• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi

K

Kiramızın iki katı verdik depozitoyu. Evde tek bir kırık çarık yok hatta faydamız oldu eve kuruşu kuruşuna vericek.

Yok işte ben de diyorum ki vermez mermez buna belli olmaz. Siz madem 2 katı verdiniz, son iki ay kira ödemeyin. Ödeşmiş olun yani. :)

Yok işte ben de diyorum ki vermez mermez buna belli olmaz. Siz madem 2 katı verdiniz, son iki ay kira ödemeyin. Ödeşmiş olun yani. :)
Hayırlısı bakalım bu ay 15 inde kira sonrada çıkarız inşallah. Artık allahından bulsunlar.

Iyi aksamlar hanımlar nasılsınız iyisiniz inşallah.

Ben de durumlar baya baya üzücü..
Bugün ev sahibi aradı ve kiraya zam yapmak istediğini söyledi buraya kadar herşey güzel. Kendisi bu şehirde değil ve eltisi zırt pırt evime gelip küf var mı bakmak istiyorum diyip duruyordu rahatsız oldum ve dile getirdim beni arayın müsaitsem buyrun gelin hatta çayımı için dedim..
Beni sanırım yanlış anlamışlar nesi yanlışsa..

Neyse konuyu dağıtmadan bugün eşimi aradı ve resmen beni ispiyonladı. Kış günündeyiz ve hamileyim balkonu 15 günde bir eşim yıkıuor evimiz giriş kat ve hemen önümüz yol önce kaldırım sonrada doğal gaz için çalışma vardı sürekli kirleniyor balkon ve camlar bende son zamanlarda cam silmekle balkon yıkamakla uğraşmak istemedim.

Eşimi arayıp balkonları yıkamıyormuşsunuz çok pissiniz kardeşim gelicek falan diye durduk yere atar yaptı biz şok olduk.

Eşimde sinirlendi ve boraz sert çıktı kirayı hiç geciktirmedik evine bi zarar vermedik üstelik ellerinde kapora var gerekirse cebimden de öderim çıkarım dedi.
Bende hormonlardan mı ne bana pis diyince çok ağırıma gitti.

Yahu ben bir yıldır burdayım her hafta balkon yıkar yaz kış cam silerdim. 2 aydır hatya daha bir kısa süredir yapamıyorum. Durumu izah etmemize rağmrn uslubu çirkince çemkirdi.

Eşimde çok bozuldu duruma bende haliyle çok üzüldüm bu halde dahi hergün evimi süpürüyorum ama kış günü her hafta balkon yıkayıp cam silemiyorum.

Sizce haksız mıyız? Sonuçta evine zarar vermedik duvarları bile siliyorum misafir gelip gittikçe daha ne yapmam gerek. Bi pisliğimimi görmüş evime gelip.

Gece gece çok bozuldum.. çok üzüldüm.
1 aya kadar çıkıcaz kendi evimizi alıcaz inşallah ama bu halde nasıl olucak bilmiyorum yeni bir düzen.

Içimi dökmek rahatlamak istedim. Belkide kadın haklı biz tarafsız bakamıyoruz. Sizce haklımı karışmaya?
evin temizliğine karıșan bir ev sahibi ilk kez duydum nasıl bir ruhsal bozukluk anlamadım:))

Ne münasebet,
Evinize almak zorunda değilsiniz.
Kafasına göre zam da yapamaz, kontratı okuyun zamanı gelmişse sözleşmedeki oranda kendiniz zam yapın.
Kirayı banka yoluyla oduyorsunuzdur insallah

saat 4 te evi makinaya veriyordum bu satte verme rahatsiz oluyoruz dedi istedigim saatte veririm sizene dedim yuzune kapattim bastim makinanin dugmesine verdigim yerleride tekrar verdim inadina :)
Iyi yapmışsınız paramızla rezil olucaz valla çirkef olmasak.

Ek olarak ben olsam doğuma kadar inadına çıkmam. Kirayı ödemeseniz dahi polis bile çıkaramıyor sizi evden. Ev sahibi evi satarsa yeni sahibi çıkarabilir sizi ancak

Ne münasebet,
Evinize almak zorunda değilsiniz.
Kafasına göre zam da yapamaz, kontratı okuyun zamanı gelmişse sözleşmedeki oranda kendiniz zam yapın.
Kirayı banka yoluyla oduyorsunuzdur insallah
Zam yapmasında sorun yok 1 yıl dolucak bu ayın 15 inde. Ptt den yatırıyoruz kirayıda makbuzlarda elimizde.

Ek olarak ben olsam doğuma kadar inadına çıkmam. Kirayı ödemeseniz dahi polis bile çıkaramıyor sizi evden. Ev sahibi evi satarsa yeni sahibi çıkarabilir sizi ancak
Eşim bu konuda çok hassas. Baya bozuldu duruma laf söyledi isteseler kirayı düşürseler yine oturmaz inatçıdır.
Hem daha iyi olacak bu durum :)

Bu zamana kadar sorjn yoktu son 2 aydır 3 kez evime gelip kontrol etmek istedi ilkimde anlam veremesemde buyur ettim ve kahve yaptım. Ikincisinde işim var dedim eve almadım keşke haberli gelseydin dedim. Üçüncüde patladım.
Sözleşme devam ediyor ve ben pis olduğumu düşünmüyorum çok zoruma gitti eşiminde..

Biraz sesini yükseltti çıkıcaz ayıp ettiniz falan diye sonra da baya morali bozuldu gitti emlaklara ev bakmaya.

Krediye girip ev alırım bu ne falan diyor haklıda birikmişte var az buçuk bütçemize uygun bi kaç ev bulduk bakalım hayırlısı olsun hakkımızda.

Kötü komşu ev sahibi yaparmış derler de sizin durumunuzda kötü ev sahibi, ev sahibi yapacak. Hiç üzülmeyin. Her şerde bir hayır vardır.

Zam yapmasında sorun yok 1 yıl dolucak bu ayın 15 inde. Ptt den yatırıyoruz kirayıda makbuzlarda elimizde.

Noterden ihtarname çekin, şu ay şu gün çıkacağız diye. Bildiğim kadarıyla aslında kira kontratının bitişinden 2 ay önce haber vermeniz lazım, yoksa kontrat 1 yıllığına yenilenmiş sayılır ve sizden 1 yıllık kira talep edebilir. Bir an önce gönderin.

Gerçi geç kaldıysanız bile, öyle bir şey talep edemez çünkü kafanıza estiği için değil, o kanuna aykırı davranıp sizi taciz ve hakaret ettiği için çıkıyorsunuz.

Noterden ihtarname çekin, şu ay şu gün çıkacağız diye. Bildiğim kadarıyla aslında kira kontratının bitişinden 2 ay önce haber vermeniz lazım, yoksa kontrat 1 yıllığına yenilenmiş sayılır ve sizden 1 yıllık kira talep edebilir. Bir an önce gönderin.

Gerçi geç kaldıysanız bile, öyle bir şey talep edemez çünkü kafanıza estiği için değil, o kanuna aykırı davranıp sizi taciz ve hakaret ettiği için çıkıyorsunuz.
Evet biz kontratı yenileyecektik bu densizlikle karşılaşmasak şimdi çıkacağımız kesin bi iki ay içinde

Evet biz kontratı yenileyecektik bu densizlikle karşılaşmasak şimdi çıkacağımız kesin bi iki ay içinde

Tamam işte onu onlara resmî bir kanaldan (noter veya avukattan) yazılı olarak bildirin ki sonra haber vermemiştiniz diye çamura yatmasınlar.

yok daha neler...
sozlesme geregı bedelını odedıgınız evde oturuyorsunuz
oturdugunuz surece evın temel degısıklıgı harıc ( sabıt duvarı yıktırma gıbı ) her turlu hakka sahıpsınız ev ustunde oturdugunuz sure ıcerısınde sozlesmenızde yazan yıllar arasında

ev sahıbı hıc bır suretle evınıze esyanıza temızlıgınıze asla mudahale edemez

sıze evde kuf varmı dıyerek evınızı gezmek ıstedıklerınde asla buna ızın vermemenız gerektı ne munasebet dıyerek o anda net bır cızgı koymanız gerektı

zaten 1 ay sonra ev aldıgınız ıcın cıkacakmıssınız hayırlı olsun fakat bosuna uzuluyorsunuz hadsız bır ev sahıbının patavatsızlıgı sadece

ustunuzde asla oyle bır hakkı yok aklınızda bulunsun bırdaha asla ızın vermeyın

O elti ye benzer ev sahibinin kızı birkere gelip kontrol etmişti hepsini rezil etmiştim 6 yıl boyuncada birdaha gelmediler kontrole çok şükür kendi evimizi aldık ta kurtulduk onlardan.. onlara ne evinizin pisliğinden temizliğinden kendileri çok temizler sanki..

yok daha neler...
sozlesme geregı bedelını odedıgınız evde oturuyorsunuz
oturdugunuz surece evın temel degısıklıgı harıc ( sabıt duvarı yıktırma gıbı ) her turlu hakka sahıpsınız ev ustunde oturdugunuz sure ıcerısınde sozlesmenızde yazan yıllar arasında

ev sahıbı hıc bır suretle evınıze esyanıza temızlıgınıze asla mudahale edemez

sıze evde kuf varmı dıyerek evınızı gezmek ıstedıklerınde asla buna ızın vermemenız gerektı ne munasebet dıyerek o anda net bır cızgı koymanız gerektı

zaten 1 ay sonra ev aldıgınız ıcın cıkacakmıssınız hayırlı olsun fakat bosuna uzuluyorsunuz hadsız bır ev sahıbının patavatsızlıgı sadece

ustunuzde asla oyle bır hakkı yok aklınızda bulunsun bırdaha asla ızın vermeyın
Evet niyetimiz vardı ama bu olayla kesinleşti ev isteğimiz biz en azından tehlikeli haftaları atlatıp havalar biraz ısınsın dedik ama yapacak birşey yok bu saatten sonra burda durmakta olmaz

O elti ye benzer ev sahibinin kızı birkere gelip kontrol etmişti hepsini rezil etmiştim 6 yıl boyuncada birdaha gelmediler kontrole çok şükür kendi evimizi aldık ta kurtulduk onlardan.. onlara ne evinizin pisliğinden temizliğinden kendileri çok temizler sanki..
Ben geldiğimde evi tutup temizlemeye balkonda pisti mutfakta hatta yeni wc yapmışlardı ve onun pisliğj eve giren ustaların çamurlu ayaklarını ben sildim temizledim. Kimsede o zaman gelio kontrol etmedi evini. Çok moralim bozuldu bu durumda acaba sorun bende mi dedim ama yersiz olan onlarmış

Evinize gelen giden misafirlerin listesini tutup izin alsaydınız bari. Bu ne terbiyesizlik isterseniz bqlkonunuzu hiç yıkamazsınız bu sizi bağlar. Kirayı verdiğiniz sürece o ev sizindir. Allahım ne medeniyetsiz insanlar var ya

Back