• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunu taşınmaktan bıktım

• Konu Sahibi Konu Sahibi ssusam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ssusam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
692
1.218
33
Sizden akıl istiyorum artık o kadar sinir oldum ki 🫥 bu eve taşınalı 5 ay oldu yani eylül ayında taşındık ve taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik hatta ev sahibi bunun üstüne zaten ben yatırımlık aldım 5 yıl sonra satmayı düşünüyorum belki size satarım vs dedi. Taşınırken de o kadar iyiydi ki sonunda ev sahibinden yana yüzüm güldü diye düşündüm. Birde taşınacağım zamanlarda hamile olduğumu öğrenmiştim ev sahibine de söyledik. Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı çıkın demedi ama çıkın demeye getirdi. Ev sahibi yani oğlu evlenecekmiş kızın babası öğrenmiş nişan yapmışlar da inşallah kızın babası düğün yazin olsun diye baskı yapmazmış yaparsa düğün olursa bize ayıp olacakmış. O anlık şok ile hayırlısı olsun dedim. Biz 2 yıl sonra düğün olsun dedik ama bilmiyorum vs dedi. Bu arada eve taşınırken ev sahibi ben evlenmeyi düşünmüyorum kimse yok vs de demişti. Birden aşık olmuş evlenmek istiyor da olabilir ama çok sinirim bozuldu. Kısaca eylül gibi düğün olabilirmiş öyle olursa taşınmamız gerekecek ve bizim bebeğimiz 4 aylık olacak. Birde halıları perdeleri bu eve göre aldık ayrıca küçücük bebekle taşınmak da istemiyorum ama tahliye taahhütnamesi olmadan kimse ev kiralamadigi için tahliye taahhütnamemiz var yani kavga edip oturacağız da diyemeyiz. Aslında bir çözümü yok ama yine de anlatmak istedim.
Önceki evimde de taşınırken bir dünya sorun yaşadım ben bir şeyleri temiz teslim edeyim dedikçe tasinmadan önce kırık olan fayansı bile fayanslarin değişmesi lazım diye talep ettiler. Kavga dövüş bir şekilde fayansı yaptırmadım ama çok iyi niyetli davranıyorum diye mi böyle oluyor bilmiyoru ki. Hiçbir zaman da %25 zam yapmadım evin değeri neyse onu verdim. Şuan ki ev için bir şey diyemiyorum daha 1 ay olmadı.

Bu iki evden önceki evde de 1 yıl dolunca yine ev sahibi taşınmamı istemişti. O kadar sıkıldım ki anlatamam. Yani kendiniz oturacaksanız 1 yıl için kiraya vermeyin. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ev sahibini arayıp eğer tasinmamizı istiyorsanız 3 ay önceden haber verin taşınma masrafimizi karşılayın demek istiyorum. Çözümü olmayan bir konu açtım ama anlatıp rahatlamak istedim 🥲

Biraz karmaşık yazdım okuyanlara teşekkür ederim 🙏

Çıkmazdım,tahliye tahhattüsü ile bile ev sahibinin çıkarakayacağini bir hukuk sayfasından görmüştüm,avukata falan danisirim,evlenecekse de kiralık eve geçsinler sizin onca masrafinizi kim karşılayacak, taşınmak eve göre perde halı almak kolay şeyler mi asla taşınmazdım

Allah yardımcın olsun ben de Eylül de taşındım senin sürecine benzer şeyler yaşadım. Tuhaf bir düzen tutturmuş gidiyor insanlar.. ev sahipleri hele ki çok uyanık !! Kolaylık diliyorum sana

Sizden akıl istiyorum artık o kadar sinir oldum ki 🫥 bu eve taşınalı 5 ay oldu yani eylül ayında taşındık ve taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik hatta ev sahibi bunun üstüne zaten ben yatırımlık aldım 5 yıl sonra satmayı düşünüyorum belki size satarım vs dedi. Taşınırken de o kadar iyiydi ki sonunda ev sahibinden yana yüzüm güldü diye düşündüm. Birde taşınacağım zamanlarda hamile olduğumu öğrenmiştim ev sahibine de söyledik. Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı çıkın demedi ama çıkın demeye getirdi. Ev sahibi yani oğlu evlenecekmiş kızın babası öğrenmiş nişan yapmışlar da inşallah kızın babası düğün yazin olsun diye baskı yapmazmış yaparsa düğün olursa bize ayıp olacakmış. O anlık şok ile hayırlısı olsun dedim. Biz 2 yıl sonra düğün olsun dedik ama bilmiyorum vs dedi. Bu arada eve taşınırken ev sahibi ben evlenmeyi düşünmüyorum kimse yok vs de demişti. Birden aşık olmuş evlenmek istiyor da olabilir ama çok sinirim bozuldu. Kısaca eylül gibi düğün olabilirmiş öyle olursa taşınmamız gerekecek ve bizim bebeğimiz 4 aylık olacak. Birde halıları perdeleri bu eve göre aldık ayrıca küçücük bebekle taşınmak da istemiyorum ama tahliye taahhütnamesi olmadan kimse ev kiralamadigi için tahliye taahhütnamemiz var yani kavga edip oturacağız da diyemeyiz. Aslında bir çözümü yok ama yine de anlatmak istedim.
Önceki evimde de taşınırken bir dünya sorun yaşadım ben bir şeyleri temiz teslim edeyim dedikçe tasinmadan önce kırık olan fayansı bile fayanslarin değişmesi lazım diye talep ettiler. Kavga dövüş bir şekilde fayansı yaptırmadım ama çok iyi niyetli davranıyorum diye mi böyle oluyor bilmiyoru ki. Hiçbir zaman da %25 zam yapmadım evin değeri neyse onu verdim. Şuan ki ev için bir şey diyemiyorum daha 1 ay olmadı.

Bu iki evden önceki evde de 1 yıl dolunca yine ev sahibi taşınmamı istemişti. O kadar sıkıldım ki anlatamam. Yani kendiniz oturacaksanız 1 yıl için kiraya vermeyin. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ev sahibini arayıp eğer tasinmamizı istiyorsanız 3 ay önceden haber verin taşınma masrafimizi karşılayın demek istiyorum. Çözümü olmayan bir konu açtım ama anlatıp rahatlamak istedim 🥲

Tahliye taahhütnamesi varsa biraz sıkıntı.
O istediği tarihi oraya dolduracak tabi haliyle
Ev sahibinin annesini falan boşverğn
Ev sahibiyle bi konuşun o ne diyor bi bakın

Aile soybağından biri oturacak die noterden tastikli belge getirmeden çıkmayın… eğer o belgedeki isim gelip eve oturmazsa şikayet edin . 3 sene o evi kiraya veremez sizede aldığı kirayı geri öder .

Ev sahibi kendı oturacaksa tahahütname varsa yapacak bisey yok

Allah yardımcın olsun ben de Eylül de taşındım senin sürecine benzer şeyler yaşadım. Tuhaf bir düzen tutturmuş gidiyor insanlar.. ev sahipleri hele ki çok uyanık !! Kolaylık diliyorum sana
Teşekkür ederim. Gerçekten öyle birde öyle bir davranıyorlar ki sanki tek mağdur ve en mağdur onlar gibi 😒 Umarım yakın zamanda kendi evinizi alırsınız 🙏

Sakın ama sakın çıkmayın, bu çakal ev sahiplerini gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor cidden. Buraya taşınalı 6 sene oldu ve bu üçüncü evim, ilk evde iki sene oturdum ve ben taşınacağım diye çıkarttı ev sahibi. Tamam dedik, bir ay içinde güç bela ev bulup taşındık. Bu süreçte bize yaşatmadığı stres kalmadı. Neyse, taşındığım evde otururken 1,5 sene sonra birileri gelip biz sizin yeni ev sahibiniz, şöyle şöyle yapacaksınız diye kapıya dayandı hiç tanımadığım insanlar. Bize haber verme zahmetinde bile bulunmadılar. 3 sene oturdum bu evde ama sürekli taciz etti çıkın diye, her seferinde %100 zam yaparak üç seneyi tamamlayacak şekilde oturdum bu evde. Bu eve girerken de çok sorun yaşadığımızı ve uzun süre oturmak için girdiğimizi de belirtmiştik halbuki. Nihayetinde ev sahibi satacağım dedi bu süreçte sürekli arayarak taciz etti, ev satılana kadar sürekli sinir harbi yaşadım. Psikolojimi bozdu resmen. Ev satıldı ve alan kişiler iki ay içinde çıkın biz oturacağız, başka evimiz yok ve çok kredi çektik, mali olarak zordayız dediler. Biz de tamam dedik ve kiralar da iyice tavan yapmadan taşındık şu anda oturduğum eve, geçen gün ne göreyim çıktığım eve kiralık tabelası asılmış. İnsan bu kadar aptal yerine konmaz, sakın ama sakın çıkmayın. Bence kendilerince bir tezgah kurmuşlar. Bu ne ya, her sene ev mi taşıyacağız bu aç gözlüler yüzünden.

Tahliye taahhütnamesi varsa biraz sıkıntı.
O istediği tarihi oraya dolduracak tabi haliyle
Ev sahibinin annesini falan boşverğn
Ev sahibiyle bi konuşun o ne diyor bi bakın
Ev sahibi de ondan önce nişanlandığını söylemek için eşimi aramıştı ama o zaman bunun bize yansıyacağını pek düşünmedim annesi beni arayıp bunları söyleyince anladım. Hatta dayanamayıp şimdi geri aradım e sizin zaten sözleşmeniz 1 yıllık diye açıklama yapıyor birde beni anlıyormuş öyle dedi. Bir yanım çıkma dava açsınlar icra ile çıkarılana kadar otur diyor diğer yanım uğraşma bu strese değmez diyor 😶

Sakın ama sakın çıkmayın, bu çakal ev sahiplerini gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor cidden. Buraya taşınalı 6 sene oldu ve bu üçüncü evim, ilk evde iki sene oturdum ve ben taşınacağım diye çıkarttı ev sahibi. Tamam dedik, bir ay içinde güç bela ev bulup taşındık. Bu süreçte bize yaşatmadığı stres kalmadı. Neyse, taşındığım evde otururken 1,5 sene sonra birileri gelip biz sizin yeni ev sahibiniz, şöyle şöyle yapacaksınız diye kapıya dayandı hiç tanımadığım insanlar. Bize haber verme zahmetinde bile bulunmadılar. 3 sene oturdum bu evde ama sürekli taciz etti çıkın diye, her seferinde %100 zam yaparak üç seneyi tamamlayacak şekilde oturdum bu evde. Bu eve girerken de çok sorun yaşadığımızı ve uzun süre oturmak için girdiğimizi de belirtmiştik halbuki. Nihayetinde ev sahibi satacağım dedi bu süreçte sürekli arayarak taciz etti, ev satılana kadar sürekli sinir harbi yaşadım. Psikolojimi bozdu resmen. Ev satıldı ve alan kişiler iki ay içinde çıkın biz oturacağız, başka evimiz yok ve çok kredi çektik, mali olarak zordayız dediler. Biz de tamam dedik ve kiralar da iyice tavan yapmadan taşındık şu anda oturduğum eve, geçen gün ne göreyim çıktığım eve kiralık tabelası asılmış. İnsan bu kadar aptal yerine konmaz, sakın ama samın çıkmayın. Bence kendilerince bir tezgah kurmuşlar. Bu ne ya, her sene ev mi taşıyacağız bu aç gözlüler yüzünden.
Gerçekten öyle o kadar sinir bozucu ki. Ev arama ayrı stres taşınmasan sürekli taciz edileceksin. Çocuk doğmayacak olsa umursamayacagim inada bindirip icrayla çıkarana kadar oturacağım ama şimdi o stresi yaşamalı mıyım bilmiyorum. Eğer 1 yıl sonra çıkın diyecekseniz vermeyin kiraya sanki kapılarında yatıp illa bu eve taşınacağız diye ağlıyoruz. Çok sinir oluyorum. Birde bu evi seçme sebebim sonunda iyi bir ev sahibi 4-5 yıl oturup para biriktiririz ileride kendi evimizi almak için peşinatımız olur düşüncesiydi her yıl taşınma masrafından bıktım. Birde masrafin üstüne zaten 1 ay yerleşme 1 ay esya toplama 10 ay oturuyorsun. Umarım en yakın zamanda Ev sahibi olursunuz 🙏

Gerçekten öyle o kadar sinir bozucu ki. Ev arama ayrı stres taşınmasan sürekli taciz edileceksin. Çocuk doğmayacak olsa umursamayacagim inada bindirip icrayla çıkarana kadar oturacağım ama şimdi o stresi yaşamalı mıyım bilmiyorum. Eğer 1 yıl sonra çıkın diyecekseniz vermeyin kiraya sanki kapılarında yatıp illa bu eve taşınacağız diye ağlıyoruz. Çok sinir oluyorum. Birde bu evi seçme sebebim sonunda iyi bir ev sahibi 4-5 yıl oturup para biriktiririz ileride kendi evimizi almak için peşinatımız olur düşüncesiydi her yıl taşınma masrafından bıktım. Birde masrafin üstüne zaten 1 ay yerleşme 1 ay esya toplama 10 ay oturuyorsun. Umarım en yakın zamanda Ev sahibi olursunuz 🙏
İnşallah siz de tez zamanda kendi evinize kavuşur sunuz 🙏, düşünün iki buçuk ay önce 100'i geçkin masraf ettim ve taşındığım ev bir sokak ötesi. Şimdi ev sahipleri taahhütnameyi bir senelik yapıyor, her sene taşınacaksak vay halimize.

Ev sahibi de ondan önce nişanlandığını söylemek için eşimi aramıştı ama o zaman bunun bize yansıyacağını pek düşünmedim annesi beni arayıp bunları söyleyince anladım. Hatta dayanamayıp şimdi geri aradım e sizin zaten sözleşmeniz 1 yıllık diye açıklama yapıyor birde beni anlıyormuş öyle dedi. Bir yanım çıkma dava açsınlar icra ile çıkarılana kadar otur diyor diğer yanım uğraşma bu strese değmez diyor 😶
Biz şuan ev sahibimizle mahkemeliğiz.
Sen hamilesin hiç bu süreci tavsiye etmem. Ben çok yıprandım ama pes etmiyor eşim. Tüm haklarımızı kullanıyoruz.

Hem ev sahibiyim hem kiraciyim. O sekilde yorum yapacagim. Kontratlar sonucta yıllık yapiliyor ve yakinindan birinin ki oglu oturma hakki var evet 1 sene olmasa iyiymis ama yapacak birsey yok. Tahliye taahhutmamesinin bir gecerliligi yok diye biliyorum emin degilim. Bizde aldigimiz evdeki kiraciya cikmasini kendimizin oturacagini soyledik dedigimiz tarihten erken cikacagi her ay icin kira almamayi da teklif ettik. Benimde oturdugum kiralarda ev sahibi cikin dediginde hic ikiletmedim tasinmak masrafli da olsa kavga dovus zorla kimsenin evinde kalmam. Yani baktiginizda herkes kendi açısından hakli ama dediginiz gibi 1 sene icinde kiraya vermesi hos olmamis

Hem ev sahibiyim hem kiraciyim. O sekilde yorum yapacagim. Kontratlar sonucta yıllık yapiliyor ve yakinindan birinin ki oglu oturma hakki var evet 1 sene olmasa iyiymis ama yapacak birsey yok. Tahliye taahhutmamesinin bir gecerliligi yok diye biliyorum emin degilim. Bizde aldigimiz evdeki kiraciya cikmasini kendimizin oturacagini soyledik dedigimiz tarihten erken cikacagi her ay icin kira almamayi da teklif ettik. Benimde oturdugum kiralarda ev sahibi cikin dediginde hic ikiletmedim tasinmak masrafli da olsa kavga dovus zorla kimsenin evinde kalmam. Yani baktiginizda herkes kendi açısından hakli ama dediginiz gibi 1 sene icinde kiraya vermesi hos olmamis
Ama şu kısmı atlıyorsunuz bu arada evlenecek olan ev sahibi yani oğlu değil ve biz taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik ev sahibi de zaten yatirimlik aldığını uzun süre oturabileceğimizi söyledi. Açıkçası sözleşme 1 yıllık ama yasal olarak bile karşılıklı sonlandırmazsan otomatik yenileniyor. Birde taşınırken hamile olduğumu da biliyorlardı bana vicdansızlık gibi geliyor. O tarihlerde de muhtemelen ücretsiz izinde olacağım. 1 olur masrafı umursamaz taşınırsın ama her yıl taşınmak da gerçekten maddi kısmı geçtim manevi olarak da zor. Ev bulma süreci ayrı yıpratıcı tam eve alışıyorsun eşyalarını düzenini ona göre ayarlıyorsun yeniden ev arama süreci başlıyor. Son 4-5 yıldır hangi eve taşınsam 1 yıl sonra çık diyorlar. Gerçi birinde 2 yıl oturdum. Tahliye taahhütnamesi geçerli mi değil mi bilmiyorum ama geçersiz olsa bile kavgayla tacizde oturması mahkeme ile uğraşması ayrı zor. İnsanın yaşam enerjisini alıyorlar. Asla haklı da göremiyorum. Hadi taşınırken 4-5 yıl oturacağız demesem ve onaylamasa yine tamam diyeceğim ama böyle olunca hakkımı hiç helal etmek istemiyorum burunlarından gelsin sürünsünler istiyorum 😒

Biz şuan ev sahibimizle mahkemeliğiz.
Sen hamilesin hiç bu süreci tavsiye etmem. Ben çok yıprandım ama pes etmiyor eşim. Tüm haklarımızı kullanıyoruz.
Eşinizi çok iyi anlıyorum ben de normalde o yapıda bir insanım inadım tuttu mu hiçbir şeyi umursamam ama hamile olmak bebekle o sürece girmek de çok zor geliyor. Yani artık kendimi belki evlenmeleri iptal olur diye teselli ediyorum 😅 çıkarsak da umarım bir sonra ki ev de ev alana kadar oturabiliriz 😒

Teşekkür ederim. Gerçekten öyle birde öyle bir davranıyorlar ki sanki tek mağdur ve en mağdur onlar gibi 😒 Umarım yakın zamanda kendi evinizi alırsınız 🙏
Tahliye tahaddutu imza attınız mı karı-koca yoksa sadece 1 kisimi imzaladı eğer tek kişi imza attıysa geçersiz oluyor.

Ya zaten 20 ye oturttuysa Efe tüfe kira bedeli 33 alacak seneye kanunlara göre .
Evet dediğiniz doğru zaten bence kira için değil gerçekten evlenecek ama yine de kabullenemiyorum. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Her yıl her yıl taşınma masrafı, taşınma stresi o kadar sıkıldım ki. Girerken de o kadar söyledik 4-5 yıl oturacağız diye ve hep onayladılar. Hatta aynı şartlarda daha geniş bir ev vardı ev sahibi yönünden sıkıntı yaşamayız diye burayı seçtik. Kirada da değilim ama bebekle taşınmak gözümde çok büyüyor. Ayrıca ücretsiz izinde olacağım masraflar yüzünden birikimden harcamak ya da eksiye girmek de insanı rahatsız ediyor 😒 Bilmiyorum belki gerçekten aniden evlilik olayı çıktı ama yine de o benim ne suçum var diye düşünüyorum. Taşınma için nakliyeyi karşılarlarsa çıkmayı düşünüyorum zaten depozitodur eşyaların yıpranması emlakçı komisyonu bunlar da masraf en azından onlar da bir masraf yapsın diye düşünüyorum 😒

Ama şu kısmı atlıyorsunuz bu arada evlenecek olan ev sahibi yani oğlu değil ve biz taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik ev sahibi de zaten yatirimlik aldığını uzun süre oturabileceğimizi söyledi. Açıkçası sözleşme 1 yıllık ama yasal olarak bile karşılıklı sonlandırmazsan otomatik yenileniyor. Birde taşınırken hamile olduğumu da biliyorlardı bana vicdansızlık gibi geliyor. O tarihlerde de muhtemelen ücretsiz izinde olacağım. 1 olur masrafı umursamaz taşınırsın ama her yıl taşınmak da gerçekten maddi kısmı geçtim manevi olarak da zor. Ev bulma süreci ayrı yıpratıcı tam eve alışıyorsun eşyalarını düzenini ona göre ayarlıyorsun yeniden ev arama süreci başlıyor. Son 4-5 yıldır hangi eve taşınsam 1 yıl sonra çık diyorlar. Gerçi birinde 2 yıl oturdum. Tahliye taahhütnamesi geçerli mi değil mi bilmiyorum ama geçersiz olsa bile kavgayla tacizde oturması mahkeme ile uğraşması ayrı zor. İnsanın yaşam enerjisini alıyorlar. Asla haklı da göremiyorum. Hadi taşınırken 4-5 yıl oturacağız demesem ve onaylamasa yine tamam diyeceğim ama böyle olunca hakkımı hiç helal etmek istemiyorum burunlarından gelsin sürünsünler istiyorum 😒
Ben sizin ne kadar üzüldüğünüzü farkindayim bende bir evde 2 yil oturamadim daha 10 senelik evliyim 7 kere ev tasidim. Ama iste hukuken haklari oldugunu düşünüp canimi sıkmayaya calistim hep sizde oyle yapin ki bebeginiz uzulmesin

Back