Ev temizlemeye üşeniyorum..!?

Mommom7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
66
31
27
Öncelikle merhaba benim gibi olanlar varmı bilemem ama kendimi biraz anlatmak istiyorum evlenmeden oncede pek temizlik yapan biri değildim evlendim tabiki evimi temiz tuttum hep temizledm. Cocuk oldu. Duzen yavas yavas bozulmaya basladi. Hele su 1 senedir ev isi yapmak icin silah dayasalar zorla kalkicam gibi yapinca Tam yapıyorum ama cocugu uyuyataym heryeri temizleyeyim diyorum pat kndimi koltukta buluyorum dur kalkarm.diyorum 1 saat geciyo cocuk kalkıyor mutfağım dar en zor gelende mutfak yedigimi ictigimi aninda toplmaa aliskanligi kazaanamadm yedimmi ilk gidip otrcam zamn gcicek öyle gelicm toplicm . Evide sevmedigim icin belkide böyle bilmiyorum ama. Kndimden ben bile bazen soğuyorum nasil yaparm nasil asarim bilmiyorum..icimi bi gaflet sardı gecmiyor

Evi sevmemeniz büyük etken . İnsan evini sevince daha istekli oluyor bence . Ama temizlik zor iş ya çoğu kişi zorlaya zorlaya yapıyordur . Çocuk da varmış muhtemelen fiziksel yorgunluğunuz var ki koltukta oturup kalkamıyorsunuz bi de motivasyon eksikliği de varsa insan hiç kalkamıyor . Yaz günü sıcak havalar da etkili . Akışa bırakın derim insanın evi her zaman tertemiz olcak diye bir şey yok

bende cok daginigim mutfakta özellikle bir yemek yapsan savas alanina dönüyor hayran kaliyorum hem yemegini yapip o arada toparlayip temizleyip ortada sanki hic yemek yapilmamis hatta temizlik yapilmisda mutfak öylesine temiz kalmis o hanimlara imreniyorum nedir bunun püf noktasi bir bilen uygulayan varsa bizde ögrenelim :)

Aslında hiçte önemli değil ha yaparken toplanmış ha sonra benim yolum şu yemeği yaparken aynı anda tezgahtakileri toplarım mesela, soğanı doğradım diyelim soğanı tencereye koyunca hemen doğradığım tahtayı sudan geçirip bulaşıklığa koyarım gibi

tesekkürler ya sonraya birakinca öyle bi zorlaniyorumki sanki dünyanin en zor isiymis gibi geliyor toparlamak bana ama hemen sizinde yaptiginiz gibi aninda yapilmasi gerek kolaylik olur

bende öyleyim ama bi şeyi aldıktan sonra işim bitince anında yerine koyarım, bunu başarsanız tamam zaten. süpürge silme kalıyor geriye o da zaten 3 günde bir yapsanız yeter, ama dediğim gibi işinizin bittiği her şeyi elinizden bırakmadan hemen yerine koyun, bunu zorla da olsa başarın inanın ev düzene giriyor.

10 yıldır yalnız(kedilerimle) yaşadığım halde evimin düzeninden, beni hala ailemle yaşıyorum zannedenler var sosyal medya arkadaşlarımın arasında

ne yapın edin ama elinizdekini yerine koyun, kendinizi zorlayın, gerekirse emekleyin alışkanlık olunca oluşan düzene inanamayacaksınız.

tesekkürler ya sonraya birakinca öyle bi zorlaniyorumki sanki dünyanin en zor isiymis gibi geliyor toparlamak bana ama hemen sizinde yaptiginiz gibi aninda yapilmasi gerek kolaylik olur
Benim elim öyle alışmış ondan ama gerçekten bir farkı yok, ha önce ha sonra :)
Siz yine de bir de bu şekilde deneyin belki böyle daha kolayınıza gelir

Okurken kendimi gördüm evim pis değil ama dağınık 4 yaşında oğlum var onunda etkisi var tabi bir de hamileyim koltuktan kalkasım gelmiyor hele çamaşır katlamak azap resmen ama kendimi zorlayıp bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Benim mutfağında dar. Ne kadar toplasam toplayayım tezgahın üstünde birkaç bir şey olsa dağınık gözüküyor. Valla akışına bıraktım artık. Temizliği bile eşimin yaptığı oluyor bu ara

Bende temizlik yapmayı pek sevmiyorum annem benden şikayetçi içinden hiç mi temizlik yapmak gelmiyor diyor:) kaç tane insanın içinden temizlik yapmak gelir bilmiyorum , çok isterdim Avrupa yakası makbule gibi hamarat biri olmayı , hafta bir yapincada kendimi yorgunluktan öldürüyorum , iyice temiz olduğuna ikna olana kadar üstünde duruyorum 2 3 su siliyorum bir yeri , hadi burası temizlendi deyip geçemiyorum romatizma hastası olduğum içinde çabuk yoruluyorum.

Bendeee öyleyim l her önüme cikan nasil bu kadar temiz hergn bu kadar temizligi gercketen yapiyorlar mi cocuklari. Hiç dagitmiyor muuvs vs svs.

Altın değerinde bir tavsiyem var; yemeği siz yapiyorsanız mutfağı eşiniz toplasın; mutfağı toplayan siz olacaksanız yemeği eşiniz yapsın. 3 yıldır evliyim bizde sistem budur. Hatta ben yemeği pişirirken eşim sofrayı kurar, bitince o bulaşıkları halleder ben de sağı solu toplarım. Birlikte yapınca bu dediklerim yarım saat bile sürmüyor ve vaktimiz de enerjimiz de bize kalıyor. Eşinizden destek alın mutlaka.

Temizlik konusunda da yine iş bölümüne gidin. Haftada 1 gün mutlaka genel temizlik yapın. Her şeyi aynı anda yapamıyorsanız bir gün mutfağı bir gün banyoyu diğer gün silme süpürme işlerini yaparsınız.
Evinizdeki fazla gereksiz eşyalardan kurtulun mutlaka. Eşyalar inanılmaz yük oluyor. Ben genelde tezgah, tv sehpası, yemek masası gibi şeylerin üstünü olabildiğince sade-boş tutuyorum ve temizlik yaparken boşaltıp tekrar dizmek yerine direkt tozunu alıp bitiriyorum. Ayda 1 mutlaka ufak tefek mutfak banyo eşyası elden geçiririm kırık kullanılmayan bozuk şeyleri elden çıkarırım.

Bendeee öyleyim l her önüme cikan nasil bu kadar temiz hergn bu kadar temizligi gercketen yapiyorlar mi cocuklari. Hiç dagitmiyor muuvs vs

Bendeee öyleyim l her önüme cikan nasil bu kadar temiz hergn bu kadar temizligi gercketen yapiyorlar mi cocuklari. Hiç dagitmiyor muuvs vs svs.
yapanlar var titizlik hastasi diyorum bi bayan arkadasimin eltisi olur kesinlikle 3 cocuklari var lavabodan su alamazlar cünkü su damlayabilir kesinlikle halinin üzerinde dolanamazlar vs yoksa o gün cok siddetli sekilde evde tartisma sebebi oluyor ve ayni bayan hergün merdiven ve ordaki camida silen evinde her gün cam kapi silen asla misafir kabul etmeyen bi bayan bunlar bukadr duyduklarim

ev hanımı değilim yemek yapmayı da çok sevmiyorum bir de işim yoğun...
benim için mutfakta geçirilen süre vakit kaybı gibidir, hayatımda 5 dakika, başka bir şey yapmadan dikelip çorba karıştırmışlığım yoktur.
soğanı bolca doğrarım kavururum, o olana kadar buzdolabından sebzeleri çıkarır yıkarım..diğer malzemeleri temizler ayıklarım 2. bir yemeği koyar (bunları hepsi olurken video açarım telefon ederim birilerine, uzun konuşacaksam aradan çıkarırım, su sipariş ederim illa birşeyler yaparım) salata malzemesini ayarlar meyveleri, yeşillikleri filan suya koyar, 3. yemeği de ocağa atar, hepsinin altını kısar bulaşığı yıkar, süpürge tutarım. çaydanlığı kahve makinesini temizler, tezgahı siler, eviyeye temizlik fısfısı sıkar, mutfaktan öyle çıkarım. genelde de 3-4 çeşit yemeği aynı anda yaparım. çünkü tek çeşit yapmakla 3 çeşit yapmak arasında hazırlık süresi 15-20 dakika oynuyor pişme süresi hepsi aynı anda piştiği için bir şey değişmiyor...her gün yemek yapınca mutfak daha fazla dağılıyor.

misal kahvaltılıkları da minik cam saklama kabına doğrayıp 1er 2şer günlük porsiyonluyorum. her gün 8 çeşit kahvaltılık çıkartıp geri kaldırmıyorum. yemek yaparken buzdolabında ne var ne yok çıkartırım hemen hemen hepsini böyle temizler ayıklar porsiyonlar, öyle kaldırırım.

bir de "nasılsa büyük temizlik yapacam" diye bir olayım yok benim. misal nadiren de olsa kızartma yaparım (sağlıklı değil çünkü) onu kızarana kadar beklemek arada çevirmek gerekiyor kısık ateşe atıp bırakıp gidemiyorsun... o sürede dolap kapaklarını silerim veya buzdolabını temizlerim...büyük iş yapcam diye bekletmem.

Cocuktwn sonra normal tabiki. Evde gözünüze kalabalik ne varsa atin satin. Kurutucu alin camasir derdiniz olmasin.maddi imkan varsa arada kadin tutun.sizde insansiniz tabiki yoruluyorsuniz.esiniz yardim etmiyorsa para versin kadin tutun .ben her zaman az esya taraftarıyım tv üniteleri fazla fazla alinam esyalar biblo vs cicek gözünüzu yorar mutfak masasi en kuck ebatlardan olmali.bi ara bosanmadan once yemek masami kaldiracaktim o kadar gozume batti. evimde cok sadedir halbuki. göz yorgunlugi varsa kaldirin .mutfak tezgahında lazim olmayan seyleri kaldirin mutfak tezgahı bos dursun.su kiler dolaplari var trndyolda ebat ebat yeriniz varda mutfağa alin orayi toparlayin ilk tost makinesi kettle ivir zivir kalksın onada useniyorsaniz kadin tutun o kaldirsin fazla giysi varda onlarida verin birilerine dolapta aklima gelenler bunlar

masaAllah ne güzel organize yapmissin kendini sanki is kendiligine tikir tikir isliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…