• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev tadilatı

pinkyellow

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
91
0
86
İstanbul
Merhaba,arkadaşlar sizin degerli fikirlerinize ihtiyacım var.Konu şu ki şu anda oturduğumuz ev güzel bir semtte ama kiradayız.Eşim Kayınpedere ait kenar semtlerden birinde bulunan 80 m2 bir eve taşınıp içini yeniden yaptırararak oturmamızı teklif ediyor ben çok kararsızım.Evde komple tadilat olacak ne dersiniz siz olsanız ne yapardınız?birde tadilata karar verirsek küçük bir evde yaşam alanlarını güzelleştirecek detayları paylaşırmısınız.Örneğin mutfak duvarını kırıp salonlamı birleştirmek yoksa oturma odasıylamı birleştirmek daha mantıklı.şimdiden çok teşekürler

bence tadilata harcanacak parayı 80 binin üzerine ekleyip temiz bir ev bulabilirsiniz

teşekür ederim cevabınız için ama bizim 80 binimiz yok evde kayınpederin.

PARDONNN ben 80m2 yi 80 bin die algılamışım
benin evim de mutfak ve küçük oda birleştirilmiş ben memnunum
salonla birleştirilmeis de güzel olur ama dezavantajı var yemek kokusu ve bisafir geldiğinde zorlanırsınız tezgahta bir bardak bile bıraksanız dağınık görünür salonunuz

bizde aynı durumdayız canımeşimin abisinin evinde oturuyoruz bence kira vermekten iidir eşin yaptırayım diyopmuş hiç düşünme git ve para biriktirmeye çalış yapılınca güzel olur bence salonla deil oturma odasıyla birleştirmak daha iyi birde merak ettim semt neresi

bizde aynı durumdayız canımeşimin abisinin evinde oturuyoruz bence kira vermekten iidir eşin yaptırayım diyopmuş hiç düşünme git ve para biriktirmeye çalış yapılınca güzel olur bence salonla deil oturma odasıyla birleştirmak daha iyi birde merak ettim semt neresi

teşekürler haklısın galiba canım kira vermekten iyidir.

Aynı benzer durumdayız bizde şu an bir ev aldık kabada daha ince işlerini bitirip geçeceğiz ama nasıl yapacağız bilmiyorum.Ben açık mutfağı sevmiyorum açıkcası Ben şu an koçtaşdaki mutfaklara bakıyorum bana uygun geldi ama kullanışlımı bilmiyorum

Aynı benzer durumdayız bizde şu an bir ev aldık kabada daha ince işlerini bitirip geçeceğiz ama nasıl yapacağız bilmiyorum.Ben açık mutfağı sevmiyorum açıkcası Ben şu an koçtaşdaki mutfaklara bakıyorum bana uygun geldi ama kullanışlımı bilmiyorum

öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun canım.Bende sevmiyorum açık mutfakları ama yapacak bişey yok.Sanırım oturma odasıyla birleştireceğiz.

Kızlar taşınmaga karar verdik ama neler yapılabileceği nelere dikkat edilebileceği konusunda sizin fikirlerinizi bekliyorum.Off çok küçük bir ev olacak.

Tadilatla mucizeler yaratılabildiğine defalarca şahit oldum. Bence hiç korkmayın ve başlayın. Bu konuda bir iç mimardan yardım alabiliyorsanız lütfen alın. Çok güzel fikirler verebilirler size.
Odaları birleştirebilirsiniz veya odalar arasındaki duvarları yıkıp çift taraflı dolaplar yaptırabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.

kullanışlı hale getirirseniz 80 m2 çokta küçük ev olmaz..
ev 2+1 dir sanırım ? öylemi ona göre oturma odasıyla mutfağın birleşimine cevap vermek istiyorum..
çocuğunuz yok sanırım olması hakkında planlarınız var mı?
bunları göz önüne almanız gerek tadilattan önce..

her şeyden önce evin planını, odaların düzenini dizilişini büyüklüğünü görmeden yorum yapmak zor. mutfakta balkon varsa içeriye ekleyebilirsiniz. ya da mutfağıma masa sığmayacak kadar küçük diyorsanız salonla birleştiği duvara ahşap ya da dekoratif camlı sürgülü kapı yapıp masayı salon tarafına koyabilirsiniz. hem böylece sürgülü kapıyla misafir geldiğinde mutfağınız dağınıksa bunu kamufle edebilir ya da açarak ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. gene de sağlıklı bir yorum yapabilmek için evin oda düzenini görmek gerek.

yaa canım 80 m çok küçük deil bir kere sadece ben sana çok eşya doldurma derim eğer mevcut kullanmayıpta belki bir gün lazım olur diye beklettiğin şeyler varsa elden çıkar kapı üstleri yatak başları atıl alanlardır buralara dolap yaptır salonu gümüşlük konsol doldurma ne biliyim ezbere bu kadar öneri oluyo ama keşke resim eklesen

haa aklıma bişey daha geldi gaysan mobilya diye yaz arattır orada sadece küçük evler için üretilmiş mobilyalar dolap masa aklına gelecek her türlü fonksiyonel ama yer kaplamayan eşya var sanırım yeride maskoda mesela yataklar baza olursa altını doldurursun komidin yerine minyatür raflar var balkona dolapğ yapabilirsin hiç canını sıkma yeterki akıllıca yerlaştir

ya yazdıklarım neden silindi anlamadım.Neyse hepinize tekrar teşekürler arkadaşlar.Evin durumu kabataslak girişten sonra sağ tarafta yatakodası karşısında banyo onun bitişiğinde oturma odası yatak odasının yanında yani sağda salon,hol kısa karşıda yani oturma odası ve salon arasında mutfak var oturma odası va mutfaktan aynı balkona çıkılıyor.Bu arada çocuk yok fikirlerinizi bekliyorum

kaç kişilik bi ailesiniz? 80 m2 çokta küçük değil.eşyalarınız çokmu?

kaç kişilik bi ailesiniz? 80 m2 çokta küçük değil.eşyalarınız çokmu?

2 kişiyiz canım ama eşyalarımız çok fazla şu andaki evimizde çocuk odası boş olduğu için orayı ardiye gibide kullanıyorduk.Birde salon mobilyalarımız lüx ve büyük tv üniteside var yeni salona zar zor sığar herhalde sadece koltuklarımı değiştirebilirim

kullanışlı hale getirirseniz 80 m2 çokta küçük ev olmaz..
ev 2+1 dir sanırım ? öylemi ona göre oturma odasıyla mutfağın birleşimine cevap vermek istiyorum..
çocuğunuz yok sanırım olması hakkında planlarınız var mı?
bunları göz önüne almanız gerek tadilattan önce..

çocuk yok canım evde 2+1,oturma odasından ve mutfaktan aynı balkona çıkılıyor.

Back
X