• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibimden bıktım.

inciava

herşeyimsin kuzum...
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2011
351
30
98
40
4 gün önce Digiturk ümüz bozuldu. Servis çağırdık. Teknik servis gelince eşim adamı çatıya çıkardı. Önce ev sahibine söyledi.
Neyse fırtınadan dolayı tekrar bozuldu. Yine çağırdık. Bugün adam geldi. Benimde ufak bebeğim var. Adam ben yerini biliyorum sizin gelmenize gerek yok yok ben bakarım dedi. Tamam dedim.
Adamda ev sahibine haber vermeden çatıya çıkmış. yukardan bir ses duydum. ev sahibinin eşi kim var orda diye bağırıyor. 2 dakika sonra kapı güm güm vuruldu. Kayınvalidem de misafirliğe gelmişti. Kapıyı o açtı. Kadın bağıra bağıra birşeyler diyor. Kayınvalidem beni çağırdı. Kadın bana bağıra bağıra o adam ne arıyor orda hırsız sandım. Sizmi aldınız onu diyor. Bende adam haber vermedi mi size dedim. vermedi tabi dedi. Bağıra bağıra yukarı çıktı. Neyse 2 dakika geçti. Kadın yukardan bağırıyor. 50 kere dedim. Kapıyı kimseye açmayın diye. Allah aşkına sonuçta dilenci değil satıcı değil. Digiturkümü tamire gelmiş. Tamam adamın yada benim haber etmememiz bir anlık dalgınlığımıza geldi. Ben adam söyler diye söylemedim. Hadi bunda bizim kusurumuz var diyelim. Kadının bağıra bağıra gelip bana bağırarak bu şekil söylemesi doğrumu? yada yukardan 50 kere dedim kapıyı kimseye açmayın demesi. Sonuçta girişte ben oturuyorum diye her gelen geçene benmi bakmak zorundayım. Postacı gelir kargo gelir arkasından ev sahibi sen mi açtın kapıyı der. E kadın postalarımızıda mı almayalım. Kargomuzu da almayalım. Oğlu gelir benim zile basar, temizlikçisi gelir benim zile basar, elektrikçisi, sucusu, doğalgazcısı gelir benim zile basar. Birde anlaşmışlar gibi tam çocuğu yatırırım güç bela zırrrrr zil çalar. Hadi en baştan çocuğu güç bela tekrar yatır.
Halı silkelerim ki silkelemeden aşağıdakinin çamaşırı varmı, camı açıkmı hep bakarım. Sanki ben salağım yukardan bağırır ya alttakinin camı açık çamaşırı varsa diye. Hay sabır.
Elektrik, su faturam gelir. alırlar 1 gün sonra verirler. Neymiş değerlendirme yapıyormuş. Neyi değerlendiriyorsa. Eve geçerkende bakalım çokmu gelcek azmı faturanız demişt. Bende çok da gelse az da gelse biz ödeyeceğiz demiştim.
Kapının önüne ayakkabı çıkarmayın, kötü gözüküyor dedi en baştan. Yukarı bir çıktım. Kendi ayakkabıları en yukarı kadar sıralanmış.
Merdiven silen kadın geliyor. Neymiş kadın yukarı çıkmaya üşeniyormuş o gelince bir kova su verecekmişim. Dedim bende benim ufak çocuğum var suyla uğraşamam. Hem dünya para veriyorum kadına üstüne malzemelerini alıyorum birde o üşenmesin diye suyunu veremem dedim.
Yarın bir gün ya kendi yada eşi gelir. Bu olay için. O zaman söylerlerse yine, tamam haber etmemesinde adamın orda haklısınız ama kapıma gelip misafirimin yanında bana bas bas bağırarak bağırmanız ve buda yetmezmiş gibi yukardan bağırarak söylenmeniz doğru değil. Kiracıyım diye size böyle bir hak vermiyor diyeceğim.
Karşı komşum var arkadaşım ona anlattım. dedi ki o 2 gün sonra gelir özür diler dedi. Evinde ki bütün eşyaları sıfırlamış çok masrafa girmiş sinirleri bozuk oda sana patlamıştır sen o gelene kadar sesini çıkarma gelince söylersin dedi. Ben stres topumuyum. Zaten bu bir değil iki değil. Bize biri gelir kapıya yukardan hayırdır kim o diye seslenir. Sanki bize gelenler evlerini çalıp gidecekler.
Bundan sonrada ne yüzüne gülerim nede merhaba dışında konuşurum. Evi var ve ben onun evinde oturuyorum diye bana üstünlük taslayamaz. Sanki beleşe oturuyorum. Dünya kadar para ödüyorum. İnsanlık ölmüş valla. Güzelcene uyarmak varken bağırmak niye.
Aradan kaç saat geçti halen aklımdan çıkmıyor yaptıkları.

Ah canım allah sabır versin,inşallah kendievininz olur birgün,ama dediğin gibi dünya para ödüyorsunuz sonuçta kirazcısınız diye sizi sindirmeye kimsenin hakkı yok,ama genelde böyle aile apartmanlarında olur bu durumlar.imkanınız varsa taşının derim bu kadın hep böyle devam eder bence. taşınırsanızda evsahibinin olmadığı 1 yer bakın yani evsahibi aynı binada olmasın. takma kafana diyicem ama ben olsam bende takarım,imkanın varsa taşın..

ne zannediyor bazı insanlar kendilerini ben anlamıyorum.
sanki evinde sevabına oturtuyor kibirli yaratık
hiçbir laf söylemeye hakkı yok.gürültü olur patırtı olur insanca uyarırsın eyvallah.
ama sınırlarını asmıs o artık,size gelen gidenden ona ne,isterseniz 24 saat içinde 198 tane misafir agırlarsınız kimi baglar.
sinir oldum.

ne zannediyor bazı insanlar kendilerini ben anlamıyorum.
sanki evinde sevabına oturtuyor kibirli yaratık
hiçbir laf söylemeye hakkı yok.gürültü olur patırtı olur insanca uyarırsın eyvallah.
ama sınırlarını asmıs o artık,size gelen gidenden ona ne,isterseniz 24 saat içinde 198 tane misafir agırlarsınız kimi baglar.
sinir oldum.

bizim ev sahipleri hem bizi seviyordu hemde tırsıyordu benimkinin kafası bozuldumu ertesigün evi taşıyor biz yer yıl taşınırız
en uzun oturduğumuz ev 6 yıl bakırköyde oturmuştuk onun dışında her yıl taşındık

Sizin bu anlattıklarınızın bi çoğunu bizim komşularımızda yapar
Ama hemen hemen herkesin kendi evi binada,evi var diye üstünlük taslıyo lafı saçma olmuş kusura bakmayın
Ayrıca ev sahibinin bir evi olur,bütün evler kiracılarındır şeklinde bir laf vardır
Bu kadar bıktıysanız başka bi eve çıkmayı düşünmez misiniz ?
Postacı,elektrikçiye gelincede ya en üst zile yada en alt zile basarlar bunuda üstünüze alınmayın bence,sıkıntı yapmayın
Silici bayan geldiğinde bizim binada her kattan sırayla su alınır
Böyle bi düzen sağlamanız mümkün değil mi ?

bizim ev sahipleri hem bizi seviyordu hemde tırsıyordu benimkinin kafası bozuldumu ertesigün evi taşıyor biz yer yıl taşınırız
en uzun oturduğumuz ev 6 yıl bakırköyde oturmuştuk onun dışında her yıl taşındık

hemde bakırköyde ev sahibimiz aynı apartmandaydı çok memnunduk onlarda çok memnundu bizden

Kendı paranızla rezıl oluyorsunuz..
Ne zamandır orada oturuyorsunuz ?
Yenı bır eve tasınma olasılıgınız var mı ?

ne biçim insanlar var ya..anlamadım gitti vallahi..
bir daha görüştüğünüz de söyle vallahi.. bilsin hatasını..
kimsenin sana bağırmaya,yormaya hakkı yok..!

Zaten buraya da yeni taşındık. Daha taşınalı 8 ay oldu herhalde.
Taşınmadan önce sağdan soldan dediler geçimsizler ona göre dediler. Evi beğendiğimden idare ederiz dedim.
Sırf laf söz etmesinler diye kirayı bile 3-4 gün önceden yatırıyorum.

Üst katta 3 yaşında çocuğu olan bir aile var. Gecenin 11 ine kadar tak tak koşar arabası var sürer bağırırı çağırır, onlara tek bir laf etmez. Kadın beni görünce ses geliyordur ama çocuk daha idare et diyor. Benimde ufak çocuğum var diye ses etmiyorum. Ama gece 11 de de çocuğun tam uyku zamanı tam odanın üstüne pat pat ses.
Zaten eşim işi gereği devamlı başka şehirlere gidiyor. bende annemlerde kalıyorum. Bildikleri halde beni ne zaman evde görse yukardakiler çalışıyor, bizde gezöeye gidiyoruz kapıyı kimseye açma demesi yokmu. bende dedim ama benim ufak çocuğum var, geleni gideni takip edemem dedim.
Biri çöp zamanı çöp atar çöp konulacak yere. Mahallede bir sürü bebek var. Çöpten bebek bezi çıkıyor diye zile basar senmi attın der. Ya sabırrr.
Eve taşınırken bir de kontrata evden çıkarken boyalı teslim edilecek diye yazmış. Bizde güvendiğimizden bakmamıştık. Sonradan gördük. Evi bize boyalı badanalı vermediler ki böyle bir madde yazmış. Eşime dedim git söyle ne söyleyecem. Ben girerken boyamı yaptım. Çıkarken niye yapayım. Boyalımı aldım ki dedi. Yani kiracıyı nerden sömüreyim diye bakıyor.

ev sahibiyle aynı binada oturulmuyor mutlaka uyusluk yapıyorlar kiracıda diken ustune oluyor evl onların diye kiracıları onların kulu kolesi sanki

Son düzenleme:
Sizin bu anlattıklarınızın bi çoğunu bizim komşularımızda yapar
Ama hemen hemen herkesin kendi evi binada,evi var diye üstünlük taslıyo lafı saçma olmuş kusura bakmayın
Ayrıca ev sahibinin bir evi olur,bütün evler kiracılarındır şeklinde bir laf vardır
Bu kadar bıktıysanız başka bi eve çıkmayı düşünmez misiniz ?
Postacı,elektrikçiye gelincede ya en üst zile yada en alt zile basarlar bunuda üstünüze alınmayın bence,sıkıntı yapmayın
Silici bayan geldiğinde bizim binada her kattan sırayla su alınır
Böyle bi düzen sağlamanız mümkün değil mi ?

Zaten 1 seneye kadar ev alacaz. Ufak çocukla ev taşımak cidden zor.
Bizim ev sahibi elektrikçi ve sucuyla anlaşmış. Faturaları bana ver diye. Onlarda gelir faturaları bize vermez ev ashibine verir. Bende bir gün dayanamadım sucuya madem faturayı bana vermeyeceksin zile neden basıyorsun dedim. Abi öyle dedi demez mi?Uyarmış adam faturaları bana getir direk demiş.
Silen kadında sırf benden su alıyordu. Diğerleri vermiyordu. Bende silen kadına dedim. Benim zile basma çocuk yatıyor her defasında uyandırıyorsun dedim. 1 aydır almıyor. Baktım ev sahibi kadın bir gün önceden 2 şişe su indirip koyuyor kapının önüne.
Bizim ev ahibine göre düzen var. Herşeyi 1.katta ki halledecek.

ev sahıbının hıc bır sekıl de boyle bır hakkı yok .
ona sız hesap vermek zorun da degılsınız .
evınıze gıren cıkandan onane .ne sacma ınsanlar var ya.
habıre bagırıp duran bır ınsan .hem de bu ınsan kım
dıs kapının dıs mandalı .ne aılen ne sulalen .
evın de oturuyorsan da bedavaya oturmuyorsun .
hıc bır sekıl de boyle tavız verme .

ne yap biliyor musun dış kapıdaki senin zilini şöyle bi süreliğne iptal et!gerçekten bak..ne oöyle ya her gelen artı kendi oğlu bile senin ziline basıyor!!!yok muymuş kendi zilleri!hatta kapındaki zili de iptal edebilirsin sorarsa bebeğim uyanıyor zil sesine gelen giden de bizim zili çalıyor eşim böyle istedi de çık işin içinden ..uykuları düzene girince tekrar devreye sokar zili de!
muhatap olmamaya çalış faturanızı alıp 1 gün saklasa ne olcak boşver.....vermezse hiç o zman de..."eşim kızıyor fatura aynı günde elimde olmuyor hemen ödeyemiyorum"diyor de mesela..öyle şeylerde topu eşine at..
evet kendi evi diye yönetmeye çalışan ev sahipleri vardır bilirim pabuç bırakmamak lazım !evinse evin!kimse babasının hayrına oturmuyor..şuan hamileyim 23 günüm kaldı bu hamileleiğim gerçekten zor geçti ilki rahattı..uykkum da ağır üstelik kulaklarım sorunlu ilaç kullanamıyorum bazen duymadığım da oluyor...hani bunu das kaç defa söyledim sorunlu işitmem diye..bazen çocukların nette ödev için yollar bana .musait olamıyorum evim çok dağınık oluyor abartmıyorum hakikaten utanıyorum açmaya kapıyı açmıyorum bazen..ya da ağrım oluyor bacağımı uzatıp yatatarak dinlenemek iyi geliyor uyumasam bile yine açmak istemiyorum kapıyı....zira ev sahibinin oğlu 14 yaşıında yanında uzananam..hayır ödevi yapıyor faceye girenbilir miyim diyor orada oyalanıyor gitmesi için otururmak zorundayım yatamıyorum kanepede...
geçen gelmiş bi komşu gerçekten duymamaışım ama ...diyorum ya kulaklarımda problem var die..bana ertesi gün hesap soruyor "sen kapıyı açmadın!"
"ya dedim sen herzaman bunu yapıyorsun duymadığımı söylüyorum ama sen açmadın kapıyı diyorsun"dedim..hayır açmak zorunda mıyım açmam açmam bir de..duşta olabilirm keyfim yerinde olmaz kimseyi görmek istemem..wc den abartısız 25 dk da çıkıyorum rahatsızım...ay küsen küssün darılan darılsın "açmıyor "desin..bir deisteyerek açmam kime ne!
sen de bundan sonra sana iki de bi laf söylemesine fırsat verme;kötü de olma sonuçta hani komşu olduğun için derler ya komşu komşunun külüne muhtaçtır!
işin düşer bebeğin var bişi olur mazallah ...danışman gereken bişi olur..kötü de olma ama araya resmiyet koy ezmeye çalışırsa güzellikle ezdirme kendini..topu çoğu kez eşine at eşim öyle istiyor de geç..

Başka ev yok gibi mecburmuşsunuz gibi yüz vermişsiniz.
Faturayı saklayıp değerlendirmek demek ya,o gün çıkmayakarar vermiştim ben.
Böyle mallık olur mu fatura benim ödeyecek olan benim alıp neyini değerlendiriyorsun.
30 ira gelse sana ne 300 lira gelse sana ne!
Neden başka ev yokmuş gibi böyle kendinizi ezdiriyorsunuz ki?
Bence haddini çoktan aşmış,,,
Komşuluğusevmiyorum diye garipsiyorlar beni site en iyisi.
Müstakil apartmanlarda oturmak çok zor.

ne sinir bozucu bi kadınmış.bende kiracıyım ve 1. kattayım bende.ama benim ev sahibim çok iyidir.yaşlı insanlar bizi evlatları gibi görürler.benimde annem babam uzakta bende onları ana baba gibi.biz eve girdiğimizden beri evi neredeyse baştan yarattık ne değişiklik istediysek yaptık.pencereler yerler mutfak banyo ev sıfır daire oldu.ama hepsinide kiradan düştük.(eşim kendi yaptı mesleği)hiç demediki bunu neden yaptınız yada yapmayın die.biz sadece bu kadar tuttu deriz ses etmezler.9 yıldır burdayım daha şurda toplasan 1 sene kira verdim ellerine.gerisi hep ev tadilatı.benim 4. katımada kalabalık bi aile taşındı.onlara gelenin gidenin haddi hesabı yok.ama bizim ev sahibimiz gelene gidene ses etmez.ama bunlar başka bi tür.benimde 9 aylık oğlum var.yukarı bi kere basarlar açılmassa benim zile.bakarım kimo benim die bi ses sonrada hiç ses etmeden yukarı çıkarlar.bir oldu iki, oldu benim şarteller attı.bigün birini fena paraladım.ya kapıda bekliyom hiç bi özür bişe demeden yüzüme baka baka çıkıyolar.dedim bakarmısın kimsiniz siz nereye böle yukarı çıkıyoz.neden zilime bastınız madem bide kimo diince aç aça dio.yukardan açmadılarda ondan bastım dedi.ozaman girmeyecesin açmadılarsa yoklar demekki hem zile basıp açtırıyosun emir veriri gibi aç aç diosun yüzüme baka bakada gidiyosun.ben sizin kapıcınızmıyım dedim.baya sölendim ama.gitmiş beni ev sahibine şikayet etmiş.oda sağolsun benden yana olmuş ki haklıyım bu konuda.binaya izmarit atarlar kapıyı kapatmazlar.bu yaz çıkarıcaklar ama.sanki hiçbinada oturmamışlar mübarek gece gündüz gelen giden bitmiyor.gecenin 2 sinde bile paldır küldür imniyorlar.

sizin ev sahibide baya arıza yani.bu kadar taviz verirseniz huzur bırakmaz insanda.bence biraz haddini bildirin kibarca.

doğru düzgün insan gibi konuş be kadın de eğer gelirse. gelmezse suratına bile bakma. bi de niye her gelene kapıyı sen açıyosun yani onun oğluna falan anlamadım. tek bir şey yapma ona yardımcı olacak. su falan da verme temizlikçiye açma kapıyı, uyuyodum duymadım dersin. peffffffffffffff nefret ediyorum hadsiz görgüsüz insanlardan...

Benim ev sahibimle yaşadıklarımı kimse yaşamamıştır herhalde..2 3 hafta içinde boşaltacağım dememe rağmen ertesi gün işyerime gelip yarın boşalt evimi kiracı buldum demesi mi..
Yakmadığım yakıtın parasını yeni kiracıdan değil de benden almak için beni müdürüme, eşimi komiserine şikayet etmesi mi..
Site yönetimi ısrarla beni haklı çıkardığı halde hala çirkeflik edip benden para koparmaya çalışması mı...
Derste Sınıfıma kadar gelip bir de taşıyacak arabanız yoksa yardım edelim diye yüzsüzlük etmesi mi ...Hangisinden dert yanayım bilmem kiii :))
Artık "kiraya veremezsin bu evi yoksa seni şikayet ederim evinden de olursun benimle uğraşma artık" diye tehdit ettim de daha da gelmedi :)))

Boşver canım eğer imkanın varsa değiştir evini..Yoksa kilitle kapını çıkma evinden..Çek zilinin fişini de..Gelen çok arayan varsa telefondan ulaşır zaten..Muhatap olma her yerde aynı böylesi çıkıyor işte..

zili çıkartmasını bilsem çıkartacam. Geçenlerde baktım nerden çıkarırım diye bulamadım.

Bugünde halıcıya halılarını vermiş. Yine çocuğu uyuttum. Zile bastılar. Yukardanda kapısını açtı duydum. Adam halı yıkama dedi. eee dedim. halıları getirdim dedi. kime getirdin dedi. Şu şu kişiye dedi. hangi kattan aldınızda bana getiriyorsunuz dedi. üst kattan dedi. Bana baksana dedim. ben onların kapıcısımıyım dedim ne benim zile basıyorsun dedim. adam şaşırdı. oda üst kattan dinliyor beni. bir daha başkasının şeyi için zilime basmayın sakın dedim. ses bile veriyor. bir gün önceden yapacağını yaptı ya ondan ses çıkaramıyor yüzü tutmuyor. zaten insan gibi konuşsaydı halıcıya da bu şekil konuşmazdım. aslında halıcının suçuda yok kadının kapısını açtığını duyunca bir nevi kızım sana diyorum gelinim sen işit meselesi oldu.
arkadaşım tel açtı. kocasına yaptığı terbiyesizliği anlatmış bana hesap sormaya yollamaya kalkmış. adamda kadına bayağı kızmış. sen ne hakla kıza bağırırsın. babanın kızımı demiş. kendi kocası bile yaptığı terbiyesizliği suratına çarpmış.

başka eve çık diyen arkadaşlar olmuş. cidden ufak çocukla ev taşımak çok zor. heleki tek başına evi düzmek daha da zor. eşim şehir dışında. buraya taşındıktan sonra bile tek başıma düzdüm evi. gece yarılarında çocuk uyuduktan sonra. 1 sene sonra kendi evime çıkacağım diye sabrediyorum. ayrıca bir yerden bir yere ev taşımakta çok külfetli. nakliyesi, boyası badanası, depozitosu nerdeyse 3000 TL yi buluyor:(

Ama vicdansız ev sahiplerine Allah vicdan versin. Hepsi bir değil. Ne ev sahipleri görüyorum. Melek gibi. Bana da böylesi denk geldi.

Back