• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Problemi

babanıza ille evim olsun istiyorsan bana ev alabilirsin babacığım diyin.
ben anlamıyorum bu ev alma aşkını,
insanlar gelirlerinin yarısını kredilere, borçlara, taksitlere veriyor, 10 yıl, 15 yıl, sonra tak ölüyorsun,
aman ne bileyim... isteyen istediğini alsın da, hayat meselesi de değil altı üstü 4 duvar.

Evinize 6bin maas girecekmis 6binle de hayli hayli ev alinir. Ailenizle boyle konusun. Sonra dugunde takilan takilar da pesinata katki saglar. Ev ev diye ailenin diretmesi cok sacma ama...

Kızlar merhaba sırf bu konuyu açabilmek için siteye üye oldum. Benim yaklaşık 5 yıldır süren bir ilişkim var. Artık zamanı geldi diye düşünüp bir şeyler yapma kararı aldık söz nişan vs. konularında. Kendisi usta, bir dükkanda usta olarak çalışıyor sanayide ve yaklaşık 3bin lira kadar maaşı var. 1 sene önce filan abisi evlendi. Benim babamın, dedelerimin hep bir istekleri oldu evleniceğin kişinin bir evi olsun diye. Eşyadır takıdır bu konularda hiç bi beklentileri yok ama bir evi olsun dediler hep, çünkü bu devirde ev almanın zor olucağını söylediler. Ben bir hastanede biyolog olarak çalışıyorum bende 3bin lira maaş alıyorum. Ama sevgilim şuan ev alamıyor, evlendikten sonra ikimizin de maaşının katkısıyla kredi çekip birazda peşinat verip illaki ev alırız. Kendisi de çok üzülüyor ama şuan ev alacak durumu yok. Zaten düğündür, eşyadır bunların elinden geldiğince iyisini yapacağından eminim, beni iyi yaşatmak istiyor zaten kim ister kirada otursun, gücü olsa alıcak ama alamıyor. Babamda bu konularda çok nettir yani ev olmadan olmaz diyor. Erkek arkadaşımda biraz gururludur, önce tatlı dille alamadığını şuan için durumunun buna yetmediğini açıklar babama ama babam ona biraz ters giderse o da terslenebilir. İki arada kalmaktan çok korkuyorum. Sürekli diyor gelelim bir akşam tanışmaya diye bir şey diyemiyorum. Babam ev olmadan olmaz diyor, beni sana vermez de diyemiyorum çünkü daha çok üzülür zaten üzüldüğünü bana belli etmediğini biliyorum. Çok zor durumdayım, ne olucak bilmiyorum. Ne yapabilirim lütfen bana akıl verin. Onu çok seviyorum, onu ilk tanıdığımda evi yoktu ben evi var diye onunla birlikte olmadım, evi yok diye de ondan vazgeçmem. Ama ailemi ikna edememekten korkuyorum, bir de babamla kendisinin araları bozulur diye ikisinde de biraz terslik var çünkü. Lütfen bana akıl verin kızlar.

Babanıza söyleyin yapsın bir babalık, alıversin evi sonuçta baba kocadan önce gelir değil mi ?
Ne kolay isteyebiliyorlar ya bu devirde aklım almıyor
Herkes ev alıp mı evleniyor, kendisi annenize ne almış ...

Bu devirde ev almanın zorluğunu bilen ailen çocuğun 3 bin tl maaşla nasıl ev almasını bekliyor?
Çalıp çırparakmı alacak yoksa yoktur. Sende aşkının yanında dur ve aileni ikna et.

Kredisiz ev almak?
Ya mirasla, ya da usule aykırı yolla

Babanızın evi kendi evi sanırım

Ee bu ev kızıma kalır diye düşünmedi mi

Dede hayatta,

En dandik yerde, en dandik ev en az 200 bin

Kaç yaşında ki çocuk? 3000 maaşla 100bin birikim yapmış olsun

Bir tanıdığımız vardı, sevdiği kızın ailesi ev diye tutturmuştu. Ev almadı, kızı bıraktı. Şimdi evli, maaşı yükseldi, eşiyle rezidansta yaşıyor. Kız ise hala bekar...

Bizim de evlendiğimizde evimiz yoktu.şimdi herşeyimiz, bir de minik kızımız var ve kızım doğduğu zaman 2 sene çalışmadım. Eşim hala der, baban seni nasıl verdi evim yokken diye :-)

ne evmiş ya boyle is mi olur yapmayın etmeyin. sanki günümüz şartları çok parlak gibi ev almak kolay mı.. kirada olunsa ne olur bizim evimize de 7.500u geçkin maaş giriyor ancak kirada oturuyoruz hala daha ev almıyoruz çünkü illa birseye sahiplenmek yapımızda yok geçinmek icin sadece bir eve güvenmiyoruz.

ahlaklı karakter sahibi çalışkan olsun diyeceklerine evi olsun diyen insanları hiç anlamıyorum.. ev,araba herşey alınır yeterki karşındaki adam olsun..

Kızlar merhaba sırf bu konuyu açabilmek için siteye üye oldum. Benim yaklaşık 5 yıldır süren bir ilişkim var. Artık zamanı geldi diye düşünüp bir şeyler yapma kararı aldık söz nişan vs. konularında. Kendisi usta, bir dükkanda usta olarak çalışıyor sanayide ve yaklaşık 3bin lira kadar maaşı var. 1 sene önce filan abisi evlendi. Benim babamın, dedelerimin hep bir istekleri oldu evleniceğin kişinin bir evi olsun diye. Eşyadır takıdır bu konularda hiç bi beklentileri yok ama bir evi olsun dediler hep, çünkü bu devirde ev almanın zor olucağını söylediler. Ben bir hastanede biyolog olarak çalışıyorum bende 3bin lira maaş alıyorum. Ama sevgilim şuan ev alamıyor, evlendikten sonra ikimizin de maaşının katkısıyla kredi çekip birazda peşinat verip illaki ev alırız. Kendisi de çok üzülüyor ama şuan ev alacak durumu yok. Zaten düğündür, eşyadır bunların elinden geldiğince iyisini yapacağından eminim, beni iyi yaşatmak istiyor zaten kim ister kirada otursun, gücü olsa alıcak ama alamıyor. Babamda bu konularda çok nettir yani ev olmadan olmaz diyor. Erkek arkadaşımda biraz gururludur, önce tatlı dille alamadığını şuan için durumunun buna yetmediğini açıklar babama ama babam ona biraz ters giderse o da terslenebilir. İki arada kalmaktan çok korkuyorum. Sürekli diyor gelelim bir akşam tanışmaya diye bir şey diyemiyorum. Babam ev olmadan olmaz diyor, beni sana vermez de diyemiyorum çünkü daha çok üzülür zaten üzüldüğünü bana belli etmediğini biliyorum. Çok zor durumdayım, ne olucak bilmiyorum. Ne yapabilirim lütfen bana akıl verin. Onu çok seviyorum, onu ilk tanıdığımda evi yoktu ben evi var diye onunla birlikte olmadım, evi yok diye de ondan vazgeçmem. Ama ailemi ikna edememekten korkuyorum, bir de babamla kendisinin araları bozulur diye ikisinde de biraz terslik var çünkü. Lütfen bana akıl verin kızlar.
ailenizin makul olması lazım. bu devirde hem ev alsın hem ev düzsün... kolay değil. çok borçta insanı sinir stres sahibi yapar. Evde huzursuzluk olur. Çıkın babanızın karşısına ben ev istemiyorum deyin . Arkasında durun.

Babanızın yaptıgı cok ayıp
Madem bu kadar ev istiyo
Evin yarı parasını versin yarısınıda karşı taraf versin.
Altın istememek lutuf degil
Peki evi olsa damadın karsılıgında babanız ne yapacak arabamı alacak size evi komple o mu döseyecek yada ev degerinde altınmı takacak sana

Babanızla düzgünce konusun bu meseleyi mantıklı düşünsün biraz

Ayrıca dedeyi de hiç karıştirmayın bu meseleye

Edinme zorunluluğu yok

Annen babam ben 16 yaşında iken ilk evlerini aldı

Babam hep der ki kiradaki bütün evler senin beğenmezsen taşınırsın ev senin olduğunda konu komşuyu beğenmeden de bir süre kalırsın

Günümüzde ev sahibi olmaya çok anlam yükleniyor ki bence gereksiz

Bugün varız yarın yokuz ev değil huzur önemli

sizin şuan anladığım kadarıyla eviniz var yani anne babanızın.peki gençken başını koyacağı bir çatısı olmayan kişilerin yaşlanınca günümüzün Türkiye'sinde ne yapacakları hakkında bir düşünceniz var mı ? Tabki mala mülke değer bağlamak çok saçma! bi yangın bir sel bir deprem alır götürür. ama geleceğı de düşünmek lazım. yaş ilerledikçe aa ben bu evi begenmedim çıkayım diyecek hem fiziksel hem de maddi gücü olmayabilir insanların. O yüzden cocuk olmadan, cocuklar buyumeden maddi durumlar yerindeyse ev sahibı olunmalı. yazarın ailesine katılmıyorum ille de ev diye, kızlarının değeri ev midir yani o da ayrı konu.!!

sizin şuan anladığım kadarıyla eviniz var yani anne babanızın.peki gençken başını koyacağı bir çatısı olmayan kişilerin yaşlanınca günümüzün Türkiye'sinde ne yapacakları hakkında bir düşünceniz var mı ? Tabki mala mülke değer bağlamak çok saçma! bi yangın bir sel bir deprem alır götürür. ama geleceğı de düşünmek lazım. yaş ilerledikçe aa ben bu evi begenmedim çıkayım diyecek hem fiziksel hem de maddi gücü olmayabilir insanların. O yüzden cocuk olmadan, cocuklar buyumeden maddi durumlar yerindeyse ev sahibı olunmalı. yazarın ailesine katılmıyorum ille de ev diye, kızlarının değeri ev midir yani o da ayrı konu.!!

Haklısınız anne babamın evi var

Babam emekli oldu o emekli oluncaya kadar da ikisi bolca çalışıp bol tasarruflu çalıştı

Çocuklarına dönüşümlü baktı

Ortalama yaşayıp markaya değil kaliteye önem verdi

Yaşları 70 oldu hala öyle

Buradaki en önemli sır da kimsenin çalışmadığı dönemde daha gün doğmadan işe giden annen ile çocuk bakan babam

Emeksiz yemek yok hemen olsun diye beklemek yerine çaba göstermek gerekli tabii

Back
X