ediyor. cocuklarımıda akşam yatmadan odalarını beraber topluyoruz.
herkes icin gecerli degıl ama sıf tembelıktende cagıranlar cok. özel alanım eşyam başlası

Verdiğiniz ücret bana cok uygun geldi. 4+1 ve dubleks yani büyük ev ve dubleksin temizligi zordur. Bende istanbuldayim evim 2+1 kutu gibi 80 metrekare civari 120ye geliyor. Yeme içmesi benden eger evde yemek yoksa 15 tl daha ekliyorum yemek ucreti olarak 135tl veriyorum.

Ben az buldum en azından düz hesap 150 tl yapın, ütü de varmış, parça başı 2 tl ye yapan yerler var. En azından 150, işinde iyiyse daha fazla olmalı

Az degil bence. Sen gunde 140tl kazaniyo musun? Hafta sonlarini cik ayda 20gun gitse 140x20=2800tl yapar.

Isgucune dayali bir meslek kabul ediyorum ama universite mezunlari bile bu parayla ise baslamiyo.

Fiyat gayet uygun. Ben 15 günde bir tam güne 120 lira veriyorum.
Siz camları da söyleyin. O kendine göre düzen oturtur. İşleri böler. Zaten her hafta geliyormuş.
Mesela ben o hafta duvar silmişse hani daha yorucu iş diye biraz daha fazla veriyorum. Bir işide yapma diyorum. Başka türlü yetişmezde zaten.
Herşeyden önce işine sahip çıkan biriymiş bu çok önemli. Evinizi bırakıyorsunuz.

okadar cok uzun calışma saatınız varsa yardımcı olur tabiki. ama artık ev hanimlari bile temizlıkcı carar oldu millete havva olsun diye. acıkcası anlamıyorum. bende calısıyorum ama sizden cok daha erken saatte cıkıyorum o yüzden kendi işimi kendim halledıyorum eşimde yardım ediyor. cocuklarımıda akşam yatmadan odalarını beraber topluyoruz.
herkes icin gecerli degıl ama sıf tembelıktende cagıranlar cok. özel alanım eşyam başlası

Sende haklısın o kadarini bilemicem valla. Ama ben evlenince zaten bu kadar buyuk evde oturmam. 2+1 olsa yeter. O zaman eşimde olcak birlikte yapabiliriz. Bu babamin evi ondan oturuyom yoksa tek başıma buyuk evde oturmazdim.

Az degil bence. Sen gunde 140tl kazaniyo musun? Hafta sonlarini cik ayda 20gun gitse 140x20=2800tl yapar.

Isgucune dayali bir meslek kabul ediyorum ama universite mezunlari bile bu parayla ise baslamiyo.

canım çalıştığımız kurumlar bize sigorta yaptırıyorlar, biz o hanımlara yaptırıyor muyuz? ayrıca özel dersin saati 100 TL den başlıyor, o zaman öğretmenler ne yapsın, bu şekilde kıyaslamak yanlış bence.

Back
X