• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibim en cok ne yapabilir?

Pamuk bu arada haksızsın
Evet yüzde 25 yasal hakkın
Ama vicdanen ne kadar doğru?
Ben markete gidiyorum. Haftalık 1250 tutuyor. Daha fazla zam yapmalısın
Kira zami aralıkta yaptım.adam nisanda arayıp d.gaz döşeyece m 3000 lira olacak dedi.yuzde 300 zam.ben de 2000 lira olsun ama aralıktan itibaren dedim.kabul etmedi.aralika 2 ay kala beni arıyor.bu resmen taciz.rahatsiz oldum.diken üstündeyim.ben de ulaşmaktan yanaydım.ille para diyorlar.

Valla kiracı kira ödemese bile çıkarmak zır. Arkadaşım ilk yıl kirayı düzenli aldı sonra 3 yıl kira ödemeden mahkeme sonuçlanıncaya kadar oturdu adam. Adamın üzerine mal yok sgk yok hiç bir şeyde alamadı arkadaşım davayı kazandığı halde. Adam 3 sene bedavadan oturdu
İşte bu kötü kiracıyla karşılaşan iyi ev sahibi bir sonraki kiracısının önüne memur kefil şartı ve tahliye taahhütnamesi koyuyor. Daha önce birisi keşke kiracıyı, ev sahibini puanlama sistemi olsaydı demişti. O kadar haklı ki. İki tarafta da kötü insanlar bu şekilde ayıklanır.

Yalnız 1000 lira kira mı kalmış bencillik yapıyorsunuz
ev sahibinizle orta yolu bulmalısınız

adam sizi çıkarmak isterse her yolu bulur boşuna efelenmeyin

Ev sabibin aksoni oddia etmezse sozlesme 20 yillikta olur ama sozlesme bitmeden noterden ihtar cekip devam ettirmiyorum sozlesmeyi derse ugrasirsin

adam yıllarca uğraştı ne şartlarda aldı evi de kiraya verdi. bir gelir olsun diye. bunu düşünen yok.

bende kiracıyım ama ev sahiplerini sistem sömürmeye başladı. kiracılar ev sahibinden daha çok ev sahibi gibi haklar ileri sürüyor. ne demek 10 sene ya? biraz vicdan artık

İşte bu kötü kiracıyla karşılaşan iyi ev sahibi bir sonraki kiracısının önüne memur kefil şartı ve tahliye taahhütnamesi koyuyor. Daha önce birisi keşke kiracıyı, ev sahibini puanlama sistemi olsaydı demişti. O kadar haklı ki. İki tarafta da kötü insanlar bu şekilde ayıklanır.
Kira ödemeyen kiracılarla karşılaştığımızdan son yıllarda sağlam şekilde kiraya veriyoruz. Aynen yazdığınız gibi kefil tahliye taahhütnamesi hatta senet aldıklarımız oldu. Zengin değiliz bizler de kiralarla geçiniyoruz hatta kira ödüyoruz.

Ne yapabilir zaten tadilat yaptiracakmis bu nedenle evden çıkmanızı isteyebilir.Altsoy ustsoy gelecek nedeniyle evden çıkmanızı isteyebilir ki bunların hepsi haklı gerekçelerdir. En son evi satış gösterir 6 ay içinde çıkarsınız yani evi kiraladiniz diye evi üstünüze yapmadı sizin yok barınma hakkı dediğiniz şeyleri ev sahibi karşılamak zorunda değil

Daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama tadilat sebebiyle evden tahliyenizi isteyebilir ev sahibi. Öyle 10 yıl boyunca sözleşmem yenilenir, kalırım diye genel bir şey yok yani. Üstelik siz tadilata da izin vermiyorsunuz. Olur da mahkemeye verirse bu sizin aleyhinize olacaktır.

Ay ne büyük marifet konuyu kim açmış bak bakalım yazmış birde. Ay konuyu açani tespit ettin mükemmel zeka😅😅😅😅 zihniyetin aynı,anlayan anladi zaten. 10 yıl istediğin gibi at koştur evde tapu da verelim mi ister misin ? 1 kiracıyi çıkardım 2.nciyi de 2 ay sonra çıkaracağım,boşa konuşmuyorum. Demek ki çıkarabiliyormuşum,super zeka
acaba sonuç olarak çıkarabildiniz mi? çıkardıysanız da naısl bir yol izleyerek çıkarabildiniz?

Buraya bilip bilmeden yazanlar hadi sallıyor da okuyanları bari yanlış yönlendirmeyin 😄😄 bu forumda hep okuyucu idim.şu konuyu görünce cevap yazmak için üye oldum.ne 10 yılı pardon 😂😂oldu kiracıyım diye insanların evine 10 yıl çökme hakkınız var tapuyu da devretsin isterseniz😅 genel olarak uygulama şöyledir, ilk girişte sözleşme yapılır 1 yıllık.bu belirli süreli bi sözleşmedir.kira dönemi bitip de mülk sahibi süresinde çekilmiş herhangi bir ihtarname ya da yasal yolla sözleşmeyi feshettiğini en az 15 gün önceden kiracıya bildirmezse, o sözleşme aynı koşullar ile artık 1 yıl daha geçerli hale gelir.yine 2.yıldaki kira döneminin bitmesine 15 gün kala ihtarname ile feshedebilir.o 10 yıl dediğiniz olay çok başka bi konu.avukatım ama kendi kiracım da var.komşulara beni buradan kralı gelse çıkaramaz diyormuş.dedim ki kimin mülkü ile kime artistlik yapıyorsun, 4 ay kaldı iple çekiyorum çıkarmak için 😄
nasıl bir yol izlediniz çıkarabilmek için acaba? ben de çıkartamıyorum kiracıyı

Bugün ev sahibi aradı.nisan ayında da 1000 lira kirayı 2000yapmak istemişti.eve d.gaz dosetecegini konuşmamız gerektiğini söyledi.ben de doseyebilecegini ama extra para vermeyeceğim.o söyledim.ben bu evi sobalı tuttum.tetmosifon aldimocak ona göre alındı.bana dediği aralıkta sözleşmenin bittiği.o sizin acınızdan bitiyor.bir sözleşme 10 yıl geçerli dedim.evi satacağını söyledi ama satamaz.ev davalık ve tedbirli olduğunu ustkomsum söyledi.beni.onetim aRalikta 2000liraolsundu.onu da kabul etmediler nisanda.ben şimdi 1250 yapacam aralıkta. Ev tedbirli değilse satarsa en kötü başıma gelebilecek ne.kapiya gelir rahatsız eder mi ya da hukuken ne olur.2 senelik kiraciyim
Ben olsam sizin gibi kiracıyı rahatsız ederim yaaa. Arsızlık arsızlık tamam da sizinki zirve

Valla kizlar 6 ay once ev aldim.başvurmadigim hiç bir yer kalmadi.bu olaylardan anladigim tek sey hic bi kiraciyi eger kiracı çikmak istemiyorsA mahkeme kararı cikmadan asla ve asla çıkaramiyorsunuz
Bitti net..
nasıl bir yol izlediniz kiracıyı çıkartmak için

adamın evini işgal ediyor diyenler, kanunlar bunun için var zaten. o yüzden asgari ücret var yoksa aynı sizin zihniyetinizde olan patronlar benim malım benim işim der 3 bin bile zor verir maaş.

yine bu zihniyet tıklım tıklım müşteri doldurup kapı açık giden minibüslerin işine gelmiyorsa taksiye bin demesi gibi.

hayır işinize gelmiyorsa siz evi kiraya vermeyeceksiniz. malınız bu kadar kıymetliyse. insanlar kaplumbağa değil. ev taşımak kolay değil. okulu var çocuğu var arkadaşı var. bir sözleşme yapılıyorsa bunu kimse ben bu evde 1 yıl otururum diye yapmıyor. o yüzden kanun bunu taraflar fesh etmedikçe 10 yıl geçerli demiş. kabaca bütçene göre işine okuluna göre bir ev tutuyorsun sonra ev sahibinin canının istediğine göre çık diyince evi işgal mi etmiş oluyorsun.

kanunlar bunun için var işte yoksa aynı zihniyet yüzünden yaşanır hal kalmaz.

o evi alırken çektiğiniz kredi yüzünden bankalar şu an zarar ediyor. banka da desin o zaman ben kar edemiyorum krediye zam yapacağım. diyebilir mi hayır. bankanın parasına çöktünüz diyebilir miyiz hayır. değişen şartlara sözleşme yaptığınız insan değil siz uyacaksınız.

burda gelip yalan yanlış bilgi verip bir de insanları suçlamayın.

hem kiracıyım hem ev sahibi bu arada. bir yerin tarafı değilim.
Bı kursa gidiyorum. Kurstaki kadın 3 tane evleri olduğunu pandemide çocukları evde bunaldiklari için içinde kiracısı olan evine bahçeli diye çıkın biz oturcaz demiş 😳 SADECE KEYİFTEN kiracı da çıkmamış kiraya bin tl zam yapıp evde kalmaya devam etmiş. Utanmadan arlanmadan anlatıyo bı de.

Sanki bu iş çocuk oyuncağı kiracı insan değil mi işini, colugunun çocuğunun okulunu ayarlamiyo mu bu insanlar.

Allah su devirde kimseyi ev sahiplerinin eline düşürmesin.

Az önce şu.mesajin aynısını başka bı konuda attım. Kopyala yapıştır yapıyorum. Ne çok ev sahibi kiracı sorunu var Allah kimseyi gaddar ev sahibinin eline düşürmesin. Sanki çadır da insanlara zırt pirt çık bu evden çık bu evden deniliyo.

Değildir. Kira sözleşmelerini süre bitimini gerekçe göstererek sadece kiracı feshedebilir. Kanunda sayılı birkaç durum olmadıkça ev sahipleri açısından 10 yıllıktır sözleşme.
Egecell hanım mesleğinizi de yazın kanunu yaziyosunuz size beğenmedim atiyolar 😂

Back