- 5 Ağustos 2023
- 692
- 1.218
- 33
Sizden akıl istiyorum artık o kadar sinir oldum ki bu eve taşınalı 5 ay oldu yani eylül ayında taşındık ve taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik hatta ev sahibi bunun üstüne zaten ben yatırımlık aldım 5 yıl sonra satmayı düşünüyorum belki size satarım vs dedi. Taşınırken de o kadar iyiydi ki sonunda ev sahibinden yana yüzüm güldü diye düşündüm. Birde taşınacağım zamanlarda hamile olduğumu öğrenmiştim ev sahibine de söyledik. Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı çıkın demedi ama çıkın demeye getirdi. Ev sahibi yani oğlu evlenecekmiş kızın babası öğrenmiş nişan yapmışlar da inşallah kızın babası düğün yazin olsun diye baskı yapmazmış yaparsa düğün olursa bize ayıp olacakmış. O anlık şok ile hayırlısı olsun dedim. Biz 2 yıl sonra düğün olsun dedik ama bilmiyorum vs dedi. Bu arada eve taşınırken ev sahibi ben evlenmeyi düşünmüyorum kimse yok vs de demişti. Birden aşık olmuş evlenmek istiyor da olabilir ama çok sinirim bozuldu. Kısaca eylül gibi düğün olabilirmiş öyle olursa taşınmamız gerekecek ve bizim bebeğimiz 4 aylık olacak. Birde halıları perdeleri bu eve göre aldık ayrıca küçücük bebekle taşınmak da istemiyorum ama tahliye taahhütnamesi olmadan kimse ev kiralamadigi için tahliye taahhütnamemiz var yani kavga edip oturacağız da diyemeyiz. Aslında bir çözümü yok ama yine de anlatmak istedim.
Önceki evimde de taşınırken bir dünya sorun yaşadım ben bir şeyleri temiz teslim edeyim dedikçe tasinmadan önce kırık olan fayansı bile fayanslarin değişmesi lazım diye talep ettiler. Kavga dövüş bir şekilde fayansı yaptırmadım ama çok iyi niyetli davranıyorum diye mi böyle oluyor bilmiyoru ki. Hiçbir zaman da %25 zam yapmadım evin değeri neyse onu verdim. Şuan ki ev için bir şey diyemiyorum daha 1 ay olmadı.
Bu iki evden önceki evde de 1 yıl dolunca yine ev sahibi taşınmamı istemişti. O kadar sıkıldım ki anlatamam. Yani kendiniz oturacaksanız 1 yıl için kiraya vermeyin. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ev sahibini arayıp eğer tasinmamizı istiyorsanız 3 ay önceden haber verin taşınma masrafimizi karşılayın demek istiyorum. Çözümü olmayan bir konu açtım ama anlatıp rahatlamak istedim
Biraz karmaşık yazdım okuyanlara teşekkür ederim
Önceki evimde de taşınırken bir dünya sorun yaşadım ben bir şeyleri temiz teslim edeyim dedikçe tasinmadan önce kırık olan fayansı bile fayanslarin değişmesi lazım diye talep ettiler. Kavga dövüş bir şekilde fayansı yaptırmadım ama çok iyi niyetli davranıyorum diye mi böyle oluyor bilmiyoru ki. Hiçbir zaman da %25 zam yapmadım evin değeri neyse onu verdim. Şuan ki ev için bir şey diyemiyorum daha 1 ay olmadı.
Bu iki evden önceki evde de 1 yıl dolunca yine ev sahibi taşınmamı istemişti. O kadar sıkıldım ki anlatamam. Yani kendiniz oturacaksanız 1 yıl için kiraya vermeyin. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ev sahibini arayıp eğer tasinmamizı istiyorsanız 3 ay önceden haber verin taşınma masrafimizi karşılayın demek istiyorum. Çözümü olmayan bir konu açtım ama anlatıp rahatlamak istedim
Biraz karmaşık yazdım okuyanlara teşekkür ederim