Benimde bi oğlum var sabah uyuyo ona kadar bnde uyuyorum ogleden sonraya kalıyo hep islerim günde bitiyo bu sefer erken kalkan yol alır da sabah süpürge açamıyorum uyuyo diye bu kez işlerim yetismiyo
Biriktirmeden yapmak benim en büyük sırrım.
Bazıları çamaşır günü yapar, gün boyu makina durmaz. Ben biriktikçe çalıştırıyorum. Hele ütü aman Allah'ım dağ gibi yapanlar sıkılmıyor mu?
1 tane bile olsa kuruduktan sonra ütülerim. Bekler halde görmek gerer beni.
Her gün temizlik yapmak zorunda değilsin ki. Genel olarak neler lazımsa onu yaparsın.
Bende camasırları biriktirmiyorum. İki kişiyiz zaten duruma göre evi süpürüyorum. 5 gunde bir haftada bir süpürüyorum siliyorum toz alıyorum misafir gelecekse üst üste hergun silip süpürüyorum. Ütüyü biriktiriyorum. Kısın fazla ütü çıkmıyo zaten eşim kazak kot giyiyo genelde onun uzun kollu tişörtlerinş ve kendi üst ve gömleklerümi ütülğyprum. bulaşıklar makinaya zaten. Ya hergun calısıyo ya da 2 gunde bir. Tuvaletleri duruma göre temizliyorum. Gun geliyo hergun gun geliyo sureklı dışarda oluyoruz haftada bir temizliyorum. Yemek hergun yapmıyorum eşim yiyecekse yapıyorum bazen gec geliyo yapmıyorum. Kendime dısardan söylüyorum ya da kahvaltı ediyorm. Nevresimleri 10 gunde bir değiştiriyorum komple carsaf yastık yorgan kılıfı. Ama yazın 5 gunde bir değiştiriyorum .camları acıkcası herzaman silmiyorum. çöpleri günlük olarak kapıcıya veriyorum. Bende durumlar böyle yani. :)
sabah namazından sonra uyumuyorum elim sürekli evin üzerinde.çalıştığım için genede yeterli olmuyor.ama çoook isterdim çoook ben işe gidince eve biri girsin silsin süpürsün ocağa iki kap yemek koysun bende akşam gelince yiyip içim çayımı laıp koltuğa geçem.hayaller paris gerçekler anadolunun kucağı.
Haftanın ilk günü evi topla süpürge çek yerleri sil. 2.gün evi detaylı toplarsın makineyi açar çamaşır asarsın. Bulaşıklar içinse makine yoksa tabakları üst üste bardakları yanyana kaşıklarıda bi tabağın içine koyarsan yıkamak zor gelmez. Evin toplu olursa hiç bi sıkıntın olmaz. Banyoya gelirsek tuvaletin lavabonun yanına yani elinin yetişeceği yere (evde küçük çocuk yoksa eğer) temizlik malzemesi koy her gittiğinde temizlersin gerekirse haftada 2 kez bi güzel yıkarsın. Annenize geçmiş olsun sizede kolay gelsin...
Haftanın ilk günü evi topla süpürge çek yerleri sil. 2.gün evi detaylı toplarsın makineyi açar çamaşır asarsın. Bulaşıklar içinse makine yoksa tabakları üst üste bardakları yanyana kaşıklarıda bi tabağın içine koyarsan yıkamak zor gelmez. Evin toplu olursa hiç bi sıkıntın olmaz. Banyoya gelirsek tuvaletin lavabonun yanına yani elinin yetişeceği yere (evde küçük çocuk yoksa eğer) temizlik malzemesi koy her gittiğinde temizlersin gerekirse haftada 2 kez bi güzel yıkarsın. Annenize geçmiş olsun sizede kolay gelsin...