Ev temizlemeyi becerememek

kolera9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
958
297
103
Kızlar yeni evlendim ve annemin evinde hiiç bir iş yapmadığım için çok pişmanım:d Hiç bilmiyorum temizlik nasıl yapılır günlük temizlik nedir haftalık temizlik falan filan. Bikaç kez temizlik yaptım evde 1 ay içinde ama hepsi büyük temizlik oldu , banyoyu foşur foşur çamasır suyuyla yıkadım falan:) Bi kere böyle büyük temizlik yapıyorum sonra 2 hafta dokunmadığım oluyo eve. Çalışıyorum akşam 7de evde oluyorum,yemek yedik kalktık diyene kadar 8buçuk falan oluyor.
Günlük temizliği nasıl yapmalıyım ki büyük temizlikte çok yorulmayım?
Mesela içinde klozet, duşakabin ve çamaşır makinesi olan banyo günlük nasıl temizlenir? Klozet ve lavabo nasıl neyle silinir? Onları sildiğimiz şeyler nerde nasıl saklanır mesela süngerler?
Alaturka tuvaletim var bide bu günlük/haftalık nasıl temizlenir?
Mutfak lavabosu günlük nasıl temizlenir? Bunların temizlerken kullandığımız malzemelerin hepsi ayrı olmalı demi?
Ve bunlar haricinde günlük temizlik rutinine neler eklemeliyim?
Haftalık ve aylık temizlikten de bahsederseniz sevinirim özellikle çalışan kadınlar nasıl yapıyosunuz?
Bide halılarımın hepsi acayip tüyleniyor yumak yumak halı tüyü topluyorum yeni halı olduğu için bu nasıl gider? Her yeri tozlandırıyo maalesef

Hafta içi hiç temızlık yapmam . Aynı senın gibi sabah 8 akşam 7 çalıştıgım için.
Hafta sonu cumartesi günü eşimle evin altından girip üstünden çıkarız.
Wc yi Baştan aşağıgı domestolarım yalnız maske ve eldıven muhakak tak. Duşakbın camlarını bulaşık mak. patlatıcısıyla silerim . Onları sildiğim süngerlerıde lavobanın altında bır kutu tutuyorum . Kuruyunca onları onun içine koyuyorum .

Diğer temızlık için sorduugn şeyler alaturga tuvalet hafta brir yıka temzı kalır zaten . Muftak lavabosunuda bulaşıgını yıkadıktan sonra bır domestos dök bitti gitti.
Harap etme kendını hergun temızlık yapcam diye.
Her saatte yapsan aynı oluyor.

Her bulaşıkta lavaboyu yıkarım bingo aldım en son memnunum oksi olanından ellere zarar vermiyor
Banyoya Viking bulabilirsen onu begendım bulamazsan rossman varsa domol wc güzel sık beklet sifonu cek birde kendin kullandığında iki fırçala sifonu çek tamamdır banyoyu yani duşakabini her kullanımda çıkmadan yaparsan birikmez bir mikrofiberle silersin tamam ben klozete fırça lavaboya bulaşık süngeri kullanıyorum birini başka bir yere kullanmam sık sık sünger değiştiririm

Hafta içi hiç temızlık yapmam . Aynı senın gibi sabah 8 akşam 7 çalıştıgım için.
Wc yi Baştan aşağıgı domestolarım yalnız maske ve eldıven muhakak tak. Duşakbın camlarını bulaşık mak. patlatıcısıyla silerim . Onları sildiğim süngerlerıde lavobanın altında bır kutu tutuyorum . Kuruyunca onları onun içine koyuyorum .

Diğer temızlık için sorduugn şeyler alaturga tuvalet hafta brir yıka temzı kalır zaten . Muftak lavabosunuda bulaşıgını yıkadıktan sonra bır domestos dök bitti gitti.
Domestos kullanma bırak canım yazık kendine yahu bingo al yada Carrefour da green var bitkisel

Kızlar yeni evlendim ve annemin evinde hiiç bir iş yapmadığım için çok pişmanım:d Hiç bilmiyorum temizlik nasıl yapılır günlük temizlik nedir haftalık temizlik falan filan. Bikaç kez temizlik yaptım evde 1 ay içinde ama hepsi büyük temizlik oldu , banyoyu foşur foşur çamasır suyuyla yıkadım falan:) Bi kere böyle büyük temizlik yapıyorum sonra 2 hafta dokunmadığım oluyo eve. Çalışıyorum akşam 7de evde oluyorum,yemek yedik kalktık diyene kadar 8buçuk falan oluyor.
Mesela içinde klozet, duşakabin ve çamaşır makinesi olan banyo günlük nasıl temizlenir? Klozet ve lavabo nasıl neyle silinir? Onları sildiğimiz şeyler nerde nasıl saklanır mesela süngerler?
Mutfak lavabosu günlük nasıl temizlenir? Bunların temizlerken kullandığımız malzemelerin hepsi ayrı olmalı demi?
Haftalık ve aylık temizlikten de bahsederseniz sevinirim özellikle çalışan kadınlar nasıl yapıyosunuz?
Bide halılarımın hepsi acayip tüyleniyor yumak yumak halı tüyü topluyorum yeni halı olduğu için bu nasıl gider? Her yeri tozlandırıyo maalesef
haftada bir yaptıgım tüm evi süpürmek, silmek (viledayla), toz almak, banyo ve wc lavaboları klozetlerı duşu yıkamak.
ortalama 3-4 ayda bir yaptığım cam silmek, perde yıkamak, kapı koltuk silmek..
günlük olarak mutfagın tezgahını ve ocagı sılmek, leke vs varsa mutfak dolaplarını bezle silmek.
arada kirlendiğini hissedersem wc ve lavaboları hafta arası da yıkarım ama hergun yaptıgım detaylı bır temızlık yok ...
temızlık malzemesı olarakta lavabo ve wclere amasır suyu ve cif, mutfaga yağ çöz ve ocak için özel köpük formlu temizleyicilerden, yerler için yer temizleme sıvısı (mintax,dixi vb.), kapı ve cam silmek için aspirin marka temizleyiciyi su ile karıştırıp kullanıyorum.
genel temizlik için kullandıgım fırça ve süngerleri banyoda muhafaza ederim, mutfagın bezi lavabo fırçası mutfak lavabosunun altında tutarım..
bu kadar.. çamaşır bulaşıkta bırıktıkce yıkanır ...

İşte haftasonum temizlikle geçsin istemiyorum, haftaiçi parça parça halledeyimki haftasonu diğer istediklerime zaman ayırabileyim.
Wcyi domestoslamayı nasıl yapıyosunuz biraz anlatır mısınız? Yerlerini mesela elinize sünger alıp süngerle mi ovuyosunuz?
Duşakabin camları için parlatıcıyı direk beze mi döküyosunuz ,kuruluyo musunuz?
Mutfak lavabosunda domestosu süngerle mi yapıyosunuz ,bekletiyo musunuz:? İşte bu ince ayrıntıları bilmediğim için beceremiyorum:D

Her bulaşıkta lavaboyu yıkarım bingo aldım en son memnunum oksi olanından ellere zarar vermiyor
Banyoya Viking bulabilirsen onu begendım bulamazsan rossman varsa domol wc güzel sık beklet sifonu cek birde kendin kullandığında iki fırçala sifonu çek tamamdır banyoyu yani duşakabini her kullanımda çıkmadan yaparsan birikmez bir mikrofiberle silersin tamam ben klozete fırça lavaboya bulaşık süngeri kullanıyorum birini başka bir yere kullanmam sık sık sünger değiştiririm

bingo oksi nedir çamasır suyu mu? Bide nasıl yıkıyosunuz lavaboyu biraz detaylı anlatır mısınız süngerle mi?
Duşakabini çıkmadan nasıl yapıcam anlamadım dediğinizi?

Domestos kullanma bırak canım yazık kendine yahu bingo al yada Carrefour da green var bitkisel

evet çamasır suyu ellerimi mahvetti zaten bakıcam teşekkürler

haftada bir yaptıgım tüm evi süpürmek, silmek (viledayla), toz almak, banyo ve wc lavaboları klozetlerı duşu yıkamak.
ortalama 3-4 ayda bir yaptığım cam silmek, perde yıkamak, kapı koltuk silmek..
günlük olarak mutfagın tezgahını ve ocagı sılmek, leke vs varsa mutfak dolaplarını bezle silmek.
arada kirlendiğini hissedersem wc ve lavaboları hafta arası da yıkarım ama hergun yaptıgım detaylı bır temızlık yok ...
temızlık malzemesı olarakta lavabo ve wclere amasır suyu ve cif, mutfaga yağ çöz ve ocak için özel köpük formlu temizleyicilerden, yerler için yer temizleme sıvısı (mintax,dixi vb.), kapı ve cam silmek için aspirin marka temizleyiciyi su ile karıştırıp kullanıyorum.
genel temizlik için kullandıgım fırça ve süngerleri banyoda muhafaza ederim, mutfagın bezi lavabo fırçası mutfak lavabosunun altında tutarım..
bu kadar.. çamaşır bulaşıkta bırıktıkce yıkanır ...

Teşekkür ederim

Temizligin haftaligi ayligi buyugu kucugu olmaz bence. Temizlik temizliktir iste, kendinizi zorlamayin ne kadar yapabiliyorsaniz.

Ben klozet temizledigim bezleri tek kullanimlik olarak ayarliyorum. Eski penyelerden kesip eldivenle kullanip atiyorum. Saklanmaz ki onlar igrenc olur. Normal lavabo ve banyo dusakabini sildigim sungerler ve bezler durur sadece onlara da lavabo altinda bir yer ayarladim,kuruyunca oraya koyuyorum

Ben domestos çok nadir kulllanırım. Rossmanın sirkeli temizleyicisi var veya direk temizlik sirkesi de kullanılabilir.

Tuvalet için şu migrosun veya carrefourun ucuz bulaşık süngerlerinden alıp makasla 3'e falan bölüyorum. Eldiven takıp onunla cifliyorum sonra eldivenle süngeri çöpe atıyorum. Klozetin içine girmiyor fırçalar, tam temizlemiyor. Banyo lavabosu için minik bir fırçam var 2-3 günde bir fırçalıyorum.

Duşakabini ben genelde duştan çıkmadan arap sabunuyla veya sirkeyle fırçalayarak temizliyorum. Arap sabununu pompalı şişeye koydum, fırçanın üzerine sıkıp gezdiriyorum işte :) Duşta temizlemek istemezsem camlı kısmı Glintle temizliyorum, camsil gibi sıkıp biraz bekleyip bezle silince tertemiz oluyor. Teknesini ise rossmandaki sirkeli temizleyiciyle.

Rossmanın pratik mendilleri var, bataryalar bazen su lekesi oluyor biri gelecekse ve zamanım yoksa lavaboyu da bataryayı da bunlarla siliveriyorum tertemiz görünüyor.

Halılar 1-2 sene tüylü olacak maalesef, arada yıkamaya gönderiyorum ben hiç halı silmem.

Bingoyu denedım begenmedım .
Şu greenide duydum ama şimdilik denemedim .
Eldiven ve maske kullanıyorum . Ve sanırım azcıkta psikopatım :deli: Hiçbirisi domests gibi temızlemıyor gibi geliyor :olamaz:

Klozeti 3gunde bir bingonun yeni cikan camasir suyu ile yikarim. Kucuk tuvalette camasir suyu dokup bekletiyorum sonra fircalayip su dokuyorum. Bu da 3 gunde bir. Zaten ev yaz ayi camlar acik derken her gun tozzlaniyor. Toz alma rutinim yok aklima geldikce ama ona da iki gunde bir de.evi toplu tutmaya calisiyorum. Haftada iki de supurge vileda.

İşte haftasonum temizlikle geçsin istemiyorum, haftaiçi parça parça halledeyimki haftasonu diğer istediklerime zaman ayırabileyim.
Wcyi domestoslamayı nasıl yapıyosunuz biraz anlatır mısınız? Yerlerini mesela elinize sünger alıp süngerle mi ovuyosunuz?
Mutfak lavabosunda domestosu süngerle mi yapıyosunuz ,bekletiyo musunuz:? İşte bu ince ayrıntıları bilmediğim için beceremiyorum:KK70:
Domestosu fısfıslı kutunun içine koyup sulandırıyorum . Daha sonra her yerıne sıkıyorum . Ve wc için tek kullanımlık bezlerım var eldivenı giyip iç dış güzelce ovalıyorum . Yerleri de başka bir bezle yıne domestos fıslatıp ovalıyorum . Sonra bizim banyoda çamaşaır mak. falan olmadııg için yerle bol su dökerek duruluyorum . Duşakabını silerken ucuz süngerler alıyorum . Süngere sıkıyorum ve ovalıyorum . Daha sonra su döküyorum . Zaten su akıp gidiyor . Leke kalmıyor.
Mutfak lavobosunda süngerle yapıyprum . Bekletmıyorum . Silip direk duruluyorum .

Hafta için yorgunluk üstüne temızlık yapmaktansa cumartesımı temızlığe ayırmayı yeğlerım :D

Bingoyu denedım begenmedım .
Şu greenide duydum ama şimdilik denemedim .
Eldiven ve maske kullanıyorum . Ve sanırım azcıkta psikopatım :deli: Hiçbirisi domests gibi temızlemıyor gibi geliyor :olamaz:
Vallahi ben begendım bekletmek gerekıyormus bıraz bırak domestosu o maskeyle geçmiyor malesef etkisi

vala bende çalışanım öyle aman aman bir temizlik yaptığımız yok şimdi yeni bir alışkanlığımız oldu cuma aksamı temizlik yapıyoruz harıl harıl sil süpür çamaşır suyu yıka perdelerimi sigara içen yok sene 1 kere yıkarım camlarda 3-4 ayda bir bazen balkon camını ayda bir mutfakla beraber, cumartesi yemek yapıyorum 3 4 çeşit bi kaç gün götürsün cumartesi öğlenden sonra ve pazar bize kalıyor haftalık temizliyorum bende günlük temizliğim yok

Canım ben her gün yatmadan banyo ve wcyi lavaboyu ciflerim onun süngeri ayrı bir kapta banyoda dolapta durur klozete çamaşır suyu doker yatarım
Bulaşıklar makineye konunca Ocak silinir ve tezgah temizlenir lavabo ciflenir
Evi çarşamba günü işten gelince hemen bir kat supururum öyle ayrıntıya girmeden o gün yemegimi bir gün öncesinden halletmiş olurum.
Perşembe günü çamaşır yıkar cuma veya cumartesi gecesi uyumadan ütüyü yapar yatarım
Eşim balkonu yıkar çopleri çıkarır çamaşır asar
Ayda bir kadın alıyorum ben haftasonuda temizliğin 15. Günü dip bucak evi siler supururum toz alırım onun disinda görünen yerleri silerim
Genel temizlik için yerlere Ersağ genel temizlik ürününü mutfak dolablari ve mutfak için Ersağ yağ sökücü kullanıyorum birde çamaşır suyu ve cif

Mutfak lavabosunda domestosu süngerle mi yapıyosunuz ,bekletiyo musunuz:? İşte bu ince ayrıntıları bilmediğim için beceremiyorum:KK70:

bingo oksi nedir çamasır suyu mu? Bide nasıl yıkıyosunuz lavaboyu biraz detaylı anlatır mısınız süngerle mi?
Duşakabini çıkmadan nasıl yapıcam anlamadım dediğinizi?

evet çamasır suyu ellerimi mahvetti zaten bakıcam teşekkürler
Evet çamaşır suyu ben begendım kokusuz en azından ellere zarar vermiyor ben süngerle yıkıyorum lavaboyu bingo her zaman değil genelde beyaz sirkeyi biraz ısıtıp içine bulaşık deterjanı katıyorum fısfısa katıp sıkıyorum süngerle ovalayıp duruluyorum en son sadece bataryayı kuruluyorum yada rossmanda banyo sprey var Onu da begendım tavsiye ederım

şu tek kullanımlık temizlik ıslak mendillerinden var bende, acil durumda onunla yapıp atıyorum.
diğer zamanlarda daha doğal ürünler kullanmaya çalışıyorum.
klozet için mecburen domestos kullansam da, daha çok sirke karbonat, arapsabunu tercih ediyorum. kokusuz hayat :)

aynen en ucuz süngerlerden alıp atıyorum. zaten süngerin kalitelisini alıp uzun süre kullanmak çok saçma, çünkü artık hijyenik olmuyor.

Kıyamam size yaa, evinizi temizleyemeyişinize hem şaşırdım hem üzüldüm.
Ben tam bir düzen-temizlik insanıyım,
kendi rutinimi yazıp çıtayı çok yukarı çekmeyeyim şimdi...
YouTube'da ev temizliği ile ilgili bir sürü video var, izleyebilirsiniz.

Sorunuza cevaben;
Örneğin haftaiçi bir akşam sadece ec banyoyu yıkayın diğer akşam evi süpürün ve silin ama geç saat olmasın komşular rahatsız olabilirler mutfagı da her kullandığınızda ocağı mutlaka silin eliniz sürekli üstünde olsun buzdolabına örneğin bir şey damladı hemen silin yere bir şey mi düştü hemen ıslak mendille alın çamaşırlarınızı biriktirmeyin çıkanı atın kısa programa sonra asın parça parça da ütülersiniz.. Çalışıp da her haftasonunun temizlikle geçmesi çok sinir bozucu olur haftaiçine yayarsanız zorlanmazsınız bence.

Klozeti domestosla yikiyordum ben, gecen ay bingonun mavi camasirsuyunu aldim, cok begendim. O zamandan beri onu kullaniyorum. Ben klozete degdirdigim seyi bir daha kullanamam. O yuzden kagit havluya dokup her parcasinda yeni bi kagithavluyla camasir suyuna buluyorum. Banyoya girince ilk onu yapiyorum ki beklesin biraz. Lavabonun icini camasir suyuyla ve sungerle temizliyorum. Dusakabini de ya kirecsokuculu deterjanla ya da sirke-kayatuzu karisimiyla siliyorum. Icini yine camasir suyu ile yikiyorum. Banyonun zeminini de camasir suyuyla yikiyorum en son cikmadan klozeti iyice durulayip yerleri cekcekle cekiyorum.

Alaturka tuvalette 2 farkli fircam var. Birini normal zemini kopurtmek icin kullaniyorum. Digeri tuvalet tasi icin. Onlari da camasir suyu ile yikiyorum.

Her gun boyle tuvalet banyo temizleyemem ama ben tuvalet fircalarinin dibine camasir suyu koyuyorum. Her firca kullaniminda nispeten temizlenmis oluyor.

Ev supurmeyi silmeyi falan pek sevmem. Haftada 1 ancak supururum. Mutfak daha sık kirlendiginden onu 2 kez supururum. Pek misafirim gelmez. Ben de kafaya takamam valla :P

Back
X