Ev sahibim evi satılığa çıkarıyor ne yapmalıyız?

Ya dediğim gibi zaten asla kcuumsemek değil ama evde hani iki kat aşağı bina eski bina mutfak dolapları desen dökülüyordu kaplama yaptık kolay kolay satılır mı bilmiyorum kelepir diye ucuza satarlarsa satılır. Bana alırsan sen al yoksada haberin olsun bebeğin olcak magdur olma bilmem ne dedi şimdi çik mi demek istedi anlamadım ama bı yere çıkamam zaten doğum yapicam ev yok ortada nereye çıkayım. Emlakciyla vereceklermis bakmak isteyene ben göstercekmisim emlakciyla beraber zaten özel eşyalarım var dedim yani ben olmadan bı yabanciya evimi açmam kussura bakmasinlar
Hayır evinizi göstermek zorunda değilsiniz. O sizin inisiyatifinizde iyi niyetle alacağınız bir karar. Siz o evin kirasını ödüyorsunuz, kullanım hakkı sizin. Tutup da sergi gezer gibi kafasına göre evinize insanları sokamaz. O konuda alttan almayın. Sizle değil eşinizle görüşsünler ve reddetsin. Ben de hamileyim, doğum süreci ne olacak evde bebekle uğraşırken elaleme ev mi göstereyim yani , ve güvenli de değil hırlı hırsız arsız ne diye göstereceğim. Eşiniz ile kabul ederseniz size uymak zorundalar. Sizi evi göstermiyor diye suçlama hakları yok.

Hayır evinizi göstermek zorunda değilsiniz. O sizin inisiyatifinizde iyi niyetle alacağınız bir karar. Siz o evin kirasını ödüyorsunuz, kullanım hakkı sizin. Tutup da sergi gezer gibi kafasına göre evinize insanları sokamaz. O konuda alttan almayın. Sizle değil eşinizle görüşsünler ve reddetsin. Ben de hamileyim, doğum süreci ne olacak evde bebekle uğraşırken elaleme ev mi göstereyim yani , ve güvenli de değil hırlı hırsız arsız ne diye göstereceğim. Eşiniz ile kabul ederseniz size uymak zorundalar. Sizi evi göstermiyor diye suçlama hakları yok.
Ya bencede öyle emlakçı gelsin resimleri çeksin gitsin hadi ona okeyde sürekli birileri gelirse onu bende kabul edemem benim bebeğim olacak iki ay sonra neye dayanarak kabul edicem zaten diyorum ya şu piyasada çok alıcı da çıkacağını sanmıyorum da dur bakalım

Ya bencede öyle emlakçı gelsin resimleri çeksin gitsin hadi ona okeyde sürekli birileri gelirse onu bende kabul edemem benim bebeğim olacak iki ay sonra neye dayanarak kabul edicem zaten diyorum ya şu piyasada çok alıcı da çıkacağını sanmıyorum da dur bakalım
Alacak çıkmasa da bakmaya gelen olur. Yasal olarak eve sokma zorunluluğunuz kesinlikle yok. Almak zorundasınız gibi bir dayatma yapamaz( eve bakmaya gelenleri).

Evi gösterme zorunlulugu yok diye bir şey yok.
Evi haftanın belirli günlerinde belirli bir saat aralığında göstermek zorunda bunun da emlakciya bildirimini konu sahibesi müsait olduğu günler ve saat için bilgi verecek.
Kiracı göstermek istemiyor ve zora kosuyorsa ev sahibi hukuk yolu ile evin gösterilmesi için başvuru yapar ve sonuç neticesinde evi belirlenen gün ve saatlerde kiracısi göstermek durumunda kalır.
Bir de şuna takılıyorum inşallah hemen satamaz ne demek ki ?
Siz de ev alacaksınız ve inşallah tez zamanda alırsınız lakin ev sahibin de belki acil ihtiyacı var, borcu var belki hastası var inşallah maşallah demeye gerek var mı ?
Hakkımızda hayırlısı olsun şeyin geçin.

Alacak çıkmasa da bakmaya gelen olur. Yasal olarak eve sokma zorunluluğunuz kesinlikle yok. Almak zorundasınız gibi bir dayatma yapamaz( eve bakmaya gelenleri).
Zaten bunu emlakciya belirticem gelip resimleri illa ki çekecektir ilana boş olarak gösteremez herhalde eşyalı çekecek bı zahmet 🤌🏻😂 o arada belirticem ben hamileyim ikide bir gelemiyorum eşim uzakta burda kalmıyorum bebeğimde olacak doğum sürecinde ikide bir gelemem dicem

Herkese merhaba. Yaklaşık 6 ay önce ev tuttuk kontratimiz devam ediyor düzenli kiramizi ödüyoruz. Ancak ev sahibim evi satmak zorunda olduğunu söyledi satılığa çıkarıcaz ne zaman satılır bilmiyoruz haber verelim mağdur olmayın dedi. Şimdi benim eşimde yurt dışında ev almak için zaten para biriktiriyoruz ama daha 6 7 aydan önce alamayiz. Ve zaten kontrat da normal de 6 ay sonra bitiyor. Bizden önce birisi almak istersen bizi apar topar çıkarırlar mi yoksa zaman isteme hakkımız var mı? Çünkü ben hamileyim arkadaşlar iki ay sonra çocuğum olacak şu durumda benim içinde tasinmak da çok zor olacak bebekle birlikte yani bu konularda bilgisi olan var mı süreç nasıl isliyo? Hemen alıcı çıkarsa biz apar topar çıkmak zorunda miyiz.
Ha bu arada amacım kotumsemek değil yanlış anlaşılmasın ama evi tutarken de bız aceleyle tuttuk kirası uygun diye bina ve evin için biraz eski girişten iki kat aşağıda kolay kolay satılır mı bilmiyorum uyguna verirlerse satılır anca şu piyasada inşallah biz başka bir ev alana kadar satılmaz :KK43:
Taşınma masrafı ve yeni ev kiralama ücretini isteyin ev sahibinden.
Kardeşim kirada olduğu evi satılınca bi anda babamlar ev almak durumunda kaldı. İçinde ki adam da yenilerde oturmuş. Mağdur olmaması adına adama 70 bin lira para verdi babam. Alan memnun giden memnun

Zaten bunu emlakciya belirticem gelip resimleri illa ki çekecektir ilana boş olarak gösteremez herhalde eşyalı çekecek bı zahmet 🤌🏻😂 o arada belirticem ben hamileyim ikide bir gelemiyorum eşim uzakta burda kalmıyorum bebeğimde olacak doğum sürecinde ikide bir gelemem dicem
Bu arada haftada sizin belirlediğiniz bir gün belirlediğiniz saat aralığında birilerini getirebilirler ev bakmaya. Ayrıca düzenli ödemeniz varsa mahkeme vesaire derken 1 yıl çıkartamazlar

Taşınma masrafı ve yeni ev kiralama ücretini isteyin ev sahibinden.
Kardeşim kirada olduğu evi satılınca bi anda babamlar ev almak durumunda kaldı. İçinde ki adam da yenilerde oturmuş. Mağdur olmaması adına adama 70 bin lira para verdi babam. Alan memnun giden memnun
Onu bilmiyorum da bı kira bedeli fazla vermiştik onu vermek zorunda değil mi

Bu arada haftada sizin belirlediğiniz bir gün belirlediğiniz saat aralığında birilerini getirebilirler ev bakmaya. Ayrıca düzenli ödemeniz varsa mahkeme vesaire derken 1 yıl çıkartamazlar
Zaten bir yıla kalmadan biz kendimiz çıkacaktık kirayı hep düzenli hatta bazen erken bile ödedik ziraattan oduyordum dekontları duruyor

Zaten bir yıla kalmadan biz kendimiz çıkacaktık kirayı hep düzenli hatta bazen erken bile ödedik ziraattan okşuyordum dekorları duruyor
Oduyordum yazicaktim klavye yanlış yazmış
Yeni ev sahibi çıkartmak isterse ihtar çekip 6 ay içinde çıkmanızı isteyebilir. Anlaşıp devam edebilirsiniz.

Bebeğiniz sağlıkla gelsin
İnşallah teşekkür ederim :KK43: peki ev bu sürede hemen satilmazsa ne olur ?

şu piyasada hemen satılması çok zor
hem ev kötü hem de içinde kiracı var
benim mahallemde mis gibi 2-3 ev var satılık ilanı asılı
aylardır duruyor o ilan yani henüz satılmadı
sizin dairenin hızlı satılması için çok ucuza vermesi lazım
çok ucuzdan kastım piyasanın 200 bin altına değil yani
bayağı bi ucuz olması lazım , yarı fiyatı falan gibi

şu piyasada hemen satılması çok zor
hem ev kötü hem de içinde kiracı var
benim mahallemde mis gibi 2-3 ev var satılık ilanı asılı
aylardır duruyor o ilan yani henüz satılmadı
sizin dairenin hızlı satılması için çok ucuza vermesi lazım
çok ucuzdan kastım piyasanın 200 bin altına değil yani
bayağı bi ucuz olması lazım , yarı fiyatı falan gibi
Evet dediğim gibi iki kat aşağıda önü ileride kapanır boş arazi mutfak dolapları çok eskiydi biz kaplama yaptık filan düşünün yani. Ben şüpheleniyorum başkasına pahalı vermek için yapıyor olabilir belkide

Bunun yapılabilmesi için tapu devir işleminde eklenmesi gerekiyor, çoğu mülk sahibi de eklemiyor. Çünkü kiracısını devlete bildirip vergi vermiyor çoğu,satılması alan da uğraşmak istemiyor Bilgi doğru ama, satın alan kişi kiracılı kabul etmezse evde oturan kişiye ihtarını çeker. Satışın içinde kiracılı olduğu çok nadir belirtiliyor muhtemelen de yapmayacaklardır.
Satış da kiracılı olduğu için uzun sürer zaten kimse kolay kolay kiracılı ev satın almak istemiyor 😅
Dertler çok işte insanlar uğraşıp duruyor herkes bir yerden mağdur
Aynen öyle ev alirken kiracılı evlere bakmamıştım bile , arkadaşım ev almıştı kiracı bir 8-9 ayda ancak çıktı . Direkt yerleşmek isteyen kiracılı almıyor, kiraya vermek isteyen de eski kiracı düşük ücretli diye o topa girmek istemiyor. Ederinden daha aza verirse o skeilde hızlı olur

İnşallah teşekkür ederim :KK43: peki ev bu sürede hemen satilmazsa ne olur ?

Bizde kiracılı evi sattık. Haftada bir gün belli saat aralığında evi göstermeniz gerekiyor.

Ev satılan kadar kirayı günü gününe ödersiniz.

Ev satılınca yeni sahibi ile konuşur ona göre plan yaparsınız. Ama kimse ben bugün ev aldım yarın çık diyemez. Daha doğrusu insansa demez. Allah iyiye denk getirsin.

Aynen öyle ev alirken kiracılı evlere bakmamıştım bile , arkadaşım ev almıştı kiracı bir 8-9 ayda ancak çıktı . Direkt yerleşmek isteyen kiracılı almıyor, kiraya vermek isteyen de eski kiracı düşük ücretli diye o topa girmek istemiyor. Ederinden daha aza verirse o skeilde hızlı olur
Anladım bakalım inşallah şu doğmamış çocuğumun hatırına insaflı davranirlar

Bizde kiracılı evi sattık. Haftada bir gün belli saat aralığında evi göstermeniz gerekiyor.

Ev satılan kadar kirayı günü gününe ödersiniz.

Ev satılınca yeni sahibi ile konuşur ona göre plan yaparsınız. Ama kimse ben bugün ev aldım yarın çık diyemez. Daha doğrusu insansa demez. Allah iyiye denk getirsin.
İnşallah şu benim durumumda olan birine ben olsam insaflı davranırım ama herkes bir değil ne yazık ki. Kirayı zaten hep düzenli ödüyoruz sıkıntı yok. Haftada bir gün derken? Yani alıcı olmadığı halde mi gidip gostericem anlamadım. Şimdi emlakçı gelip resim çekecek büyük ihtimal benim tahminimce e sonra alıcı çıkarsa aramicak mi bizi ? Çünkü alıcı yokken ben her hafta oraya gidebilecek durumda değilim. Ki iki ay sonra doğum yapacsgim yeni bebeğim olmuşken tanımadığım insanları da eve nereye kadar kabul edebilirim

Son depremden sonra giriş katlar satılmıyor. Endişe etmeyin siz çok fazla.
Bizim sitede bir senedir giriş kat satılmıyor.

X