Ev satışı

lion mother

Rabbi temmim bi'l-hayr .
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
1.952
2.415
133
Kizlar bizim ev satıldı yarın satış işlemleri yapılacak. Az öncede alacaklar aradı biz bankadan parayı çektik felan diye. Benim aklımada neden bankadan hesaptan atmiyorda elden veriyor geldi. Noterde satış verilirken para alınacak bu durumda. Ya paralar sahteyse diye düşünmeye başladım. Böyle birşey olabilrmi. Nasıl anlayabiliriz fikri olan varmi

Notere gitmeden önce bankaya gidip parayı hem saydirmis hem de kontrol ettirmiş olursunuz. Onlar da haklı sonuçta noterde önce parayı alıp sonra satış işlemi gerceklestireceksiniz. Size soracaklar parayı aldınız mı diye

Biz satış ya da alış yaparken elden almadık hiç. Bence banka hesabınıza atılmasını isteyin. Emlakçı varsa arada ona da danışın derim. Köklü bir firma mı bunlar da önemli. Size gerçek para verip yolda da soyabilirler. Her ihtimali düşünmek şart artık..
Emlakçı var arada oda yok olmaz öyle şey diyor 🤷🏻‍♀️ eşimde tamam deDi bikere . Satış yapılan yerde varmıdır ki anlayabileceğimiz yada bankadan birini felan goturebilirmiyizki hiç bilmiyorum bu konulari

Notere gitmeden önce bankaya gidip parayı hem saydirmis hem de kontrol ettirmiş olursunuz. Onlar da haklı sonuçta noterde önce parayı alıp sonra satış işlemi gerceklestireceksiniz. Size soracaklar parayı aldınız mı diye
Olabilir aslinda degilmi ordaki en yakın bankada saydırmak mantıklı

tapu takas sistemine bakın. devletin güvencesi var ve sadece 70 tl. hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
kim o kadar nakiti çeker de elden verir?
hiç riske girmeyin. sizin için en güvenilir yöntem bu.

Siteye giremiyorum. Kesinlikle yani bende şaşırdım emlakçı da olmaz öyle şey felan diyo niye olamayacksa🤷🏻‍♀️ nasıl oluyor bu tapu takas

Tapu değeri ile satış bedeli aynı değilse satış bedelinin tamamını bankadan yatırmazlar.

Örneğin tapuda evi 200.000 tlye satmış görünürsünüz ama gerçekte 450.000e satmışsınızdır. Bu durumda tapuda görünen tutarı bankadan yatırırlar, üstünü elden verirler.

Eğer durum buysa genelde süreç böyle yürüyor. Ama tabii ki sahte para vs ihtimali olmaz diyemem.

Siteye giremiyorum. Kesinlikle yani bende şaşırdım emlakçı da olmaz öyle şey felan diyo niye olamayacksa🤷🏻‍♀️ nasıl oluyor bu tapu takas

alıcı parayı tapu takas sisteminin banka hesabına gönderiyor, satış işlemi gerçekleşince de sistem parayı satıcıya aktarıyor. basit şekliyle böyle.

Tapu değeri ile satış bedeli aynı değilse satış bedelinin tamamını bankadan yatırmazlar.

Örneğin tapuda evi 200.000 tlye satmış görünürsünüz ama gerçekte 450.000e satmışsınızdır. Bu durumda tapuda görünen tutarı bankadan yatırırlar, üstünü elden verirler.

Eğer durum buysa genelde süreç böyle yürüyor. Ama tabii ki sahte para vs ihtimali olmaz diyemem.
onu elden vermek zorunda değiller ki aslında o tutarı da başka hesaptan gönderebilirler. kim 250.000 tl nakit çeker, kim onu yanında taşır?

Kredi başvurusu değil ama peşin parayla ödüyorlar

onu elden vermek zorunda değiller ki aslında o tutarı da başka hesaptan gönderebilirler. kim 250.000 tl nakit çeker, kim onu yanında taşır?
Zorunda değiller tabii ama olası bir durumda hesaptan çıkan/hesaba giren paranın izi sürülebilir diye genelde elden ödemek tercih ediliyor.

Kredi başvurusu değil ama peşin parayla ödüyorlar
Krediyle alakası yok. Alım satım işlemlerinin vergisi tapu değerine göre hesaplanır. O nedenle tapu değeri ne kadar düşük görünürse o kadar az vergi ödenir.

Ayrıca ileride tekrar satarlarsa sizden aldıklarından düşük gösteremezler, onu da istemezler.

riskli yani. hem devletten çalıyorsun hem kendini riske atıyorsun.
Tapu harcı alıcı ve satıcı için %2'den toplam %4.
200.000 gösterdiklerinde 4.000 tl ödeyecekken 400.000 gösterirlerse 8.000 tl öderler kişi başı. Bazı durumlarda anlaşmaya bağlı olarak iki tarafın harcını da alıcı ödüyor üstelik.

Tapu harcı, emlak vergisi, değer artış vergisi vs nedenlerle genelde evin gerçek değeri üzerinden yapılmıyor satış işlemi. Belediyenin verdiği rayiç bedel üzerinden gösteriliyor.

alıcı parayı tapu takas sisteminin banka hesabına gönderiyor, satış işlemi gerçekleşince de sistem parayı satıcıya aktarıyor. basit şekliyle böyle.
Nerden yapacağız bunu bankadanmi. Birde onayı veren kim oluyor bu durumda yani satış verildiğini bilen

Krediyle alakası yok. Alım satım işlemlerinin vergisi tapu değerine göre hesaplanır. O nedenle tapu değeri ne kadar düşük görünürse o kadar az vergi ödenir.

Ayrıca ileride tekrar satarlarsa sizden aldıklarından düşük gösteremezler, onu da istemezler.
Bunu bilselerdi soylerlerdi diye düşünüyorum bu yüzden böyle yapıyoruz diye

Back
X