Ev/Taşınma Derdi - Ankara

Emekte kiralar çok uçuk. 2.500 den başlıyor resmen benim beğendiklerim 😳

Çok mu uzak yani? 🙄
Uzak. Sadece okula yakınlık olarak değil şehir merkezi ve yaşam alanlarına uzaklığına da bakıyorum ben. Sonuçta dersler dışında da bir sosyal hayatınız olacak. Merkezi yerlere yakın olmanız avantaj olur zira arabanız da yokmuş. Yaşamkent zorlar bence. Emek Bahçelievler çok merkezi yerler ondan pahalıdır. Eryaman da uzak geliyor bana mesela, oturmam orda bedava verseler ama kimisi de bayılıyor. Tercih meselesi. Tek üniversiteye yakın olsun yeter derseniz oralar da olur. 100. Yıla da bakın mutlaka. Aradığınız gibi ev çoktur oralarda.

Uzak. Sadece okula yakınlık olarak değil şehir merkezi ve yaşam alanlarına uzaklığına da bakıyorum ben. Sonuçta dersler dışında da bir sosyal hayatınız olacak. Merkezi yerlere yakın olmanız avantaj olur zira arabanız da yokmuş. Yaşamkent zorlar bence. Emek Bahçelievler çok merkezi yerler ondan pahalıdır. Eryaman da uzak geliyor bana mesela, oturmam orda bedava verseler ama kimisi de bayılıyor. Tercih meselesi. Tek üniversiteye yakın olsun yeter derseniz oralar da olur. 100. Yıla da bakın mutlaka. Aradığınız gibi ev çoktur oralarda.
Yol parası hesabı yapmalıyım galiba ona göre arttırabilirim aklımdaki kirayı 🙄

ben eryamanı çok seviyorum mesela çünkü sakin, ankaranın içi çok sıkışık geliyor bana. eryamanda yollar geniş evde bitişik bitişik değil vs. ama çocuklu aileler ve emekli yaşlılar için falan uygun sanki

konunuzu görünce giriş yapayım dedim.
ben cevizlidere de oturuyorum. işyerim balgatta. burada evler eski ve pahalı yada yeni ve fiyatı uçuk.
kiralarken dolmuş güzergahına da dikkat edin. mesela sokullu dikmen den ev kiralarsanız iki dolmuş yapmanız gerekecektir. önce kızılaya sonra odtüye. bu da en kötü 30-40 dakikanızın dolmuşta geçmesi demek.
ben cevizlidereden sokullu ya gitmek için (söylediğim yer aslında çok yakın yerler) ya 25 dakika kadar yürüyorum (heryer yokuş malum burda) ya taksiye biniyorum ya da 2 dolmuş yapıyorum düşünün..

Herkese merhaba

Yüksek lisans için Ankara’ya taşınacağım yalnız hangi semt neresi nerede hiçbir fikrim yok.
İnternetten “Odtü’ye yakın ev” diye arattığımda “her yer yakın, ulaşım kolay” yazılmış.

Ama çok bir detay yok ve yarım saat toplu taşıma benim için uzun bir olay.
Sadece sınav için gittim geldim, semt önerilerinizi yaparken hangi ilçeye bağlı olduğunu da söylerseniz sevinirim.

1500 tl civarı kira+eşya şeklinde eli yüzü düzgün, yalnız yaşarken sıkıntı görmeyeceğim, odtüye yakın yer bulmam mümkün müdür? Yoksa piyasadan hiç mi haberim yok? 🙄

Ev bulamayacağım diye strese girdim. Daha bunun yanında bir sürü koşturmacam var, kafamı rahatlatmak istiyorum bir an önce.

Şimdiden teşekkür ederim gelen cevaplara.
Canim orda toki konutları var fiyatları 400 450 benim arkadasım yeni ev tuttu ordan bak istersen.. Çankaya üniversitesi arkasındaki tokiler hem esot ta geçiyor önünden

Herkese merhaba

Yüksek lisans için Ankara’ya taşınacağım yalnız hangi semt neresi nerede hiçbir fikrim yok.
İnternetten “Odtü’ye yakın ev” diye arattığımda “her yer yakın, ulaşım kolay” yazılmış.

Ama çok bir detay yok ve yarım saat toplu taşıma benim için uzun bir olay.
Sadece sınav için gittim geldim, semt önerilerinizi yaparken hangi ilçeye bağlı olduğunu da söylerseniz sevinirim.

1500 tl civarı kira+eşya şeklinde eli yüzü düzgün, yalnız yaşarken sıkıntı görmeyeceğim, odtüye yakın yer bulmam mümkün müdür? Yoksa piyasadan hiç mi haberim yok? 🙄

Ev bulamayacağım diye strese girdim. Daha bunun yanında bir sürü koşturmacam var, kafamı rahatlatmak istiyorum bir an önce.

Şimdiden teşekkür ederim gelen cevaplara.
Odtu cok yakin bana. Semt olarak 100. Yil. Balgat bunlar Cankaya ilcesine bagli.

Canım Ankara da en iyi odtuye yakın tutabilcegin yer Ümitköy, çay yolu korudur. Arkadaşım daha yeni ev tuttu korusun 1500 tl kirası.Ortalama bu fiyata gidiyor zaten
Israr edince kirada indirimde yapıyorlar . Eryaman olabilir yakın sayılır. Eryamanda daha uygun kiralar. Eğer eski binada oturmak istersen.

X